logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی

مهر در گلزار؛ ماه فرهنگی ژاپن در ۴ نقطه از ایران آغاز به کار کرد + فیلم

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایرنا ،جایی در شمال پایتخت؛ تهران. یک رویداد فرهنگی کارش را آغاز کرده است؛ «ماه فرهنگی ژاپن». میزبان هم، سفارت این کشور است. ژاپنی ها که در مورد برگزاری المپیک، ضربه سختی از ویروس کووید ۱۹ خورده بودند، نسبت به مقابله با آن، بسیار سختگیر بودند و محدودیت های زیادی را در کشورشان و سفارت خانه هایشان اعمال کردند. اما حالا که یک رویداد فرهنگی قرار است به صورت کاملا حضوری به میزبانی آنها در تهران برگزار شد، یک معنای خوب و مهمی دارد؛ «کرونا شکست خورده است». حالا در آستانه پاییز رنگارنگ، ایران زیبا، میزبانی فرهنگ سرزمین ژاپن را می کند که به سرزمین آفتاب تابان مشهور است.  

«ماه فرهنگی ژاپن» با رویکرد لباس، پارچه و نخ ابریشم کارش را آغاز کرده است. البته برنامه های متنوع دیگری هم در این ماه برگزار خواهد شد. سینما، مانگا، انیمه و غذا، موضوعات دیگری هستند که قرار است در بستر فرهنگی ژاپن، به مردم ایران ارائه شود. مانگا را شاید خیلی ها با این اسم، نشناسند. غربی ها به آن می گویند کمیک استریپ. مجموعه ای تصاویر به همراه متنی های کامل کننده که در مطبوعات یا در کتابچه ها، منتشر می شود و معمولا یک داستان بامزه و طنز را به مخاطب ارائه می کند. ژاپنی ها در این هنر فراگیر، سرآمد هستند و به واسطه آن هم توانسته اند صنعت انیمیشن شان را نیز جهانی کنند.  

حدود ۸۰ صندلی در سالن اجتماعات سفارتخانه، کنار هم چیده شده است. برای میزبانی از دعوت شدگان. ساعت ۱۶، برنامه آغاز می شود. سرود ملی ژاپن و ایران پخش می شود و حاضران به احترام شان، می ایستند.  

آقای کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن در ایران، سخنران آغازین این برنامه است. کوتاه و سریع صحبت می کند و اشاره می کند به اینکه این برنامه تلاش می کند ضمن معرفی بیشتر فرهنگ ژاپن به ایرانیان، این دو ملت را بیشتر به یکدیگر نزدیک کند.  

مهر در گلزار؛ ماه فرهنگی ژاپن در ۴ نقطه از ایران آغاز به کار کرد + فیلم
 آقای آیکاوا سفیر ژاپن در تهران، در حاشیه این نمایشگاه، با ایرنا به گفت وگویی گرم و صمیمی نشست. 

روح الله متفکرآزاد هم دومین سخنران مراسم است. او نماینده مجلس شورای اسلامی است که در ژاپن هم درس خوانده. عضو انجمن دوستی ایران و ژاپن هم هست. سخنرانی اش را از روی نوشته ای می خواند و در آن به قدمت روابط ایران و ژاپن اشاره دارد که عموما این رابطه در صلح و دوستی، طی شده است.  

آنگاه، از دو ایرانی تقدیر ویژه صورت می گیرد؛ سیدآیت حسینی و مژگان جهان آرا. نفر نخست، مسوول کرسی زبان ژاپنی در دانشگاه تهران است و دومین تن نیز فعال حوزه صنایع دستی در دانشگاه کاشان است که پژوهش و فعالیت هایی در زمینه فرهنگ ژاپن داشته است.  

حدود ۸۰ صندلی در سالن اجتماعات سفارتخانه، کنار هم چیده شده است. برای میزبانی از دعوت شدگان. ساعت ۱۶، برنامه آغاز می شود. سرود ملی ژاپن و ایران پخش می شود و حاضران به احترام شان، می ایستند.  

 

آقای کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن در ایران، سخنران آغازین این برنامه است. کوتاه و سریع صحبت می کند و اشاره می کند به اینکه این برنامه تلاش می کند ضمن معرفی بیشتر فرهنگ ژاپن به ایرانیان، این دو ملت را بیشتر به یکدیگر نزدیک کند.  

 

مهر در گلزار؛ ماه فرهنگی ژاپن در ۴ نقطه از ایران آغاز به کار کرد + فیلم

 آقای آیکاوا سفیر ژاپن در تهران، در حاشیه این نمایشگاه، با ایرنا به گفت وگویی گرم و صمیمی نشست. 

روح الله متفکرآزاد هم دومین سخنران مراسم است. او نماینده مجلس شورای اسلامی است که در ژاپن هم درس خوانده. عضو انجمن دوستی ایران و ژاپن هم هست. سخنرانی اش را از روی نوشته ای می خواند و در آن به قدمت روابط ایران و ژاپن اشاره دارد که عموما این رابطه در صلح و دوستی، طی شده است.  

 

آنگاه، از دو ایرانی تقدیر ویژه صورت می گیرد؛ سیدآیت حسینی و مژگان جهان آرا. نفر نخست، مسوول کرسی زبان ژاپنی در دانشگاه تهران است و دومین تن نیز فعال حوزه صنایع دستی در دانشگاه کاشان است که پژوهش و فعالیت هایی در زمینه فرهنگ ژاپن داشته است.  

حسینی پشت تریبون قرار می گیرد و و به دو زبان ژاپنی و فارسی می گوید که صلح، با نزدیکی فرهنگی بین ملت ها، شکل می گیرد و جهان آرا هم به دو زبان، از اینکه می تواند در اشاعه فرهنگ ایران و ژاپن، سهمی داشته باشد ابراز خوشحالی می کند.

در ادامه این مراسم، ۶ تن دیگر نیز از شهروندان ایرانی و ژاپنی، توسط سفیر مورد تقدیر قرار می گیرند؛ فرهاد تقی زاده حصاری عضو هیئت علمی دانشگاه توکای ژاپن، حسین دیوسالار رایزن فرهنگی سابق ایران در ژاپن، سیروس رزاقی فعال اقتصادی، سودو کاتسومی فعال حوزه معدن در ایران و خانم یوکوتا نماینده انجمن زعفران در ایران. هر یک از اینها نیز صحبت های کوتاهی کردند. خانم ساحل رز، نیز نفر ششم این جمع بود که ویدئویی از او پخش شد. او یک بازیگر ایرانی است که در ژاپن فعالیت می کند. انجمن زعفران هم برخلاف نام اش، به گیاه زعفران ارتباطی ندارد، بلکه زنان ژاپنی را شامل می شود که با مردان ایرانی ازدواج کرده اند.  

 

آقای کاتسومی، شخصیت جالبی داشت. او چهار سال پیش از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، به واسطه یک شرکت مخابراتی ژاپنی به ایران آمده بود. انقلاب که شد، او همچنان در ایران ماند. جنگ شد و او باز هم ماند. ازدواج کرد و اکنون یک دختر و پسر از همسر ایرانی اش دارد. کسب و کارهای مختلفی به راه انداخته اما تمرکزش بر روی صنعت معدن بوده است. برعکس دیگر سخنرانان، او طولانی و دقیقا به مدت 10 دقیقه صحبت کرد. اما صحبت های او، مورد توجه حاضران قرار گرفت. 

تجلیل و تقدیرها که تمام می شود، سه متخصص بافت پارچه «کومه جیما تسوموگی»، به روی صحنه آمدند برای حاضران درباره قدمت بافت پارچه های ابریشمی و دوخت لباس سنتی ژاپنی ها صحبت کردند. این پارچه در شهر کومه جیما استان اوکیناوای ژاپن تولید می شود و قدمتی طولانی دارد. معمولا لباس هایی که از این پارچه تولید می شود با توجه به استفاده از مواد طبیعی و غیرشیمیایی آن، قیمتی تا 30 هزار یورو دارد.  

دانشگاه تهران، دانشگاه کاشان، مجموعه فرهنگی هنری آسمان و سفارت ژاپن در تهران، در روزهای آینده میزبان برنامه ماه فرهنگی ژاپن ۲۰۲۲ و پذیرای علاقه مندان به فرهنگ و هنر ژاپن خواهد بود.    

در فیلم پیوست شده، گفت وگو با سفیر ژاپن در تهران و بخش هایی از این رویداد را ملاحظه می کنید.  

 

 

کلید واژه ها
. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved