-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/25 - 15:55
  • 389
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

«پروژه ملی فلسطین» محور مجمع سالانه فلسطین در مرکز العربی

دومین نشست مجمع سالانه فلسطین توسط مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی العربی قطر با همکاری موسسه مطالعات فلسطین در 10 تا 12 فوریه 2024 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دوحه ،در این سمینار با عنوان «پروژه ملی فلسطین پس از جنگ غزه» که بخشی از مجمع سالانه فلسطین در مراکز مطالعات العربی بوده است خانم لیلا فرسخ، استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساچوست ریاست آن را بر عهده داشت و آقایان مصطفی برغوثی، معین الطاهر، احمد غنیم و ادیب زیادة به ارائه نظرات خود درباره واقعیت پروژه ملی فلسطین و چشم انداز آینده آن پرداختند.​

مصطفی برغوثی، دبیرکل ابتکار ملی فلسطین در این نشست با اشاره به اینکه جنگ اخیر در غزه، بحث درباره پروژه ملی فلسطین را به یک ضرورت مبرم تبدیل کرده، خاطرنشان کرد: این پروژه متشکل از سه عنصر «اهداف»، «استراتژی» و «سازوکار» است.

وی درباره اهداف تصریح کرد: هدف نه تنها پایان دادن به اشغالگری، بلکه باید سرنگونی رژیم استعماری شهرک‌نشین در سراسر فلسطین اشغالی و تضمین بازگشت پناهندگان به کشور و ضرورت استقرار نظام دموکراتیکی باشد که در آن فلسطینی ها بتوانند خود را برسمیت بشناسند و سرنوشت خود را رقم بزنند. نظامی که بتواند پایداری فلسسطینیان را برای مقابله و محاصره رژیم آپارتاید تقویت نماید.

اما درباره استراتژی نیز تاکید کرد که این محور مبتنی بر سه اصل و شش عنصر است. در مورد اصول باید گفت که این اصول مبتنی بر خوداتکایی، سازماندهی و به چالش کشیدن رژیم اشغالگری و استعماری صهیونیستی است. در مورد عناصر نیز باید گفت که مبتنی بر حمایت از پایداری مردم فلسطین و بقای آنها در سرزمین خود، تقویت حضور جمعیتی مقاومت، ایجاد مقاومت در همه اشکال آن، متحد کردن صفوف ملی و ایجاد رهبری واحد، دستیابی به یکپارچگی مبارزاتی در داخل و خارج و به حداکثر رساندن جنبش تحریم است.

درباره محور سوم یعنی «سازوکارها» نیز گفت که سازوکارها باید مبتنی بر تشکیل یک جبهه ملی و رهبری یکپارچه برای مقابله با تفرقه فلسطینان باشد و برای حفظ حق ملت فلسطین در نمایندگی خود و نیز حمایت از یکپارچگی سرزمینی و میهنی فلسطین تلاش کند.

احمد غنیم، عضو سابق شورای انقلابی جنبش آزادیبخش ملی فلسطین «فتح» نیز در سخنان خود خاطرنشان کرد که با توجه به شرایط کنونی که مردم فلسطین با آن مواجه هستند نیاز مبرمی به بازسازی پروژه ملی فلسطین، اعاده حیثیت وطنی و مردمی فلسطین وجود دارد. به همین دلیل نیز این بسیار مهم است که پروژه ملی فلسطین دارای محورهای اساسی باشد شامل: وحدت ملی بین همه نیروها و جناح های ملی، وحدت ملت فلسطین، وحدت نظام سیاسی فلسطین، وحدت در راهبردها و تأیید حق مقاومت مردم فلسطین.

وی همچنین تاکید کرد: مسئولیت امروز بر دوش همه اقشار ملت فلسطین برای یکپارچگی پروژه ملی است و این امر مستلزم تقویت همبستگی همگان است.

در ادامه، معین الطاهر، هماهنگ کننده پروژه «ذاکرة فلسطین» در مرکز مطالعات العربی در سخنانی تاکید کرد که هر پروژه ملی فلسطینی که البته باید مورد تایید اکثریت مردم فلسطین باشد ضرورتا از دو جنبه تشکیل می شود:

اول: هدف کلی یا چشم انداز پروژه، که باید برای رسیدن به آن مبارزه کرد. دوم: وسایل یا روش هایی که باید برای رسیدن به این هدف دنبال شود.

وی افزود: هیچ بحث و شکی در مورد حق ملت فلسطین برای ایجاد کشور آزاد وجود ندارد، اما این تنها با پایان دادن به اشغالگری محقق می شود. وی بر لزوم توافق بر سر فرمول جدیدی برای مقابله با مانورهای آمریکا در حمایت از برنامه شهرک سازی و سپس تعیین جدول زمانی برای برچیدن شهرک های موجود، خروج اشغالگران از اراضی اشغالی و عدم مجوز شهرک سازی های چدید تاکید کرد.

همچنین، بازتولید یک توافقی مشابه توافقنامه اسلو یا ادامه دادن به شرایط چهارجانبه بین المللی یا شرکت در مذاکرات مربوط به یک جدول زمانی مشخص برای پایان دادن به اشغال از جمله محورهای پیشنهادی معین الطاهر بود که به گفته مردم فلسطین به تنهایی باید در مورد شکل توافق تصمیم بگیرند.

در پایان این نشست نیز دکتر عزمی بشارة، مدیر کل مرکز العربی در سخنانی با اشاره به اینکه مجمع سالانه فلسطین یک مجمع دانشگاهی منحصر به فرد است که به گرد هم آوردن دانشگاهیان از رشته های مختلف به منظور بحث در مورد مسائل مربوط به فلسطین اختصاص دارد، تاکید کرد: وحدت فلسطین امروز دیگر یک امر تجملی روتین نیست، بلکه یک امر ضروری و فوری است که باید با مشارکت همگان به دست آید، به ویژه با توجه به شرایط سخت کنونی که مردم فلسطین با آن مواجه هستند.

:منبع
https://www.dohainstitute.org/ar/News/Pages/symposium-on-palestinian-national-project-at-Palestine-forum-2024.aspx

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved