logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/29 - 13:00
  • 1040
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گردهمایی اساتید و دانشجویان آلماتی قزاقستان در مراسم بزرگداشت شهریار

اساتید و دانشجویان آلماتی قزاقستان در مراسم بزرگداشت سالروز شعر و ادب فارسی و تکریم مقام استاد شهریار گردهم آمدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم بزرگداشت سالروز شعر و ادب فارسی با حضور فغانی، سرکنسولگری و مجید آلی‌گر، سرپرست وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه الفارابی و ژمپو در شهر آلماتی برگزار شد.

آلی‌گر در سخنانی، با قدردانی از زحمات و خدمات اساتید دانشگاه الفارابی و ژمپو به منظور گسترش زبان فارسی در قزاقستان گفت: امید است در آینده نزدیک، شاهد هم‌افزایی و مشارکت دو سویه با محوریت گسترش آموزش زبان در دانشگاه‌های قزاقستان باشیم.

سرپرست وابستگی فرهنگی کشورمان در آلمانی افزود: نام ایران پیوسته با شعر و ادب و فرهنگ همزاد بوده، هست و خواهد بود. در طول تاریخ مردم ایران زمین همواره با شعر و شاعری همدم بوده‌اند. همچنین، یاد استاد شهریار را که مجموعه‌ای از خصوصیات اکثر شاعران ایران زمین در وی تجلی پیدا کرده بود، گرامی داشتند.

وی تأکید کرد: شهریار یکی از بزرگ‌ترین شاعرانی است که پاسدار سنت‌های ادبی ایران زمین بوده و همچنین ارادت او به حافظ، سعدی و مولوی و ... در تکوین شخصیتش نقش برجسته‌ای داشته است.

آلی‌گر ادامه داد: بی‌گمان آثار و سروده‌های شهریار، مجمومه‌ای از اندیشه‌های شاعران ایرانی را در خود دارد. از دیگر خصوصیات بارز استاد شهریار می‌توان به فروتنی، مهمان دوستی و مهمان نوازی، اخلاص و صمیمیت با دوستان اشاره کرد.

فغانی، سرکنسولگری کشورمان در آلماتی نیز دلایل محبوبیت و شهرت عالم‌گیر استاد شهریار را مورد توجه قرار داد و به زندگی پر از فراز و نشیب این شاعر نجیب و دوست داشتنی اشاره کرد.

وی در عین حال، گفت: شهریار شاعری بود که به زبان فارسی و ترکی اشعار خود را سروده و در بین اکثر قومیت‌ها از محبوبیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

فغانی اضافه کرد: استاد شهریار اشعار فراوانی در مدح و ثنای امامان سروده است از جمله سروده ماندگار «علی ای همای رحمت» که جاودانه شده است. همچنین، در تقویم کشورمان برای بسیاری از مناسبت‌های مهم، روزهایی تعیین شده و در حوزه فرهنگ نیز برای مناسبت‌های مختلف، روزهایی مشخص شده است. از این رو، 27 شهریور روز بزرگداشت استاد شهریار نامگذاری شده است.

وی در ادامه سخنانش، گفت: شعر شهریار ضمن اینکه تصویری از تحولات فرهنگی و فکری مردم ایران را نشان می‌دهد، آیینه‌ای ا‌ست که می‌توان رویکرد شاعران این سرزمین را نیز به خوبی در آن مشاهده کرد.

در ادامه این مراسم، هر یک از اساتید دانشگاه الفارابی و ژمپو گزیده‌هایی از اشعار استاد شهریار را قرائت کردند. شعرهای خوانده شده از سوی دانشجویان و اساتید به وضوح منعکس کننده علاقه آنها نسبت به این شاعر محبوب، درد آشنا و مردمی بود.

همچنین، آخرین وضعیت زبان فارسی و پیشنهادات و انتقادات در خصوص بهبود شرایط نامطلوب زبان فارسی در آلماتی قزاقستان مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved