-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/02/30 - 07:21
  • 287
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
استاد دانشگاه فاطمه جناح در راولپندی:

جامعه پاکستان نیازمند الگوبرداری از زنان ایرانی است

سعدیه اشتیاق گفت: زنان در ایران به طور کامل اجازه دارند در حوزه‌های مختلف کار کنند و دولت ھم از آنها حمایت می‌کند، ما بسیار تحت تأثیر قرار گرفتیم و می‌خواهیم این مدل را به دولت پاکستان پیشنهاد دهیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز خانواده به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی و با همکاری دانشگاه فاطمه جناح زنان راولپندی، سمینار «موانع توانمندسازی زنان در جامعه اسلامی معاصر» با حضور اساتید و دانشجویان در دانشگاه فاطمه جناح زنان راولپندی پاکستان برگزار شد.

مجید مشکی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سخنانی گفت: جامعه مسلمان را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ یکی جامعه سنتی و دیگری جامعه جدید و مدرن، ولی در جوامع مختلف، زنان در مسیر توسعه با مشکلات متفاوتی روبرو هستند.

وی گفت: در جامعه سنتی زنان اجازه ندارند در مسیر توسعه حرکت کنند و به خانه محدود می‌شوند و همچنین در جامعه جدید از نقش زن که نقش مادرانه است، محروم ساخته و به جای آنکه به عنوان مادر خانواده و مادر جامعه و مادر نسل آینده قبول کند او را به عنوان یک ابزار اقتصادی تبدیل کرده است.

مشکی بیان اینکه آموزه‌های اسلامی مخالف پیشرفت زنان نیست گفت: ما باید تفکر جامعه سنتی و تفکر جامعه مدرن گرانه را تغییر دهیم، چراکه پرورش نسل‌های آینده کشور مسئولیت اصلی بانوان است و این نقش را خداوند متعال به بانوان تفویض کرده است.

وی با تبیین اهمیت و جایگاه زنان در جامعه ایران بعد از انقلاب اسلامی گفت: قبل از انقلاب اسلامی، زنان اجازه رشد در جامعه ایران را نداشتند، حتی اگر برخی از زنان فرصت‌هایی برای توسعه پیدا می‌کردند جایگاه اصلی آنها را تغییر می‌دادند.

رایزن فرهنگی ایران در پاکستان افزود: بعد از انقلاب اسلامی به دلیل تفکر والای رهبران ایران جایگاه بسیار عالی برای بانوان در جامعه اسلامی فراهم شده است و همین طور، سطح تحصیلات دانشگاهی و سطح تحصیلات عالیه بانوان در جامعه اسلامی ایران نسبت به قبل از انقلاب اسلامی 20 برابر شده است.

مشکی افزود: ما امیدواریم این نشست و همکاری‌ها مایه و زمینه‌ای برای تبادل تجربیات دانشگاه‌های ایران و دانشگاه فاطمه جناح باشد.

سعدیه اشتیاق، استاد دانشگاه فاطمه جناح زنان راولپندی اظهار داشت: مشکلاتی که امروزه زنان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مشکلات اقتصادی است و زنان از حمایت کافی در مسیر توسعه برخوردار نیستند.

وی گفت: زنان در ایران به طور کامل اجازه دارند در حوزه‌های مختلف کار کنند و دولت ھم از آنها حمایت می‌کند، ما بسیار تحت تأثیر قرار گرفتیم و می‌خواهیم این مدل را به دولت پاکستان پیشنهاد دهیم.

هما ایوب، استاد دانشگاه فاطمه جناح در راولپندی نیز در سخنانی، گفت: در عصر جدید و جامعه مدرن هم زنان در مسیر توسعه با مشکلات متفاوتی روبرو هستند ولی اگر زنان شجاعت در پیش نگیرند و در مقابل این مشکلات بشینند، هرگز نمی‌توانند راه ‌های رشد و توسعه را طی کنند.

وی بیان کرد: اگر ما تاریخ اسلام را بررسی کنیم، در اوایل اسلام، زنان شجاعی همچون حضرت خدیجه کبری(س) و حضرت فاطمه(س) وجود داشتند که نقش مهمی در رشد جامعه و رهنمایی زنان داشتند.

ایوب گفت: نقش رسانه در توسعه زنان خیلی مهم است و از طریق پلتفرم‌های مختلف رسانه‌ای، زنان می‌توانند کسب و کار خود را حداقل از مقیاس کوچک راه اندازی کنند و از طریق فضای مجازی درباره کار و کسب خودشان تبلیغ کنند.

نیلوفر مقدمی، استاد دانشگاه الزهرا(س) در تهران که به صورت برخط سخنرانی کرد، در تبیین چالش‌های پیش روی زنان در آموزش، گفت: اسلام برای تربیت ارزش والایی قائل است، قرآن کریم علم را نور و بینایی می‌داند و در مجموع، آیات و روایاتی که در مورد اهمیت و ضرورت علم و دانش بیان شده، کلی است و شامل زن و مرد می‌شود.

وی افزود: حضرت محمد(ص) از روز اول بعثت خود، مردم را به آموختن تشویق کرد و همواره فرمودند: طلب علم بر هر مسلمان واجب است و هر که برای طلب علم بیرون رود در راه خداست تا زمانی که برگردد.

مقدمی با بیان اینکه احادیث و بیانات فراوان از پیامبر اسلام بر ضرورت تعلیم و تربیت و دانش جویی دراختیار ما قرار دارد گفت: ما وقتی عمیقا به ادبیات، زبان و اصطلاحات به کار رفته توسط پیامبر اسلام راجع به کسب دانش نگاه کنیم، متوجه می‌شویم بین زن و فرد فرقی نگذاشته و ما می‌توانیم بگویم که هیچ تفاوتی بین زن و مرد در کسب علم و دانش وجود ندارد، بنابراین کسب علم در اسلام برای زن و مرد دستور الهی است.

فاطمه ابراهیمی، استاد دانشگاه الزهرا(س) و رئیس اداره زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز  در سخنانی، با بیان اینکه قوانین اسلامی نقش مهمی در رشد زنان دارد، گفت: زنان ایرانی در همه حوزه‌ها اعم از علمی، ورزشی، سیاسی، اقتصادی از زنان کشورهای توسعه یافته پیشرفته تر هستند و این به خاطر فضای برآمده از انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه به دلیل تفکر والای رهبری معظم انقلاب اسلامی، بانوان ایران در هر زمینه‌ای در حال پیشرفت هستند، ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی، نرخ سواد زنان و شرح تحصیلات در ایران بسیار پایین بود ولی اکنون نرخ و شرح تحصیلات زنان ایران و شرح  اشتغال به به کار میزان قابل توجهی افزایش یافته است و این همه به خاطر فرصت‌هایی است که بعد از انقلاب اسلامی به زنان داده شد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved