logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/04 - 12:25
  • 135
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه روش تفسیر و تجوید قرآن در دهلی‌نو برگزار شد

کارگاه یک روزه «روش تفسیر قرآن کریم» و روش نوین تجوید قرآن با عنوان طرح بشری در دهلی‌نو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در حاشیه برگزاری بیست و پنجمین دوره مسابقات حفظ، تفسیر و قرائت قرآن کریم، کارگاه یک روزه «روش تفسیر قرآن کریم» با حضور خواهران و برادران طلبه به صورت حضوری و آنلاین توسط حجت‌الاسلام حمید درایتی، یکی از اساتید حوزه علمیه مشهد و داور بین‌المللی در رشته حفظ قرآن در خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو برگزار شد.

درایتی در این کارگاه، شش محور اساسی روش تفسیر را به صورت فشرده بیان کرد و گفت: در خصوص قرآن کریم دو دیدگاه وجود دارد: اول: قرآن قابل فهم نیست و چون قابل فهم نیست، بنابراین غیر قابل تفسیر است. دلیلشان این است که قرآن کتاب خدا است و قرآن خودش می‌گوید: و ما یعلم تاویله الا الله و الراسخون فی العلم. پس کسانیکه در سینه شان علم قرآن است همان‌ها قرآن را می فهمند و کسانیکه مخاطب اصلی قرآن هستند همان ها قرآن را می فهمند یعنی اهل بیت{ع}.

وی ادامه داد: قرآن قابل فهم است زیرا برای هدایت بشر آمده است "هدی للناس". پس قرآن را ما می‌فهمیم و چون می‌فهمیم بنابر این قابل تفسیر است و برای اینکه تفسیر بالرای نشود یا از خطا برحذر داشته باشیم باید در فهم آیات متشابهات قرآن از افرادی کمک بگیریم که قرآن را خوب می‌فهمند و درک می‌کنند و آنها عبارت‌اند از اهل بیت(ع) .

درایتی گفت: فقط با یادگرفتن و تسلط بر اصول و روش های پنجگانه فوق نمی توان تفسیر درست و متقن از آیات قران کرد چون قرآن آیات متشابهات را هم دارد. استاد برای اثبات ادعای خودش آیاتی متعددی از کلام الله مجید ذکر کرد و با استفاده از روایات معصوم{ع} مشکل فهم آیات را برطرف ساخت.

همچنین، به همت خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو و با همکاری مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ، کارگاه آموزش روش نوین تجوید قرآن با عنوان طرح بشری ویژه طلاب و مربیان قرآن در دهلی‌نو و لکهنو برگزار شد. در این کارگاه‌ها که توسط دو تن از اساتید اعزامی از معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد، خواهران طلبه هندی توانستند به شکل عملی و با روش تازه یک دوره تجوید عمومی را بیاموزند.

خانم‌ها خدیجه بخشی و هاجر قربانی دو استاد اعزامی از ایران در توضیح ویژگی این طرح ابراز داشتند که در این روش آموزشی که با الهام از شیوه تعلیمی پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان صدر اسلام تدوین شده است، تلاش می‌کنیم بدون درگیر کردن مخاطبان با اصطلاحات و قواعد پیچیده تجوید، با برخی کلمات گلچین شده قرآن به شکل عملی و در زمانی به مراتب کمتر از روش‌های سنتی قرائت قرآن را آموزش دهیم.

این کارگاه‌ها پیش از این در شهرهای مختلف ایران و نیز در برخی کشورهای اسلامی اجرا شده و نتایج بسیار مطلوبی در پی داشته است. مطابق برنامه‌ریزی‌ها، نخستین کارگاه دو روزه در حسینیه خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو برگزار شد. در این کارگاه، بیش از صد نفر از طلاب حوزه علمیه جامعة الفاطمه(س) دهلی و برخی مربیان قرآن و مبلغات این شهر شرکت داشتند.

همچنین، کارگاه دوم در حوزه علمیه جامعه الزهرا(س) شهر لکهنو مرکز ایالت اوتارپرادش برگزار شد. در این کارگاه نیز 130 نفر از خواهران طلبه از چهار مدرسه علمیه حضور داشتند.

به شرکت کنندگان این دوره ها گواهینامه گذراندن دوره تجوید عمومی داده خواهد شد و قرار است آموزش‌ها در بستر فضای مجازی ادامه یابد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved