logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/25 - 11:21
  • 404
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته با رئیس دانشگاه بانوان دیدار کرد

عصر روز چهارشنبه، 24 آبان 1402، سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته در دانشگاه بانوان سردار بهادرخان، تنها دانشگاه بانوان در ایالت بلوچستان حضور یافت و با خانم دکتر ساجده نورین، رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میری با اشاره به اهمیت و جایگاه دانشگاه سردار بهادرخان در ایالت بلوچستان بر همکاری علمی و پژوهشی با دانشگاه های متناظر در ایران تأکید کرد و خواستار تمدید تفاهمنامه همکاری این دانشگاه با دانشگاه زابل شد که در سالهای گذشته امضاء شده بود ولی عملاً اجرایی نشده بود.

مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته گفت که دانشگاه بهادرخان نه تنها با دانشگاه زابل، بلکه با دانشگاه  الزهرا(س)، دانشگاه دخترانه حضرت معصومه(ع)، دانشگاه کوثر بجنورد، دانشگاه حضرت نرجس(س)رفسنجان،  جامعه الزهرا(س) و دیگر دانشگاه های ویژه خواهران در ایران همکاری علمی و پژوهشی داشته باشد.

سید ابوالحسن میری گفت: توسعه همکاری های دانشگاهی به ارتقای جایگاه علمی این دانشگاه می افزاید و در این دوره فرصت های همکاری علمی و دانشگاهی بین ایران و ایالت بلوچستان پاکستان با توجه به وجود مرز از 935 کیلومتری فراهم است.

وی همچنین با اشاره به اینکه، یک بانوی تحصیل یافته می تواند بعنوان یک مادر و همسر توانا در خانواده و بعنوان یک کنشگر قوی در جامعه نقش ایفا کند و جمهوری اسلامی ایران با درک درست جایگاه بانوان، برای شکوفایی استعدادها و حضور آنان در همة عرصه ها زمینه ها و شرایط لازم را فراهم آورده است. دانشگاه های ویژه خواهران در ایران نیز در این امر مهم نقش برجسته ای را ایفا می کنند.

وابسته فرهنگی سرکنسولگری ج.ا.ایران در کویته، شاخص های پیشرفت زنان و خانواده در ایران پس از انقلاب اسلامی را برای رییس دانشگاه سردار بهادرخان بیان کرد که موجب تعجب و در عین حال، خرسندی ایشان شد.

میری به مسئله زن و خانواده و اهمیت آن در جوامع اسلامی اشاره کرد و گفت: اسلام، برای آنکه جامعه‌ای سالم، مستحکم و سعادتمند داشته باشد، روی مسئله خانواده، سلامت، امنیت و معنویت آن، تکیه و تأکید بسیار دارد و برای صلابت مبانی و استحکام پیوند اجزای آن خصوصا پیوند زن و مرد که ارکان اصلی این نهاد مقدس به‌شمار می‌روند سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی فراوان می‌کند. متقابلاً استعمار و صهیونیسم بین الملل نیز به منظور مهار و شکار جوامع اسلامی و شرقی و تضعیف و نابودی آن، تلاش بسیار دارد که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و شیطانی خویش، بنیان خانواده را متلاشی و واژگون بسازد. ترویج فرهنگ منحط غربی و همجنس گرایی از نمونه های این دسیسه ها برای فروپاشی نظام خانواده است و دانشگاه ها یکی از جاهایی است که دشمنان اسلام، تغییر فرهنگ و سبک زندگی را از آنجا شروع می کنند و این نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.

مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته اعلام آمادگی کرد که می توانیم فرصت های مطالعاتی برای دانشجویان دانشگاه سردار بهادرخان در ایران فراهم کنیم و همچنین دانشجویان ایالت بلوچستان می توانند در قالب برنامه بورسیه های تحصیلی در مقاطع مختلف بخصوص کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای ایران تحصیل کنند.

سید ابوالحسن میری در ادامه پیشنهاد کرد که اتاق ایران شناسی در دانشگاه بانوان سردار بهادرخان راه اندازی شود تا دانشجویان این دانشگاه بیشتر با کشور همسایه شان که فرهنگ و تمدن کهنی دارد آشنا شوند. و خانه فرهنگ کویته تجهیز و تأمین اقلام مورد نیاز آن را تقبل خواهد کرد.

پیشنهاد بعدی مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته راه اندازی رشتة زبان و ادبیات فارسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در این دانشگاه بود و گفت در صورت تأسیس دپارتمان زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه می توانیم با توجه به اعلام آمادگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ج.ا.ایران برای اعزام استاد به دانشگاههای کویته، زمینه تدریس استاد اعزامی از ایران را نیز در این دانشگاه فراهم کنیم.

مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران گفت: اگر دانشگاه سردار بهادرخان آمادگی داشته باشد که پارک علم و فناوری نیز در این دانشگاه ایجاد کند، می توانیم با این دانشگاه در زمینه تأسیس این پارک همکاری کنیم.

وی همچنین پیشنهاد داد یک تفاهمنامه همکاری بین خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته و دانشگاه سردار بهادرخان امضاء شود و در قالب این تفاهم نامه برنامه های علمی و تخصصی با موضع زن و خانواده در قالب همکاری مشترک اجرا شود.

وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته از رئیس دانشگاه بانوان شهر کویته دعوت کرد که به همراه با تعدادی از مسئولان و اساتید این دانشگاه، سفری به ایران داشته باشند و از دانشگاههای ویژه خواهران و مراکز علمی ایران بازدید کنند و علاوه بر آشنایی با پیشرفتهای علمی و فناوری ایران با مسئولان دانشگاهها دیدار و گفتگو داشته و تفاهمنامه های همکاری امضاء نمایند.

خانم دکتر ساجده نورین، رئیس دانشگاه بانوان سردار بهادرخان با استقبال از سخنان و پیشنهادات مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته گفت: این سومین دانشگاه بانوان در سطح پاکستان است که در آن 26 رشته تدریس می شود و دانشجویان فارسی زبان(هزاره) که در اینجا مشغول به تحصیل هستند، اکثر آنها فامیل در ایران دارند. ایالت بلوچستان بیشترین نزدیکی و اشتراکات را با استان سیستان و بلوچستان ایران دارد و پیوند بین این دو استان ناگسستنی است.

ایشان افزود: با همکاری های آموزشی و پژوهشی در روابط دانشگاهی می توانیم تعاملات خوبی داشته باشیم و آنچه در توان و اختیار ما باشد، با ایران همکاری خواهیم کرد.

رئیس دانشگاه سردار بهادرخان همچنین گفت که ما از وضعیت بانوان ایران بی خبر نیستیم و آنچه رسانه های غربی می گویند، واقعیت ندارد. ما می دانیم که زنان ایران امروز توانمند و آگاهند و دولت ایران برای تقویت دختران و زنان تلاش کرده است.

خانم نورین افزود که دانشگاه سردار بهادرخان علوم عصری را با حفظ ارزش های اسلامی و سنتی ایالت بلوچستان به دانشجویان تدریس می کند و همواره حامی حجاب و تحکیم نظام خانواده است.

ایشان خاطرنشان کرد که هر چند در اروپا تحصیلات خود را تکمیل کرده ولی هیچگاه از حجاب خود دست نکشیده است.

رئیس دانشگاه بانوان سردار بهادرخان همچنین با بیان اینکه، زبان فارسی را دوست دارد، چون اجدادش به همین زبان خاطره های خود را در دفترچه نوشته اند، گفت: زبان اردو، بیشترین واژه ها را از فارسی گرفته است و در کنار آن اقوام مشترک در دو طرف مرز ایران و پاکستان زندگی می کنند. ایران خانه ما است، همانگونه که پاکستان را شما خانة خود می دانید. جهان هر قدر تبلیغات منفی کند، دو ملت ایران و پاکستان از هم جدا نخواهند شد.

ایشان از مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته درخواست کرد که نامه ای رسمی به دانشگاه سردار بهادرخان ارسال کند و پیشنهاداتی که مطرح شد را بصورت مکتوب اعلام کند و دانشگاه نیز برای اجرایی کردن آن برنامه ریزی خواهد کرد و همچنین با کمیسیون تحصیلات عالی پاکستان برای اضافه کردن رشتة زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه رایزنی خواهیم کرد.

در پایان این دیدار، هدیه ای از صنایع دستی ایران و کتاب «اقبال از نگاه اندیشمندان ایرانی» از سوی مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته و همسرشان به رئیس دانشگاه بانوان سردار بهادرخان کویته اهداء شد و یک شیلد از طرف رئیس دانشگاه به پاس حضور مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران به این دانشگاه تقدیم وی گردید.

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved