زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه ایالت بلوچستان پاکستان رونق مییابد
سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته با ظهور احمد بازئی، رئیس دانشگاه بلوچستان بزرگترین دانشگاه این ایالت دیدار کرد.
میری با یادآوری نقش جمهوری اسلامی ایران در تأسیس دانشگاههای بزرگ بلوچستان و حمایت از فعالیتهای آنها به خصوص دانشگاه بلوچستان، بر احیا و تقویت دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بلوچستان تأکید کرد.
وابسته فرهنگی کشورمان پیشنهاد کرد که در صورت موافقت ریاست دانشگاه بلوچستان، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد یک استاد زبان و ادبیات فارسی از ایران به این دانشگاه برای تدریس زبان و ادبیات فارسی اعزام کند.
وی افزود: زبان فارسی یکی از نیازهای مهم جامعه تجار، دانشجویان، مرزنشینان و حتی نیروهای مرزی مستقر در ایالت بلوچستان است که با ایران ارتباط و تجارت دارند.
میری تأکید کرد که اتاق یا گوشه ایران شناسی در یکی از دانشکدههای دانشگاه یا کتابخانه مرکزی دانشگاه ایجاد شود.
رشته مطالعات ایران در دانشگاه بلوچستان تأسیس شود
وابسته فرهنگی کشورمان همچنین، بیان کرد: باتوجه به اهمیت و مرز طولانی ایالت بلوچستان پاکستان و ایران و پیوندهای عمیق بین دو ملت، نیاز به فعالیتهای علمی مشترک برای معرفی بیشتر دو کشور، تربیت کارشناسان متخصص در دو کشور ضروری است.
میری گفت: رشته مطالعات ایران در دانشگاه بلوچستان تأسیس شود تا علاقهمندان به تحصیل در رشته مطالعات ایران یا ایرانشناسی بتوانند در این رشته تحصیل کنند و کارشناسان متخصص ایران در بلوچستان تربیت شوند و البته ما در ایران هم به ایجاد رشته خاص مطالعات پاکستان نیاز داریم هر چند رشته مطالعات شبه قاره وجود دارد.
وی از آمادگی دانشگاههای ایران برای تمدید تفاهمنامه همکاری با دانشگاه بلوچستان و سایر دانشگاههای این ایالت خبر داد و گفت: فرصتهای همکاری بسیار زیادی بین دانشگاههای بلوچستان و استان سیستان و بلوچستان در حوزههای مختلف پژوهشی و دانش بنیان وجود دارد.
میری از رئیس دانشگاه بلوچستان دعوت کرد که به همراه هیأتی از مدیران و رؤسای دانشکدههای این دانشگاه به ایران سفر کند و از نزدیک با پیشرفتهای علمی و فناوری ایران آشنا شوند.
همچنین رئیس دانشگاه بلوچستان با استقبال از پیشنهادات وابسته فرهنگی کشورمان، تأکید کرد: هر اقدام لازمی که برای تقویت دپارتمان و رشته زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه نیاز باشد، انجام خواهیم داد.
ظهور احمد بازئی در ادامه بیان کرد: نه تنها سعی میکنیم زبان و ادبیات فارسی در سطح دپارتمان رونق دهیم بلکه به عنوان یک درس اختیاری در کنار زبانهای بلوچی و پشتون در همه 52 دپارتمان این دانشگاه تعریف خواهیم کرد تا دانشجویان علاقهمند به این زبان بتوانند این واحد را بگذرانند و در این رشته تحصیل کنند.
رئیس دانشگاه بلوچستان از آمادگی این دانشگاه برای تمدید تفاهمنامههای همکاری با دانشگاههای ایران خبر داد و پیشنهاد کرد که یک تفاهمنامه جداگانه بین دانشگاه بلوچستان و خانه فرهنگ ایران امضاء شود تا همکاریهای دو جانبه به طور رسمی انجام شود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی