«حضرت فاطمه(س) الگوی همه زمانهاست»- رایزن فرهنگی کشورمان در بنگلادش
میرمحمدی در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه داکا اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا(س) الگوی تمام نشدنی و متعلق به همه زمانهاست.
به مناسبت سالروز ولادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) و روز زن و مادر، همایشی علمی با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه داکا از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش و با مشارکت و همکاری انجمن زهرا(س) بنگلادش در محل سالن همایشهای مظفر احمد دانشگاه داکا برگزار شد.
خانم نصرت فاطمه عضو هیأت علمی گروه تاریخ و فرهنگ اسلامی دانشگاه داکا، خانم عشرت جهان ایپا محقق و پژوهشگر، خانم سلینا پروین رئیس انجمن زهرا(س) و سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی ایران در داکا به ارائه مقاله و سخنرانی پرداختند.
خانم نصرت فاطمه استاد گروه تاریخ و فرهنگ اسلامی دانشگاه داکا مقاله خود را با عنوان «فاطمه زهرا(س) الگوی کامل زنان عالم» ارایه داد. وی افزود: زن و مادر نقش اساسی و بنیادین در خانواده و جامعه دارد و میتوان گفت که اولین معلمان در همه جوامع انسانی مادران هستند. آموزش و تربیت اولیه خانوادگی، اساس زندگی آینده هر جامعه و کشوری است. از این منظر، وظیفه و نقش اصلی یک مادر ایده آل، تربیت کودک به صورت درست و صحیح به حساب میآید.
وی تأکید کرد: آموزش صحیح در خانواده کلید ساختن جامعهای منضبط، اخلاق مدار و سالم است. با این فرض، یک جامعه تحصیل کردهای شکل میگیرد که از یک سامان و سازمان برخوردار است. در کانون اولیهای که با نقش آفرینی درست مادر، تک تک اعضاء، آموزش صحیح دیده باشند، شالوده اولیه جامعهای شکل میگیرد که اعضای آن مسئولیت پذیرند. در این صورت، یک مادر بنابر جایگاه و مسئولیتی که دارد، سازمان دهنده و شکل دهنده واقعی خانواده و جامعه است.
خانم نصرت فاطمه ادامه داد: زنان در هر زمینه و برههای از زندگی، مسئولیتها و وظایف متفاوتی دارند. تمام زندگی یک زن ایدهآل سرشار از تلاش و کوشش است. زن تلاشگر و کوشا بر اساس هوش، فکر و استعداد و توانایی خود و نیز بر اساس استحکام ایمان و اعتقاد خویش، میتواند در زندگی خود با مسئولیتپذیری به احکام اسلام عمل کند و دیگران را نیز در این امر تشویق کند.
وی تصریح کرد: ما اگر بخواهیم خود را به عنوان چنین زنانی تثبیت کنیم، باید زن کاملی را در عالم به عنوان یک الگو و نسخه آرمانی انتخاب کنیم که تمام ویژگیهای یک انسان کامل را داشته باشد. این شخصیت یا زن کامل، سرور و سیده زنان بهشت، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر حضرت محمد(ص) است و همه ما باید در زندگی خود به او اقتداء کنیم.
سخنران دوم همایش، خانم عشرت جهان ایپا پژوهشگر تاریخ اسلام و زندگانی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) بود و در سخنانی پیرامون ویژگیهای شخصیتی فاطمه زهرا(س) گفت: حضرت فاطمه(س) نعمتی است که بیان فضائلش پایان پذیر نیست. او زنی است که نارضایتی او نارضایتی خدا محسوب میشود. خصوصیات معنوی او را افراد عادی مثل ما نمیتوانند درک کنند. پس از ولادت حضرت فاطمه، خانه پیامبر(ص) بیش از پیش، روحانیتر و معنویتر شده بود. پیامبر(ص) در باره حضرت فاطمه(س) فرمود: فاطمه، جان من است و من از او بوی بهشت استشمام میکنم. شوهرش حضرت علی (علیه السلام) نیز درباره حضرت فاطمه میفرماید: «هر وقت به فاطمه نگاه میکردم غمهایم را به فراموشی میسپردم. به خدا قسم هرگز او را ناراحت و عصبانی نکردم. او هم هرگز مرا به خشم نیاورد و تا زمان مرگ از من نافرمانی نکرد.»
در ادامه، سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش اظهار داشت: انسانها در زندگی دنیوی خود برای یافتن مسیر درست و زندگی سعادتمندانه نیاز به الگو دارند. الگوهای ملتها و زنان و مردان مسلمان در زندگی، پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی(ص) و فرزندان و اهل بیت(ع) او هستند. در میان خاندان و اهل بیت(ص) پیامبر مکرم اسلام، یکی از چهرههای درخشان و تابناکی که الگوی کامل برای زندگی همه مسلمانان به ویژه خانمهاست، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر آن حضرت است. این بانوی نمونه و الگو در همه نقشهای سه گانه زندگی خود به عنوان دختر، همسر و مادر، چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی یک انسان کامل است و هر مسلمانی، به ویژه هر دختر و زن مسلمانی باید به او اقتداء نماید و از آن حضرت به عنوان الگوی کامل انسانی پیروی کند.
رایزن فرهنگی کشورمان در بنگلادش بیان کرد: برای الگو قرار دادن فاطمه زهرا(س) ابتدا باید آن حضرت را شناخت و با توجه به مقام و منزلت والایی که او دارد و شناخت کاملش برای ما انسانهای عادی دشوار است، باید نسبت به شخصیت ایشان از زبان پدر بزرگوارش و فرزندان او که خاندان اهل بیت عصمت و طهارت هستند و نیز آیات قرآن که کلام وحی و سخن خداست، شناخت پیدا کرد.
میرمحمدی در این ارتباط با اشاره به نزول سوره کوثر در شأن فاطمه زهرا(س)، سه روایت کوتاه ولی پر معنی از زبان پیامبر خاتم(ص) در باره دخترش فاطمه زهرا(س) بیان کرد که معرف بزرگی و عظمت شخصیت فاطمه زهرا(س) بود.
وی همچنین، گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) الگوی تمام نشدنی و متعلق به همه زمانهاست. ظرفیت وجودی و شخصیت کامل فاطمه زهرا(س) این استحقاق را دارد که الگویی فراتر از زمان باشد و در همه ادوار تاریخی به عنوان یک الگوی کامل، چراغ راه و تابلو هدایت همه جویندگان مسیر درست زندگی و طالبان سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت باشد.
خانم سلینا پروین رئیس انجمن زهرا (س) اذعان کرد که حضرت فاطمه زهرا(س) دارای تمام صفاتی بود که یک انسان کامل باید داشته باشد. تعلیمات او ملهم از علوم الهی بود. او یک انسان کاملی بود که و شخصیت ممتازی داشت.
وی افزود: فاطمه زهرا(س) آرمان زنان سراسر جهان، پیشوای زنان بهشتی و زن پاکدامنی بود که قرآن کریم و احادیث متعدد شخصیت و مقام او را شرح و تفسیر کردهاند.
وی مطرح کرد: اگر ما به سیره زندگانی حضرت فاطمه(س) نگاهی بیاندازیم، درمییابیم که همه فصول زندگانی آن حضرت اعم از ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تربیتی، فرهنگی، دینی، معنوی و ... برای ما درسهای بزرگی دارد و باید از آن حضرت به عنوان الگوی کامل درس بگیریم.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی