رئیس دانشگاه بلگراد خواستار توسعه همکاریهای دوجانبه با ایران شد
ولادان جوکیچ در دیدار رئیس دانشگاه اصفهان خواستار همکاریهای دوجانبه شد و افزود: گسترش روابط بین دو دانشگاه بلگراد و اصفهان، منجر به همکاریهایی در سطح بالاتر ملی و بینالمللی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ولادان جوکیچ، رئیس دانشگاه بلگراد و هیأت همراه در جریان سفر به اصفهان و بازدید از جاذبههای فرهنگی و گردشگری این شهر با حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان، دیدار و گفتوگو کرد.
هرسیج در این دیدار، ضمن معرفی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران حدود ۴۳ سال پیش به وجود آمد که منشأ تحولات علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در منطقه شد.
وی افزود: این پیشرفتها علی رغم تحریمهای امنیتی، دیپلماتیک و اقتصادی بوده است و با این وجود کسب رتبههای برتر دانشگاههای ایران در نظامهای رتبه بندی معتبر جهانی بسیار حائز اهمیت است.
هرسیج تصریح کرد: شما به شهری آمدهاید که به نصف جهان معروف است و علت این نامگذاری به خاطر نقشی است که اصفهان در تمدن ایران اسلامی داشته است. به همین خاطر اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است.
وی دانشگاه اصفهان را به عنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور معرفی و اظهار داشت: نقطه مشترک ما این است که علاوه بر این که به عنوان یک کشور مستقل محسوب میشویم، هر دو دانشگاه به عنوان دانشگاه جامع و برتر کشور خود مطرح هستند.
هرسیج عنوان کرد: از بدو مسئولیت ریاست دانشگاه برنامه دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز را مطرح کردم که با توجه به این دو برنامه ما میتوانیم برنامههای مشترکی را بین دو دانشگاه داشته باشیم.
وی همچنین، افزود: در مرحله اول ما باید مسائل و چالشهای دانش بنیان و مسئله محور در روابط دوجانبه را شناسایی کنیم.
هرسیج یکی از وظایف دانشگاهها در حوزه ملی و فراملی برای افزایش ارتباطات بینالمللی را همکاری برای حل این چالشها دانست و مطرح کرد: انتظار ما از دانشمندان هر دو دانشگاه، شناسایی مسائل مشترک در سطح کشور، منطقه، خاورمیانه و اروپای شرقی است که پس از شناسایی این مشکلات و نیازهای منطقه، مسائل دوجانبه از نظر علمی، تحقیقاتی و فرهنگی میتواند شکل بگیرد.
وی ادامه داد: این موارد میتواند شامل همکاریهای علمی، آکادمیک، تسهیلات در راستای تبادل استاد و دانشجو، انجام تحقیقات مشترک و برگزاری برنامههای آموزشی مشترک باشد.
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: موضوع دومی که میتواند مبنای این مبادلات علمی باشد، بحثهای تمدنی است. دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه تمدن ساز، نماینده تمدن اسلامی و شیعی و همین طور دانشگاه بلگراد به عنوان نماینده تمدن مسیحی میتوانند با یکدیگر تعامل ارزندهای در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، ورزشی و زبانی داشته باشند.
در ادامه، ولادان جوکیچ، رئیس دانشگاه بلگراد نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی اصفهان و دانشگاه جامع اصفهان به معرفی دانشگاه بلگراد پرداخت و اظهار داشت: کشور صربستان در جنوب شرقی اروپا قرار دارد که بالغ بر ۷ میلیون نفر جمعیت دارد.
وی مطرح کرد: مردم ما نیز مانند ایرانیان به کشورشان افتخار میکنند.
جوکیچ افزود: دانشگاه بلگراد اولین دانشگاه صربستان است و در سال آینده، ۲۵۰ سالگی شروع آموزش در صربستان را جشن میگیریم.
رئیس دانشگاه بلگراد خواستار همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف علمی شد و افزود: گسترش روابط بین دو دانشگاه منجر به همکاریهایی در سطح بالاتر ملی و بینالمللی خواهد شد.
در این نشست ضمن بررسی زمینههای مشترک و پر اهمیت تحقیقاتی در دو دانشگاه، در خصوص همکاریهای مشترک بینالمللی از جمله انجام پژوهشهای مشترک در قالب فرصتهای مطالعاتی، راهنمایی مشترک پایان نامه ها و رسالهها، اقامتگاه مجزا برای دانشجویان و اعضای هیأت علمی خارجی طرف قرارداد و عضویت دانشگاه در مجامع بینالمللی و برگزاری کنفرانسهای مشترک بینالمللی دانشگاه اصفهان و بلگراد مطرح و بررسی شد.
گفتنی است؛ این دیدار در محل سالن اجتماعات سازمان مرکزی دانشگاه اصفهان با حضور رؤسای دو دانشگاه، معاونین و رئیس دفتر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه اصفهان صورت گرفت.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.