• 1404/01/08 - 15:12
  • 29
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم بزرگداشت شب‌های قدر در صوفیه

مراسم پرفیض احیای شب‌های قدر در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان برگزار شد.

در نخستین شب از لیالی قدر، همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، مراسم پرفیض احیا با حضور جمعی از ایرانیان مقیم، دانشجویان، خانواده‌ها و علاقه‌مندان به معارف اهل بیت علیهم‌السلام در محل حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان برگزار شد.

احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صوفیه، به بیان نکاتی تأمل‌برانگیز درباره فلسفه شب قدر و جایگاه آن در سیر معنوی انسان پرداخت.

وی افزود: در شب قدر، فرصت تجدید عهد با خداوند فراهم می‌شود؛ فرصتی که در آن، انسان می‌تواند به بازنگری در مسیر زندگی، اصلاح نیت‌ها و بازسازی رابطه‌اش با خالق بپردازد. شب قدر، شبی است که هم حامل اندازه‌گیری الهی است و هم دعوتی برای اندازه‌شناسی انسان.

احمدی سپس با اشاره به ارتباط شب قدر با شخصیت امام علی علیه‌السلام، گفت: شب قدر بدون علی (ع) مفهومی ناقص خواهد بود. امام علی، مظهر انسان کامل و نمونه‌ای از شناخت قدر واقعی خود بود. او در اوج عقل، عدالت، عشق و عرفان، نماد کسی است که با درک قدر خود، به بالاترین مراتب قرب الهی دست یافت.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: از دیدگاه اهل عرفان، امام علی علیه‌السلام محور وحدت عالم، مرکز شناخت و دریچه‌ای به سوی حقیقت مطلق است. به تعبیر حافظ، "به جز از علی که گوید به پسر که قاتل من / چو اسیر توست اکنون، به اسیریش بر"، این بزرگ‌مرد تاریخ نه‌تنها در شب قدر شهید شد، بلکه روح شب قدر با او معنا می‌یابد.

احمدی به انعکاس شب قدر در ادب فارسی پرداخت و گفت: در اشعار بزرگانی چون حافظ، مولوی و سنایی، شب قدر همواره با مفاهیمی چون وصال، دگرگونی روح و لحظه‌های درخشش حق همراه بوده است. شب قدر در زبان شاعران، لحظه‌ای است که پرده از چهره حقیقت برداشته می‌شود و جان انسان، شایسته دریافت فیض خاص الهی می‌گردد.

همچنین، در دومین شب از لیالی پرفیض قدر، ایرانیان مقیم، شیعیان و علاقه‌مندان به اهل بیت علیهم‌السلام از کشورهای مختلف از جمله لبنان، عراق و هند در حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان حضور یافتند.

این آیین معنوی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان و در فضایی سرشار از اخلاص، حزن و نورانیت برگزار شد و دل‌های حاضران را به دریای معرفت و اندوه شهادت نخستین پیشوای شیعیان پیوند زد.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به نقش پررنگ محبت اهل بیت در فرهنگ ایرانی گفت: ایران سرزمین اهل بیت(ع) است و عشق به امام علی(ع) و فرزندانش در تار و پود فرهنگ و هویت ایرانی جاری‌ است.

وی ادامه داد: ایرانی هر جا که باشد، دلش برای وطن، مردمش و ریشه‌های معنوی و فرهنگی‌اش می‌تپد و برای سرفرازی ایران دعا می‌کند. این پیوند، حاصل فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی ماست.

در سومین و آخرین شب از لیالی قدر، همزمان با شب بیست‌وسوم ماه مبارک رمضان، ایرانیان مقیم بلغارستان و علاقه‌مندان به فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام در حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در صوفیه گردهم آمدند تا در آیینی سرشار از نور و معرفت، به استقبال آخرین شب از شب‌های قدر بروند.

این مراسم به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در بلغارستان و با مشارکت سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و لحظاتی سرشار از خشوع، انس با قرآن، نیایش و تفکر را برای شرکت‌کنندگان رقم زد.

احمدی در سخنرانی خود، گفت: ما در شب‌های قدر، اگر نتوانیم از عبادت عادتی عبور کرده و به عبادتی آگاهانه و عاشقانه برسیم، از حقیقت این شب‌ها بهره‌ای نخواهیم برد. امام علی، خود تجلی عبادت عاشقانه است و شناخت او، راه شناخت خداوند است.

وی همچنین با اشاره به حدیث معروف امام علی علیه‌السلام مبنی بر «من نقطه باء بسم‌الله هستم» تأکید کرد که شناخت علی علیه‌السلام، یعنی ورود به فهم توحید از راه محبت و ولایت.

علیرضا ایروش، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان، ضمن عرض خوش‌آمد و تسلیت ایام شهادت مولای متقیان علی علیه‌السلام، سخنان الهام‌بخشی در مورد حضور خدا در شب‌های قدر ایراد کرد.

وی پیشنهاد کرد «هر یک از ما در این شب‌های قدر، یکی از اسمای الهی را برای خود انتخاب کنیم؛ اسمی که با روح و قلب‌مان پیوند دارد. آن اسم را با خود نگه داریم، آن را زمزمه کنیم، آن را راز دل‌مان بدانیم. این انتخاب، می‌تواند نشانی خاص خدا در دل هر یک از ما باشد.»

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.