همکاریهای هنری ایران و قزاقستان به سطح دانشگاهی گسترش مییابد
نشست برخط دو دانشگاه هنر ایران و ملی هنر آستانه با هدف برقراری روابط دوطرفه در حوزه همکاریهای هنری و انعقاد تفاهمنامه میان دو دانشگاه برگزار شد.

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه و با همکاری اداره کل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست بررسی راهکارهای گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی در حوزه هنر در عرصه بینالملل برگزار شد.
در این نشست، علی اکبر طالبیمتین ، رایزن فرهنگی ایران در آستانه، به پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان ایران و قزاقستان اشاره کرد. وی به بیان همکاریهای ثمربخش میان رایزنی فرهنگی ایران در جمهوری قزاقستان و دانشگاه ملی هنر قزاقستان در چارچوب تفاهمنامه امضاشده پرداخت و زمینههای همکاری را یادآور شد.
رایزن فرهنگی کشورمان با تأکید بر اهمیت این نشست، آن را گامی مؤثر در مسیر امضای یادداشت تفاهم همکاری میان دانشگاههای هنر دو کشور دانست.
همچنین، محمدعلی ربانی مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: یکی از برنامههای پیوسته این ادارهکل، تسهیل امور و هموار کردن مسیر همکاریهای علمی بینالمللی و رفع موانع موجود آن است که با ارتباط با دانشگاههای فعال کشورمان مباحث مهمی مانند انعقاد تفاهمنامههای دانشگاهی، اعطای بورسیه و فرصت مطالعاتی به دانشجویان خارجی، حمایت از آموزش زبان فارسی در خارج از کشور و امور کتابخانهها و اتاقهای ایران را سامان میبخشد.
وی تأکید کرد: تلاش بر این است که با همکاری دانشگاههای داخل کشور بتوانیم اینگونه امور و همچنین، مفاد تفاهم نامههای منعقده دانشگاهی را پیگیری و از طریق نمایندگان فرهنگی کشورمان محقق کنیم.
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: با تأسیس انجمنهای هنری مشترک، انتشار فصل نامههای مشترک و پیشنهاد تأسیس دبیرخانه دائمی برای جهت دهی به همکاریها و گفتوگوهای فرهنگی هنری بین ایران و قزاقستان با توجه به پیوستگیهای تاریخی و تمدنی میتوان ظرفیتهای مناسبی را ایجاد کرد.
وی ابراز کرد: اداره کل همکاریهای علمی و دانشگاهی به عنوان حلقه ارتباطی میان مجموعه ظرفیتهای علمی دانشگاهی داخل و خارج از کشور آمادگی دارد این مسیر را هموار سازد و امروز مفتخریم با حضور شایسته مسئولان هنری دانشگاهی دوکشور این فرصت مغتنم فراهم شده است.
ربانی ادامه داد: ما به طور جدی معتقدیم که یکی از حوزههایی که میتواند روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور را تسهیل کند؛ عرصه هنر با تمرکز بر حفظ میراث فرهنگی ـ تمدنی دو کشور است. بی تردید، برنامههایی در حوزه تبادل استاد و دانشجو، برپایی کارگاههای آموزشی، برگزاری همایش های مشترک فرصتی را برای تعاملات پایدار و مستمر بین دو کشور با رویکردهای هنری فراهم میسازد و امیدواریم که در این جلسه با برنامهها و تصمیمهای اتخاذ شده، شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
خواهان توسعه روابط فرهنگی با ایران هستیم
غالیم احمد یاروف رئیس دانشگاه ملی هنر قزاقستان گفت: دانشگاه ملی هنر قزاقستان بزرگترین دانشگاه در حوزه آموزشی و هنر است. طی 30 سال شخصیتهای بزرگ هنری و مشهوری را در سطح بینالمللی و سطح جهانی پرورش داده است. در طول این سالها ما با رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان همکاریهای خوبی داشتیم و برنامههای مشترک فرهنگی و هنری برگزار کردیم.
وی افزود: ما نیز امیدوارم با همکاری هم در آینده، روابط فرهنگی را توسعه دهیم و آمادگی خود را برای برگزاری همایشی در قزاقستان علام میکنیم.
سپس، سید بهشید حسینی رئیس دانشگاه هنر ایران به بیان ظرفیتهای دانشگاه هنر تهران پرداخت و گفت: ما به دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی بسیار به هم نزدیک در عرصه ادبیات، هنر، صنایع دستی و معماری بر هم تأثیر گذشتیم.
وی بیان کرد: هنر زبان مشترک و بی واسطه بین فرهنگهاست. به نظر میرسد دستاوردی که میتوان داشته باشیم در ارتباط با فرهنگ و هنر مشترک بین دو کشور است.
حسینی اظهار داشت: با توجه به وجود قومیتها و ملیتهای متفاوت در ایران و بالطبع فرهنگ و هنر متفاوت آنها میتواند برای دانشجویان قزاقی جالب باشد. اگر ما بتوانیم این عرصه را توسعه دهیم و شرایط اقامت و سفر برای تحقیق دانشجویان رشتههای هنر فراهم سازیم؛ دستاوردهایی بالاتر از تفاهمنامه خواهیم داشت. من به توسعه روابط علمی ـ فرهنگی کشورهای هم منطقه و همجوار خوش بین هستم و امیدوارم از طریق هنر این توسعه، سریعتر و مؤثرتر برقرار شود.
حسینی آمادگی خود را برای تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای مشترک دانشگاهی و امضای تفاهم نامه اعلام داشت.
در پایان این نشست؛ علیرضا مستغنی، قائم مقام و معاون پژوهشی دانشگاه هنر ایران نیز با اشاره به اولویتهای همکاری، دانشکدههای موسیقی، سینما و هنرهای تجسمی را بهعنوان مراکز اصلی تعاملات عرصه هنری دو طرف معرفی و بر ضرورت طراحی برنامههای آموزشی مشترک و تبادل هیاتهای علمی بهعنوان ابزارهایی کلیدی برای تحکیم همکاریهای دوجانبه تأکید کرد.