یاد «محمدعلی بهمنی» در مزارشریف گرامی داشته شد
مراسم گرامیداشت زنده یاد «محمدعلی بهمنی» با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان برگزار و شاعران بلخ، شعرهای خود را سرودند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، انجمن ادبی خانه مولانا و انجمن نویسندگان بلخ با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان، مراسم گرامیداشت زنده یاد «محمدعلی بهمنی» از شاعران و غزلپردازان بلند آوازه ایران زمین در گستره زبان و ادبیات فارسی را برگزار کرد.
در این نشست که در قالب شصت و چهارمین نشست ادبی «چهار باغ خیال» ترتیب داده شد، شماری از شاعران، نویسندگان، اهالی فکر و فرهنگ ولایت بلخ حضور داشتند.
عبدالواحد عاطف کابلیان، شاعر و منتقد ادبی به «سیر غزل معاصر فارسی و نقش زنده یاد محمدعلی بهمنی در تحول شعر فارسی(غزل)» پرداخت و افزود: غزل معاصر فارسی در طول یک سده گذشته، از نگاه فرم و بنمایه، دگردیسیهای زیادی را پذیرفته و به شکل امروزی درآمده است.
وی کارکردهای استاد بهمنی را در زمینه غزل نئوکلاسیک دانست و آغاز سرایش شعر بهمنی را از نه سالگی پس از آشنایی با زنده یاد فریدون مشیری از شاعران شناخته شده معاصر عنوان کرد.
این شاعر تأکید کرد: بهمنی با نشر ۱۴ مجموعه شعری به زبان روان، صمیمی و بیش از حد عاطفی دست یافته و همچنان در قالب نیمایی، هم آثار قابل ملاحظهای از خود بهجای گذاشته است.
سید سکندر حسینی بامداد، مدیرکتابخانه عمومی فردوسی و رئیس انجمن ادبی خانه مولانا دومین سخنران این نشست ادبی بود که پیرامون «نقش محمدعلی بهمنی در تحول غزل معاصر فارسیدری» گفت: ویژگیهای سخن و نقش بهمنی در تحول شعر فارسی، زمینه دستیابی به زبان روان و دور از تکلف و بهره گرفتن از زبان زندهی جامعه در خدمت غزل است.
وی اظهار داشت: زنده یاد محمدعلی بهمنی از قابلیتهای چندگانه تصویری، عاطفی و موسیقیایی زبان و گفتار جامعه، نهایت استفاده را برده است.
صالح محمد خلیق، شاعر، پژوهشگر و رئیس انجمن نویسندگان بلخ در مقالهای به شرح زندگی و کارکردهای مرحوم محمدعلی بهمنی پرداخت.
در بخش پایانی این نشست، محمد ایوب، سید جمیل سجاد، ویس شیرزاد، حمزه عابر، عبدالقیوم صداقت، موسی مهربان، سخی امیری، محمدآقا طیبی، مجتبی کریمی، احمد رشاد حیدری، نسیم مبارز، محمد صدیق راسخ و گل آقا طاهری، شعرهای تازهی خود را سرودند.
نشست ادبی «چهار باغ خیال» به صورت هفتگی توسط انجمن ادبی خانه مولانا و انجمن نویسندگان بلخ با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف (کتابخانه عمومی فردوسی) در سالن نشستهای این کتابخانه برگزار میشود.
نظر خود را بنویسید.