بررسی تأثیر فرهنگ و زبان فارسی در فرهنگ و ادب هند
موضوع تأثیر فرهنگ و زبان فارسی در فرهنگ و ادب هند مورد بررسی شخصیتهای فرهنگی ایران و شهر ناگپور ایالت ماهاشترا هند قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو و دپارتمان زبان فارسی مؤسسه هنر و مطالعات اجتماعی دانشگاه دولتی ناگپور واقع در ایالت ماهاشترا، سمینار سه روزه با موضوع تأثیر فرهنگ و زبان فارسی در فرهنگ و ادب هند برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این سمینار که خانم سوبهاش چودری، رئیس مؤسسه هنر و مطالعات اجتماعی دانشگاه، پروفسور زینت الله جواد، رئیس مؤسسه پژوهشی پنجاب، زکاء الحق، عضو دیوان عالی دادگاه ایالتی، مولانا امیرالدین ملک صالح، رهبر شیعیان بهره در ناگپور، یاسین قدوسی، از نویسندگان برجسته و رئیس مرکز آسی ای و محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی و جمع کثیری از اساتید، دانشجویان و محققان این دانشگاه حضور داشتند.
صدیقی، رئیس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه طی سخنانی با اشاره به سابقه زبان فرهنگ فارسی در ناگپور خاطرنشان کرد: فرهنگ فارسی که برگرفته از رویکردهای انسانی و فلسفی شاعران بزرگی چون مولانا، حافظ و سعدی است طی قرون گذشته به دلیل رقابتها و جاذبههای تأثیرگذار آن توانست در فرهنگ و زبان هند به ویژه در ناگپور تأثیرات عمیقی بگذارد و شاعران پارسی گوی بزرگی را از این منطقه تربیت کند.
خانم چودری، رئیس مؤسسه هنر و مطالعات اجتماعی دانشگاه نیز در سخنانی، با اشاره به سابقه طولانی روابط میان ایران و هند اظهار داشت: در گذشتههای نه چندان دور جمعی از دانشجویان ایرانی در این مؤسسه شاغل به تحصیل بودند و رویکرد مؤسسه همواره بر توسعه و تقویت همکاریهای علمی به ویژه در عرصه هنر با ایران بوده است . مولانا امیرالدین ملک صالح، رهبر شیعیان بهره نیز که فارغ التحصیل فرهنگ و تمدن اسلامی از آمریکاست در سخنانش، سهم ایرانیان در ظهور و گسترش تمدن اسلامی را حائز اهمیت خواند.
ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان نیز در این مراسم، زبان و ادبیات فارسی را مهم ترین، کهن ترین و تأثیرگذارترین عنصر در تعاملات تاریخی فرهنگی ایران و هند برشمرد.
وی افزود: آنچه که توانسته است زبان و فرهنگ فارسی بیش از سایر فرهنگ ها در دل و جان مخاطب هندی بنشاند، وجوه معنوی و ویژگیهای اخلاقی آن به ویژه در ادبیات عرفانی وصوفیانه بوده است.
در این سمینار سه روزه، اساتید و محققانی از مناطق مختلف هند به ارائه مقاله پیرامون موضوع سیمینار پرداختند.
در ادامه برنامههای سفر به شهر ناگپور در ایالت ماهاراشترا، نشستی در مؤسسه مطالعات زنان دانشگاه ناگپور با موضوع زن در فرهنگ وادبیات فارسی برگزار شد.
در این برنامه، رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص سیمای زن در ادب فارسی،نگاه مولانا به جنسیت، سیر تطورات تاریخی جایگاه زن در ایران به ویژه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی سخن گفت.
دیدار و گفت وگو با رئیس مؤسسه هنر و مطالعات اجتماعی دانشگاه و رهبر شیعیان بهره ناگپور نیز از دیگر برنامههای سفر ربانی به شهر ناگپور هند بود.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.