logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/22 - 10:21
  • 1328
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رایزن فرهنگی کشورمان در سارایوو:

حکیم نظامی پیشوای داستان سرایی در شعر فارسی است

انصاری در نشست «جایگاه حکیم نظامی در هنر و ادبیات فارسی» تأکید کرد: حکیم نظامی پیشوای داستان سرایی در شعر فارسی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سارایوو با مشارکت دانشگاه هنر اصفهان و کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سارایوو به مناسبت هفته گرامیداشت حکیم نظامی، نشستی با عنوان «جایگاه حکیم نظامی در هنر و ادبیات فارسی» در مرکز فرهنگی فرهادیه رایزنی فرهنگی کشورمان، برگزار کرد.

قلیچ خان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در سخنانی، بر اهمیت اجرای چنین برنامه‌هایی در خصوص مفاخر فرهنگی کشورمان تأکید کرد.

ترجمه و انتشار کتابی از حکیم نظامی در بوسنی و هرزگوین

محمد حسین انصاری، رایزن فرهنگی کشورمان در سارایوو با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت حکیم نظامی در ایران و سراسر جهان، گفت: حکیم نظامی پیشوای داستان‌سرایی در شعر فارسی است.

وی با تأکید بر داستان حکیم نظامی در خصوص مردمان اسلاو، او را یکی از پل‌ها فرهنگی میان دو ملت ایران و بوسنی و هرزگوین دانست.

رایزن فرهنگی کشورمان در سارایوو با یکی از برنامه‌های آتی این نمایندگی را ترجمه و انتشار کتابی از حکیم نظامی در بوسنی و هرزگوین، این شاعر بلند آوازه ایرانی عنوان کرد.

وی ادامه داد: داستان خسرو و شیرین به طور خلاصه توسط رایزنی فرهنگی کشورمان ترجمه و در سایت نمایندگی در اختیار علاقه‌مندان قرار داده شده است.

پس از آن، منیر درکیچ، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سارایوو به معرفی حکیم نظامی و آثار او پرداخت. وی با تمرکز بر اثر لیلی و مجنون، حکیم نظامی را شاعری ایرانی و پارسی‌گوی معرفی کرد که وجه داستان‌سرایی در قالب شعر، از ویژگی‌های بارز این شاعر بوده است.

تأثیر پذیرفتن بسیاری از شعرای بزرگ ایرانی از حکیم نظامی، از دیگر موارد مورد تأکید این استاد زبان و ادبیات فارسی بود.

جلیل جوکار، استاد و مدیر گروه هنرهای اسلامی دانشگاه هنر اصفهان در سخنرانی خود، بر داستان اقلیم چهارم از اثر «هفت گنبد بهرام» حکیم نظامی و مینیاتورهای ترسیم شده از این داستان تمرکز داشت.

پخش کلیپ نظامی خوانی و معرفی این شاعر ایرانی توسط دانش آموزان کالج فارسی-بوسنیائی از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

در پایان از مشارکت کنندگان در پویش نظامی خوانی در بوسنی و هرزگوین توسط سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved