رئیس دانشگاه قم: نیازمند فعالیتهای شبکهای همگرا و هم افزا در علوم اسلامی هستیم
رئیس دانشگاه قم در افتتاحیه نخستین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، هدف از برپایی این اجلاس را شناخت ظرفیتها و فرصتهای آموزشی و پژوهشی میان کشورهای اسلامی در حوزه علوم و مطالعات اسلامی عنوان کرد.

حجتالاسلام احمدحسین شریفی با بیان اینکه جمعی از مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی از 17 کشور به منظور همکاری و هم افزایی علمی و فرهنگی در این رویداد بینالمللی گردهم آمدهاند، افزود: شناخت خلاءها، کمبودها و نقصهای آموزشی و پژوهشی به منظور کمک گرفتن برای رفع آنها، در دستور کار این اجلاس قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه زمینهسازی برای ایجاد شبکه سازی مطالعات اسلامی به منظور جبههای قوی برای فهم آموزش و تبلیغ فکر اسلامی در دنیای معاصر، امری ضروری است، ابراز کرد: زیرا روشن است که نمیتوانیم با فعالیتهای فردی پراکنده و جزیره ای با جنگ نرم همه جانبه غرب علیه اسلام مقابله کنیم. بنابراین نیازمند فعالیتهای شبکهای همگرا و هم افزا هستیم و پیش نیاز چنین فعالیتی، آشنایی مراکز مطالعات اسلامی با تواناییها ظرفیتها و دغدغهها است.
شریفی همچنین، گفت: در نخستین اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی، صرفا توانستهایم بخش اندکی از ظرفیتهای مطالعات اسلامی را در ایران و جهان را دعوت کنیم و امیدواریم در اجلاسهای بعدی بتوانیم جمع بیشتری را میزبانی کنیم.
رئیس دانشگاه قم ادامه داد: به عنوان مثال در مطالعات حدیثی یکی از بزرگترین مراکز تحقیقی مؤسسه دارالحدیث است که توسط مرحوم آیتالله ری شهری تاسیس شد و خدمات بی نظیر و بی سابقهای در حفظ و ترویج و تصحیح چاپ و نشر منابع حدیثی داشته است یا در حوزه مطالعات علوم اسلامی نخستین و قویترین آموزشی و پژوهشی ایران، یعنی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) است که توسط علامه مصباح یزدی تاسیس شد و تاکنون هزاران استاد و پژوهشگر برجسته را تربیت کرده و ماهانه ده ها مجله معتبر و سالانه صدها کتاب پژوهشی را در حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات علوم انسانی اسلامی منتشر میکند.
وی افزود: یکی از فعالیتهای بزرگ و بی نظیر این مرکز تدوین دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی است که خود مشتمل دایرهالمعارفهای مختلفی است.
شریفی ابراز امیدواری کرد که تعاملات اندیشمندان و مسوولان مراکز مطالعات اسلامی در این اجلاس به گونهای باشد که با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بتوانیم مجمعی بزرگ و فراگیر از مراکز آموزشی و پژوهشی علوم و مطالعات اسلامی در سراسر جهان اسلام شکل دهیم.
اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 80 تن از مسوولان و نمایندگان مراکز دانشگاهی و دپارتمانهای علوم و مطالعات اسلامی ایران و جهان، 6 و 7 بهمن ماه در دانشگاه قم در حال برگزاری است.
تصاویر اجلاس بینالمللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی