-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/21 - 09:51
  • 412
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در بنیاد آندری پروازوانی روسیه تاکید شد؛

زمینه‌سازی تبادل تجربیات با موضوع تبیین سیمای مثبت خانواده فطری

هیأت بانوان اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن حضور در بنیاد آندری پروازوانی با ولادیمیر بوشایف؛ رئیس و خانم آنا ساپرانووا؛ مدیر بخش برنامه قداست مادری این بنیاد دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیأت بانوان اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که جهت شرکت در اجلاس «زن هزاره سوم» به روسیه سفر کرده‌اند، در محل بنیاد آندری پروازوانی با ولادیمیر بوشایف؛ رئیس بنیاد، خانم آنا ساپرانووا؛ مدیر بخش برنامه قداست مادری این بنیاد و همکارانشان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار،  کارشناس نمایندگی فرهنگی ضمن اشاره به سفر هیأتی از بانوان به سرپرستی مدیرکل وقت امور بانوان سازمان فرهنگ که پیش‌تر از بنیاد بازدید کرده بودند اظهار داشت: درخواست تشکیل این جلسه به منظور پیگیری برخی تصمیمات قبلی و ارائه پیشنهادات جدید توسط طرف ایرانی انجام شده است.

در ادامه، بوشایف پیرامون تاریخچه 31 ساله تاسیس این بنیاد که در روسیه نوین یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌هاست توضیحاتی ارائه کرد.

وی بر این نکته تاکید کرد که بنیاد آندری پروازوانی نهادی‌ست که جامعه مدنی روسیه را نمایندگی می‌کند و هدف اصلی آنها حفظ ارزش‌های فرهنگی است.

رئیس بنیاد افزود: در محوریت فعالیت‌های ما حفظ جمعیت روسیه در چارچووب برنامه «قداست مادری»‌ست و در این راستا طی سال‌های اخیر فعالیت‌هایی را به انجام رسانده‌ایم.

در ادامه آنا ساپرانووا؛ مدیر برنامه قداست مادری و پاول پراسوف؛ مدیر پرو‌ژه‌های جوانان این بنیاد برخی فعالیت‌های حوزه خود را شرح دادند.

خانم ساپرانووا عنوان کرد که 17 سال از ایجاد و اجرای این برنامه می‌گذرد و بزرگترین هدف برنامه قداست مادری حفظ جمعیت روسیه و حراست از کانون خانواده است. ما 30 شعبه در فدراسیون روسیه به عنوان شریک رسمی و در 85 منطقه کشور به صورت مستمر حضور داریم و با استانداری‌ها همکاری می‌کنیم، همچنین در سطح بین‌المللی نیز همکارانی داریم و برنامه‌هایی با مشارکت آنها اجرا می‌شود.

وی افزود: در اینجا شرکای کلیدی ما وزارتخانه‌ها، دپارتمان‌های مختلف و نهادهای دولتی هستند.

مدیر برنامه قداست مادری گفت: ما برنامه‌های مختلف آموزشی ذیل عنوان برنامه قداست مادری برای مادران و پدران اجرا می‌کنیم و از متخصصان متعددی در رشته‌های مرتبط این حوزه کمک می‌گیریم. کنفرانس‌هایی را برگزار می‌کنیم تا متخصصان برای سلامت خانواده و مادران تبادل تجربه کنند و نتایج تحقیقات جدید را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و در تبیین سیمای مثبت از خانواده و بویژه تشویق شهروندان به فرزندآوری و تشکیل خانواده‌های پرجمعیت کمک نمایند. ما در پی آن هستیم که داشتن خانواده پرجمعیت در روسیه به یک روال عادی تبدیل شود.

در ادامه جلسه، مدیر بخش جوانان این بنیاد توضیحاتی درباره فعالیت‌ها با موضوع نشاط آفرینی و پرورش ذهن و روان جوانان برای طی یک مسیر پویا و قرار گرفتن در جامعه به عنوان یک عضو مفید ارائه کرد.

سپس خانم رستگارپناه؛ رئیس هیأت اعزامی از سازمان اظهار داشت: قطعا آن چه دغدغه ما و برنامه قداست مادری‌ست تنها بحث جمعیت کشورها نیست بلکه تربیت نیروی انسانی صحیح برای کشورهاست و این نکته ارزشمند است که فرزندان و آینده‌سازان در چه بستری تربیت می‌شوند و هر دو اعتقاد داریم نسل آینده کشورهایمان باید در بستر خانواده فطری رشد کنند. هرچه خانواده توانمندتر و سالم‌تر باشد، نسل آینده که در جوامع مستقر خواهند شد موفق‌تر و پویاتر هستند و آینده کشورها و جهان در این صورت می‌تواند تضمین‌ شود.

وی ادامه داد؛ ایران هم مانند بسیاری کشورهای دیگر و تا حدی شبیه روسیه با این مسئله روبروست که پویایی جمعیت در خطر است و طبق راهنمایی‌های رهبر عالیقدر ایران از جنس سیاست‌های اجرایی و قانونگذاری برای ساختارهای دولتی و غیردولتی، توجه به حل این مساله در اولویت قرار گرفته است. در سال‌های اخیر، چند سند ملی در حوزه جمعیت و خانواده در ایران تدوین شده و به بخش‌های ذیربط ابلاغ و سیاست‌ها را قدری متفاوت کرده است.

رستگارپناه پیشنهاد داد؛ ما آماده هستیم این اسناد را در اختیار شما قرار دهیم تا به یک همافزایی برسیم. آنچه برای ما اهمیت دارد ایجاد یک جنبش جهانی برای حفظ جمعیت و دفاع از خانواده فطری و سنتی‌ست.

وی خاطرنشان کرد که در همین راستا فعالیت‌ها در چند سطح می‌بایست تعریف شوند و در چند حوزه نیاز هست که با یکدیگر کار کنیم؛ سطح اول «مفهوم خانواده» است یعتی ما نیاز داریم در دنیا جنبشی را رقم بزنیم که همه افراد در این جنبش بر مفهوم واحد از خانواده اتفاق نظر داشته باشند. مجموعه ما به دنبال اتحادی‌ست که از خانواده و ساختار فطری آن حمایت می‌کند.

خانم رستگارپناه در ادامه بر این نکته تاکید کرد که آنچه تا امروز بر همگان ثابت شده آن است که بهترین بستر برای تربیت نسل آینده، خانواده فطری‌ست. مورد مهم بعدی که برای ما مطرح است «مفهوم مادری»ست که به عنوان یک نقش جنسیتی تعریف می‌شود. ما بر این اعتقاد هستیم که چنانچه یک مفهوم واحد تبیین شود و حول آن، فعالیت‌هایی را مانند توانمندسازی و سلامت مادران تعریف کنیم و اگر بر سر یک مفهوم مشترک به اجماع برسیم، برنامه‌ریزی فعالیت‌های آینده دو طرفه را در آن راستا پیش خواهیم برد.

وی یکی از تجربیات ایران را برای نیل به این هدف در جلسه بازگو کرد؛ راه‌اندازی جنبش «نجات آرزوها» با هدف شادی و سلامت مادران. پیشنهاد ما این است که با داشتن یک هدف مشترک، می‌توانیم نقاط قدرت بخشیدن به حرکتمان را به سوی آن هدف شناسایی کنیم و در آن موضوعات برنامه‌های عملیاتی را تعریف و اجرا نماییم.

سرپرست هیأت اعزامی بانوان در ادامه به مساله نبود آرامش کافی خانواده‌ها در جهان اشاره کرد و آن را در گرو عدم آموزش مهارت و توان برقراری ارتباطات صحیح دانست. وی گفت؛ به نظر می‌رسد چنانچه در مورد نقش مادری و ارتقاء میزان دانش مادران در بکارگیری مهارت‌های ارتباطی، محصولاتی تولید شود، می‌توان آن را یکی از اقدامات عملیاتی بین ما به حساب آورد.

خانم ساپرانووا در ادامه ضمن اینکه پیشنهادات مطرح شده را مهم و قابل اجرا ارزیابی کرد این مورد را اضافه نمود که برنامه قداست مادری می‌تواند در حوزه قانونگذاری نیز در روسیه تاثیرگذار باشد.

وی در این خصوص گفت: ما از 17 سال پیش، درمان روانی برای پیشگیری از سقط جنین را ابتدا خودمان به صورت مستقل و با مشاوره متخصصان شروع کردیم و با مراجعه به دولت اکنون آن را به صورت قانون درآوردیم؛ بطوری‌که درحال حاضر در تمام بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره برای زنان، روانشناسان نیز حضور دارند.

ولادیمیر بوشایف، رئیس بنیاد نیز افزود: ما در یک مسیر حرکت می‌کنیم که نقطه مرکزی آن خانواده سنتی قرار دارد. ما کارهای زیادی در مورد تبیین سیمای مثبت خانواده و نقش ویژه زن در این کانون انجام می‌دهیم. بنابراین با همکاران مشورت کرده و پیشنهادات عملیاتی را ارائه خواهیم داد.

اجرای کمپین سراپا گوشم با محوریت خانواده

خانم رستگارپناه نیز در ادامه به یکی از تجارب ایران که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کلید خورده اشاره نمود و آن را جهت اشتراک‌گذاری با طرف روس پیشنهاد کرد؛ کمپین «سراپا گوشم» در مورد مهارت‌های خانواده برای پرورش مهارت شنیدن و گفت‌وگو.

وی اظهار داشت؛ ما می‌توانیم جزییات این طرح را در اختیار شما قرار دهیم تا متناسب با نیاز و فرهنگ روسیه بومی‌سازی و اجرا نمایید. این پیشنهاد مورد استقبال طرف روس قرار گرفت.

خانم علمداری یکی از اعضای هیأت بانوان؛ فعال فرهنگی در حوزه آموزش دختران و زنان نیز در ادامه بحث به این نکته اشاره کرد که در مجموعه چندمنظوره تحت مدیریت وی؛ «امید نور»، به دنبال ارتقاء مهارت‌های زنان و دختران با تاکید بر آموزه‌های دینی هستند با این قصد که آنها بتوانند یک عنصر تاثیرگذار در جامعه خود باشند و اقدامات این مجموعه در ایران در حال تبدیل شدن به یک مدل موفق است.

شایان ذکر است، هیأت بانوان به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و اداره روابط فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی متشکل از خانم زینب رستگارپناه؛ متخصص حوزه مطالعات زنان، خانواده و حقوق زن در اسلام، خانم فاطمه علمداری؛ کارآفرین، موسس و مدیرعامل گروه صنعتی اجتماعی «امید نور» در 5 واحد صنعتی فولاد، ماشین‌سازی و تولید قطعات خودرو و فعال فرهنگی درحوزه آموزش دختران و زنان، خانم مریم تاجگردون، مؤسس و مدیر برند «نورا» در حوزه طراحی مد اسلامی، جهت شرکت در اجلاس دو روزه «زن هزاره سوم» به روسیه سفر کرده‌اند.

انتهای پیام 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved