آغاز دوره جدید کلاسهای آموزش زبان فارسی و خطاطی نستعلیق در پاکستان
دوره جدید کلاسهای آموزش زبان فارسی و خطاطی نستعلیق به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد و نمایندگی بنیاد سعدی در پاکستان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه دوره جدید آموزش زبان فارسی و خطاطی نستعلیق با هدف توسعه و ترویج زبان فارسی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد و نمایندگی بنیاد سعدی در پاکستان در محل سالن اجتماعات خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی، افتتاح شد.
احسان خزاعی، رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در پاکستان در سخنانی، گفت: در زبان فارسی، مفاهیم ارزشمند و واژههای فارسی در اشعار شاعران بزرگ پاکستان مانند علامه اقبال لاهوری خودنمایی میکند لذا از این حیث زبان فارسی مهمترین ابزار مردم پاکستان برای درک سخنان بزرگان و جزء لاینفک تاریخ این سرزمین به شمار میرود.
وی خطاب به فارسیآموزان و هنرجویان گفت: یادگیری زبان فارسی باعث آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران و نیز درک مفاهیم زیبای ادبی و شعر فارسی خواهد شد.
فرامرز رحمن زاد، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی گفت: زبان فارسی میراث مشترک دو کشور ایران و پاکستان است که صدها سال این زبان به عنوان زبان رسمی و دیوانی بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه واژگان زیادی به طور مستقیم از زبان فارسی به زبان اردو وارد شده که ریشه فارسی دارد لذا یادگیری زبان فارسی را برای فراگیران آسان تر میکند.
مظفر علی کشمیری، یکی از استادان با تجربه زبان فارسی که سابقه ممتدی در آموزش زبان فارسی دارد در این مراسم با ارائه اشعاری به زبان فارسی و ضمن تشکر از حمایتهای بنیاد سعدی بخاطر فراهم کردن منابع آموزشی و همچنین امکانات آموزشی برای فراگیران و علاقهمندان به زبان شیرین فارسی گفت: زبان فارسی پل فرهنگی و ادبی مطمئنی بین ایران و پاکستان است و برای ما باعث افتخار است که به تدریس زبان فارسی میپردازیم.
وی همچنین، شیوههای جدید تدریس دورههای آموزش زبان فارسی را برای فارسیآموزان تشریح کرد.
الهام حدادی، نماینده بنیاد سعدی ضمن مقایسه تطبیقی اشعار اقبال لاهوری با برخی از شعرای ایرانی به تشریح اقدامات اساسی بنیاد سعدی به عنوان متولی زبان فارسی در زمینه آموزش این زبان شیرین پرداخت.
در ادامه این مراسم، سخنرانان در خصوص جایگاه و پیشینه زبان فارسی و اشتراکات فرهنگی، تاریخی و زبانی دو کشور مسلمان ایران و پاکستان، گوشههایی از فواید یادگیری زبان فارسی را برای حاضرین بیان کردند.
فراگیران در این دوره آموزشی، زبان فارسی را به صورت حضوری و برخط و در سطح مقدماتی با استفاده از منابع آموزشی از جمله کتاب «مینا» که از سوی بنیاد سعدی تألیف و براساس استانداردهای اعلام شده از سوی آن بنیاد، طی سه ماه فرا خواهند گرفت.
همچنین، هنرجویان آموزش خطاطی (نستعلیق) را به عنوان یکی از هنرهای اصیل ایرانی فرا خواهند گرفت.
همزمان با شروع دوره کلاسهای حضوری آموزش زبان فارسی، دوره هنری آموزش خطاطی و خوشنویسی نیز با تدریس خواجه محمد حسین، مدرس خطاطی و خوشنویسی آغاز به کار کرد.
در پایان این مراسم، گواهینامه رسمی قبولی پایان دوره قبل به فارسیآموزان و هنرجویان خطاطی اهداء شد و از دو نفر از دانشجویانی که موفق به اخذ مدرک دکترای زبان فارسی شدند، تقدیر بعمل آمد.
شرکت کنندگان در این دورههای آموزشی پس از گذراندن دروس در سطوح مقدماتی و پیشرفته و کسب مهارتهای زبانی، قادر به خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان فارسی هستند.
الهام حدادی، نماینده بنیاد سعدی در جریان سفر به اسلام آباد پاکستان به همراه رؤسای دانشگاههای ایران در همایش بینالمللی دانشگاههای مجازی جهان اسلام که به میزبانی دانشگاه آزاد علامه اقبال برگزار شد، حضور یافت و از فعالیتهای رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد، مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان و خانه فرهنگ ایران در راولپندی دیدار و بازدید و در نشست مشترک استادان زبان فارسی، رایزن فرهنگی ایران در اسلامآباد و سرپرست مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان و وابسته فرهنگی ایران در راولپندی برگزار شد، شرکت کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در اسلامآباد گزارش مختصری از روند مستمر برگزاری کلاسهای آموزش زبان فارسی بیان کرد و مدرسان زبان فارسی نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای آموزشی، نظرات خود را در خصوص منابع درسی که از سوی بنیاد سعدی منتشر شده ارائه کردند.
وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی نیز آمادگی خانه فرهنگ را برای حمایت از برگزاری دورههای آموزشی اعلام کرد و خواستاری حمایت بیشتری از سوی بنیاد سعدی شد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.