-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/15 - 10:20
  • 261
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اجلاس نیشابور؛ وضعیت آموزش زبان فارسی در جنوب شرق و غرب آسیا بررسی شد

کارگروه شبه قاره و آسیای جنوب شرقی و غرب آسیا در نخستین اجلاس گفت‌وگوهای علمی فرهنگی مدیران و مسئولین مراکز دانشگاهی و دپارتمان‌های زبان و ادبیات فارسی ایران و دیگر کشورهای آسیایی برگزار و نتایج آن اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عصر روز شنبه، 14مهرماه 1403 این کارگروه اساتید زبان فارسی در کشورهای آسیایی و ایران، برگزار شد.

در این نشست، علیم اشرف خان، نماینده دانشگاه دهلی هند، جهانگیر اقبال، نماینده دانشگاه کشمیر هند، خانم انبر یاسمین، نماینده دانشگاه نومل اسلام آباد پاکستان، محمد ناصر، نماینده دانشگاه پنجاب لاهور پاکستان، رمضان بامری، نماینده دانشگاه کراچی پاکستان و ممیت الرشید، نماینده دانشگاه داکا بنگلادش از حوزه شبه قاره و شریف هادی، نماینده دانشگاه تایلند، هنلیتو آریاس سویا، نماینده مرکز مطالعات آسیایی فیلیپین، خانم مریم جواد کاظم علوان، نماینده دانشگاه واسط عراق و میثم الدغلاوی، نماینده دانشگاه بصره عرق از حوزه جنوب شرقی و غرب آسیا و رحمانی زاده، رئیس دانشگاه نیشابور، فرهاد درودگریان و خانم الهام حدادی، از بنیاد سعدی، مهدی زرقانی و احسان قبول، از دانشگاه فردوسی مشهد، محمد بهنام فر، از دانشگاه بیرجند، محمدکاظم کهدویی، از دانشگاه یزد، حسن پور آلاشتی، از دانشگاه مازندران، مجاهد غلامی، از دانشگاه خلیج فارس بوشهر، ابراهیم کنعانی، از دانشگاه کوثر بجنورد، مهدی نوروز، از دانشگاه آزاد نیشابور، حمید رضا توکلی از دانشگاه سمنان، احمد خواجه‌ای، از دانشگاه حکیم سبزواری، امیر مجد، از دانشگاه تهران، مجتبی مجرد، از دانشگاه بجنورد، علیرضا نبی لو، از دانشگاه قم، احمد رضایی جمکرانی، از دانشگاه قم، حمیدرضا نویدی، از دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه السلام، محمد آهی، از دانشگاه بوعلی سینای همدان و ربانی و اورعی کریمی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

همچنین، تعدادی از میهمانان دانشگاه‌های خارج از کشور به صورت آنلاین و یا ارسال پیام ضبط شده در اجلاس حضور داشتند.

این اساتید با ارایه گزارشی مختصر از فعالیت‌ها و برنامه‌های علمی آموزشی و فرهنگی دپارتمان‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه، مسائل و مشکلات آموزشی و پیشنهادات خود در این حوزه را به شرح ذیل مطرح کردند.

  1. -    فقدان کتاب و منابع آموزشی مطابق با استانداردهای آموزشی و اقتضائات اجتماعی و فرهنگی منطقه و ضرورت تألیف کتاب‌های آموزشی
  2. -    رو به افول بودن آموزش زبان فارسی به دلیل نفوذ و رونق آموزش زبا‌ن‌های دیگر نشأت گرفته از مسائل اقتصادی و یا قومیتی. و ضرورت ایجاد انگیزه‌های لازم برای دانشجویان زبان و ادبیات فارسی با برقراری پیوند زبان فارسی با حوزه‌های اقتصادی گردشگری و... .
  3. -    نبود تضمین شغلی برای دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در اکثر کشورها.
  4. -    عدم تداوم اعزام اساتید ایرانی به دلایل مختلف سیاسی و بودجه‌ای.
  5. -    فقدان مجله علمی معتبر و ضرورت ارتقای سطح علمی مجله‌های موجود و چاپ و نشر منظم مجله و حضور مدیر مجله در کشور میزبان.
  6. -    فقدان کتابخانه در بسیاری از دپارتمان‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ها و
  7. -    فقدان منابع کتابخانه‌ای از جمله کتاب‌های ادبیات معاصر و کلاسیک.
  8. -    عدم استمرار جلسات و نشست‌های اساتید و متولیان امر به صورت منظم. ضروری است زمان و مکان اجلاس دوم در همین جلسه اختتامیه مشخص گردد.
  9. -    عملیاتی نشدن تفاهمنامه‌های متعدد با دانشگاه‌های مختلف ایران در حوزه زبان و ادبیات فارسی. ضرورت تشکیل مرکزی برای پیگیری کلیه تفاهمنامه‌های منعقده و عملیاتی نمودن آنها.
  10. -    سختگیرانه بودن و پیچیدگی قوانین اخذ ویزای تحصیلی و اقامت در ایران.
  11. -    فقدان شبکه رادیویی، تلویزیونی، ماهواره ای، شبکه های اجتماعی و سایت ویژه آموزش زبان فارسی و ضرورت ایجاد آنها
  12. -    فقدان تجهیزات مناسب آموزش زبان و ادبیات فارسی در مراکز و دپارتمان ها.
  13. -   عدم توجه اساتید ذی ربط به تألیف کتاب آموزش زبان فارسی به دلیل سیاست‌های وزارت علوم و اهمیت و امتیاز دادن به مقاله نویسی
  14. -   نبود ساختار مناسب مرکز آموزش زبان فارسی در بعضی از دانشگاه‌ها و فقدان اساتید مجرب زبان و ادبیات فارسی در آن مراکز
  15. -   فقدان متولی خاص تألیف کتاب‌های آموزشی زبان و ادبیات فارسی در ایران
  16. -   استفاده نکردن از ظرفیت‌های دانشگاه‌های شهرستان‌ها در تصمیم گیری‌ها.
  17. -   عدم استمرار نشست‌های اساتید و مسؤولین دپارتمان‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های مختلف

نمایندگان تعدادی از دانشگاه‌های ایرانی حاضر در نشست، آمادگی خود جهت برگزاری دوره‌های دانش افزایی، دوره‌های روش تحقیق و همچنین پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را اعلام کردند.

در این نشست، قرار شد تا اساتید سایر مسائل، چالش‌ها و مشکلات پیش روی را به صورت مکتوب ارسال کنند.

اجلاس «گفت‌وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در قالب «هفته گفت‌وگوهای فرهنگی آسیایی» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در چهاردهم و پانزدهم مهرماه جاری و به میزبانی شهر نیشابور برگزار می‌شود. هفته گفت‌وگوهای آسیایی از 13 تا 16 مهرماه در نیشابور و مشهد در حال برگزاری است.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved