-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/30 - 08:10
  • 939
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رایزن فرهنگی ایران در ترکیه با رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه آنکارا دیدار کرد

سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا در روز 20 دی 1402 با حضور در محل دانشکده زبان و تاریخ و جغرافی دانشگاه آنکارا (دانشکده ادبیات) با پروفسور دکتر لونت کایاپینار رئیس این دانشکده دیدار و گفت و گو کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در این دیدار با اشاره به سوابق همکاری های علمی و فرهنگی بین دانشکده ادبیات دانشگاه آنکارا و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، وجود کرسی زبان و ادبیات فارسی در این دانشکده را فرصت خوبی برای توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی فیمابین دانست. وی قرابت های فرهنگی، ادبی و تاریخی بین ایران و ترکیه را عامل اصلی نزدیکی دو ملت ایران و ترکیه توصیف کرد و افزود: در مدت ماموریت خود در ترکیه پی بردم که مردم ترکیه به رغم شناخت خوبی که از گذشته ی علمی و ادبی ایران دارند، متاسفانه در باره ادبیات جدید ایران اطلاعات چندانی ندارند و شعرا، ادبا و نخبگان ادبی معاصر به ویژه پنجاه سال گذشته را به درستی نمی شناسند.

ناظمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش برخی افراد  و مراکز دانشگاهی از جمله دانشگاه ساکاریا برای معرفی ادبیات معاصر ایران به مردم ترکیه، افزود: دانشگاه ساکارایا از چند سال پیش سری کنفرانسهای ادبی درباره ادبیات ایران برگزار می کند که بسیار ارزشمند است. این دانشگاه همچنین یک مجله علمی با عنوان «مطالعات ایران» منتشر می کند که علاوه بر درج مقالات از نویسندگان حوزه های ادبی، مقالات ارائه شده در کنفرانسهای برگزار شده را نیز در آن منتشر می کنند که منبع خوبی برای استفاده دانشجویان علاقمند محسوب می شود.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: با توجه به اهمیت دانشگاه آنکارا در کشور ترکیه انتظار داریم که دانشکده ادبیات دانشگاه آنکارا که دارای کرسی زبان و ادبیات فارسی است، در زمینه آموزش ادبیات قدیم و جدید ایران به دانشجویان زبان فارسی پیشقدم باشند و  از ما در زمینه برگزاری اینگونه نشست ها و کنفرانسها درخواست همکاری کند. ما با تمام توان به شما کمک می کنیم تا این کار انجام شود. وی پیشنهاد کرد دانشگاه ساکاریا، رایزنی فرهنگی ایران و دانشکده ادبیات دانشگاه آنکارا این فعالیت را به صورت سه جانبه انجام دهند.

در ادامه این دیدار پروفسور دکتر لونت کایاپینار رئیس دانشکده زبان و تاریخ جغرافی دانشگاه آنکارا نیز با اشاره به سوابق همکاری این دانشکده در زمینه برگزاری نشستهای علمی و ادبی با موضوع شعرای بزرگ ایران مانند، حافظ، سعدی، مولانا و همچنین برگزاری مشترک روزهای ملی ایران مانند شب یلدا و عید نوروز، از پیشنهاد برگزاری نشست های علمی در زمینه و فرهنگ و ادبیات ایران استقبال کرد و آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن امکانات دانشکده مانند سالن و اقامتگاه برای مهمانان و سخنرانان اعلام کرد. 

در ادامه این دیدار مقرر شد بعد از هماهنگی با ریاست دانشگاه در خصوص برگزاری مشترک همایش علمی بررسی ادبیات معاصر ایران و برگزاری رویدادهای دیگر در سال جاری بررسی و اقدام شود.

 

بنا بر اعلام این خبر دانشکده زبان و تاریخ و جغرافی دانشگاه آنکارا در مرکز شهر آنکارا اولین دانشگاه ترکیه است که در سال 1935 به عنوان واحد آموزشی تحت پوشش وزارت آموزش ملی پایه گذاری شد و در سال 1946 تبدیل به بخشی از دانشگاه آنکارا تبدیل شد. این دانشکده اکنون دارای 19 رشته اصلی و سی و رشته زیر شاخه در حوزه علوم انسانی است که زبان و ادبیات فارسی از زیر مجموعه گروه زبانها و ادبیاتهای شرقی این دانشکده محسوب می شود. این دانشکده از بدو تأسیس تاکنون شخصیتهای بزرگی را به جامعه علمی ترکیه تحویل داده است که از آن جمله می توان به ایلبر اورتایلی مورخ برجسته، عبدالباقی گلپینارلی مترجم و ادیب و ... اشاره کرد. همچنین دو سفیر اخیر ترکیه در تهران یعنی پروفسور دکتر دریا ارس (سفیر سابق) و پروفسور دکتر حجابی کرلانقیچ (سفیر فعلی) از دانش آموختگان و استادان دانشکده زبان و تاریخ و جغرافی دانشگاه آنکارا هستند. 

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved