-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/19 - 13:03
  • 341
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ترکیه مصمم به همکاری گسترده دانشگاهی با ایران است

ذوالفقار، رئیس دانشگاه استانبول گفت: دانشگاه‌های ایران توانایی بالایی در تولید علم دارند و علاقه‌مندیم همکاری گسترده دانشگاهی با مراکز آموزشی و علمی این کشور داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،با هدف توسعه همکاری‌های دانشگاهی و علمی با دانشگاه‌های ترکیه و رسیدگی به مسائل دانشجویان ایرانی، کوهکن،‌ مشاور وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی علمی به همراه معاون سرکنسول و وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول با عثمان بولنت ذوالفقار، رئیس دانشگاه استانبول دیدار و گفت‌وگو کردند .

کوهکن در سخنانی، با اشاره به روابط عمیق دو کشور گفت: توسعه همکاری‌های دانشگاهی در سفر اخیر آقای دکتر رئیسی به استانبول مورد توافق و تأکید رؤسای جمهور دو کشور قرار گرفت. انتظار داریم روابط علمی و دانشگاهی نیز به نحو مطلوبی گسترش یابد.

وی اظهار داشت: علاقه‌مند به همکاری در زمینه تبادل استاد و دانشجو، تحقیقات مشترک، انتشار مقالات مشترک، فرصت‌های مطالعاتی، تبادل فن آوری و امضای موافقت‌نامه‌های همکاری دانشگاهی با دانشگاه استانبول هستیم.

مشاور وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی علمی عنوان کرد که ظرفیت‌های علمی و زمینه‌های همکاری بسیار خوبی در ایران وجود دارد. بیش از 4 میلیون دانشجو و یکصد هزار هیأت علمی داریم. در برخی حوزه‌های علمی از قبیل نانو و بایو تکنولوژی در رتبه هفتم جهان هستیم و بالطبع، این ظرفیت خوبی را برای توسعه همکاری‌ها فراهم می‌کند.

اعطای بورس به دانشجویان زبان فارسی

وی ادامه داد: تمایل داریم تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه استانبول و دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیرپزشکی جمهوری اسلامی ایران امضاء شود. می‌توانیم از طریق سرکنسولگری ما در استانبول، دانشگاه استانبول و دانشگاه‌های ایران این موضوع را پیگیری کنیم که توافقات انجام و عملیاتی شود.

کوهکن افزود: یکی از فرصت‌های خوب همکاری دو کشور در حوزه زبان و ادبیات فارسی است. آمادگی اعطای بورس به دانشجویان زبان فارسی و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت برای تقویت زبان فارسی اساتید و دانشجویان زبان فارسی دانشگاه استانبول را داریم.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: با توجه به همکاری دانشگاه استانبول با دانشگاه علامه طباطبایی پیشنهاد برگزاری یک سمینار و یا وبینار در حوزه زبان شناسی و هر زمینه مورد توافق را داریم.

ذوالفقار، رئیس دانشگاه استانبول در این دیدار، گفت: دانشگاه‌های ایران توانایی بالایی در تولید علم دارند و علاقه‌مندیم همکاری گسترده دانشگاهی با مراکز آموزشی و علمی این کشور داشته باشیم.

وی تأکید کرد که زمینه همکاری در هر یک از حوزه‌های علوم انسانی، فنی - مهندسی و علوم پزشکی وجود دارد. حوزه زبان و ادبیات فارسی به ویژه برگزاری دوره‌های دانش افزایی و تقویت زبان فارسی دانشجویان این دانشگاه از ظرفیت‌های خوب همکاری است.

برگزاری کنفرانس‌های پل ادبی ایران و ترکیه

ذوالفقار افزود: پیشنهاد می‌شود اولویت‌های همکاری از قبیل تبادل استاد و دانشجو، فرصت مطالعاتی، پژوهش و چاپ مقالات مشترک و ... در 5 تا 10 رشته را مشخص و اجرایی کنیم و زبان و ادبیات فارسی می‌تواند اولویت اول ما باشد.

رئیس دانشگاه استانبول تصریح کرد: در حوزه فنی - مهندسی پیشنهاد می‌شود تفاهم‌نامه‌های همکاری که با دانشگاه‌های تهران و دیگر دانشگاه‌ها داریم، اجرایی شود.

وی ادامه داد: در حوزه علوم پزشکی نیز علاقه‌مند هستیم با دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری داشته باشیم. در سلسله کنفرانس‌های پل ادبی که میان این دانشگاه و دانشگاه علامه طباطبایی وجود داشته و تاکنون سه بار برگزار شده است، دور جدید آن باید در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شود.

ذوالفقار خاطرنشان کرد که تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه تهران و علامه طباطبایی را بررسی و قابلیت‌های توسعه همکاری را اعلام می‌کنیم. تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علامه را بررسی می‌کنیم و یک وبینار در مورد آن برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved