-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/16 - 07:47
  • 1389
  • زمان مطالعه : 3 ساعت و 36 دقیقه
به همت نمایندگی‌های فرهنگی کشورمان؛

مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در سراسر جهان برگزار شد

مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت 15خرداد با حضور شخصیت‌های دینی و فرهنگی، جمعی از مسلمانان و ایرانیان مقیم به همت نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد:

فیلیپین

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل به مناسبت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) با همکاری و هماهنگی مراکز ادیانی و دانشگاهی فیلیپین، نشست «بررسی تأثیر اندیشههای امام خمینی(ره) بر تحولات فرهنگی آسیا» را در محل این نمایندگی فرهنگی برگزار کرد.

در این نشست که با حضور علیرضا توتونچیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران و جمع قابل توجهی از اساتید و شخصیتهای دینی مسلمان و مسیحی همراه بود، با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و با سخنرانی مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص جایگاه رهبری حضرت امام (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی ایران ادامه یافت.

وی افزود: امام خمینی (ره) انقلاب خویش را با توکل بخدا و حمایت مردم به پیش برد و این نهضت بزرگ را  تکلیف الهی خویش می دانست.

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: در اندیشه امام خمینی (ره) حمایت از مستضعفین و محرومین و مبارزه با مستکبرین و ظالمین، یک وظیفه دینی و انسانی است و در نتیجه امام خود را خادم مردم معرفی می‌کرد.

صبوری اظهار داشت: اخلاص و صلابت امام خمینی(ره) از او شخصیتی در نزد ملت‌ها ساخت که دوست و دشمن به عظمت ایشان اعتراف داشتند، بنابراین اندیشه‌های آن حضرت در اکثر مناطق جهان از جمله آسیا تاثیرات عمیق فرهنگی و سیاسی داشت و کمتر نهضت آزادیبخش در جهان بود که از اندیشه‌های امام(ره) تاثیر نگرفته باشد.

توتونچیان، سفیر کشورمان ضمن گرامیداشت یاد و راه حضرت امام(ره) و  تشکر از حضور مهمانان و تقدیر از رایزنی فرهنگی برای تنظیم نشست، بیان کرد: در دوره حاکمیت دو قطبی ابرقدرت ها در نیمه دوم قرن بیستم، رهبری انقلاب اسلامی توسط امام خمینی (ره) در دهه 1970 و 1980 باعث شد نظم جهانی به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.

وی ادامه داد: سی و چهار سال بعد از فوت امام خمینی، وی هنوز میان مردم ایران و بسیاری از نقاط جهان به یاد آورده می‌شود.

توتونچیان تأکید کرد: امام خمینی(ره) بر این باور بود اگر مسائل فرهنگی مورد توجه قرار گیرند و انسان به درستی آموزش ببیند، همه مشکلات حل خواهد شد. به عقیده امام(ره)، مهمترین راه تضمین استقلال و خودباوری یک ملت، بهبود فرهنگ آن است. اعتماد به نفس به منزله بنیان هر کشور است و خود را در فرهنگ آن کشور نمایان می سازد.

وی افزود: برای بهره گیری از منابع کشورهای در حال توسعه، استعمارگران همواره تبلیغ کرده اند که توسعه بدون اتکاء به ابرقدرت‌ها امکان پذیر نخواهد بود. یک فرهنگ وابسته مانع اصلی رشد جوانان است. ضمن پالایش فرهنگ از باورهای وابسته، فرهنگ خودباوری باید میان مردم ترویج یابد. فرهنگ مانند هر پدیده اجتماعی دیگر بر تعامل اتکاء دارد.

سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: گفت‌وگو میان فرهنگ‌ها یک ضرورت است چرا که افقی را ترسیم می‌کند که مبتنی بر دوستی و همزیستی است. گفت‌وگوی فرهنگی از نظر امام خمینی(ره) دارای اهمیت زیادی بود و ایشان خصوصا به گفت‌وگو میان فرهنگ‌های ادیانی اعتقاد خاصی داشتند.

وی افزود: ایده های امام خمینی(ره) به تقویت تعاملات مختلف میان ایران و کشورهای آسیایی منجر شد البته بر مبنای درک و احترام متقابل. در مسیر تلاش کشورهای آسیایی برای صلح، آزادی، استقلال و توسعه، ایشان خیلی از کشورهای آسیایی را تحت تاثیر قرار دادند.

پس از آن، یک ویدئو کوتاه از زندگانی حضرت امام خمینی(ره) پخش شد که مورد توجه حاضرین در نشست قرار گرفت.

پدر ریس، مدیر همکاری‌های بین المللی حوزه اسقفی کلانشهر مانیل در سخنان خویش ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی بیان کرد: من در زمان انقلاب امام خمینی (ره) دانشجو بودم و اخبار مربوط به انقلاب ایران را دنبال می‌کردم و در محافل دانشجویی پیرامون نقش امام خمینی(ره) در مبارزه با دیکتاتوری شاه ایران و حمایت از استقلال و عزت مردم ایران گفتگو می‌کردیم.

وی افزود: از نظر من اندیشه های امام راحل در تقویت جنبش‌های استقلال طلبانه در جهان و سرنگونی دیکتاتورها تاثیر مهمی داشته است.

خانم گابیلاس از کلیسای مستقل فیلیپین در سخنان خویش بر نقش و تاثیر اندیشه‌های امام خمینی (ره) بر جنبش‌های آزادیخواهانه خاصه فلسطین اشاره کرد و افزود: بجرات می‌توان گفت با ظهور امام خمینی(ره) دنیا شاهد شکل گیری و اوج گیری انقلاب‌ها و جنبش‌های آزادیخواهانه و استقلال طلبانه شد.

نجیب طاهر از انجمن مسلمانان مانیل به امام خمینی (ره) ادای احترام کرد و گفت: نمی‌توان در دنیا کشور و ملتی را یافت که خواهان استقلال و عظمت باشد ولی تحت تاثیر امام خمینی(ره) و انقلاب ایران نباشد. او یک رهبر استثنایی در طول تاریخ بود که تاثیر شگرف سیاسی و فرهنگی بر جهان داشت لذا توصیف شخصیت امام راحل بسیار مشکل است زیرا او شخصیتی جامع الاطراف و جلوتر از زمان خود بود و کمتر کسی را در طول تاریخ می‌توان یافت که دارای چنین خصوصیات جامعی باشد.

خانم کوپانک از دانشگاه فیلیپین گفت: من در دانشگاه و برای دانشجویان پیرامون تحولات فکری دنیا خاصه آسیا زیاد صحبت می‌کنم و معتقدم که هیچ تحول مهم فرهنگی و سیاسی از بعد مردمی را نمی‌توان در عصر حاضر یافت که به نوعی از اندیشه ها و منش امام خمینی(ره) تاثیر مثبت نیافته باشد لذا از نظر من مطالعه تاریخ عصر حاضر خاصه در برخی کشورها مانند فیلیپین بدون توجه به تاثیرات فکری و عملی امام خمینی ناقص خواهد بود.

خانم زینب هاویر، دبیر انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین در سخنان خویش با تشکر از رایزنی فرهنگی در برگزاری همایش بزرگداشت امام خمینی(ره) بیان کرد: از جمله تاثیرات مهم فکری و اجتماعی که امام خمینی (ره) بر جوامع و ملت‌ها داشت تاثیر او بر جایگاه زنان در جامعه و خانواده بود.

در پایان این نشست، رایزن فرهنگی کشورمان در جمع بندی نشست ابراز امیدواری کرد که اندیشمندان و نخبگان فکری ایران و فیلیپین با تقویت همفکری و تعامل بین خود در معرفی و ترویج اندیشه های امام خمینی (ره) بیش از پیش تلاش کنند.

پاکستان

همزمان با فرارسیدن سی و چهارمین سالروز رحلت ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران آیین‌ بزرگداشت به اهتمام رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد و نمایندگی جامعه المصطفی (ص) در مرکز اسلامی جامعه الصادق (ع) برگزار شد.

«نبی شیرازی» کاردار ایران در پاکستان، «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت ایران، «سید افتخار نقوی» رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) و عضو سابق شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان، علامه «محمد امین شهیدی» رئیس موسسه امت واحده و جمعی از علاقه مندان و پیروان حضرت امام و نخبگان دینی و سیاسی پاکستان در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) حضور یافتند.

سخنرانان حاضر در این برنامه شامل شخصیت‌های ایرانی و پاکستانی تاکید کردند: اقدامات بی‌نظیر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران با وجود رحلت ایشان همواره درخشان خواهد ماند و مسلمین جهان و دیگر ملت‌های آزادیخواه با بهره مندی از چراغ هدایتی چون امام (ره) و منویات ایشان قادر به دستیابی به اهداف و مقاصد خود هستند.

خزاعی، رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان طی سخنانی گفت: ۳۴ سال قبل در چنین ایامی مردم ایران با حزن و اندوه فراوان بنیانگذار انقلاب اسلامی، مرجع تقلید و یکی از بزرگترین شخصیت‌های شجاع، خستگی ناپذیر، شکست ناپذیر، منادی وحدت، شخصیتی سیاسی، دینی و عرفانی را به آغوش خاک سپردند و ما به همین مناسبت دور هم جمع شدیم تا یاد و نام ایشان را گرامی بداریم.

وی افزود: حضرت امام خمینی (قدس سره) در تاریخ جهان بعنوان چهره ای بی نظیر هستند که تحولاتی را در عرصه جهان اسلام به خصوص در زمینه حقوق مردم ایجاد کردند. ایشان به دلیل خدمات ارزنده ای که داشتند، چهره ای تاثیر گذار از خود در جهان اسلام بر جای گذاشتند و به همین دلیل بزرگداشت ایشان برای ما حائز اهمیت است.

خزاعی با قرائت اشعاری از علامه اقبال لاهوری خطاب به ملت انقلابی ایران در وصف رهبری امام خمینی(ره)، اظهار کرد : پیش بینی می شد که در ایران اتفاق بزرگی خواهد افتاد و این اتفاق منطقه را دگرگون خواهد کرد.

وی افزود: امام راحل همواره از حقوق زنان دفاع می کردند. از دیدگاه ایشان، حضرت زهرا (س) به عنوان الگوی زن کامل و متعالی در جامعه اسلامی بودند و ایشان همواره بر این نکته تاکید داشتند که در جامعه باید به جایگاه زن توجه داشت.

اندیشمندان پاکستانی: خدمات امام خمینی برای جهان اسلام فراموش نشدنی است

علامه نقوی رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) پاکستان نیز گفت: امام خمینی (ره) در خط مقدم دفاع از ملت‌های مظلوم جهان بویژه فلسطین حضور داشتند. ایشان چهره تجاوز کارانه استکبار جهانی را به همه مردم جهان رسوا ساختند و با قاطعیت در قبال تهدیدات آمریکا فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

علامه امین شهیدی نیز اظهار کرد : معنی واقعی وحدت، برادری و دفاع از حقوق خود با رهبری شجاعانه و تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران به دنیا معرفی شد. ایشان الگویی برای همه زمان‌ها هستند و اندیشه‌های این رهبر بزرگ تاریخ، منبع الهام بخش نه تنها برای مسلمانان بلکه آزادیخواهان جهان است.

براساس این گزارش، طی روزهای اخیر، به مناسبت سی و چهارمین سالروز رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران آیین‌های بزرگداشت این روز به اهتمام خانه‌ فرهنگ ایران در شهرهای «لاهور»، «پیشاور»، «راولپندی» و سرکنسولگری ایران در شهر «کراچی» برگزار شد.

اسپانیا

به همت رایزنی فرهنگی سفارت جهموری اسلامی ایران در اسپانیا سی و چهارمین مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در مرکز اهل البیت مادرید برگزار شد. در این مراسم که با حضور جمعی از ایرانیان مقیم، اسپانیایی های علاقه مند به انقلاب اسلامی و شرکت کنندگانی از کشورهای اسلامی از جمله عراق و افغانستان برگزار شد رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، ریاست موسسه اهل البیت مادرید و یک تحلیلگر مسائل سیاسی اسپانیایی سخنرانی کردند. موضوع این کنفرانس «امام خمینی و تفکر انقلابی» انتخاب شده بود.

این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد. سپس محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا به عنوان نخستین سخنران درباره نسبت امام خمینی با بنیاد نهادن یک نظام اسلامی سخنانی را بیان نمود. ایشان در ابتدا با اشاره به مهمترین ابتکار امام خمینی که همان نظام جمهوری اسلامی است بیان داشت امام ابتکارات فراوانی داشته ولی مهمترین ابتکار امام تاسیس نظام جمهوری اسلامی است که در واقع همان مردم سالاری دینی است که تحت عنوان نظام جمهوری اسلامی نامگذاری گردیده است.رایزن فرهنگی کشورمان در سخنان خود بر ان نکته تاکید کرد که بقای انقلاب اسلامی به حفظ همین دو واژه است جمهوریت و اسلام یعنی اصالت دادن به مردم و اعتقاد قلبی به مبانی دینی است لذا دشمن سعی می کند به هر دوی این تفکر ضربه بزند از یکطرف مردم را ناامید کند و از طرف دیگر ناکارآمدی اسلام را برساند برای اینکه جمهوریت و اسلامیت حفظ شود باید از رهبریت بعنوان حافظ انقلاب اسلامی تبعیت کرد همانظور که رمز پیروزی مردم تبعیت از امام خمینی (ره) بود بقاء انقلاب اسلامی با همان ماهیت واقعی خودش زمانی حفظ می شود که تبعیت از رهبریت و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای باشد.

در ادامه این نشست جناب آقای عبدالغنی رئیس و موسس مرکز اهل البیت مادرید به بیان نکات و نظراتی درباره تاثیرات تفکر امام خمینی و انقلاب اسلامی پرداخت. وی اظهار داشت امام با رهبری انقلاب اسلامی تغییر بزرگی در جهان ایجاد کرد و راه سومی برای بشریت گشود. در آن دوره زمانی دو راه بیشتر پیش پای انسان معاصر نبود. یک راه تن دادن به خواست امپریالیسم و خدمت به تفکر کاپیتالیستی بود که محور همه چیز را بر جریان مالی و سرمایه می دید و راه دیگر کمونیسم و سوسیالیسم بود که به بهانه عدالت انسان را برده یک سیستم کرده بود. در این فضا امام تفکر تازه ای را عرضه نمود که شعار آن نه شرقی نه غربی بود و از دل آن پدیده عظیم انقلاب اسلامی ظهور کرد. این گزینه جدید بسیار فراتر از آن دو راه پیشین بود و برای انسان و کرامت او ارزش بسیار بیشتری قائل بود. امام خمینی مثل یک چگوارا برای کشورهای آمریکای لاتین، مالکوک ایکس و مارتین لوترکینگ برای آمریکا و نسلون ماندلا برای آفریقا بود. تفکر ایشان و راه تازه ای که معرفی می کرد بر دل و جان انسان ها می نشست و آنها را به حرکت در می آورد.

سخنران سوم مراسم یوسف فرناندز فعال اسپانیایی . دبیر شورای اسلامی اسپانیا بود. یوسف فرناندز در توصیف تفاوت های انقلاب اسلامی و رهبری امام با دیگر رخدادهای منطقه ای افزود آنچه در بهار عربی در کشورهای شمال آفریقا و خاور میانه رخ داد و در اکثر آنها به شکست انجامید دلیلش همین بود که رهبری آن جنبش ها با کسانی بود که مثل امام خمینی متفکر و دانشمند نبودند و عمق نگاه ایشان را نداشتند. فرناندز در ادامه بیان داشت امروز با تشکیل بلوک های جدید در جهان مثل بریکس و تلاش برای پایان دادن به حاکمیت دلار در اقتصاد جهان، می بینیم که همان راه حل امام خمینی دارد به تدریج در میان کشورهای دیگر مورد توجه قرار می گیرد. راهی که با تاکید امام بر استقلال از قدرت های جهانی از چهل سال پیش آغاز شده بود. فرناندز در پایان سخنان خود گفت می خواهم محورهای مورد تاکید امام خمینی در ایجاد تحول بزرگی که رقم زد را در سه مورد خلاصه کنم: اول از همه تاکید بر اسلام و اسلامی بودن انقلاب که آن را از همه حرکات دیگر متمایز می کرد، دوم تاکید بر استقلال انقلاب و نظام اسلامی که آن را از زیر سلطه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی قدرت ها بیرون نگاه دارد و سوم تاکید بر علم و دانش و بهره گرفتن از آن که باعث شد امروز ایران پیشرفت های بزرگی کرده و بتواند نه تنها نیازهای خود را تولید کند، که توان دفاعی و بازدارنده خود را بسیار بالا ببرد.

 سوریه

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایرنا از سالن همایش های بین المللی مکتب اسد در دمشق ، امروز یکشنبه مراسم بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران با حضور جمع کثیری از علمای مذهبی اندیشمندان مقامات نظامی سیاستمداران،کارشناسان اجتماعی و اصحاب رسانه سوریه به همراه معاون وزیر دفاع سوریه ، حسین اکبری سفیر کشورمان ، حجت الاسلام و المسلمین صفار هرندی نماینده دفتر ولی فقیه در سوریه و ایرانیان مقیم با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری شورای نگهبان در سخنرانی خود که به زبان عربی بیان شد به مفهوم سیاست خارجی از دیدگاه امام خمینی (ره) پرداخت وگفت: اصول این سیاست مبنی بر ایجاد روابط مستحکم بین کشورهای اسلامی واجتناب از تفرقه بین مسلمانان است .

وی افزود: ایجاد یک اتحاد بین کشورهای مسلمان به منظور مبارزه با دشمنان اسلام به خصوص در راس استکبار جهانی یعنی آمریکا است که امام آن را شیطان اکبر نامیدند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری شورای نگهبان در سخنرانی خود که به زبان عربی بیان شد به مفهوم سیاست خارجی از دیدگاه امام خمینی (ره) پرداخت وگفت: اصول این سیاست مبنی بر ایجاد روابط مستحکم بین کشورهای اسلامی واجتناب از تفرقه بین مسلمانان است .

وی افزود: ایجاد یک اتحاد بین کشورهای مسلمان به منظور مبارزه با دشمنان اسلام به خصوص در راس استکبار جهانی یعنی آمریکا است که امام آن را شیطان اکبر نامیدند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید صفار هرندی نماینده ولی فقیه در سوریه با تشریح بیانات حضرت امام خمینی در زمان حج و تاکیدات ایشان بر مقابله با استکبار وبت های زمان گفت: امام خمینی تمام مسلمانان را برای متحد شدن و مقابله با دشمنان و اینکه مسلمانان آزاد باشند و از کرامت وناموس خود دفاع کنند دعوت کرد.

وی در سخنرانی خود که به زبان عربی بود بر ادامه راه جهاد که حضرت امام خمینی فاتح آن بود تاکید کرد و افزود: این راه شریف و مهم باید ادامه پیدا کند تا تمام آرمان های اسلام و اهداف مردم مستضعف عملی شود.

نماینده ولی فقیه در سوریه گفت :حمایت مردم ایران از ملت فلسطین و ترس رژیم صهیونیستی از حمایت های ایران و محمور مقاومت از مردم فلسطین در راه ازادی قدس شریف ، تلاش برای سنگ اندازی و خرابکاری در مسیر آزادی فلسطین را از سوی این رژیم اشغالگر افزوده است.

ژنرال بازنشسته ارتش سوریه با اشاره به سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: انقلاب اسلامی جریان دارد و همچنین تجدد پیدا می کند.

حسن حسن- اضافه کرد که ایرانیان با رهنمودهای امام خمینی وجود خود را در صحنه مبارزه و مقابله با آمریکا ثابت کرده اند و این جریان تا جایی ادامه پیدا کرده که امروز علمدار جبهه مبارزه با آمریکا وهمپمانانش در دستان ایران است.

کارشناس مسایل راهبری ومنطقه ای تاکید کرد: با توجه به آزمایش اخیر موشک خرمشهر ( خیبر ) ۴ ؛ جمهوری اسلامی به دنیا نشان داد که در امور دفاعی رشد سریع و همه جانبه کرده است.

ژنرال بازنشسته ارتش سوریه به دستاوردهای علمی ونظامی ایران و به روابط ایران زمان امام خمینی و رئیس فقید سوریه حافط اسد نیز اشاره کرد.

در ادامه این همایش ابو حامد از فلسطین و چندین کارشناس سیاسی سخنان خود را درباره امام خمینی و آزادی فلسطین مطرح کردند.

در حاشیه این مراسم پخش فیلم درباره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همراهی مردم کشورمان باایشان در پیروزی انقلاب اسلامی ، نمایشگاه کتاب از دوران زندگانی حضرت امام خمینی از ابتدا تا روز ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ و تشییع پیکر مطهر ایشان در بهشت زهرا س ، رونمایی از کتاب اقدامات شهید سلیمانی در محور مقاومت با عنوان شهیدالقدس و اجرای گروه سرود مقاومت مردمی برگزار شد.

قزاقستان 

در این همایش، شخصیتهای علمی، دینی و فرهنگی سخنرانی ها و مقالات خود را پیرامون نقش امام خمینی (ره) در ایجاد وحدت و همبستگی در جهان اسلام از جنبه های مختلف ارائه کردند.

در این کنفرانس، طالبی متین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان در سخنانی با موضوع نقش برجسته و بی بدیل امام خمینی (ره) در وحدت مسلمانان جهان گفت: امام خمینی (ره) شخصیتی بی نظیر در عرصه جهانی که با گذشت بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی ایران و بیش از 33 سال از ارتحال ایشان ، یاد او و عشق به او در دل همه ایرانیان و همه ارادتمندان و علاقمندان به ایشان در سراسر جهان موج می زند و زنده است. رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان یادآور شد، یکی از ویژگی های امام خمینی (ره) که برگرفته از آموزه های حضرت امام رضا (ع) بود و در حدیث حضرت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) نیز به درستی به آن اشاره شده است این است که ایشان در انجام تکلیف همواره رضای خدا را مد نظر داشت و در برابر رضای حق تسلیم اوامر الهی بود و در تمام امور خداوند را ناظر بر فعالیتها و اعمال خود می دید و از هیچ چیز و هیچ کس جزه خداوند باریتعالی هراس به دل راه نمی داد. وی شخصیتی بود که توانسته با کمک حضرت حق و حمایت مردم یک حکومت چند صد ساله را فرو بریزد. رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان یادآور شد مهم ترین آرزوی معمار کبیر انقلاب اسلامی در حوزه بین الملل ، وحدت کشورهای اسلامی بود و این ایده در دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای مسلمان همواره قابل مشاهده است. طالبی متین در پایان سخنان خود با ذکر فرمایشات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت : معظم اله می فرمایند، در میان رهبران سیاسی جهان تا به امروز ، کمتر شخصیتی به جامعیت امام خمینی (ره) بروز نموده است . شخصیت استثنایی و اسطوره ای که توانست از یک جمع پریشان و پراکنده ، یک امت متحد بسازد و بزرگترین انقلاب قرن را بر پا کند . و باز به دلیل همین جامعیتش بود که میلیونها نفر ، به استقبالش رفتند ، صدها هزار نفر جان و مالشان را فدای راهش نمودند و میلیونها نفر در تشییع جنازه اش ، او را بدرقه کردند. ژامبول موکوشف محقق و پژوهشگر از دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان در خصوص نقش امام خمینی (ره) در وحدت مسلمانان گفت. اندیشه های امام خمینی به چند دلیل در جهان اسلام از اهمیت و تأثیر زیادی برخوردار است. نخست، امام خمینی یکی از متفکران کلیدی جهان اسلام بود که رویکرد جدیدی را برای فهم و تفسیر اسلام مطرح کرد. و اندیشه های کلامی و سیاسی او همچنان بر بسیاری از جنبه های جامعه اسلامی از جمله سیاست، هنجارهای اجتماعی و اعمال دینی تأثیر می گذارد. دوم، ایشان نقش کلیدی و اصلی در انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 ایفا کرد که منجر به سرنگونی حکومت سلطنتی پادشاهی و استقرار جمهوری اسلامی ایران شد. این رویداد انقلابی تأثیری جهانی داشت و الهام‌بخش بسیاری از فعالان و جنبش‌های اسلامی در سراسر جهان بود که تأسیس حکومت اسلامی و اجرای احکام اسلامی را دنبال می‌کردند. سوم افکار و اندیشه های امام خمینی به موضوعات مهمی چون عدالت اجتماعی، مبارزه با امپریالیسم و ​​پاسداری از ارزش های اسلامی مربوط می شود. نقد او از تأثیرات غرب و امپریالیسم فرهنگی، توجه بسیاری از کشورهای اسلامی را به خود جلب کرد که به دنبال راه هایی برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی خود در مواجهه با پدیده های مختلف جهان هستند.

افزون بر این، در این کنفرانس طوقانی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان کرمی، رایزن فرهنگی ایران در ازبکستان،  احمدی میانجی، رئیس موسسه آموزش‌های کوتاه مدت جامعة المصطفی، قنبری معاون ارتباطات بین الملل جامعة المصطفی، علی عسکر نظری رئیس خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان قزاقستان، خانم کانیکی جامانقول اوا از قرقیزستان، و عظمت اکبراف از ازبکستان طی سخنانی به ارائه مقالات و نظرات خود در خصوص نقش امام خمینی(ره) در وحدت میان مسلمانان پرداختند.


ایتالیا

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و با مشارکت مرکز مطالعات بین‌المللی خانه دانایی شهر رم، وبینار «امام خمینی(ره) عارف ناشناخته قرن بیست و یکم» با حضور برخی از فرهیختگان و اندیشمندان از ایران و ایتالیا برگزار شد.

سخنرانان این وبینار، آرا شاوردیان، نماینده جامعه ارامنه جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی، پروفسور آدولفو مورگانتی Adolfo Morganti استاد دانشگاه و رئیس انتشاراتی چرکیو و خانم هانیه ترکیان، اسلام شناس بودند.

خانم ترکیان به عنوان مدیر جلسه، امام خمینی(ره) را به عنوان مردی نام برد که علیرغم گذشت سی و چهار سال از ارتحال ایشان هنوز برای مردم دنیا به عنوان یک شخصیت سیاسی دینی به شمار می رود که تمامی وجوه زندگی ایشان بر همگان شناخته شده نیست.

وی افزود: امام خمینی (ره) در دنیای امروز هنوز مورد حمایت مردم کشورش بوده و سیر تحول این انقلاب کماکان ادامه دارد.

در ادامه، دو ویدئو کلیپ در خصوص زندگی امام خمینی(ره) که از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهیه و ارسال شده بود، برای حضار به نمایش گذاشته شد.

سخنران بعدی این نشست، شاوردیان، نماینده جامعه ارامنه کشورمان بود که در خصوص پیروزی انقلاب اسلامی و شخصیت امام خمینی(ره) به صورت پیام ویدئویی که با همکاری مرکز گفتگوی ادیان سازمان متبوع و پیگیری رایزنی فرهنگی ارائه کرد.

وی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این وبینار، سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) را به تمامی آزاد مردان جهان تسلیت گفته و اظهار داشت: دو روز پیش تمامی نمایندگان مجلس و جمعی از  انجمن های فرهنگی، هنری ورزشی با حضور در مرقد مطهر حضرت امام مجددا با آرمان‌ها و مکتب حضرت امام تجدید پیمان کردند.

شاوردیان به حضور پر رنگ نه تنها جامعه ارامنه بلکه دیگر اقلیت‌های دینی در تمامی مراحل پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تمامی ایرانیان به صورت واحد و نیز جامعه ارامنه و یهودیان و زرتشتیان کشور دست به دست هم داده و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک مقدس جمهوری اسلامی به دست دشمن تجاوزگر بیافتد.

نماینده جامعه ارامنه کشورمان در ادامه به پایبندی و تعهد اقلیت‌های مذهبی به آرمان‌های امام راحل (ره) و اصول جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: اجازه نمی‌دهیم که دشمنان کشورمان با عداوت‌های خویش، خدشه‌ای به درخت تنومند جمهوری اسلامی وارد کنند.

وی ابراز کرد: نظریات امام راحل پایه و هسته اصلی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است که محدود به یک دوران و زمان خاصی نبوده و نیست و دائم در حال تحول و پیشرفت است و گواه آن را می‌توان در پیام حکیمانه رهبر معظم انقلاب در خصوص گام دوم انقلاب اسلامی دانست که انقلاب اسلامی را به عنوان یک پدیده زنده در حال تحول و پیشرفت می‌داند و همواره نقد و انتقاد را یک موهبت الهی بر می‌شمرند.

مورگانتی، اسلام شناس و مدیر انتشاراتی معتبر چرکیو نیز از دیگر سخنرنان این مراسم که انتشار کتب «ولایت فقیه» و «امام خمینی(ره) عارف ناشناخته قرن بیستم» را در کارنامه انتشاراتی خود با همکاری رایزنی فرهنگی ثبت کرده است، گفت: با ظهور انقلاب اسلامی در ایران بحث همزیستی بین ادیان از سوی امام خمینی(ره) مطرح شد و از آن زمان بود که جهانیان به این مهم پرداختند و تا به امروز، به جرات می‌توان گفت که گفت‌وگوی بین ادیان تنها راه برای برون رفت از مشکلاتی است که گریبانگیر جامعه بشریت امروزی است.

رئیس انتشاراتی چرکیو، امام خمینی(ره) را به عنوان مردی معرفی کرد که هویت اصلی مردم ایران را به ایشان برگرداند.

وی گفت: هر بار که بیوگرافی امام خمینی(ره) و کتب ایشان را که به زبان ایتالیایی و فرانسه ترجمه شده است را مطالعه می‌کنم، به این نکته پی می‌برم آن مرد به مبارزه‌ای که در پیش گرفته بود، کاملا اعتقاد داشت و مشکلات آن را می‌شناخت. لذا در مبارزه خود پیروز شد و سربلند از میدان مبارزه بیرون آمد.

در پایان خانم ترکیان و پروفسور مورگانتی به سؤالات مطرح شده از سوی شرکت کنندگان این وبینار پاسخ دادند.

از دیگر فعالیت‌های رایزنی فرهنگی کشورمان در ایتالیا در خصوص گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) می‌توان به ارسال بسته‌های فرهنگی با محوریت معرفی امام راحل به پایگاه‌های خبری محلی این کشور اشاره کرد.

رایزنی فرهنگی در درگاه اینترنتی خود به نشانی اینترنتی https://www.irancultura.it/iran-ricorda-34-anniversario-scomparsa-imam-khomeini/ ضمن تسلیت فرارسیدن سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، اقدام به انتشار زندگینامه جامع حضرت امام(ره) به قلم حامد الگار، استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی دانشگاه برکلی کالیفرنیا به همراه نمایشگاه عکسی از ساده زیستی ایشان کرده است.

همچنین، سایت خبری فانوس با انتشار خبری با عنوان امام خمینی(ره)، به نقش امام(ره) در هدایت انقلاب اسلامی ایران و در مطلبی دیگری به میراث معنوی امام خمینی(ره) برای مردم و جهانیان پرداخته است که به نشانی https://ilfarosulmondo.it/iran-khomeini/ و https://ilfarosulmondo.it/eredita-spirituale-imam-khomeini/ در دسترس علاقه‌مندان است.

اوگاندا

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در اوگاندا، مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) وابسته به سازمان همکاری اسلامی (OIC) برگزار شد.

در این مراسم خانم  مدینه نابوکرا رئیس دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) واحد کابوجا، پروفسور سید عامر حیدر عابدی رئیس هیئت امنای دانشگاه کامپالا، حجت الاسلام والمسلمین سید علی عباس رضوی امام مسجد شیعیان خوجه اثنی عشری،  آدم سبیالا استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص)،   فیلیپ دی.کاتاهویره وزیر روابط خارجی پادشاهی بونیورو کیتارا، شیخ جمیل قاسم انتامبی نماینده شورای عالی مسلمانان اوگاندا،   محسن آقالو کاردار موقت سفارت ایران در اوگاندا، حجت الاسلام والمسلمین دهقانی نماینده جامعه المصطفی العالمیه و سفرا و رؤسای نمایندگی های سیاسی و کنسولی 6 کشور (روسیه، سوریه، نیجریه، تانزانیا، رواندا و اریتره) حضور داشتند.

حمزه چیونه، روزنامه نگار و مجری برنامه، توضیح مختصری در خصوص این مراسم و اهمیت بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) ارائه داد و خانم مدینه نابوکرا، رئیس دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU)  واحد کابوجا فرارسیدن سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) را تسلیت گفت و افزود: همه رهبران دنیا باید همچون امام خمینی(ره) دموکراسی و اصول برابری را که بخش مهمی از ارزش‌های جامعه محسوب می‌ود، برای بهبود کیفیت جوامع خود، عملی سازند.

آدم سبیالا، استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) در سخنانی گفت: امروز زمان تجدید بیعت با امام خمینی(ره) است. شخصیتی که علاوه بر این که یک عالم برجسته دینی بود، یک رهبر کاریزماتیک همراه با صفات برجسته نیز بود که توانست در روح و جان ملت ایران نفوذ کرده و آنها را برای حمایت از انقلاب اسلامی آماده کند.

سخنران بعدی مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید علی عباس رضوی، امام مسجد شیعیان خوجه اثنی عشری بود. وی گفت: از جمله آموزه های امام خمینی(ره) در حل معضلات و چالش های اجتماعی، می توان بر ایجاد تغییرات مثبت در جامعه از طریق اهمیت دادن به موضوعاتی همچون: عدالت، وحدت و دلسوزی اشاره کرد.

مصطفی طموح، کنسول افتخاری کشور سوریه در اوگاندا گفت: جمهوری اسلامی ایران و سوریه دو کشور با چالش‌های مشابه و تحت سنگین ترین تحریم های ظالمانه با دشمنان یکسان هستند. وقتی از رابطه ایران و سوریه صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم از نام امام خمینی(ره) غافل شویم. بر کسی پوشیده نیست که سوریه تحت جنگ و تحریم‌های ناعادلانه‌ای قرار دارد که توسط آمریکا و جند کشور غربی ایجاد شده است. اما ما برنده جنگ شدیم و اولین حامی و متحد بزرگ ما در آن روزهای سخت، جمهوری اسلامی ایران بوده است.

سید عامر حیدر عابدی، رئیس هیئت امنای دانشگاه کامپالا افزود: معنویت امام خمینی(ره) آنقدر قوی بود که از اندیشه‌های اسلامی ایشان پیداست. یکی از دغدغه‌های اصلی امام خمینی(ره) زندگی صلح آمیز بشریت بود، به همین دلیل ساخت و استفاده از سلاح های کشتار جمعی در فهرست امور ایشان نبود. زیرا مطابق آموزه‌های قرآن کریم و اهل بیت(ع) کشتار انسان ها محکوم است.

وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) همیشه به حقوق همسایه ها احترام می گذاشت. همانطور که ما در کلام معصومین(ع) داریم که اگر کسی صدای کمک طلبیدن همسایه را بشنود و اجابت نکند، از ما نیست. امام خمینی(ره) نه تنها رهبر جمهوری اسلامی ایران، بلکه یک رهبر جهانی است.

سخنران بعدی حجت الاسلام والمسلمین دهقانی، نماینده جامعه المصطفی(ص) العالمیه بود. وی افزود: امام راحل(ره) ناسیونالیسم را ابزاری برای وحدت ملی می‌دانستند، اما در کنار آن معتقد بودند که ناسیونالیسم به تنهایی در پیروزی یک کشور کافی نیست، بلکه 3 نکته: ایستادگی در مقابل استعمار و غرب، عدم افراط در داشتن حس ملی گرایی (چون ممکن است منجر به ایجاد دشمنی با همسایگان گردد) و نیز برتری ایمان نسبت به ناسیونالیسم به عنوان مکمل آن لازم است.

شیخ جمیل قاسم انتامبی، نماینده شورای عالی مسلمانان اوگاندا طی سخنان کوتاهی ضمن تسلیت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، برای علو درجات امام خمینی (ره) و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دعا کرد.

آخرین سخنران این مراسم عبدالله عباسی، رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا بود. وی ضمن تشکر از ریاست دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) جهت میزبانی این مراسم، ابراز امیدواری نمود که در آینده نیز همکاری های فرهنگی با این دانشگاه ادامه یابد.

عباسی در خصوص سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) گفت: سالگرد رحلت امام خمینی(ره) در بسیاری از کشورهای دنیا و نه فقط در ایران گرامی داشته می‌شود. بیش از سی سال از رحلت امام خمینی(ره) می گذرد، اما یاد و خاطره امام همیشه در میان ما زنده است و باید زنده نیز بماند. باید از میراث معنویت و اندیشه‌های امام استفاده کرد.

وی اظهار داشت: از جمله ابعاد اصلی اندیشه‌های امام خمینی(ره) می توان به بعد عقلانیت، بعد عدالت و بعد معنویت امام اشاره کرد. امام خمینی(ره) در بعد عقلانیت همیشه از حکمت، درایت، تفکر و محاسبه استفاده می‌کرد و در بعد عدالت، آن بزرگوار همیشه سعی می‌کرد در مسیر عدالت و برابری حرکت کند.

عباسی افزود: در بعد عقلانیت نیز جلوه های عقلانیت امام عبارت بودند از: انتخاب مردم سالاری دینی برای نظام سیاسی کشور، انعطاف ناپذیری در برابر دشمن، بی اعتمادی به دشمن و تزریق روحیه خودباوری و خوداتکایی در ملت با شعار «ما می توانیم».

همچنین، متن سخنرانی امام خامنه‌ای(حفظه الله) در مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در اوگاندا در صفحات مجازی منتشر شد.

شایان ذکر است، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع پرشکوه، عظیم و پرشور مردم قدرشناس و وفادار در سی‌وچهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، امام راحل را از سرآمدان تاریخ ایران خواندند و با تبیین ۳ تحول بزرگی که امام در سطح کشور، امت اسلامی و سطح جهان به وجود آورد، گفتند: «ایمان» و «امید» امام، عامل نرم‌افزاری و بوجودآورنده‌ی این تحولات عظیم تاریخی بود و هرکسی و هر مجموعه و جریانی که به «ایران، منافع ملی، بهبود اوضاع اقتصادی، پیشرفت کشور و عزت ملی» علاقه‌مند است، باید همه سعی خود را در تقویت «ایمان» و «امید» مردم و جامعه به کار گیرد

مالزی

به مناسبت سالروز ارتحال جانسوز حضرت امام خمینی(ره) و شهدای 15 خرداد، مراسم بزرگداشتی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی برگزار شد که با اقامه نماز جماعت، سخنرانی، زیارت خوانی و مدیحه سرایی همراه بود.

توزیع و انتشار نماهنگ‌ها، کتب و مقالات در فضای مجازی به زبان فارسی، انگلیسی، مالایی و عربی، معرفی کتاب امام خمینی(ره) «زندگی، اندیشه و میراث» که توسط نویسنده ی مالزیایی ابدار رحمان کویا به رشته تحریر درآمده است، نیز از جمله اقدامات رایزنی فرهنگی کشورمان بود.

همچنین در نظر است، مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام راحل 18 خرداد ویژه ایرانیان مقیم در مالزی برگزار ‌شود.

ترکمنستان

در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت 34 امین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی(ره) با حضور جمعی از فارسی‌آموزان و خانواده‌های آنها، دیپلمات‌ها و کارکنان نهادهای ایرانی در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی در عشق آباد برگزار شد، ویژگی‌های فردی و اخلاقی امام راحل تبیین شد.

نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در سخنرانی خود، گفت: امام خمینی(ره) فقیهی فرزانه، عارفی آگاه، فیلسوفی شجاع، ادیبی عمیق، مفسری بینا و سیاست مداری دانا بود. امام خمینی(ره) نه تنها در بین ایرانیان که در بین تمامی آزادگان جهان، شخصیتی برجسته هستند.

وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) اعتماد به نفس را به مسلمانان برگرداند و با ابتکار وحدت اسلامی، صفحه‌ای نوین در علوم دینی، اجتماعی و سیاسی در جهان گشود.

رسولی ادامه داد: امام خمینی(ره) در دشوارترین شرایط بهترین امیدها را به مردم می داد. امام (ره) شخصیتی مردمی داشت و با مردم صادقانه و بسیار ساده ارتباط برقرار می‌کرد و چون حرف‌های امام از دل برمی‌آمد، سخنانش بر دل‌ها می‌نشست و بسیار تأثیرگذار بود.

رسولی از شجاعت امام (ره) به عنوان یکی از ویژگی‌های بارز و منحصر به فرد ایشان سخن گفت که در زندگی سبب می‌شد هرگز در مقابل کشورهای زورگو، احساس ضعف و ترس نکند.

وی به بیان ویژگی‌های آن حضرت پرداخت و گفت: ذهن و زندگی ایشان جامع علم و عمل بود و هر آنچه را بر زبان می‌راند و به هر میزان که از مردم می‌خواست خود پیش از دیگران و بیش از دیگران به آن عمل می‌کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان به برخی دیگر از ویژگی‌های فردی و اخلاقی حضرت امام(ره) نظیر ساده زیستی، آراستگی ظاهر و آرامش خاطر، روحیه امیدوار و خستگی ناپذیری، اشاره کرد.

محمود صادقی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به مراسم سالگرد درگذشت امام(ره)، گفت: امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در واقع بنیانگذار یک انقلاب سیاسی، اجتماعی و به ویژه فرهنگی بود. ایشان پنجاه سال پیش نهضتی را آغاز کرد و سبب شد تغییرات وسیعی در ایران بوجود آید و مردم ایران به هویت ایرانی – اسلامی خود بازگردند.

این مراسم با پخش کلیپ، خواندن مقاله و اشعاری از دیوان شعر حضرت امام(ره) توسط فارسی آموزان و قدردانی از آنها به پایان رسید.

گفتنی است؛ پیش‌تر در ایام سالگرد نمایشگاهی از آثار و تصاویر امام خمینی(ره) در رایزنی فرهنگی کشورمان برپا شد.

 

پیشاور

 

برگزاری کنفرانس "آینده و سرنوشت جهان اسلام از نگاه امام خمینی(ره) "

 

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، کنفرانس آینده و سرنوشت جهان اسلام از نگاه امام خمینی((ره)) در تالار امام خمینی((ره)) خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درپیشاور برگزار شد .

با توجه به اوضاع کنونی پاکستان به ویژه ایالت خیبر پختونخوا برای دعوت از شخصیتهای برجسته حکومتی ، علمای اسلام ( شیعه و سنی )، شخصیتهای قومی و طایفه یی ( پشتون و اردو زبانان ) ، دانشگاهیان ،جامعه زنان و .......می بایست ملاحظات زیادی را مد نظر قرار میدادیم تا ترکیب میهمانان حاضر در سالن و استیج بگونه یی انتخاب و چیدمان می شدند که سهم هرکدام به درستی رعایت و جایی برای اعتراض های احتمالی و دلخوری برای هیچ یک از احزاب و گروهها باقی نمی گذاشتیم و این امر مستلزم این بود که از چندین روز گذشته جلسات متعدد مشورتی با همکاران سرکنسولی و صاحب نظران و خیرخواهان جمهوری اسلامی برگزار می کردیم تا با تدبیر مناسب تری به ترکیب و چیدمان میهمانان حاضر در استیج برسیم که الحمدالله موفق بودیم و رضایت و خوشحالی میهمانان از مراسم نشان از این موفقیت داشت . مراسم با عنوان "آینده و سرنوشت جهان اسلام از نگاه امام خمینی "با حضور و ترکیب جمعیتی ذیل :

پرفسور محمد ابراهیم : رییس ایالتی حزب جماعت اسلامی در ایالت خیبر پختونخوا به عنوان مهمان ویژه

دکتر قبله ایاز : رییس شورای ایدوئولوژی اسلامی در کل پاکستان 

علامه اقبال بهشتی عضو شورای عالی حزب وحدت مسلمین ایالت خیبر پختونخوا

پرفسور رشید احمد رییس مرکز اسلامی شیخ زاید دانشگاه پیشاور

دکتر وحید کاظمی رییس سابق وحدت مسلمین در ایالت خیر پختونخوا

علامه عابد حسین شاکری ، معاون حوزه علمیه شهید سید عارف الحسینی پاکستان

علامه ادریس جلیل از رهبران اهل حدیث ایالت و معاون شورای همبستگی پاکستان

جناب آقای حسین ملکی معاون سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در پیشاور

اصغر خسروآبادی سرپرست موقت خانه فرهنگ ج.ا.ایران در پیشاور

و ادبیان، شاعران ، فرهیخنه گان، شخصیت های علمی و دانشگاهی، دوستداران علم و ادب، تعداد زیادی از دانشجویان پیرو خط امام ، جمعی از خواهران انجمن منهاج القرآن ، از سراسر ایالت و شخصیت‌های بزرگ و تاثیر گذار دانشگاهی و دینی پاکستانی شروع و با اظهاررضایت مدعوین خاتمه یافت.

مراسم با تلاوت قرآن کریم بصورت جمع خوانی دانش آموزان دارالحفاظ"امام خمینی"منطقه رییسان کوهات آغاز گردید.

 خسرو آبادی، سرپرست موقت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درپیشاور با عرض خیر مقدم و خوش آمد گویی به میهمانان گرامی حاضر در سالن و تشکر و قدردانی از آنان برای قبول دعوت و حضور در مراسم اظهار داشت: حضرت امام خمینی(ره) ازکم نظیرترین و ممتازترین شخصیت های تاریخ بشریت است که با اندیشه های بلندالهی و تلاش های صادقانه خویش مسیرتاریخ را دگرگون کرده و سرمنشا تحولات عظیمی درایران ، منطقه و جهان گردیده است . او نمونه انسانی کامل و شخصیتی جامع است که یکی ازاصیل ترین انقلاب های تاریخ را به پیرزی رساند و نظامی ، بی بدیل را پایه ریزی و رهبری نمود. با تکیه برعنصرآگاهی استقامت و شجاعت، تزلزلی آشکار درارکان و مبانی تمدن های مادی غرب و شرق بوجود آورد وکنگره های کفر و شرک و نفاق را با انحطاط وتباهی همراه ساخت.

سرپرست موقت خانه فرهنگ بیان داشت ، در این مجال کوتاه نمی توان به همه ابعاد روحی و فکری و اخلاقی این شخصیت بزرگ و اثرگذارپرداخت. از این رو، سعی می کنیم فهرست وار، به نمونه هایی از ویژگی های ایشان اشاره کنیم:

1- مجتهد و مرجع دینی و عالم و متخصص در فقه و اصول و علوم حوزوی خاص

2- مدرس و استاد برجسته دروس عالی و فقه  حوزوی

3- متخصص در علوم عقلی و فیلسوف برجسته

4- استاد نظری و عملی اخلاق اسلامی

5- استاد و مفسر گرانقدر قرآن کریم و علم حدیث

6- جامعه شناس و روانشناس با هوش سرشار مردم شناسی واقعی

7- متخصص ادبیات و صاحب اشعار معرفتی و عرفانی ناب

8- خطیب و سخنور بزرگ با بیان شیوا و جذاب

9- اشراف و تسلط لازم بر تحولات سیاسی و اجتماعی منطقه و جهان

10- تحلیلگر مسایل سیاسی و متخصص در دشمن شناسی و خنثی سازی توطئه ها

خسرو آبادی گفت: مهم ترین ویژگی و باور ایشان نسبت به امت اسلامی، تأکید بر آینده، سرنوشت و اهمیت حفظ وحدت مسلمانان و همدلی و اتحاد مذاهب اسلامی و ملت های مسلمان بود. لذا حضرت امام خمینی(ره) در بیان گوهربار خود می فرمایند: نهضت اسلامی ایران سرنوشت امت اسلام را در قرن آتی دگرگون خواهد نمود.

 حسین ملکی، معاون سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پیشاور: ضمن خوش آمد گویی به میهمانان و گرامی داشت سالروز رحلت امام خمینی ره ، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد . شخصیت امام راحل در مسایل سیاسی ، مذهبی و اجتماعی منطقه نیز تاثیر بسزائی داشت. بسیاری از رهبران جهان تحت تاثیر افکار و رفتار سیاسی ایشان متوجه شدند که راه موفقیت و حکومت بر دلها، داشتن زندگی ساده و مردمی است.

معاون سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پیشاور گفت: امام خمینی، امت اسلام را در شناخت اسلام واقعی بیدار نمود. انقلاب اسلامی به رهبری ایشان موجب تحول جهان اسلام و ایجاد و توسعه ره یافت های اسلامی در زندگی و افکار مردم گردیده که می توانیم آن را بیداری اسلامی بنامیم.

حسین ملکی گفت: امام رویه عدم سازش با ایالت متحده آمریکا را درپیش گرفت و محور مقاومت  توسط ایشان احیا گردید. همین روند موجب شده که امریکا با وجود تهدید های مکرر خود نمی تواند علیه ملت شریف ایران دست به اقدام خطرناکی بزند

وی بیان داشت: امام خمینی(ره) تلاش سختی را در جهت ایجاد وحدت میان امت اسلام نمودند. ایشان نقشه ابرقدرتها را در تقسیم و تصرف جهان اسلام با شعار ناسیونالیسم، دریافته و با ابلاغ پیامی به امت اسلام، آنان را به حفظ منزلت خود و ایجاد هدفی مشترک فراخواندند. ایشان دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را هفته وحدت مسلمانان و آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس اعلام نمودند تا وظیفه مسلمانان را در آزادی فلسطین خاطرنشان سازند. مسلمانان باید به جای ایجاد اختلاف بین خود، به مسائلی که امت اسلام با آن مواجه است، توجه کنند.

 علامه محمد اقبال بهشتی، عضو شورای عالی حزب مجلس وحدت مسلمین با تشکر از رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور گفت: اظهار نظر درمورد شخصیت والای امام خمینی(ره)کار سختی بوده و ایشان در زمان خود یک انسان کامل حقیقی بشمار میرفت.

عضو شورای عالی حزب مجلس وحدت مسلمین گفت: انبیاء، خلفاء، صالحان و ائمه همه برای هدایت انسان مامور شده و برای دیگران اسوه و نمونه بوده اند. درمیان آنان برخی برای قوم و زمان خاص بوده، اما پیامبراکرم صلی الله علیه و آله برای تمام جهان و تا قیام قیامت اسوه حسنه برای تمام بشریت معرفی شده، چون راه و اسوه ایشان را ائمه علیهم السلام و پس از آنان علمای مطیع و فرمانبردار به سیره آنان عمل نموده و اسوه ایشان را عملی نشان خواهند داد. لذا اینکه امام خمینی(ره) یک انسان کامل بود یعنی به تمام معنا از سیره پیامبرصلی الله علیه و آله پیروی نموده و به اطاعت از آنان اسوه ای برای مردم امروز شده است که این نعمت بزرگ را قسمت بنده و شما عزیزان نموده است و امروز از ایشان یاد می کنیم.

علامه اقبال بهشتی گفت: روایتی از امام باقر علیه السلام رجل من أهل قم یدعوا الناس إلى الحق، یجتمع معه قوم کزبر الحدید، لا تزلهم الریاح العواصف، ولا یملون من الحرب، ولا یجبنون، وعلى الله الله یتوکلون، والعاقبة للمتقین. یعنی مردى از اهل قم مردم را بحق بخواند و با گروهى چون پاره‌هاى آهن بپاخیزند که بادهاى تند آنها را نلغزاند، و جز نبرد ندانند و نخواهند و بر خدا توکل دارند و سرانجام از آن پرهیزکارانست.

 از نظر علمای معاصر بهترین مصداق این حدیث حضرت امام خمینی(ره) بوده و یاران ایشان که تمام مشکلات را تحمل نموده و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.

در ادامه برنامه خانم بشرا فرخ رییس انجمن ادبی کاروان حوا اشعار ی را در مدح امام خمینی(ره) که خود سروده بود قرائت کرد ند .

 

علامه سید وحید کاظمی رییس سابق مجلس وحدت مسلمین در ایالت خیبرپختونخوا در اظهارات خود گفت: اینکه انقلاب اسلامی را صرفا انقلاب اسلامی ایران بدانیم درست نیست زیرا حضرت امام خمینی(ره) معتقد بودند این انقلاب، انقلاب جهانی گردد و این انقلاب، انقلاب ایران نبوده بلکه اسلامی بوده و حد و ایشان مرزی هم برای این انقلاب قایل نبودند .

رییس سابق مجلس وحدت مسلمین در ایالت خیبرپختونخوا گفت: حضرت امام خمینی(ره) با شعار لا شرقی و لا غربی خواستار صدور این انقلاب شدند و ما نیز راه امام را ادامه داده و بایستی با حفظ روحیه انقلابی گری، استقامت و ایستادگی از آن دفاع نمود.

وی در ادامه اظهارات خود گفت آینده و سرنوشت مسلمانان نهفته در اتحاد و وحدت مسلمانان بوده و برای آینده روشن و پیشرفته بایستی بین خود اتحاد و وحدت را حفظ نمود.

 دکتر قبله ایاز رییس شورای ایدیولوژی اسلامی پاکستان: کنفرانس آینده و سرنوشت جهان اسلام از نظر امام خمینی(ره)((ره)) را محفل بابرکتی توصیف نمود و اظهار داشت: امام به ملت ایران یاد داد چگونه می توان با عزت و سربلندی زندگی کنند. من شخصا به ایران سفر کرده و از توسعه و پیشرفت این ملت آگاه هستم. در عصر حاضر ملت ایران به رهبری امام یک نمونه و الگوی استقلال می باشند. در بسیاری از کشور ها سفر کرده ام اما سیتم منظم ایران را در هیچکدام از کشورهای اروپائی از جمله امریکا , بریتانیا و دیگر مشاهده نکردم. من عملا سه چیر نظم , اتحاد و اعتقاد را در ملت ایران مشاهده نمودم.

رییس شورای ایدیولوژی اسلامی پاکستان گفت: اگر فردی این افکار را دارد که در ایران تنها اهل تشیع زندگی می کنند کاملا اشتباه است زیرا خودم در سرخس و گرگان و بلوچستان از حوزه های اهل سنت بازدید کردم و به عینه دیدم که زندگی و جامعه اهل تسنن همچون شیعیان است و هیچ فرقی بین آنان نیست . این کشور با وجود اینکه از ابتدای انقلاب با تحریم ها و جنگ با عراق مواجه بوده توسعه و پبشرفت قابل توجهی را داشته است.

دکتر قبله ایاز افزود: ایران کشور دوست و همسایه برای ما تا لب مرز خط لوله گاز احداث کرد اما ما به خاطربرخی از فشار ها نتوانستیم این خط را تکمیل نماییم. اما شهباز شریف اخیرا پروژه صادرات برق از ایران را افتتاح نمود و از این بابت از شهباز شریف تشکر می نماییم.

محمد ادریس جلیل، از رهبران اهل حدیث ایالت و معاون رییس ایالتی شورای همبستگی ملی پاکستان: با توصیف از امام خمینی(ره) ایشان را رهبر و شخصیت بزرگ قرن توصیف نمود و گفت: کشور های جهان معترف به استقلال ملت ایران و به رهبری شجاعانه و مدبرانه حضرت امام بوده و جهان معترف به استقلال ملت غیور ایران می باشد.

معاون رییس شورای همبستگی پاکستان گفت: حضرت امام خمینی(ره) در تمام توسعه ها و پیشرفت های ایران امروز سهیم بوده، زیرا حضرت امام افرادی را برای کشور ایران تربیت نموده که توانسته اند کشور را امروز به کشور ی پیشرفته و توسعه یافته در همه زمینه ها تبدیل نمایند .

پرفسور دکتر رشید احمد رییس مرکز اسلامی شیخ زید دانشگاه پیشاور: در برخی از سخنان خود اظهار داشت:  برخی از شخصیت ها تاریخ ساز هستند و امام خمینی(ره)شخصیت تاریخ ساز قرن نوزدهم بود. وی افزود شرکت در مراسم ارتحال امام باعث افتخار من است. ما باید از ابعاد شخصیتی امام الگو بگیرم. مادران پاکستان باید از مادر امام خمینی(ره)الگو بگیرند که چگونه یک فرزند را همانند امام خمینی(ره)تربیت نموده است .

رییس مرکز اسلامی شیخ زاید دانشگاه پیشاور گفت: امام خمینی(ره)فرمود این انقلااب, انقلاب تشیع نیست بلکه انقلاب اسلامی است. ما به عنوان ملت پاکستان از خصومت ایران و عربستان تحت تاثیر قرار گرفتیم. اما گفته ی مقامات ایرانی مشکل ما با عربستان فرقه ای نیست بلکه سیاسی است. به شکر خدا اکنون این مشکلات رفع شده است.

 پرفسور دکترحسن محمود رییس بخش ادبیات اردو دانشکده دولتی کوهات: اشعار امام به زبان فارسی سرود و از تلاش های امام برای اتحاد امت اسلام قدردانی نمود و گفت: امام خمینی(ره)یک گوهر گرانهبای الماس بود و الماس را هر زاویه مشاهده کنید به زیبائی آن بیشتر پی می برید.

رییس بخش ادبیات اردو دانشکده دولتی کوهات در بخش دیگر از سخنان خود اظهار داشت: امام خمینی(ره) مسیر درستی را برای ملت ایران ترسیم نمود و به آنان راه موافقیت دنیا و آخرت را نشان داد.

 علامه عابد شاکری رییس حوزه عارف الحسینی پاکستان: در اظهارات خود راز توسعه و پیشرفت ایران را توکل و اعتقاد بر خدا دانسته و گفت: برای رسیدن به اهداف خود برای جهان اسلام باید راه امام را ادامه داد.

علامه شاکری اظهار داشت: امروز مسلمانان جهان با مشکلات جدی روبرو هستند، لذا این وظیفه ماست که راه امام خمینی(ره)را ادامه داده و با وحدت و همبستگی این مشکلات و دشواری ها را از بین برده و در جهت تشکیل امت واحده  اسلامی قدم برداریم.

پرفسور ابراهیم، رییس حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا به عنوان میهمان ویژه مراسم : با ابراز خاطرات خود در زمان انقلاب اسلامی ایران گفت: ما انقلاب امام و ورود امام را مستقیما از تلویریون پاکستان مشاهده کردیم.

رییس حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا گفت: اساس انقلاب اسلامی ایران اشعار اقبال لاهوری از خواب گران خیز...... بوده است. زیرا امام بخوبی می دانست که انحطاط مسلمانان انحطاط بشریت است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: متاسفانه کاری که کشور چین برای نزدیکی ایران و عربستان انجام داد، کشورهای مسلمان نتوانستند این کار را انجام دهند. امیدواریم مسایل یمن، عراق، سوریه و لبنان پس از ایجاد روابط ایران و عربستان حل و فصل گردد.

رییس حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا گفت: اخیرا در رسانه غربی بویژه بی بی سی فارسی موضوع زن زندگی آزادی را مطرح می کنند که البته در این نوع رسانه ها دیگر جانی  باقی نمانده است. کشور های غربی می خواهند برخی از زنانی که تربیت یافته آنان اند را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار دهند اما در دسیسه های خود ناکام ماندند.

پروفسور ابراهیم افزود: چرا همین رسانه های غربی موضوع دختر هندی را که خواستار پوشش در دانشگاه بود را مطرح نمی کنند. ما در رابطه با موضوع درس خواندن دختران با طالبان افغان گفتگو و رایزنی کرده ایم و بزودی این موضوع حل خواهد شد.

بنگلادش

همایش علمی " امام خمینی (ره) و زمینه سازی تمدن نوین اسلامی"

 از سوی رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در بنگلادش برگزار شد.

به مناسبت 34 مین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام راحل و با هدف بررسی و تبیین نقش قیام و نهضت آن حضرت در زمینه سازی شکل گیری تمدن نوین اسلامی ، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در داکا روز جمعه 12 خرداد ماه 1402 ، همایشی علمی با عنوان " امام خمینی (ره) و زمینه سازی شکل گیری تمدن نوین اسلامی" برگزار کرد.

در این همایش که با شرکت تعداد قابل توجهی از علاقمندان و شیفتگان امام راحل در سالن موزه ملی بنگلادش در داکا برگزار شد، شش سخنران زیر، ضمن بر شمردن ویژگیهای شخصیتی حضرت امام خمینی (ره) به تبیین و بررسی نقش آن حضرت در زمینه سازی برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی پرداختند.

  • پروفسور انیس الزمان رئیس دانشگاه گلوبال داکا
  • دکتر نذر الاسلام خان معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس موزه مردمی مجیب الرحمان
  • دکتر بهاء الدین رئیس دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا
  • مولوی نذیر محمود از علمای اهل سنت بنگلادش
  • مشایخی راد نماینده جامعه المصطفی در بنگلادش
  • سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در بنگلادش

پروفسور انیس الزمان رئیس دانشگاه گلوبال داکا در سخنان خود با اشاره به اینکه انسان ها قابل تقسیم به دو دسته دیندار و سکولار  هستند، امام خمینی را بهترین و کاملترین نمونه و مثال یک انسان دیندار و معنوی دانست و گفت ایشان پایه گذار تمدن اسلامی در عصر حاضر بود و با تشکیل جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مستقل، پیشرفته و مبتنی بر دین اسلام، گام عملی بزرگی در این راه برداشت. وی در بخش دیگری از سخنان خود، امام خمینی(ره) را بدلیل بعد و نتایج بین المللی و جهانی انقلابش که رخدادی  در مبارزه با ظلم و ستم و دفاع از همه ستمدیدگان جهان بود و برای کل بشریت خدمت کرد، به عنوان رهبری جهانی قلمداد نمود که در فراسوی مرزهای ایران شناخته شده است. پروفسور انیس الزمان در خاتمه صحبت های خود افزود امروزه همه ما باید در پیروی از امام خمینی (ره) و راه او متحد شویم و فلسفه اومانیسم مورد نظر وی  را تمرین کرده و محقق سازیم.

دکتر نذر الاسلام خان معاون سابق وزیر آموزش و پرورش بنگلادش دیگر سخنران این همایش، از منظر تاریخی به موضوع همایش ورود کرد و محیط تولد، پرورش و رشد امام خمینی (ره) را در شکل گیری شخصیت ایشان موثر دانست و گفت از آنجا که ایران در گذشته تمدن ساز بوده و تمدن های مختلفی در آن شکل گرفته است، امام خمینی (ره) نیز با ذهنیت تاریخی تمدن ساز ایرانی، با انقلاب خود پایه گذار تمدن جدیدی شد.وی در ادامه گفت ما متاسفانه امروز با سلطه رسانه ای غرب مواجه هستیم و در این شرایط از اطلاع رسانی آزاد و حقیقی در باره شخصیت حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران محرومیم. از این جهت به برگزاری چنین همایش هایی برای بحث و بررسی پیرامون شخصیت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران با هدف آشنایی بیشتر با این پدیده مهم تاریخی و رهبری آن نیاز داریم.

سخنران بعدی این همایش دکتر بهاء الدین رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا ، امام خمینی را به عنوان یک رهبر بزرگ دینی و سیاسی، معمار ایران جدید دانست و او را مصداق کامل و واقعی خلیفه الهی بر روی زمین عنوان کرد. وی به ویژگی های شخصیتی بارز و برجسته امام خمینی اشاره کرد و اعتماد به نفس بالا، شجاعت مثال زدنی، دانش و بینش قوی ،خرد و هوش سیاسی فوق العاده، اخلاص و تواضع آن حضرت را عناصر تشکیل دهنده شخصیت وجودی امام خمینی (ره) بر شمرد و افزود که در جهان امروز باید از چنین رهبری پیروی کرد.

مولوی نظیر محمود از علمای اهل سنت داکا در سخنرانی خود در این همایش گفت امام خمینی(ره)  اجرای قانون و حکم خدا را سرلوحه عمل و رفتار خود در رهبری انقلاب اسلامی ایران قرار داد و بر این اساس علیه بی عدالتی، ظلم و فسادی که در ایران حاکم بود قیام کرد و با پیروزی انقلاب اسلامی و مردمی خود، یک رژیم سلطنتی فاسد و دیکتاتور را ساقط و جمهوری اسلامی را جایگزین آن کرد. وی در ادامه افزود ملت ها و کشورهای جهان امروز به وجود رهبری مثل امام خمینی (ره) نیاز دارند تا در مسیر عدالت گستری و ظلم ستیزی گام بردارند.

در ادامه سلسله سخنرانی های این همایش، حجت الاسلام و المسلمین مشایخی راد نمایند جامعه المصطفی در بنگلادش به ایراد سخنرانی پرداخت و با بر شمردن ویژگیها و شاخصه های تمدن های سده های پیشین در جهان اسلام از جمله سه خلافت و امپراطوری اموی ، عباسی و عثمانی به آسیب شناسی این تمدن های اسلامی پرداخت. وی شکل حاکمیت سلطنتی و اتکا به نیروی قهریه در حکومت داری را دو آسیب بزرگ این تمدن ها بر شمرد و اضافه کرد که تمدن نوین اسلامی با استفاده از این تجربه ها باید مولفه های نرم افزاری را مبنا و اساس خود برای شکل گیری قرار دهد. وی گفت در قیام و انقلاب حضرت امام(ره) این مولفه ها وجود داشت و انقلاب اسلامی ایران که مقدمه شکل گیری تمدن نوین اسلامی است، بر فکر و ذهن مردم و اقناع سازی آنان متمرکز بود. آقای مشایخی راد در ادامه صحبت های خود گرایش ها و تفکرات افراطی نظیر القاعده، طالبان و داعش را از آفت های پیش روی شکل گیری تمدن نوین اسلامی دانست و برای غلبه بر این موانع، پایبندی همه مسلمانان به وحدت و اتحادی را که حضرت امام خمینی (ره) منادی آن حول محور اسلام ناب بود، لازم و ضروری دانست.

سخنران آخر این همایش سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در بنگلادش بود. وی در بخش اول سخنرانی خود ویژگیها و شاخصه های عظمت شخصیت حضرت امام (ره) را بر شمرد و ابعاد بزرگی کار امام را که انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران بود، تبیین کرد.

میرمحمدی راز و رمز موفقیت حضرت امام (ره) در مسیر مجاهدت و قیام خود را اتصال قدرت روحی او به قدرت الهی دانست و حضرت امام را مصداق بارز و عینی یک انسان کامل با معیار های قرآنی معرفی کرد. وی گفت شخصیت وجودی امام راحل (ره) تجسم و ترجمان واقعی آیات 46 سوره سباء    ( ان تقومو لله مثنی و فرادی) و  112 سوره هود (فاستقم کما امرت و من تاب معک) بود و او با تمسک به این آیات قرآنی به تنهایی قیام خود را شروع کرد و با استقامت در مسیری که انتخاب کرده بود مشمول وعده نصرت الهی شد و به پیروزی رسید. امام با این ویژگیهای شخصیتی بر رژیم پهلوی ظالم و فاسد و تا بن دندان مسلح غالب گردید و بر اراده باطل همه قدرت های جهانی وقت که در مقابل او و در حمایت از رژیم پهلوی هر چه در توان داشتند مصروف کردند، فائق آمد. میرمحمدی افزورد امام در مسیر پیشبرد قیام و انقلاب خود راهبرد اتکا به مردم را برگزید و با نفوذ کلام و رفتار خود همه اقشار و توده های مردم ایران را بسیج و با یک سیاست هوشمندانه، سقوط بظاهر ناممکن رژیم پهلوی را بدست مردم ممکن کرد.

رایزن فرهنگی ج.ا. ایران در بخش دوم صحبت های خود به موضوع زمینه سازی برای تمدن نوین اسلامی توسط امام خمینی(ره) پرداخت و با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گامی آغازین برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی بود، الزامات و اقتضائات تحقق این امر بزرگ را بر شمرد و اشاره کرد که این الزامات در کلام و راه امام، همیشه مورد تاکید و توجه بود.وی گفت شکل گیری تمدن نوین اسلامی در درجه اول نیاز به خودباوری و اعتماد به نفس مسلمانان و جهان اسلام و احساس عزت و سربلندی از سوی آنان دارد که امام با انقلاب اسلامی ایران این زمینه را فراهم کرد و به اسلام و مسلمانان عزت و اعتبار بخشید.

زمینه سازی دوم توسط امام برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی اثبات توانایی اسلام به عنوان یک دین کامل و دارای برنامه برای اداره جوامع و پاسخگویی به نیاز های مادی و معنوی بشری بود که با تشکیل جمهوری اسلامی ایران ترجمان عملی یافت و به عنوان یک مدل و الگو به جهانیان عرضه شد.

میرمحمدی دو عامل مهم دیگر را که در زمینه سازی برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی نقش محوری دارد و مورد توجه امام راحل بود، برداشت و قرائت واحد همه مسلمانان از اسلام که در تعبیر و کلام ایشان همان اسلام ناب محمدی(ص) بود و نیز ، وحدت و انسجام جهان اسلام به عنوان یک واحد و مجموعه کل عنوان کرد و تاکید نمود که جهان اسلام و مسلمانان باید در این راستا حرکت کنند تا تمدن نوین اسلامی محقق شود. البته این مسیر  موانع و دشواری های زیادی از جمله طراحی ها و نقشه های پیچیده دشمنان اسلام و مسلمانان برای متفرق کردن و اختلاف انگیزی میان آنان در پیش رو دارد که چاره و راهی جز از میان برداشتن این موانع نیست. وی در پایان صحبت های خود اشاره کرد که جمهوری اسلامی ایران در این جهت به پیش می رود و در مقطع کنونی علائم و نشانه هایی مبنی بر لزوم درک این شرایط از سوی سایر کشورهای اسلامی به چشم می خورد.

رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در خاتمه از همه شرکت کنندگان بویژه از سخنرانان همایش بخاطر قبول دعوت رایزنی فرهنگی و شرکت در این همایش تشکر و سپاسگزاری کرد.

کنیا 

 

به همت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در کنیا و با همکاری رایزنی های فرهنگی ج.ا.ایران در اوگاندا و تانزانیا، روز یکشنبه مورخ 14/03/1402 به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، وبینار منطقه ای شرق آفریقا با عنوان: «امام خمینی(ره)؛ یک میراث زنده» از ساعت 10 تا 12 صبح برگزار گردید.

در ابتدا آقای عثمان فارسی از کنیا به معرفی شخصیت امام خمینی(ره) پرداخت و هدف از برگزاری این وبینار را بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) عنوان نمود.

سپس دکتر حسن کینیوا؛ نویسنده، حقوقدان و استاد دانشگاه نایروبی درخصوص تلاش امام خمینی(ره) برای ایجاد وحدت و گفتگوی بین ادیان صحبت نمود. ایشان با تأکید بر پیام امام خمینی(ره) مبنی بر وحدت میان مسلمانان و گفتگوی بین ادیان، تلاش امام خمینی(ره) را در راستای پرکردن شکاف میان فرقه ها و مذاهب مختلف، ترویج تفاهم و همزیستی مسالمت آمیز ستود.

در ادامه آقای استامبولی عبدالناصر؛ مورخ، عالم دینی و شخصیت رسانه ای از مومباسا کنیا درباره امام خمینی(ره) و تأثیرات بین المللی ایشان صحبت نمود. ایشان چهره امام خمینی(ره) را به بزرگی ج.ا.ایران و از عوامل تعیین کننده جهان اسلام خواند. وی افزود: امام خمینی(ره) موازنه قدرت در خاورمیانه را تغییر داد و باعث از دست رفتن آمال و آرزوهای رژیم صهیونیستی برای اشغال سرزمین های بیشتر و تحقق اسرائیل بزرگ (از نیل تا فرات) گردید.

سپس آقای محمدرضا مرتضوی نیا؛ محقق و استاد دانشگاه از تانزانیا در حوزه مقاومت و آزادی از نگاه امام خمینی(ره) صحبت نمود. ایشان گفت: فقط مقاومت است که می تواند موچب تغییر و تحول گردد، مانند کشورهای آفریقایی که با استعمار مبارزه نمودند و در نهایت پیروز شدند. وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) به ما آموخت که اگر خواستار تغییر در زندگی و جوامع خود هستیم، باید به خداوند متعال ایمان داشته باشیم و بر او توکل نماییم. ایشان با بیان واقعه عاشورا، افزود: باید در مقابل ظلم و ظالم از هر ماهیتی که باشند، مقاومت نمود. خداوند متعال در آیه 12 سوره ابراهیم سؤال می کند که چرا ما به او اعتماد نداریم و بر او توکل نمی کنیم؟ ایشان مفهوم مقاومت و آزادی را از دیدگاه امام خمینی(ره) مورد بررسی قرار داد و همچنین در مورد مواضع تزلزل ناپذیر امام خمینی(ره) در حوزه ایستادگی در برابر امپریالیسم، حمایت از ملل تحت ظلم و تأثیر ماندگار پیام مقاومت صحبت نمود.

 

در ادامه دکتر آدم سبیالا؛ نویسنده و استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) از اوگاندا، طی سخنانی درخصوص دیدگاه امام خمینی(ره) در مورد عدالت و برابری اجتماعی صحبت نمود. ایشان تعهد امام خمینی(ره) به عدالت اجتماعی، برابری و حقوق گروه های حاشیه نشین را مورد بحث و بررسی قرار داد. وی همچنین بر تلاش بی وقفه امام خمینی(ره) جهت رسیدگی به فقر، فساد و بی عدالتی و نیز بررسی ارتباط مداوم این اصول در جامعه امروزی تأکید نمود. ایشان افزود: امام خمینی(ره) با شخصیت بسیار مستحکم خود، کسی بود که خود را از برخورداری از خدمات دولتی محروم ساخت و تنها به فکر خدمت به مردم بود. امام خمینی(ره) تلاش نمود تا دنیای اسلام را به لحاظ اخلاقی و اجتماعی و در چارچوب فرهنگ غنی اسلامی، به دوران صدر اسلام بازگرداند.

سپس آقای شیخ علی موگا؛ عالم دینی از ناکورو کنیا درخصوص دیدگاه امام خمینی(ره) در مورد معنویت و ایمان صحبت نمود. ایشان با تأکید بر آموزه های معنوی امام خمینی(ره) و اهمیت ایمان در زندگی ایشان، عنوان نمود که چگونه معنویت امام خمینی(ره) اعمال و تصمیمات ایشان را هدایت می نمود و امام خمینی(ره) بطور مداوم به مردم توصیه می نمود تا ارتباط خود را با ایمان، عمیق و عمیق تر نمایند.

در ادامه آقای سید حسن البیتی؛ عالم دینی و سیاستمدار از لامو کنیا درباره امام خمینی(ره) و ایدئولوژی ایشان صحبت نمود. وی به بررسی تأثیرات جهانی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران پرداخت. ایشان همچنین تأثیر ایده‌ها و اصول امام خمینی(ره) در فراسوی مرزهای ج.ا.ایران، شکل‌گیری جنبش‌های سیاسی جدید و الهام بخشی امام خمینی(ره) به جوامع تحت ظلم در سراسر جهان را مورد بحث و بررسی قرار داد. وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) از رویکرد نوینی برای انقلاب اسلامی ایران استفاده نمود که در مقایسه با سایر انقلاب‌ها که از خشونت، اسلحه و پول برای جهت دهی به توده‌های مردم استفاده می‌کنند، بسیار منحصر به فرد می باشد. وی افزود: امام خمینی(ره) به ما آموخت که فرزندان رمضان و کربلا باشیم تا بتوانیم تحریم های اقتصادی و ظالمانه دشمنان را پشت سر بگذاریم.

این وبینار با هدف بررسی زندگی امام خمینی(ره)، تأمل در میراث تأثیرگذار ایشان و نیز بررسی ارتباط آموزه های ایشان در دوران معاصر برگزار گردید و به اهداف ذیل دست یافت:

  1. یاد امام خمینی(ره)؛ ادای احترام به زندگی و خدمات امام خمینی(ره) و برجسته ساختن نقش ایشان به عنوان یک رهبر انقلابی و مدافع عدالت اجتماعی.
  2. شناخت آموزه‌های امام خمینی(ره)؛ بررسی آموزه‌ها، ارزش‌ها و اصول کلیدی مورد تأکید امام خمینی(ره) و تحقیق در اندیشه های فکری و معنوی ایشان.
  3. بررسی انقلاب اسلامی ایران؛ بررسی بافت تاریخی، عوامل و تأثیر انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) با تمرکز بر تحولات اجتماعی، سیاسی و مذهبی.
  4. تحلیل رهبری امام خمینی(ره)؛ ارزیابی ویژگی های رهبری امام خمینی(ره) از جمله شجاعت، عزم و تعهد تزلزل ناپذیر ایشان به سعادت مردم.
  5. ارزیابی تأثیر جهانی امام خمینی(ره)؛ بررسی تأثیر اندیشه‌های امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران بر چشم‌اندازهای سیاسی منطقه‌ای و جهانی و نیز تأثیرات آن‌ها بر جنبش‌های عدالت‌خواه اجتماعی و حکومت اسلامی.
  6. الهام بخشی تغییرات و تحولات اجتماعی؛ بررسی ارتباط آموزه های امام خمینی(ره) در پرداختن به چالش های معاصر و ایجاد تغییرات مثبت اجتماعی و تأکید بر اهمیت عدالت، وحدت و مهربانی امام خمینی(ره).
  7. ترویج فرهنگ گفتگو و تفاهم؛ تأکید امام خمینی(ره) به ایجاد فرهنگ گفتگوی بین ادیان، درک عمیق تر آموزه های امام خمینی(ره) در حوزه های مختلف فرهنگی و مذهبی.
  8. تجلیل از اندیشه های فرهنگی امام خمینی(ره)؛ تجلیل از اندیشه های امام خمینی(ره) در حوزه های هنر، ادبیات و شعر و به نمایش گذاشتن میراث فرهنگی ایشان.

لاهور

سخنرانان همایش «امام خمینی(ره) یک حقیقت جاودان» سی و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی رهبر انقلاب اسلامی را به ملت ایران و مسلمانان جهان تسلیت گفته و امام راحل را یک حقیقت جاودان خواندند.

این مراسم پس از تلاوت آیات قرآن کریم، نعت رسول اکرم(ص)، جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور عدالت اجتماعی را از مهمترین و اصلی‌ترین خطوط در مکتب سیاسی امام خمینی(ره) دانست.

وی اظهار داشت:‌ امام خمینی(ره) حقیقت همیشه زنده تاریخ است که با تکیه بر ایمان و اعتقاد ایدئولوژی حکومت اسلامی را با تأسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی بنا نهاد و امروز ادامه دهنده این راه رهبر حکیمامام خامنه‌ای هستند.

روناس تاکید کرد:‌ اصل نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه تحول و پیشرفت است. چه در زمان امام خمینی(ره) و چه در زمان امام خامنه‌ای تحول جزئی جداناپذیر از اصل این نظام بوده است.‏

وابسته فرهنگی کشورمان گفت: سلیمانی‌‌ها گلی هستند سرسبد از سبد مبانی فکری امام خمینی(ره) چرا که پرورش یافتگان مکتب امام راحل و امام خامنه‌ای کسانی هستند که در مکتب امام حسین(ع) درس می‌آموزند و در مکتب امامین مشق آن درس را می نویسند.

مهران موحدفر؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور برخی اتفاقات تاریخی در جریان انقلاب اسلامی و حیات امام خمینی(ره) را الهام بخش عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند امام خمینی(ره) یک حقیقت همیشه زنده است. این حقیقت در باره ائمه علیهم السلام مصداق دارد.

وی افزود: بزرگداشت امام خمینی(ره) و آنچه که در این سی و چهار سال در 14 خرداد اتفاق می‌افتد گرامیداشت حرکت و مسیر زندگی امام خمینی(ره) است.

فرید احمد پراچه؛ معاون حزب جماعت اسلامی پاکستان با اشاره به آیۀ شریفۀ «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» امام خمینی(ره) را اولی الامر عنوان کرد و گفت: انقلاب ایران برای آزادسازی مردم ستمدیده و مظلوم از رژیمی با فساد اخلاقی بود و ملت های مظلوم جهان باید اندیشه‌های ایشان را الگوی خود قرار دهند.

علامه محمد حسین اکبر؛ رئیس جامعه منهاج الحسین زهد و ساده زیستی یکی از مهمترین فضایل اخلاقی امام خمینی(ره) خواند و راهی که امام پیش گرفت راه ساده ای نبود ولی پابرجایی امام بر تعلیمات پیامبر اکرم(ص) باعث شد دشمن نه تنها از ایشان هراس داشته باشد بلکه بعد از ارتحال از افکار ایشان نیز بترسد.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران دارای اصول ثابت و مستحکمی است که امام آن‌ها را از اصول دین مبین اسلام استخراج نموده است و به همین دلیل با گذشت زمان دامنه آن در حال گسترش است، پس بی دلیل نیست که از آن بعنوان یکی از رخدادهای بی نظیر دوران معاصر یاد می شود.

وی تاکید کرد: اگر جامعه ای می خواهد پیشرفت کند رهبران آن باید مثل امام خمینی (ره) تعلیمات پیامبر اکرم (ص) را منبع راهنمایی خود قرار دهند.

سید علیرضا نقوی؛ عضو مجلس نظارت سازمان امامیه گفت: بسیاری از مردم جهان می خواهند به خمینی تبدیل شوند ولی حاضر نیستند به تزکیه نفس بپردازند. بی تردید یکی از ابعاد فکری بنیان گذار جمهوری اسلامی، که از بنیادی ترین رویکردهای ایشان می باشد، مقوله تعلیم و تربیت و تزکیه ی نفس است. یکی از دلایل تأکید امام خمینی(س) بر تربیت و تزکیه نفس آن است که نفس تزکیه شده در راستای ارزش های الهی قرار می گیرد و سر اطاعت در پیشگاه خداوند فرود می آورد و به قدرت های غیر الهی بی توجه است.

خواجه معین الدین محبوب کوریجه شیخ طریقت آستانه کوت متهن گفت: امام خمینی(ره) نه تنها رهبر انقلاب اسلامی ایران بلکه یکی از تاثیرگذارترین اشخاص قرن اخیر و الگوی خیلی از آزادیخواهان و انقلابیون سراسر دنیاست که نام و اندیشه های ایشان برای همیشه در تاریخ جاودانه خواهد ماند.

صاحبزاده پرویز اکبر ساقی، رئیس حزب وحدت اسلامی اظهار داشت: توطئه گران تبلیغ می کنند که انقلاب ایران یک انقلاب شیعی بود، در حالیکه نهضت امام خمینی(ره) فقط برای مسلمانان ایران نبود بلکه امام به فکر مسلمانان سراسر جهان بود و حمایت امام از مسلمانان سنی فلسطین، جهانی بودن انقلاب اسلامی ایران را به اثبات می رساند

علامه سید محمود غزنوی؛ از رهبران حزب اهل حدیث پاکستان امام خمینی(ره) را نماد تحول، انقلاب، شجاعت و درایت دانست و هر ملتی با هر مذهبی در هر کجای جهان باشد، برای نجات از رژیم ستمگر و حکومت ظالم آرزوی خمینی می کند و ما پاکستانی ها هم برای رفع مشکلات و رشد و توسعه کشور نیاز به شخصیت بزرگواری مثل امام خمینی (ره) داریم.

میان جلیل احمد شرقپوری؛ متولی آستانه شرقپور شریف و از رهبران حزب تحریک انصاف، انقلاب اسلامی ایران را بزرگترین تحول قرن بیستم خواند و گفت: پاکستان برای بقای خود به رهبری مثل امام خمینی نیازمند است و من به عمران خان نخست وزیر سابق پیشنهاد کردم که برای رفاه کشور امام را الگوی خود قرار داده و خط ایشان را دنبال کند.

وی به رهبران عالم اسلام پیشنهاد کرد که برای رسیدگی به ملت مظلوم زندگی امام خمینی(ره) را مطالعه کرده و ایشان را الگوی خود قرار دهند تا با تاسی از افکار معمار کبیر انقلاب و بکار گرفتن آن زمینه رهایی خود از چنگال ستمگران زمان را فراهم کنند.

لعل مهدی خان؛ از رهبران سازمان امامیه اظهار داشت: امام راحل در برابر ستمگران و ابرقدرت‌ها باصلابت و سرسخت و در برابر ستمدیدگان رئوف و مهربان بود.

وی افزود: تنها انقلابی که به نام خدا بود و یک مرد الهی آن را با کمک مردمش پیش برد و ماندگار شد انقلاب اسلامی ایران بود.

پیر سید علیرضا گیلانی گفت: امام خمینی(ره) بر تربیت مردم تمرکز ویژه داشت و از این رو اهتمام بر این امر را بر همه آحاد جامعه لازم دانست. امام(ره) معتقد بود همه‌چیزش، نگاه، زبان، حرکت و همه و همه باید برای خدا باشد.

شایان ذکر است، در حاشیه بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) مراسم رونمایی کتاب حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سبزیان تحت عنوان «زندگی به سبک روح الله» که اخیرا به زبان اردو ترجمه شده نیز برگزار شد.

بوسنی و هرزگوین

مراسم گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان «امام خمینی(ره) انسانی تکلیف‌مدار» با حضور اندیشمندان و اقشار مختلف مردم بوسنی‌ و هرزگوین در سالن همایش‌های یونیتیک سارایوو برگزار شد.

در این مراسم که به همت بنیاد ملاصدرا برپاشده بود، قباد سلیمانی، مدیر این بنیاد گفت: تکلیف‌مداری تابلو زیبا و ارزشمندی است که در دایره توحید الهی و مکتب اسلامی به ‌عنوان یک هدیه از طرف خدا به بشریت اهدا شد.

سلیمانی افزود: همین نگاه‌الهی و معنوی امام خمینی(ره) بود که همواره دغدغه اخوت اسلامی، اتحاد جوامع اسلامی و برادری را مد نظر داشتند  و بر آن پا فشاری می‌کردند.

ماشالله شاکری، سرپرست سفارت ایران در بوسنی و ‌هرزگوین هم به جایگاه امام خمینی(ره) به ‌عنوان مشعل‌دار انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مشعل فروزان انقلاب اسلامی در دستان نیرومند امام خمینی(ره) شعله‌ور شد و نور خود را در سراسر ایران، منطقه و حتی اقصی نقاط جهان افشاند.

وی افزود: امروز پرچم انقلاب اسلامی در دست یک آموخته در مکتب خمینی(ره) یعنی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارد و این پرچم هر روز که می‌گذرد نماد سرافرازی ملتی می‌شود که اراده کرده‌اند، روی پای خود بایستد.

منصور مالکیچ، معاون امور دینی جامعه اسلامی در سارایوو نیز در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی(ره) در قرن گذشته با اقدامات خود کرامت انسان مسلمان را مجددا احیا کردند و امید به فردای بهتر را به جهان اسلام باز گرداندند.

همچنین، رایزنی فرهنگی سفارت ایران در سارایوو نیز در حاشیه این مراسم با پرپایی نمایشگاه اینفوگرافی و عکس «سیره و اندیشه حضرت امام (ره)» یاد و خاطره ایشان را در خاطره‌ها تجدید کرد.

شایان ذکر است، این نمایشگاه (13 تا 20 خردادماه) در محل گالری رایزنی فرهنگی در معرض دید مخاطبین قرار خواهد داشت.

بیشکک

مراسم بزرگداشت سی و چهارمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) با مشارکت رایزنی فرهنگی و ایرانیان مقیم بیشکک در سالن اجتماعات سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، کلیپ توسط رایزنی فرهنگی با عنوان «امام خمینی(ره) یک حقیقت همیشه زنده است» با موضوع سالگرد ارتحال حضرت امام و گوشه‌ای از سیره عملی، اخلاقی و اندیشه‌ای پخش شد.

معرفت، امام جماعت مسجد شیعیان بیشکک در سخنانی با اشاره به اینکه یکی از محورهای سخنان امروز مقام معظم رهبری امید و امیدآفرینی بود، نکاتی را در خصوص اهمیت موضوع امید و زنده نگه داشتن روحیه خودباوری و مقاومت در جامعه با امیدآفرینی را مورد تاکید قرار داد و این مساله را از مهمترین موضوعاتی برشمرد که همواره در اندیشه امام خمینی(ره) نیز بروز و ظهور داشت.

در ادامه، سخنرانی درباره شخصیت بزرگ امام خمینی(ره) توسط سعید خرازی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور آغاز شد. 

وی در این مراسم ضمن برشمردن ویژگی‌های معنوی و اخلاقی امام راحل (ره) و نگاه ایشان به حکومت گفت: امام خمینی (ره) رهبری بود که نگرش جدیدی را بر اساس احکام و قوانین اسلامی و ارزش های معنوی برای حکومت اعلام و آن را به جامعه جهانی عرضه کرد.

سفیر کشورمان گفت: از مهم‌ترین ویژگی های شخصیتی امام خمینی (ره) محبت واقعی ایشان به اهل بیت و قرآن بود. چنانکه در ابتدای  وصیت نامه خودشان نیز به این دو عنصر مهم توجه کرده و به همه مردم تمسک به این دو را توصیه می کنند. امام همه آنچه که بدست آورده بود ار این دو نعمت بزرگ می دانست.

خرازی ادامه داد: امام خمینی(ره)  در سیاست خارجی عزت را به ایران برگرداند. شعار نه شرقی نه غربی مهم‌ترین و ارزشمند‌ترین کلام به یادگار مانده از وی است که به اصلی ماندگار در سیاست خارجی ایران تبدیل شده است.

شایان ذکر است، این برنامه آخرین مراسم با حضور سفیر کشورمان بود و با به پایان رسیدن ماموریت ایشان در قرقیزستان، وی در این مراسم با ایرانیانی که در این کشور زندگی می کنند خداحافظی کرد.

پکن

مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در این مراسم که با حضور برخی  دانشمندان و شخصیت های شناخته شده و ایرانیان مقیم پکن برگزارشد، پس از پخش سرود ملی دو کشور و قرائت قرآن، محمدمسعود صادقی سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین این روز را گرامی داشت و بیان کرد : در ابتدای این جلسه باشکوه مناسب است جهت گرامیداشت یاد حضرت امام خمینی(ره) شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهید سلیمانی و یارانش فاتحه ای قرائت کنیم. ایشان اضافه کرد: امام عزیز ما در ابعاد بسیاری تحول ایجاد کرد تحوّل اول، تحوّل در نگاه مردم به خودشان و به جامعه‌شان بود؛ تحوّل در نگاه به نسل جوان بود؛ نگاه به جوانان. ایشان به فکر و عمل جوانان اعتماد کردند؛ تحول مهم دیگر که ایشان ایجاد کردند عبارت است از تحوّل در نگاه به قدرتهای جهانی و ابرقدرت‌ها. قبل از انقلاب اسلامی هیچ‌ کس تصوّر نمی کرد که بشود روی حرف آمریکا حرفی زد، بر خلاف اراده‌ی آمریکا بشود حرکتی انجام داد؛ امام کاری کردند که خود رؤسای جمهور آمریکا گفتند که خمینی ما را تحقیر کرد؛ واقعاً هم همین بود؛ آخرین جمله من اینکه امام ما علاقمند به سرنوشت مشترک بشری بود و در عمل با توجه وعنایت به مستضعفین عالم این توجه را نشان داد و امروزه نیز خلف صالح او مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای همین راه را با قدرت ادامه می دهند. باشد که در راستای توجه به سرنوشت مشترک بشری آینده جهان روشن تر و زیباتر از امروز باشد.

در ادامه برنامه چهار تن از شخصیت های برجسته چینی در خصوص گرامیداشت حضرت امام خمینی و نقش ایشان سیاسی و فرهنگی ایشان در جهان معاصر سخنرانی کردند.

نخستین سخنران این مراسم آقای شی ین وی  نویسنده مطرح از انجمن نویسندگان چین بود وی گفت: به حضرت امام خمینی به عنوان شاعر نیز توجه ویژه ای دارم. اشعار امام خمینی همچون نور در روح عدالت می درخشد. وی شعر گفتن را از جوانی و همزمان با تحصیل در شهر مقدس قم آغاز کرد. او به عنوان یکی از مخالفان رژیم شاهنشاهی، مدت‌ها زندگی پرفراز و نشیب داشته است، زمانی که در جشنواره فیلم فجر در تهران شرکت کردم، در بازدید از یک موزه ، راه  مبارزات انقلابی پرپیچ ‌وخم و طاقت ‌فرسای امام خمینی را درک کردم. پس از تاسیس نظام جدید در ایران، او مردم عزیز خود را با شور و شوق به سوی جمهوری سازی سوق داد. بسیاری از این تجربیات در اشعار او گنجانده شده و از آن متوجه می شویم که اشعار امام خمینی نشان از انباشت فرهنگ غنی و برای دادن روحیه و احساس قوت و قدرت به مخاطبان است، زیرا فداکاری ایثارگرانه ایشان در راه عدالت و صلح برای بشر وعمل بی وقفه ایشان در ساختن جامعه ای با تأکید بر سرنوشت مشترک بشر و عشق ایشان به سنت های فرهنگی عالی ملت در اشعار ایشان خوب نشان داده شده است. «استفاده مناسب از زمان فراغت از کار سنگین، سرودن شعر با ارزش و سپردن سخن دل به قلم»، ویژگی های عمده اشعار اوست که با شاعران عادی متفاوت است و حال و هوای رهبری ادیب و شاعر را نشان می دهد. در اشعار امام خمینی عشق و زیبایی می درخشد، او با احساسات لطیف و منحصر به فردش عشق خود را به حقیقت هستی، عشق به همه موجودات در طبیعت، عشق به خانواده و همسر و عشق به دوستان را ابراز می کند، اشعار او را می‌توان مجموعه ‌ای از حکمت دانست که حاوی معارف بسیاری از فلسفه‌ زندگی و تجربیات بسیار ارزشمند است. من خودم شخصاً از اشعار حضرت امام خمینی نور و روحیه جوانمردی را لمس کردم. سبک اشعار او ساده و منعطف، سرشار از خلق و خوی آزاد است، پیروی از قاعده و رسم خاصی ندارد و این ممکن است با برداشت بیش از حد مورد توافق عام که بسیاری از خوانندگان به آن عادت دارند متفاوت باشد. دقیقاً به این دلیل است که درک عمیق امام خمینی از حقیقت به سطحی بازتر و فراگیرتر رسیده است و در دل حقیقت وجود دارد، بنابراین هر گل و درخت و هر موجودی در اشعار ایشان نور حقیقت را نشان می دهد. بنابراین وقتی اشعار امام خمینی را تفسیر می کنیم، نباید در سطح کلمات و جملات توقف کنیم، بلکه باید سنت استعاری عمیق و دیرینه شعر فارسی را کاملاً در نظر بگیریم، با دیدن اشعارسعدی، مولانا، حافظ و دیگر حکیمان شاعر، نگرش آزادانه و فراگیر و روح روشن عرفانی را می توان ملاحظه نمود و اشعار امام خمینی نیز وارث این سنت گرانقدر است.

دومین سخنران چینی آقای وانگ خوا سردبیر سابق  مجله ” هنر در چین“ از انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی بود. وی در سخنرانی خود گفت: به نظر من، جهانی شدن و ارزش‌های جهانی و همچنین تجارت مدرن، اینترنت و برندسازی که غرب مطرح کرده است خطرهای بحران را پنهان کرده است.  تجارت مدرن از طریق برندسازی خصلت فردی بشر را از بین می برد و اینترنت از طریق محاسبات کلان داده ها و پیش بردن اطلاعات بی معنی، در حال خردکردن سنت های فرهنگی که در بشر انباشته شده است. بشر از یک سو ناچار است به سوی ناامیدی و جاهلیت برود، و از سوی دیگر بسیاری از گروه های مالی و سازمان های عظیم همواره منابع جهانی را غارت می کنند و این باعث شده است که بسیاری از مناطق در معرض کاهش و خشک شدن منابع و فقرمطلق و جنگ های بی ‌پایان قرار گیرند. انقلاب اسلامی ایران هم در این شرایط اتفاق افتاد. غارت کردن منابع  توسط جهان غرب و تهاجمات اقتصادی و فرهنگی آن به طور جدی ایران را دارای فرسایش می کرد در حالیکه می دانیم ایران کشوری بزرگ با قدمت تاریخی و باستانی و تمدنی باشکوه و درخشان است و همچنین محل تولد، رشد و زندگی بسیاری از دانشمندان و اندیشمندان بزرگ است. ایران پس از ورود به قرن بیستم با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبرو شد، باظهور امام خمینی (ره)، ایشان اندیشه ایران باستان را با آموزه های سنتی اسلامی ترکیب کرد که باعث تأثیرعمیقی بر ایران و غرب آسیا و حتی جهان شد. این امر، برای برخورد بین تاریخ معاصر جهان و برخورد بین مناطق و تمدن ها، برخورد بین سیاست و منافع، برخورد بین سنت ها و سکولاریسم، امری الهامبخش بود. امروز ما در اینجا به یاد شخصیتی هستیم که وی نه تنها یک سیاستمدار بزرگ و مهم در تاریخ بشر، بلکه یک دانشمند، شاعر و متفکر بزرگ است. سیاستمداران بین‌المللی امروز به طور فزاینده‌ ای سودجو و محاسبه‌گر شده اند، هر یک از آنها مانند یک مدیر حرفه‌ای به نظر می‌رسند، ولی فاقد خرد و دوراندیشی هستند و دیگر عمق اندیشه یک متفکر را ندارند. من کاملاً معتقدم که تنها یک اندیشه عمیق و بلندنظر می تواند نور و امیدی را برای بشر غرق در مشکلات به ارمغان بیاورد. ظاهراً فناوری در حال توسعه  هوشمندی بی سابقه ای است، اما به نظر می رسد این نشان دهنده این است که بشر در جاده خود ویرانگری  تندتر و سریعتر قدم می زند و روز به روز برای کنترل  فناوری ایجاد شده خود شرایط دشوارتری دارد.  جهان امروز بیش از همه به اندیشه ها و متفکران نیاز دارد، نه سرمایه، نه فناوری پیشرفته، نه کالاهای مازاد ونه رسانه های انفرادی که در همه جا حاضر است.

سومین سخنران خانم وی ین سردبیر مجله اخبار خارجی چین بود. ایشان در این سخنرانی بیان کرد که : امروز سی و چهارمین سالگرد رحلت ایشان است. امام خمینی(ره) بسیار مورد علاقمند مردم هست، از زمان رحلت ایشان، هر ساله بسیاری از عاشقان و آزادی خواهان از سراسر جهان برای گرامیداشت و یاد بود ایشان و زیارت او به مزار ایشان می آیند و ما هم همینطورهستیم. امام خمینی (ره) نه تنها انقلاب اسلامی ایران را رهبری کرد که سرانجام به پیروزی رسید و جمهوری اسلامی ایران را تأسیس کرد، بلکه تا ده سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایران را هوشمندانه رهبری کرد وتوطئه های مختلف برنامه ریزی شده دشمنان غرب را شکست داد و پایه های نظام جمهوری اسلامی را تحکیم کرد. امروز ثمره جمهوری اسلامی ایران که ما شاهد هستیم همان ثمره زحمات امام خمینی (ره) بوده است. غرب آسیا امروزه یکی از منطقه های مهم و حساس در جهان است. در روند طولانی مدت آمیختگی فرهنگ ایران و فرهنگ اسلامی، ایران به تدریج فرهنگ چند جانبه گرایی از فرهنگ اسلامی به عنوان هسته اصلی و به ارث برده از  سنت فرهنگی تاریخ باستان ایران را شکل داد . در طی این دوره از تاریخ، اندیشه دین اسلام به تدریج در همه حوزه های ایران باستان نفوذ کرد و تأثیر اسلام بر جامعه ایران را تعمیق بخشید و همچنین باعث شد اندیشه اسلامی به شدت در ایدئولوژی مردم نشانه های عمیق بر جای گذارد و هنجارهای رفتاری افراد را کنترل کند. با دیدن وضعیت کنونی روسیه و اوکراین، ما یاد امام خمینی(ره) افتادیم، ایشان مرد قدرتمندی بودند. او حکومت دیکتاتوری شیطانی را از اردوگاه قدرت سلطه سرنگون کرد، این نشانه توانایی بالای امام خمینی (ره) است. او قدرت آمریکا که ثروت ایران را غارت می کرد خنثی کرد و آن را مجبور به دادن امتیاز نمود. او توطئه های مختلف را در هم شکست و طراحان جنگ هشت ساله تحمیلی و تجاوزکارانه را شکست داد. حضرت امام خمینی در مقابل دشمن اصلاً ضعف و انفعال نداشتند، ایشان در موضع خود محکم و شجاعانه و دلیرانه ایستادند. در هر زمانی عقلانی تصمیم می گرفت، احساساتی نبود، جوانب مثبت و منفی را می سنجید، با مردم برخورد خوش بینانه و سرشار از اعتماد داشت، بر وحدت تاکید داشت، به دشمن باور نداشت و این همه روشهایی است که  امام  خمینی در مقابل دشمن اتخاذ کرد. یکی از جلوه های اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) این است که در مبارزه انقلابی با ظلم و فساد و سلطه طلبی، وحدت و انسجام در امت اسلامی هم ایجاد کرد. در اندیشه امام خمینی (ره) دو اصل مهم وجود دارد: یکی قیام برعلیه قدرتهای سلطه طلب و دوم ایجاد وحدت امت اسلامی بر اساس تعالیم اسلام و قرآن. و این دو اصل راه پیروزی بر دشمن را به مردم نشان داد. مهمترین ابتکار امام بزرگوار، جمهوری اسلامی است و خدمت مهم ایشان این بود که این فکر و نظریه  جمهوری اسلامی را خلق کرد و آن را وارد میدان  نظریه های  سیاسی گوناگون کرد. بعد به آن عینیت بخشید و آن را تحقق داد یکی از اقدامات امام خمینی (ره) این بود که امام کشور بزرگ و ابرقدرت های جهان را با دیدگاه تحولی می دید، چون در آن زمان هیچکس باور نمی کرد که می توان برخلاف میل آمریکا کاری انجام داد، اما امام خمینی این کار را کردند و حتی رئیس جمهور آمریکا هم  اعتراف کرد که « وی ما را تحقیر کرد». امام خمینی ثابت کرد که ابرقدرت ها شکست ناپذیر نیستند و این حقیقت در فروپاشی شوروی سابق و وضعیت کنونی آمریکا به خوبی  مشخص است. امام خمینی شخصی بود که دنبال ایجاد تحولات بود. امام خمینی(ره) درخواست مردم را در سطح بالایی مانند "استقلال" و "آزادی" قرار داد و دوباره تأکید کرد که: در آغاز انقلاب اسلامی، مردم هیچ توهمی در مورد جهان آینده نداشتند، اما امام خمینی تفکر مردم در آن زمان را به مفهوم امروز یعنی تأسیس امت اسلامی  تغییر داد و تمدن جدید اسلامی را در جهان در حال تغییر ایجاد کرد. در شرایط پیچیده سیاسی و اقتصادی کنونی جهان، یادگار امام (حضرت آیت الله خامنه ای) رهبر جمهوری اسلامی ایران همین ویژگی ها را دارد.

چهارمین سخنران این مراسم آقای وانگ نان خبرنگار مطرح و باسابقه روزنامه ژن مین چین بود ایشان گفتند: همانطور که همه ما می دانیم، امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هست. ایشان به عنوان متفکر اسلامی ، سیاستمدار، رهبر دینی و آموزگار انقلاب مشهور و جهانی ایران، اندیشه، روح و اثرگذاری اش از ایران، غرب آسیا و جهان اسلام پیشی گرفته  و تأثیری جهانی دارد. اندیشه و نظر امام خمینی بزرگوار درباره حفاظت از استقلال اسلام و ملت ، مخالفت با سلطنت مطلقه، مخالفت با غرب زدگی و امپریالیسم ، نه تنها نقش مهمی  در پیروزی انقلاب اسلامی و توسعه جمهوری اسلامی ایران ایفا کرد، بلکه همواره برای  کشورها و ملت هایی که از امپریالیسم، هژمونیسم وسیاست زور و سلطه رنج می برند دارای اهمیت ارشادی می باشد. این نیز دلیل مهمی است که امام خمینی نه تنها مورد علاقه مردم ایران بود، بلکه در جهان اسلام و جامعه بین المللی نیز مورد احترام گسترده  قرار داشته و دارد. امروز همه مردم جهان که طرفدار عدل و عدالت هستند خوشحالند که جمهوری اسلامی ایران با موفقیت از حاکمیت و استقلال خود دفاع کرده وهمچنین دستاوردهای برجسته ای در توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و علم و فناوری و صنایع نظامی به دست آورده است. اعتقاد کامل بر این است که امروزه جمهوری اسلامی ایران به کشوری قدرتمند درمنطقه غرب آسیا و جهان اسلام تبدیل شده و نیز کشوری بزرگ، قابل احترام و تحسین است. همه این دستاوردها از اندیشه درخشان و روح بلند امام خمینی (ره) جدایی ناپذیر است. همچنان، اندیشه ‌های درخشان و روح بلند امام خمینی (ره) الهام‌بخش و مشوق سایر کشورها و ملت‌ها می باشد، بویژه کشورهایی که هنوز در حال مبارزه با امپریالیسم، سلطه ‌طلبی و سیاست قدرت هستند، حتی مردم  کشورهایی مانند سوریه، فلسطین ولبنان در نبردهای خونین دلگرم شده اند. از این رو اندیشه درخشان و روح بلند امام خمینی نه تنها متعلق به ایران و ملت ایران است، بلکه بخشی از اندیشه و روح تمام جهان و همه بشر است. خلاصه اینکه امسال در شرایط بین ‌الملل، تغییرات مثبتی اتفاق افتاده که به نفع ایران است. به همین دلیل ما بسیار خوشحال هستیم و در عین حال معتقدیم که جمهوری اسلامی ایران همچنان در مسیر هدایت امام خمینی (ره) گام بر می دارد و به موفقیت های درخشان خود ادامه می دهد.

آقای کاشانی نماینده جامعه المصطفی در چین نیز طی سخنانی از ابعاد مختلف زندگی امام خمینی که کمتر برای همگان تبیین شده است نظیر قانون مداری، احترام به اعضای خانواده، مردم داری و غیره سخن گفت.

جناب آقای کشاورززاده سفیر جمهوری اسلامی اسلامی ایران در چین نیز به عنوان آخرین سخنران به ایراد سخنرانی پرداخت، ایشان در بخش مهمی از سخنان خود بیان نمود: با پیروزی انقلاب و پس از فرار شاه ایران از کشور، اولین اقدام امام خمینی، سپردن حاکمیت به مردم بود. امام خمینی عمیقاً معتقد بود که حق تعیین سرنوشت یکی از حقوق اساسی انسان است و مردم باید سرنوشت خود را تعیین کنند. لذا در انتخاباتی که در 12 فروردین 1358 برگزار شد، قاطبه‌ی ملت ایران، نظام سیاسی مورد نظر خود را تعیین کردند. مردم در همین حین، امام خمینی را به عنوان قهرمان استقلال و آزادی، ستودند و او را به عنوان اولین رهبر جمهوری اسلامی ایران انتخاب کردند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا که منافع خود را از دست رفته دید، از طریق کشورهای همسایه به جنگ علیه ملت ایران آمد و با حمایت از رژیم صدام در عراق، به خاک ایران حمله کرد. امام خمینی در دوران رهبری خود، با پشتوانه‌ی مردم، تهدیدات خارجی این کشورهای متخاصم را خنثی کرد. او رهبری حکیم و شجاع در طول هشت سال دفاع مقدس زنان و مردان در جنگ رژیم صدام، علیه ملت ایران بود.

امام خمینی به ما آموخت که آزادی و استقلال، یک میراث مشترک بشری است و برای رسیدن به آزادی واقعی، نوع بشر باید از شرّ استکبار رهایی یابند. احترام جمهوری اسلامی ایران به استقلال ملت‌های مستقل، به این دلیل است که ملت ایران، استقلال امروز خود را مدیون زنان و مردانی است که برای این ارزشها، مجاهدت‌ کردند. تاکید ایران بر ضرورت عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، حمایت از استقلال و آزادی، حمایت از عدالت بین‌المللی و دفاع از مظلومین و ملتهای تحت‌ستم، از آموزه‌های اسلام و نگاه امام خمینی است.

پیشرفت ایران در صنایع پیشرفته همچون صنایع پزشکی، نانوتکنولوژی، هسته‌ای، بیوتکنولوژی و غیره، حاصل تزریق روح خودباوری در کالبد جامعه ایران و رهاشدن ملت از یوغ استعمار است و ما این دستاوردها را مدیون امام خمینی و روشنگری‌های او هستیم.

امیدواریم روزی فرا برسد که دولت‌های مستکبر، به استقلال و آزادی احترام بگذارند و برای نیل به آینده‌ی مشترک جامعه‌ی بشری، با یکدیگر هم‌صدا شوند. امیدوارم همگی با احترام متقابل و کمک به یکدیگر بتوانیم از سعادت مشترک برخوردار شویم. ایشان در انتهای سخنرانی خود اظهار داشتند : برادران و خواهران عزیز، ما به امام خمینی به خاطر مجاهدتهایی که برای استقلال و آزادی همه مردم مستضعف علیه استکبار انجام داد، مدیونیم. او به عنوان یک مسلمان واقعی به ما آموخت که چگونه به ارزشهای الهی و انسانی وفادار باشیم، چگونه به کشورمان وفادار باشیم، چگونه در برابر دشمنانمان شجاع باشیم، چگونه در برابر دوستانمان فروتن باشیم، چگونه نسبت به همسایگانمان سخاوتمند باشیم و چگونه با همنوعانمان صادق باشیم.

در این برنامه و در خلال سخنرانی سخنرانان، کلیپ های تولیدی رایزنی فرهنگی در خصوص نقش امام خمینی در تاریخ معاصر ایران و رهبری کاریزماتیک ایشان در دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی پخش شد که مورد توجه همگان قرار گرفت.

پس از پایان مراسم با توجه به همزمانی این برنامه با پایان دوران ماموریت جناب آقای کشاورززاده سفیر محترم کشورمان در چین، میهمانان چینی با اهدای هدایایی از خدمات ایشان در طول مدت مسئولیت شان در چین قدردانی کردند.

پیشاور

مراسم سی و چهارمین سالگرد حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران با حضور خسرو آبادی، سرپرست موقت حانه فرهنگ ایران در پیشاور، قبله ایاز، رئیس شورای ایدیولوژی اسلامی پاکستان، علامه عابد حسین شاکری، معاون رییس حوزه علمیه شهید سید عارف حسین الحسینی، پروفسور عبدالرحمن خلیلی، استاد مرکز اسلامی شیخ زید دانشگاه پیشاور، جمیل منصوری، رییس حوزه علمیه عایشه البنات شهر پیشاور، سید جمیل حسن، مدرس حوزه علمیه شهید سید عارف حسین الحسینی، نذیر حسین مطهری، امام جمعه مسجد جعفریه حیات آباد پیشاور، ادیبان، شعرا، فرهیختگان، شخصیت‌های علمی و تعداد زیادی از پیروان خط امام در پاکستانی در حوزه علمیه شهید عارف حسین الحسینی(ره) پیشاور برگزار شد.

خسرو آبادی، رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور اظهار داشت: به راستی که نمی توان حضرت امام خمینی(ره) را فقط رهبر و بنیانگذار انقلاب شکوهمند ایران دانست، بلکه شخصیتی جهانی است  که قلب همه مسلمانان عالم اعم از شیعه و سنی برایش می تپد و همین برگزاری مراسم و ابراز علاقه و ارادت به ایشان حتی بعد از 34 سال گویای این مطلب است و این ارزوی قلبی خود امام راحل نیز بود که انقلاب اسلامی در مرزهای کشور جمهوری اسلامی ایران محصور و خلاصه نشود.

وی افزود: اگر نگاهی به وقایع اول انقلاب بیاندازیم و مروری داشته باشیم بر تدوین قانوی اساسی جمهوری اسلامی و مفاد آن به خوبی در می‌یابیم که در قانون اساسی به وضوح قید شده و بر کارگزاران نظام تکلیف و تاکید شده است که جمهوری اسلامی ایران همواره حامی و یاور مظلومان و ستمدیدگان در کل عالم هستی باشد و دستگیر آنان و کمی جلو تر که می‌رویم نامگذاری هفته آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس توسط امام راحل را مشاهده می‌کنیم که امام(ره) حتی در کوران حوادث انقلاب نوپا نیز مردم مظلوم فلسطین را مد نظر داشته و آزادی قدس شریف و نابودی رژیم صهیونیستی را اولویت اول جهان اسلام می خواند و با تعیین روز قدس حمایت از فلسطین را همواره زنده و پویا نگه می دارد.

اینها نشان دهنده این است که حضرت امام خمینی ره متعلق به همه ی مسلمانان جهان بوده و الحق هم که همه ی مسلمانان در سرتاسر جهان با عرض ارادت قلبی و برگزاری بزرگداشت سالروز ایشان دین خود را نسبت به حضرتش ادا کرده و می کنند.

قبله ایاز، رئیس شورای ایدیولوژی اسلامی پاکستان گفت: آزادی و استقلال را به ملت شریف ایران حضرت امام خمینی(ره) یاد داده و سربلندی و زندگی با عزت و شرافت را ایشان به این ملت غیور آموخته است.

وی ادامه داد: بنده شخصا چندین سفر را به ایران داشته و از توسعه و پیشرفت این کشور اسلامی آگاه کامل دارم و حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب و شاگرد مکتب ایشان در عصر حاضر ملت ایران را رهبری کرده که با اطاعت و پیروی از مکتب حضرت امام خمینی(ره) کشور ایران را به یک نمونه و الگوی استقلال تبدیل کرده است.

رئیس شورای ایدیولوژی اسلامی پاکستان بیان کرد: تمام مسلمانان جهان در راستای عمل به وظایف خود نمی گذارند شخصیت حضرت امام خمینی(ره)، زندگی اجتماعی و سیره والای ایشان و اندیشه‌های این ابر مرد تاریخ اسلام به فراموشی سپرده شود.

قبله ایاز گفت: دشمنان ایران و در حقیقت دشمنان اسلام با تبلیغات سوء خود در بین جمع عمومی  ایالت در خصوص ایران توطئه‌های را ترویج داده و انقلاب اسلامی ایران را تنها انقلاب شیعی و ایرانی معرفی کرده‌اند. بنده با مشاهده نزدیک و پس از مطالعه در این خصوص این انقلاب را صرفا انقلابی اسلامی دانسته و حضرت امام خمینی(ره) نیز در صحبت ها و فرمایشات شان به این مطالب اشاره نموده اند که پس از آن نبایستی کسی در این شکی داشته باشد.

وی افزود: ایران کشور دوست و همسایه برای ما تا لب مرز خط لوله گاز احداث کرد اما ما به خاطربرخی از فشار ها نتوانستیم این خط را تکمیل کنیم، اما شهباز شریف اخیرا پروژه صادرات برق از ایران را افتتاح نمود و این بابت از شهباز شریف تشکر می‌کنیم.

در ادامه دیگر سخنرانان نیز با نقل از وقایع و بیان صفات و ابعاد گوناگون شخصیت حضرت امام خمینی(ره) اظهار داشتند: حضرت امام خمینی(ره) انقلاب را بر اساس نظریه ولایت فقیه که از مبانی نظری انقلاب اسلامی و شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی بنا نهاد و بر اساس این نظریه حکومت و اداره جامعه مختص به فقیهان دانسته و نخستین بار در تاریخ اسلام این شعار را بلند نمود که غیر از فقیه جامع الشرایط، شخص دیگری نمی‌تواند متولی حکومت باشد.

سخنرانان با تاکید بر زنده نگهداشتن یاد و اندیشه‌های والای حضرت امام خمینی(ره) افزودند: نه تنها مسلمانان بلکه تمام برای جهانی امن و با ثبات نیازمند مکتب حضرت امام خمینی(ره) است. امام خمینی(ره) که رهبری بخش مهمی از مخالفت‌ها با حکومت پهلوی را داشته، در دوران تبعید در نجف، نظریه ولایت فقیه را تببین نمود و آن را برای جامعه شیعی و به ویژه علما و فقها ارایه کرد.

پایان بخش مراسم، اجرای سرود سلام فرمانده بود که توسط 3 دختر و پسر خردسال به زیبایی هرچه تمام‌تر اجرا شد.

روسیه

مراسم بزرگداشت سی‌وچهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قیام 15 خرداد در روسیه برگزار شد. این مراسم با حضور جمعی از علاقمندان به امام راحل از کشورهای آذربایجان، عراق، افغانستان، تاجیکستان و ایرانیان مقیم مسکو، مسئولین سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، رایزن فرهنگی و دانشجویان در سالن اجتماعات مرکز اسلامی همراه بود.

جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به ماندگاری و عظمت نام امام خمینی(ره) تا به امروز ابراز داشت: امام خمینی(ره) در حقیقت به کمال مطلق پیوسته بود و آن کسی که به کمال مطلق می‌پیوندد، ماندگار و باقی خواهد ماند. جلالی افزود: نکته دیگری که امام خمینی(ره) به ما آموخت، توجه به ابعاد اجتماعی دین اسلام است؛ امام خمینی(ره) عقیده راسخ و مستدلی مبنی بر اینکه دین اسلام نه تنها ابعاد فردی یک انسان را پوشش می‌دهد بلکه بیشتر در ابعاد زندگی اجتماعی انسان هم نظر دارد.

حجت الاسلام والمسلمین بخت‌آور، مدیر مرکز اسلامی مسکو نیز ابراز داشت: یقینا می‌توانیم این مطلب را اذعان نماییم که در دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم؛ هر آنچه برای عزت اسلام و عزت انسان‌های الهی و انسان‌هایی که برای زندگی خداگونه دلبسته‌اند؛ عزت همه آن‌ها بوجود مقدس امام خمینی(ره) شکل گرفت.

مدیر مرکز اسلامی مسکو با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در توصیف حضرت امام(ره) بیان داشت: ایشان در یک جمله که تقریبا به کل واقعیت ابعاد شخصیتی امام(ره) اشاره می‌کند، فرمودند که انقلاب اسلامی در کل جهان بدون نام خمینی شناخته شده نیست.

حاجی نظامی بالوگلانف، رئیس جمعیت اهل‌بیت مسکو و حاج فامیل جعفروف، رئیس سازمان دینی شیعیان مسکو از دیگر سخنرانان بزرگداشت سی‌وچهارمین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی(ره) در مرکز اسلامی مسکو بودند.

این مراسم با پخش کلیپ‌های تصویری به سه زبان روسی، آذری و فارسی با موضوع زندگی امام خمینی(ره) ادامه یافت و در پایان مداحان اهل بیت عصمت و طهارت با قرائت اشعاری زیبا، بر غنای این مراسم افزودند.

ارمنستان

مراسم بزرگداشت سالروز حضرت امام خمینی(ره) از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان با حضور ایرانیان مقیم ارمنستان و مسلمانان علاقه‌مند به انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) در سالن همایش‌های مسجد جامع کبود ایروان برگزار شد.

در این مراسم با شکوه که خانواده‌های ایرانی مقیم ارمنستان و مسلمانان دیگر کشورها حضور داشتند، پس از اجرای سرودهایی در رثای امام راحل و سروده‌های انقلابی توسط دانش آموزان و قرائت قرآن، ظهوری، سفیر کشورمان  در ارمنستان برنقش بسیار مهم و تاثیرگذار حضرت امام خمینی(ره) در پایه گذاری و تحکیم نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و به بحث پیرامون فعالیت در این موضوع پرداخت .

وی با تجلیل از مقام شامخ بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پیشرفت‌های بزرگ علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به وجود آمده در جمهوری اسلامی ایران را از ثمرات انقلاب اسلامی برشمرد.

ظهوری به اهمیت حفظ و گسترش ارتباطات دوستانه و برادرانه بین ایران و ارمنستان تاکید کرد و با بیان اینکه ملت‌های دو کشور با همدلی و همکاری می‌توانند به پیشبرد منافع مشترک خود بپردازند، به تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی در جهت تقویت روابط با کشورهای منطقه نیز اشاره کرد.

سپس، فیلمی در خصوص شخصیت امام(ره) و همچنین، نمایشگاهی از عکس رحلت حضرت امام(ره) در حاشیه مراسم درسالن همایش‌های مسجد کبود به نمایش در آمد.

همچنین، نشست علمی بررسی اندیشه‌های امام خمینی(ره) با حضور ظهوری، سفیر و محمدعلی کیانی، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان  و اساتوریان، رئیس انستیتوی شرق شناسی  دانشگاه روسی ارمنی اسلاونی ارمنستان در سالن اوربلی این دانشگاه با حضور اساتید و دانشجویان رشته شرق شناسی برگزار شد.

کارنیک اساتوریان، رئیس انستیتوی شرق شناسی دانشگاه روسی ارمنی اسلاونی در خصوص شخصیت حضرت امام خمینی(ره) و تاثیر گذاری شخصیت ایشان در جهان اسلام و مسیحت مطالبی را بیان کرد.

وی گفت : امام خمینی(ره) نه تنها یک رهبر سیاسی بود بلکه پدر معنوی و ایدئولوژی جوامع اسلامی و دیگر ادیان الهی بوده است .

ظهوری، سفیر کشورمان در ارمنستان اظهار داشت: امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران یک شخصیت تاریخی است که انقلاب اسلامی بدون نام ایشان در دنیا شناخته نمی‌شود. تاریخ بشریت شاهد ظهور چهره‌های برجسته و منحصر به فردی بوده که مسیر تاریخ را در همه جهان و یابخشی ازجهان تغییر داده‌اند و امام خمینی(ره) نیز چنین شخصیتی است .

ظهوری ابراز کرد: امام خمینی(ره) برای ما، مفاهیم استقلال و خود اتکایی را برجسته کرد و مردم و جوانان تحت رهبری ایشان جرئت پیدا کردند و باور کردند که خواستن توانستن است .

کیانی، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در این نشست علمی گفت: 15خرداد 42 13نقطه عطف بسیار مهمی در تاریخ معاصر ایران و جهان است. جهانی که عرصه آن محل پیدایش و عرض اندام ایدئولوژی‌ها بشری شده بود و بررسی عوامل شکل دهنده آن مسلما در درک بهتر این واقعه و استفاده از این تجربه تاریخی در حوادث آینده مثمرثمر است. این قیام را به طور کامل رهبران دینی هدایت کردند و هیچ اثری از گروه‌های روشنفکر و کمونیست در آن دیده نمی شود .

وی گفت : بررسی مبارزه سیاسی امام خمینی(ره) در پانزده خرداد و مبانی این اندیشه ناب شیعی ما را در درک بهتر شکل گیری تاریخی این واقعه و حوادث بعد از آن یاری می رساند .

کیانی افزود: شخصیت کم نظیر حضرت امام(ره) و تأثیرگذاری او بر جهان معاصر همواره مورد توجه بسیاری از اندیشمندان و شخصیت های مطرح جهانی بوده است.

واهه آوتیسیان، استاد انستیتوی شرق‌شناسی دانشگاه روسی - ارمنی (اسلاونی) در چارچوب سخنرانی «انقلاب اسلامی و روابط با اتحاد جماهیر شوروی» به اهمیت و تحولاتی که انقلاب اسلامی در وضعیت ژئوپلیتیک منطقه ایجاد کرد، اشاره داشت.

سخنران بعدی، گئورگی میرزابکیان،  استاد انستیتوی شرق‌شناسی دانشگاه روسی- ارمنی (اسلاونی) به " پدیده خمینی در واقعیت ایران" پرداخت و خدمت و نقش اصلی امام خمینی(ره)، اندیشه‌های وی و انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر ایران را برقراری اتحاد فی مابین دولت و جامعه خواند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) به جهانیان نشان داد که اگر کشوری بخواهد پیشرفت و استقلال داشته باشد باید با اکتفا به ریشه‌های خود و احیای هویت ملی، در راستای استقلال اقتصادی، علمی، صنعتی و نظامی گام‌های بردارد.

آفریقای جنوبی

به مناسبت بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام راحل، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی، کنفرانس آکادمیک با هدف تبیین آموزه های امام راحل در مورد هدایت و رهبری انقلابی امام خمینی(ره) در شهر ژوهانسبورگ برگزار کرد.

سخنرانان این همایش که شامل فعالان انقلابی در عرصه رسانه، اساتید دانشگاه، پژوهشگران و علمای دینی بودند، سخنانی ایراد کردند.

سیسا نجیکلانا، نماینده سابق مجلس آفریقای جنوبی و رئیس کنونی سیاف (انجمن دوستی ایران آفریقای جنوبی) گفت: ویژگی‌های رهبری امام خمینی(ره) بی بدیل است و از این شخصیت بی نظیر باید تجلیل شود.

وی از همه فعالان این عرصه خواست تا از ویژگی‌های رهبری امام خمینی(ره) بیاموزند و از آنها الهام بگیرند.

عبدالعزیز شیخ یکی از پژوهشگران و از اعضای شبکه بررسی رسانه‌ها (MRN) گفت: ایران تنها کشور مسلمانی است که از مردم مظلوم فلسطین حمایت می‌کند.

حجت الاسلام حسینی، رئیس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی اظهار داشت: امام خمینی(ره) ساده زیست و تجلی عملی ولایت فقیه بود.

جمیل اسانی، از کارشناسان، آقامحمدی، رئیس نمایندگی دانشگاه المصطفی در آفریقای جنوبی، شیخ علی مسعود، استاد دانشگاه ژوهانسبورگ نیز از دیگر سخنرانان بودند.

همزمان برنامه سالگرد امام(ره) با سخنرانی حجت الاسلام سید آفتاب حیدر و دیگر فعالان سیاسی مذهبی این شهر در مسجد اهل بیت علیهم السلام شهر کیپ تاون و نیز در مساجد و مراکز اسلامی آفریقای جنوبی در مرکز اسلامی بوتسوانا برگزار شد.

 
 
کنیا (تکمیلی)
 
 
 
 
رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در نایروبی وبیناری را برای گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت میراث ماندگار ایشان برگزار کرد. این وبینار در تاریخ 4 ژوئن 2023برابر با 14 خرداد 1402، از ساعت 10:00 صبح تا 12:00 ظهر، به صورت آنلاین از طریق پلت فرم Google Meet  برگزار شد و به شرکت کنندگان از مناطق مختلف اجازه داده شد تا فعالانه در این وبینار حضور داشته باشند تا از بحث های غنی سخنرانان بهره مند شوند.
موضوع اصلی این همایش «امام خمینی (ره): میراث زنده» بود که تأثیر و اهمیت مستمر آموزه‌ها و مبانی امام خمینی (ره) در جامعه معاصر را برجسته کرد. از سخنرانان محترم دعوت شد تا دیدگاه های خود را در طول وبینار به اشتراک بگذارند. پانل موضوعی سخنرانان شامل:
•  الحاج استامبولی عبداللهی نصیر: مورخ، عالم دینی و شخصیت رسانه ای مستقر در مومباسا.
•  محمدرضا مرتضوی نیا: عالم دینی نامدار دارالسلام.
•  سید حسن آل بیتی: عالم دینی و سیاستمدار اهل لامو.
•  پروفسور آدام سبیالا: نویسنده، آکادمیک، و استاد دانشگاه جامع المصطفی در اوگاندا.
•  شیخ علی موگا: عالم دینی مستقر در ناکورو.
•  دکتر حسن کینیوا: نویسنده و مدرس دانشگاه نایروبی.
مدیریت این وبینار بر عهده عثمان فارسی، یکی از کارکنان محلی رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در نایروبی بود.
 
 
از طریق این وبینار، رایزنی فرهنگی با هدف تقویت درک عمیق تر از میراث امام خمینی(ره) ، تشویق گفتگو بین شرکت کنندگان و بررسی ارتباط آموزه های ایشان در جهان معاصر بود. این رویداد با گرد هم آوردن گروه متنوعی از سخنرانان با دانش و تخصص گسترده، بستر ارزشمندی را برای تبادل فکری و تأمل فراهم کرد.
وبینار بزرگداشت به عنوان شاهدی بر تأثیر ماندگار مبانی امام خمینی (ره) و تأثیر آن بر عرصه های مختلف جامعه بود. این نمونه تعهد رایزنی فرهنگی برای ارتقای درک فرهنگی و مشارکت در بحث های معنادار است که به غنی سازی گفتمان دینی و فکری کمک می کند.
 
هدف وبینار دستیابی به اهداف زیر بود که به آن دست یافت:
•  یاد امام خمینی (ره): 
ادای احترام به زندگی و خدمات امام خمینی (ره) و برجسته ساختن نقش ایشان به عنوان یک رهبر انقلابی، متکلم و مدافع عدالت اجتماعی.
•  شناخت آموزه های امام خمینی(ره): 
بررسی آموزه های کلیدی،ارزش ها و اصول مورد حمایت امام خمینی(ره)  و مشارکت های فکری و معنوی ایشان .
 
•   بررسی انقلاب اسلامی: 
بررسی بافت تاریخی، عوامل و تأثیر انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) با تمرکز بر تحولات اجتماعی، سیاسی و مذهبی ..
•  تحلیل رهبری امام خمینی(ره): 
ویژگی های رهبری امام خمینی(ره)  از جمله شجاعت، اراده و تعهد تزلزل ناپذیر ایشان به سعادت مردم را ارزیابی آن.
•  ارزیابی تأثیر جهانی:
 بررسی تأثیر اندیشه‌های امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی بر چشم‌اندازهای سیاسی منطقه‌ای و جهانی و همچنین تأثیرات آن‌ها بر جنبش‌های عدالت‌خواه اجتماعی و حکومت اسلامی.
•  الهام بخش تغییر اجتماعی:
 ارتباط آموزه های امام خمینی(ره)  را در پرداختن به چالش های معاصر و ایجاد تغییرات مثبت اجتماعی با تأکید بر اهمیت عدالت، وحدت و شفقت .
•  ترویج گفت و گو و تفاهم: 
تشویق گفت و گوی بین ادیان، پرورش درک عمیق تر از آموزه های امام خمینی(ره)  در میان شرکت کنندگان با پیشینه های فرهنگی و مذهبی مختلف.
•  تجلیل از مشارکت های فرهنگی امام خمینی(ره): 
کمک های امام خمینی(ره)  در هنر، ادبیات و شعر و به نمایش گذاشتن میراث فرهنگی که او در فرا گیری آن کمک شایانی کرد.
 
 
 
استامبولی عبدالهی نصیر اولین سخنران بود که با موضوع «امام خمینی(ره)  و نفوذ بین‌المللی ایشان» به سخنرانی پرداخت. وی به بررسی تأثیرات بین‌المللی ماندگار امام خمینی (ره)، رهبر معظم معنوی و معمار انقلاب اسلامی ایران پرداخت. تأثیر امام خمینی(ره)  بسیار فراتر از مرزهای ایران است و گفتمان جهانی را در جبهه های مختلف شکل می دهد. این ارائه به بررسی تأثیر بین المللی امام خمینی(ره)  در عرصه های احیای اسلامی، ضد امپریالیسم و مقاومت در برابر بی عدالتی می پردازد. این کمک های قابل توجهی را که او به جهان اسلام و فراتر از آن انجام داد، بر میراث ماندگار او در امور جهانی معاصر تأکید می کند.
استامبولی گفت که شخصیت پویا و تعهد تزلزل ناپذیر امام خمینی(ره)  به عدالت و آزادی، نفوذ ایشان را بسیار فراتر از مرزهای ملی پیش برد. این ارائه به تأثیر بین‌المللی امام خمینی(ره)  می‌پردازد و کمک‌های ایشان در احیای اسلامی، موضع ایشان در برابر امپریالیسم و نقش او به عنوان مدافع مستضعفان را روشن می‌کند. با تحلیل اصول و عملکرد ایشان می توان به درک عمیق تری از میراث ماندگار امام خمینی(ره)  در بستر جهانی دست یافت.
استامبولی نفوذ بین المللی امام خمینی(ره) را اینگونه بیان کرد:
احیا و بیداری اسلامی:
•  الهام بخشیدن به انقلاب اسلامی: 
رهبری و روحیه انقلابی امام خمینی (ره) موجی از احیای اسلامی را در سراسر جهان اسلام برانگیخت. ایستادگی قاطعانه او در برابر ظلم و ستم و دعوت او برای تشکیل حکومت اسلامی در میان مسلمانان سراسر جهان طنین انداز شد و آنها را تشویق کرد تا ساختارهای اجتماعی و سیاسی خود را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند.
•  تقویت وحدت اسلامی: 
پیام امام خمینی(ره)  مبنی بر وحدت میان مسلمانان فراتر از مرزها، فرقه ها و قومیت ها بود. تأکید او بر برادری اسلامی و نیروی وحدت‌بخش اسلام، مسلمانان را در سطح جهانی تقویت کرد و حس هویت جمعی آنها را احیا کرد و تحولات اجتماعی و سیاسی را برانگیخت.
 
ضد امپریالیسم و مقاومت:
•  مقابله با نیروهای امپریالیستی:
 امام خمینی(ره)  به شدت با مداخلات امپریالیستی در کشورهای مسلمان نشین مخالفت کرد. موضع سازش ناپذیر او در برابر سلطه و استثمار بیگانگان طنین‌اندازی در میان ملت‌های تحت ستم در سرتاسر جهان پیدا کرد و آنها را برانگیخت تا قدرت‌های امپریالیستی را به چالش بکشند و حق حاکمیت خود را اعلام کنند.
•  حمایت از مظلومان: 
حمایت بی دریغ امام خمینی (ره) از آرمان فلسطین و محکومیت تجاوزات اسرائیل، نشان دهنده تعهد ایشان به عدالت و آزادی بود. حمایت صریح او از جوامع تحت ستم، چه در فلسطین، چه در لبنان و چه در جاهای دیگر، حس همبستگی را در میان گروه های به حاشیه رانده شده در سطح جهان تقویت کرد.
 
تأثیر بر امور جهانی:
•  شکل دادن به گفتمان بین المللی:
 اندیشه ها و مبانی امام خمینی(ره) ، دیدگاه های تازه ای را به مباحث جهانی در مورد عدالت اجتماعی، حقوق بشر و تعیین سرنوشت تزریق کرد. انتقاد او از هژمونی غرب و حمایت او از یک الگوی حکومتی جایگزین مبتنی بر اصول اسلامی، روایات غالب را به چالش کشید و راه‌های جدیدی را برای گفت‌وگو گشود.
•  جنبش های الهام بخش برای تغییر:
 میراث امام خمینی(ره)  به عنوان یک کاتالیزور برای بسیاری از جنبش های مردمی عدالت خواه و آزادی عمل کرد. تعهد تزلزل ناپذیر او به مقاومت در برابر استبداد و اعتقاد او به قدرت مردم، فعالان و انقلابیون را در سراسر قاره های مختلف الهام بخشید تا نظام های ستمگر را به چالش بکشند و برای حقوق خود مبارزه کنند.
در خاتمه به گفته استامبولی عبداللهی نصیر، نفوذ بین المللی امام خمینی(ره)  بسیار فراتر از نقش ایشان به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در ایران است. اصول احیای اسلامی، ضد امپریالیسم و مقاومت او در برابر بی عدالتی، گفتگوهای جهانی را شکل داده و الهام بخش افراد و جنبش های بی شماری برای عدالت، آزادی و تعیین سرنوشت بوده است. با بررسی تأثیر بین المللی امام خمینی (ره) می توان به میراث ماندگار ایشان در امور جهانی معاصر پی برد. آموزه ها و اقدامات او همچنان در میان مردم سراسر جهان طنین انداز می شود و اهمیت ایستادگی در برابر ظلم و تلاش برای جهانی عادلانه تر و عادلانه تر را به ما یادآوری می کند. 
 
 
 
آقای محمدرضا مرتضوی نیا دومین سخنران این مراسم با موضوع «مقاومت و رهایی از نگاه امام خمینی» به ایراد سخنرانی پرداخت.
آقای مرتضوی نیا سخنان خود را با تسلیت به میلیون ها نفری که در رحلت 34 سال پیش امام خمینی(ره) همچنان عزادار هستند، آغاز کرد. وی امام خمینی(ره) را شخصیتی برجسته شیعه دانست که خود را وقف اجرای احکام و شریعت الله کرد و در عین حال نظام حکومتداری اسلامی را به جامعه معرفی کرد.
سخنران با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) مقاومت تزلزل ناپذیر خود را به همه جهان نشان داد. در طول چالش های متعدد، او بدون کوچکترین عقب نشینی محکم ایستاد. آقای مرتضوی نیا مقاومت را یک پدیده طبیعی و یک واکنش غریزی تعریف کرد. هرگاه بی عدالتی یا ظلم صورت گیرد، افراد به طور خودکار علیه آن اقدام می¬کنند و از این طریق مقاومت نشان می دهند.
وی همچنین معنای دیگری از مقاومت را که شامل ایستادگی در برابر بی عدالتی و حفظ اموال مادی و ارزش های معنوی است، برجسته کرد. امام خمینی (ره) حتی پس از پیروزی انقلاب نیز بر اصل مقاومت خود مصمم ماند. او در برابر تهدیدها، وسوسه‌ها و اغوای‌هایی که می‌کوشیدند پایداری او را بر هم بزنند، در امان نبود و عزم تزلزل‌ناپذیر خود را بر آموزه‌های اسلام استوار کرد.
هدف از گفتمان امام خمینی(ره)  همان طور که آقای مرتضوی نیا بیان کردند، برقراری حاکمیت دین خدا و ایدئولوژی الهی بر جامعه مسلمان و زندگی عموم مردم بود. امام خمینی (ره) پس از عبور از موانع و استقرار موفقیت آمیز جمهوری اسلامی، التزام به عدم ظلم و ستم را اعلام کرد.
آقای مرتضوی نیا همچنین بر اهمیت مقاومت برای کل جامعه تاکید کردند. وی تاکید کرد: تنها راه یک ملت برای احقاق حقوق و رسیدن به اهدافش، مقاومت است. او نمونه هایی را از آفریقا ذکر کرد، جایی که کشورهایی که استقلال پیدا کردند در برابر استعمارگران و خواسته های بیش از حد قدرت های غربی مقاومت کردند. سخنران خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) اهمیت اعتقاد، توکل به خدا و تغییر در زندگی افراد و جوامع را آموزش دادند.
وی در ادامه تاکید کرد: هر ملتی که برای عزت، هویت و انسانیت خود ارزش قائل باشد، در برابر هر تحمیلی مقاومت کرده و موضع خواهد گرفت. امام خمینی (ره) ایمان، توکل و توکل بر خدا را در دل مردم نهاد و به آنها اطمینان داد که اگر به خدا ایمان داشته باشند و به او توکل کنند، خداوند آنها را از هر شرایط سختی نجات خواهد داد.
آقای مرتضوی نیا برای حمایت از سخنان خود، آیاتی از قرآن مانند سوره عاشورا را که تشویق به مقاومت در برابر هر گونه بی عدالتی است، نقل کردند. او همچنین به سوره ابراهیم، آیه 12 اشاره کرد، جایی که خداوند سؤال می کند که چرا مردم به او اعتماد نمی کنند و به او توکل نمی کنند.
به طور خلاصه، آقای محمدرضا مرتضوی نیا در مورد مفهوم مقاومت و رهایی که نمونه ای از آن امام خمینی (ره) بود، مطالبی بینشگرانه و قابل تأمل ارائه کرد. وی بر مواضع استوار امام خمینی (ره) در برابر امپریالیسم، حمایت ایشان از ملت های ستمدیده و تاثیر ماندگار پیام مقاومت ایشان تاکید کرد. سخنران همچنین آیات قرآنی را برای تأکید بر اهمیت مقاومت ارائه کرد.
 
 
 
در جریان وبیناری که توسط رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در نایروبی برگزار شد. سید حسن آل بیتی، عالم دینی و سیاستمدار برجسته اهل لامو به عنوان سخنران سوم به ایراد مطلب پرداخت. سخنرانی او بر «امام خمینی(ره)  و ایدئولوژی‌های او» متمرکز بود و بینش‌های ارزشمندی را در زمینه پیشینه و اصولی که رهبر با نفوذ را هدایت می‌کرد، ارائه می‌کرد.
سید حسن آل بیتی سخنان خود را با ارائه مختصری از زندگی نامه امام خمینی(ره)  آغاز کرد و تأکید کرد که ایشان در دوران یتیمی بزرگ شده اند. سخنران به اهمیت تربیت امام خمینی(ره)  پرداخت و گفت که شاید خداوند او را به عنوان عامل تحول در جهان آماده می کند. امام خمینی(ره)  در سن پانزده سالگی پدر خود را از دست داد و تحت تربیت عمه و عمویش قرار گرفت. آقای آل بیتی بر اهمیت درک پیشینه رهبر برای دستیابی به دیدگاهی جامع تاکید کرد.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) ملت ایران را از نظر ایدئولوژیک آماده کرد و آنها را برای انقلاب اسلامی و مفهوم دین سالاری موسوم به «ولایت فقیه» آماده کرد، ادامه داد: امام خمینی(ره)  برخلاف بسیاری از رهبران جهان، از جمله شاه، هرگز ایدئولوژی نادرستی اتخاذ نکرد. در عوض، او جنبش خود را با نوشتن کتابی آغاز کرد که عیوب رژیم شاه را آشکار می کرد و تأکید می کرد که اسلام ایدئولوژی واقعی است. امام خمینی(ره)  با رهنمودهای خود ملت ایران را در انقلاب اسلامی در مقابل شاه به پیروزی موفقیت رساند.
سید حسن آل بیتی اعتقاد امام خمینی (ره) به قرآن را به عنوان کتاب قانون برجسته کرد و تأکید کرد که دستورات قرآنی به طور ضمنی بر ضرورت نظام سیاسی و نظم اجتماعی تأکید دارد. امام خمینی(ره) اینها را برای رشد معرفت و پیشرفت معنوی انسان ضروری می دانستند. سخنران استدلال کرد که بسیاری از دموکراسی‌ها شکست خورده‌اند و به شکست ادامه می‌دهند و ثمربخش‌ترین نظام حکومتی «ولایت فقیه» است.
با یادآوری تعامل میشل گورباچف و امام خمینی(ره) ، سید آل بیتی اشاره کرد که گورباچف از امام درباره آزادی بیان در ایران سوال کرده است. امام پاسخ مثبت دادند اما افزودند که آزادی بیان با مسئولیت همراه است و در مورد سوء استفاده از آن هشدار دادند. سخنران همچنین نامه امام خمینی(ره)  به گورباچف را یادآور شد که در آن امام، نبود ایمان واقعی به خدا را مشکل اصلی کشور گورباچف عنوان کرده بود.
به نقل از یکی از بیانات معروف امام خمینی(ره)  در دوران سخت، آل بیتی در ادامه سخنان امام را تکرار کرد: «اگر دشمنان ما را از نظر اقتصادی محاصره کنند، ما فرزندان «رمضان» هستیم و اگر ما را محاصره نظامی کنند، ما فرزندان «عاشورا» هستیم.» سخنران همچنین برخورد شاه و امام خمینی(ره)  را بازگو کرد که در آن شاه از وی پرسید که آیا امام خمینی(ره)  می خواهد حکومت خود را ساقط کند؟ امام در پاسخ متواضعانه پاسخ دادند که نه او بلکه کسانی که هنوز به دنیا نیامده اند در نهایت باعث سقوط شاه می شوند.
علاوه بر این،سید آل بیتی درباره تأثیر اندیشه‌ها و مبانی امام خمینی(ره)  در خارج از مرزهای ایران بحث کرد. وی شکل‌گیری جنبش‌های سیاسی جدید با الهام از امام خمینی (ره) و تأثیری که ایشان بر جوامع تحت ستم جهان داشت، برجسته کرد. سخنران تأکید کرد که امام خمینی(ره)  رویکردی نوین اسلامی را به انقلاب معرفی کردند، رویکردی که متمایز از سایر انقلاب‌ها بود که با خشونت، دستکاری و جنایاتی که برای به دست گرفتن قدرت انجام شد، مشخص شد.
در پایان، سید حسن آل بیتی یک سخنرانی روشنگرانه در مورد امام خمینی(ره)  و ایدئولوژی های ایشان ارائه کرد. وی به سوابق امام خمینی(ره) ، اعتقاد تزلزل ناپذیر ایشان به مبانی اسلامی و نقش ایشان در رهبری ملت ایران در انقلاب اسلامی پرداخت. سخنران همچنین درباره تأثیر امام خمینی(ره)  در سطح جهانی و رویکرد منحصر به فرد امام خمینی(ره)  در ایجاد تغییر بحث کرد. 
پروفسور آدام سبیالا، یکی از اعضای برجسته هیئت علمی دانشگاه جامع المصطفی در اوگاندا، به عنوان سخنران بعدی روی تریبون قرار گرفت. سخنان روشنگرانه او حول محور «دیدگاه امام خمینی(ره)  در مورد عدالت و برابری اجتماعی» متمرکز بود و اصول اساسی را که امام خمینی(ره)  به شدت از آنها دفاع کرد، روشن می کرد.
استاد ابتدا با تاکید بر اینکه عدالت اجتماعی همیشه دغدغه بشریت بوده است، آغاز کرد. وی تاکید کرد که اهمیت واقعی عدالت زمانی که از افراد دریغ می شود، واقعا احساس می شود. در چارچوب انقلاب اسلامی، آزادی و عدالت شعارهای کلیدی بود و امام خمینی(ره) از این مفاهیم در هسته آنها دفاع می کرد.
امام خمینی(ره)  آزادی را نه صرفاً به عنوان یک شعار سیاسی یا ابزار، بلکه به عنوان یک حق ذاتی انسان می دانستند. به همین ترتیب، عدالت یک مفهوم محوری بود که امام راحل بر آن تأکید داشتند. از دیدگاه او، عدالت به عنوان جهت گیری اجتماعی و سیاسی محوری نظام سیاسی عمل کرد. پروفسور آدم تأکید کرد که امام خمینی (ره) بر این باور بودند که نقش حکومت وسیله ای برای برقراری و تحقق عدالت و معنویت در جامعه است. با برقراری عدالت، افراد برای رشد و شکوفایی توانمند می شوند.
این استاد دانشگاه وحدت و عدالت اجتماعی را از برکاتی است که حاصل انقلاب اسلامی بوده و موجب عزت مظلوم شد. وی به طور خاص به حمایت امام خمینی(ره)  از حقوق فلسطینیان اشاره کرد و تعهد امام را به تبلیغ عدالت اجتماعی برای همه در جهان صرف نظر از گرایش مذهبی به نمایش گذاشت.
پروفسور آدم به فداکاری بی دریغ امام خمینی(ره)  برای عدالت اجتماعی، برابری و حقوق گروه های به حاشیه رانده شد. وی بر تلاش های خستگی ناپذیر امام خمینی(ره)  برای مقابله با فقر، فساد و بی عدالتی تاکید کرد و بر اهمیت مداوم این اصول در جامعه امروز تاکید کرد.
در ادامه استاد خاطرنشان کرد که امام خمینی(ره)  دارای شخصیت قوی و الگو بود. او اولین کسی بود که با انکار خدمات دولتی که به او ارائه می شد، سیاست هایی را اجرا کرد و تعهد خود را به صداقت و از خودگذشتگی نشان داد.
پروفسور آدم در سخنان پایانی خود به این نکته اشاره کرد که چگونه امام خمینی(ره) ، نه تنها روحیه عدالت خواهی را زنده کرد، بلکه جامعه را با ارزش های اخلاقی، اخلاقی و اجتماعی مورد حمایت حضرت محمد (ص) که ریشه در چارچوب فرهنگ اسلامی دارد، آغشته کرد.
به طور خلاصه، پروفسور آدام سبیالا یک سخنرانی قابل تأمل در مورد دیدگاه امام خمینی(ره)  در مورد عدالت و برابری اجتماعی ارائه کرد. او تعهد تزلزل ناپذیر امام خمینی(ره)  به عدالت، توانمندسازی جوامع به حاشیه رانده شده، و ارتباط پایدار این اصول در جامعه معاصر را مورد بررسی قرار داد.
شیخ علی مویگا برای ارائه یک سخنرانی جذاب درباره « بعد معنوی زندگی امام خمینی(ره) » و ایمان تزلزل ناپذیر ایشان به ایراد سخن پرداخت. سخنرانی ایشان به تعالیم عمیق معنوی امام خمینی(ره)  و تأثیر عمیق ایمان در زندگی و اعمال ایشان پرداخت.
شیخ بر اهمیت ایمان در سیره امام خمینی (ره) و اینکه چگونه به عنوان نیروی هدایت کننده اعمال و تصمیمات امام خمینی (ره) تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد: معنویت امام خمینی (ره) همچنان افراد را ترغیب می¬کند تا پیوند خود را با ایمان خود عمیق تر کنند و سفر رشد معنوی را آغاز کنند.
شیخ علی مویگا تاکید کرد که امام خمینی(ره)  بر روند تکامل معنوی تاکید زیادی داشتند. به گفته شیخ، امام خمینی (ره) بر اهمیت گام نهادن در سفری تحول آفرین به سوی رشد معنوی و ارتباط با الهی تاکید کردند.
شیخ همچنین تصریح کرد که امام خمینی(ره)  از اصلاح اخلاقی که همراه با رشد معنوی باشد، دفاع می‌کردند. او توضیح داد که این فرآیند شامل غلبه بر امیال دنیوی و رسیدن به حالت وقف کامل به خداوند است. 
امام خمینی(ره)  در آثار کلامی خود این سفر را راهی منتهی به سوی الله می‌داند که از جنبه‌های محوری عرفان است که می‌توان آن را گوهر اسلام دانست.
آثار کلامی امام خمینی(ره) به عنوان چراغ راهنما برای درک این سیر تحول آفرین است. او آن را راهی به سوی خدا توصیف می کند که جزء لاینفک عرفان (عرفان اسلامی) است که می توان آن را جوهره خود اسلام دانست.
شیخ در ادامه تأکید کرد که اهتمام امام خمینی (ره) به تکامل معنوی تنها به ایشان محدود نمی شود. او همچنین سلامت معنوی تیمی که زیر نظر او کار می‌کرد را در اولویت قرار داد و اطمینان داد که آن‌ها نیز از نظر روحی درست هستند.
در خاتمه، سخنان بصیرتی شیخ علی مویگا، آموزه های معنوی امام خمینی (ره) و تأثیر عمیق ایمان در زندگی ایشان را روشن کرد. ایشان بر اهمیت رشد معنوی و سیر تحول آفرینی که امام خمینی (ره) از آن حمایت می کردند، تأکید کردند. ارائه شیخ باعث شد حضار الهام بگیرند تا در معنویات خود تأمل کنند و پیوند خود را با ایمان خود عمیق تر کنند.
 
 
 
دکتر حسن کینیوا آخرین سخنران وبینار بود. وی در مورد « حمایت امام خمینی(ره)  برای وحدت و گفتگوی ادیان و فرهنگ¬ها » سخنرانی کرد.
سخنرانی دکتر حسن کینیوا به بررسی میراث ماندگار امام خمینی (ره) در ترویج وحدت و گفتگوی ادیان و فرهنگ¬ها پرداخت. امام خمینی(ره) ، رهبر برجسته معنوی و معمار انقلاب اسلامی ایران، تأثیر عمیقی بر جهان اسلام و فراتر از آن گذاشت. بینش، آموزه ها و اقدامات او بر اهمیت وحدت میان مسلمانان تأکید داشت و روح تفاهم بین ادیان و فرهنگ¬ها را پرورش می داد. این ارائه به اصول و ابتکارات کلیدی مورد حمایت امام خمینی(ره)  برای ترویج وحدت و گفتگوی ادیان و فرهنگ¬ها می پردازد و اهمیت آنها را در دنیای متنوع و به هم پیوسته امروزی برجسته می کند.
دکتر حسن کینیوا در مقدمه خود گفت که امام خمینی (ره) که شخصیتی برجسته در جهان اسلام است، در طول زندگی خود به عنوان مدافع سرسخت وحدت و گفتگوی ادیان ایستاده است. او اهمیت ایجاد هماهنگی میان مسلمانان و شرکت در گفتگوهای سازنده با افراد از سنت های مذهبی مختلف را تشخیص داد. این ارائه، تلاش های امام خمینی(ره)  برای ترویج وحدت و گفتگوی ادیان و فرهنگ¬ها را روشن می کند و ارتباط و تأثیر آنها را در دوران معاصر بررسی می کند.
 
 
 
1. دعوت به وحدت مسلمانان:
• تأکید بر مشترکات: 
آموزه های امام خمینی(ره)  ارزش ها، عقاید و آرمان های مشترک مسلمانان را برجسته می کرد. وی بر ضرورت عبور از شکاف های فرقه ای و تمرکز بر اصول اساسی که امت (جامعه مسلمانان) را متحد می کند، تاکید کرد.
• همبستگی در برابر چالش های مشترک: 
امام خمینی(ره) مسلمانان را به ایستادگی متحد در برابر فشارها و چالش های خارجی دعوت کردند. وی بر اهمیت اقدام جمعی در رسیدگی به مسائلی مانند امپریالیسم، بی عدالتی و ظلم تاکید کرد.
 
2. گفتگو و تفاهم بین ادیان و فرهنگ¬ها:
• تشخیص اهمیت گفتگو:
 امام خمینی(ره)  تشخیص داد که گفت و گو و تفاهم برای ترویج همزیستی مسالمت آمیز میان جوامع مذهبی مختلف ضروری است. او از تعامل سازنده و احترام متقابل در بحث های بین ادیان و فرهنگ¬ها دفاع می¬کرد.
• تعامل با سایر مذاهب: 
امام خمینی(ره)  مسلمانان را تشویق می کرد تا فعالانه با افراد دارای سنت های مذهبی مختلف تعامل داشته باشند. او به قدرت گفت و گو برای پر کردن شکاف ها، از بین بردن باورهای غلط و ایجاد روابط پایدار مبتنی بر درک و احترام متقابل اعتقاد داشت.
 
3. ابتکارات و گام های عملی:
• ایجاد تریبون های بین ادیان و فرهنگ¬ها: 
امام خمینی(ره)  نقش محوری در ایجاد بسترها و نهادهای اختصاص یافته به گفتگوی ادیان و فرهنگ-ها، چه در داخل ایران و چه در مقیاس بین المللی داشت. این ابتکارات با هدف ایجاد فضاهایی برای تعاملات معنادار و تبادل نظر بین رهبران دینی و علما انجام شد.
 
 
• ترویج همکاری بین ادیان و فرهنگ¬ها برای عدالت اجتماعی: 
امام خمینی(ره)  بر اهمیت همکاری ادیان و فرهنگ¬ها در رسیدگی به مسائل عدالت اجتماعی تاکید کردند. او معتقد بود که افراد با مذاهب مختلف می توانند با یکدیگر برای مبارزه با فقر، نابرابری و سایر چالش های اجتماعی همکاری کنند.
دکتر حسن کینیوا در پایان سخنان خود بیان کرد که میراث ماندگار امام خمینی (ره) به عنوان طرفدار وحدت و گفتگوی ادیان و فرهنگ¬ها همچنان الهام بخش افراد و جوامع در سراسر جهان است. آموزه‌ها و ابتکارات او بینش‌های ارزشمندی را برای تقویت تفاهم، هماهنگی و همکاری میان سنت‌های اعتقادی متنوع ارائه می‌دهد. در دنیای به هم پیوسته امروزی که تنوع دینی مورد تجلیل قرار می گیرد، اصول مورد حمایت امام خمینی(ره)  از اهمیت زیادی برخوردار است. با پذیرش آموزه‌های او و پیروی از او، می‌توانیم به ساختن جامعه جهانی فراگیرتر و هماهنگ‌تر کمک کنیم.
 
 
 
قلْ إنّما أعظکمْ بواحدةٍ ۖ أنْ تقوموا للّه مثْنىٰ وفرادىٰ
 
میهمانان محترم
با تشکر از شما برای شرکت در این وبینار ویژه.
امروز سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) را گرامی داشتیم.
فرصت ویژه ای است تا به زندگی و دستاوردهای رهبر بزرگی که ملت ایران را در تاریخ جهان شکل داده است بیندیشیم.
این وبینار به عنوان بزرگداشت امام روح الله خمینی (ره) برگزار شده است.
امام انقلاب اندیشه و ایمان و ایستادگی را آغاز کرد، تعهد به عدالت، پایبندی به مبانی اسلام و تلاشش برای ایجاد جامعه ای عادلانه تا به امروز ما را الهام بخش و هدایت می کند.
یک بار دیگر از شما برای شرکت در این وبینار تشکر می کنم.
سلام بر شما و رحمت و برکات خدا
 
 
خلاصه ای از مطالب ارائه شده
 در وبینار سی و چهارمین سالگرد ارتحال غم انگیز بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران
 
1. چشم انداز امام خمینی(ره) برای انقلاب اسلامی: 
اولین سخنران به ارائه موضوع « رهبری بصیرانه امام خمینی(ره)  و نقش ایشان در پیشروی انقلاب اسلامی در ایران » پرداخته شد. سخنران بر تعهد خود به عدالت، آزادی و ایجاد جامعه اسلامی بر اساس مبانی قرآن و تعالیم حضرت محمد (ص) تاکید کرد.
2. میراث امام خمینی(ره) در فقه اسلامی: 
دومین سخنران به ارائه موضوعی « بررسی سهم قابل توجه امام خمینی(ره) در فقه اسلامی » پرداخت. سخنران با تأکید بر درک عمیق خود از شریعت اسلام و تلاش خود برای تطبیق آن با شرایط معاصر، در آثار علمی خود عمیق شد. چارچوب قانونی امام خمینی (ره) که به «ولایت فقیه» معروف است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تأثیر آن بر نظام حکومتی در ایران برجسته شد.
3. مبارزه امام خمینی(ره) با ظلم و امپریالیسم: 
سومین سخنران به ارائه موضوعی « بررسی مخالفت سرسختانه امام خمینی(ره)   با ظلم و ستم و امپریالیسم» پرداخت. سخنران مواضع بی باکانه خود در برابر مداخلات غرب به ویژه نفوذ ایالات متحده و تلاش های خود برای حفظ استقلال و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار داد.
4. عدالت اجتماعی و برابری در ایدئولوژی امام خمینی(ره): 
چهارمین سخنران به ارائه موضوعی « مبانی عدالت اجتماعی و برابری در ایدئولوژی امام خمینی(ره)  » پرداخت. سخنران بر تعهد خود برای رسیدگی به نابرابری های اجتماعی، دفاع از حقوق فقرا و حاشیه نشینان و تلاش برای جامعه ای عادلانه بر اساس اصول اسلامی تاکید کرد.
5. تأثیر امام خمینی(ره) بر گفتگوی ادیان: 
پنجمین سخنران به ارائه موضوعی « نقش امام خمینی(ره)  در ترویج گفتگو و تفاهم بین ادیان و فرهنگ¬ها » پرداخت. سخنران با تأکید بر اهمیت احترام متقابل و همزیستی مسالمت آمیز، تلاش های خود را برای ایجاد هماهنگی و همکاری میان جوامع مختلف مذهبی برجسته کرد.
6. تأثیر جهانی آرمان های انقلابی امام خمینی(ره): 
ارائه نهایی به بررسی تأثیر جهانی آرمان های انقلابی امام خمینی(ره)   می پردازد. سخنران در مورد چگونگی طنین انداز پیام او در خارج از مرزهای ایران، الهام بخش و تأثیرگذار بر جنبش های اسلامی در سراسر جهان صحبت کرد. اندیشه های انقلابی امام خمینی(ره)  همچنان در شکل دادن به جنبش های سیاسی، اجتماعی و مذهبی در نقاط مختلف جهان ادامه دارد.
این سخنرانی¬ها در مجموع مروری جامع بر « میراث امام خمینی(ره)   و تأثیر عمیق ایشان بر انقلاب اسلامی ایران و جامعه جهانی مسلمانان » ارائه می دهد. آنها دیدگاه، مشارکت های فکری، مبارزه با ظلم، تعهد به عدالت اجتماعی و نقش او در ترویج گفتگوی بین ادیان را برجسته می کنند. این وبینار به عنوان بستری برای شرکت‌کنندگان است تا در مورد این جنبه‌های مهم زندگی امام خمینی (ره) تأمل کنند و از آموزه‌های ایشان الهام بگیرند، زیرا سی و چهارمین سالگرد آن حضرت را گرامی می‌داریم.

یونان

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره)، رایزنی فرهنگی ایران در یونان علاوه بر انتشار محتوای ارسالی از سوی ستاد در صفحات اجتماعی، نسبت به بازنشر محتوای تولید شده در قالب ویژه‌نامه اقدام و آن را به همراه نسخه دیجیتال کتاب‌هایی که پیش از این منتشر شده است، برای بیش از 4000 نفر از مخاطبان یونانی و اهالی رسانه ارسال کرد.

این ویژه‌نامه منتخبی از سه کتاب موجود در رایزنی در خصوص معرفی ابعاد شخصیتی حضرت امام (ره) است. علاوه بر این، بیش از 7 پست و 23 استوری در صفحات اجتماعی این نمایندگی منتشر شد که در مجموع بیش از 6500 بار مشاهده شده است.

هندوستان  (بمبئی)

همزمان با فرارسیدن سی و چهارمین سالگرد رحلت بنیان گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) همایشی با موضوع «واکاوی اندیشه‌های امام خمینی (ره) درباره ادیان و مذاهب» به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در محل اسلام جیم خانه بمبئی برگزار شد.

این همایش با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. در ادامه مولانا ظهیر عباس به عنوان مجری برنامه به تشریح شخصیت بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی پرداخت و دو کلیپ از زندگی امام خمینی (ره) به نمایش گذاشته شد.

صیادی، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در بمبئی افزود: سخن گفتن در مورد ابعاد شخصیت و اندیشه های تابناک امام خمینی (ره) رهبر بزرگ اسلام در عصر حاضر و پدیدآورنده مهمترین حادثه قرن کاری بس دشوار است. پیرامون مباحث و نظرات و اندیشه‌های امام خمینی رحمت الله علیه در حوزه های گوناگون پژوهش‌های بسیاری در ایران و سایر کشورها انجام شده و صاحب نظران بسیاری در راستای تشریح افکار ایشان کوشیده اند. 

وی اظهار داشت: امام خمینی (ره) به عنوان یکی از متفکران مسلمان تاثیر گذار معاصر با رها بر هماهنگی و نقش علم و دین و ادیان تاکید نموده است. امام خمینی (ره) مروج همبستگی ادیان و گفتگوها و تعاملات بین ادیان بودند و امیدواریم امت اسلامی و بشریت با الگوگیری از اندیشه های نورانی حضرت امام و تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری مسیر رهایی و سعادت معنوی را طی کند.

پس از آن پیام علیخانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی به صورت کلیپ ویدیویی اکران شد. وی در پیام خود آورده بودند: فرارسیدن سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران و همچنین سالروز نهضت  شهدای 15 خرداد را محضر کلیه  دوستان و پیروان آن امام فقید در اقصی نقاط جهان به خصوص به شیفتگان ایشان در کشور هند تسلیت عرض می کنم. وقوع این دو رویداد مهم در نیمه خرداد ماه یادآور دو اصل مهم در انقلاب اسلامی یعنی جایگاه رهبری و اهمیت نقش، حقوق، حرمت و اتحاد مردمی است که در واقع مکمل یکدیگرند. امام خمینی (ره) تمام خصوصیات یک رهبر کامل، تاثیر گذار را داشتند و این حقیقتی است که مخالفان نیز بدان اذعان دارند . عالمی فقیه، عارف، با شجاعت،  اخلاق حسنه و خاشعانه اما در عین حال شدیداً پایبند  به حفظ حقوق مستضعفان و مهم تر از همه توانایی ارتباط داشتن با آحاد مردم و محبوبیت آن مرد بزرگ در میان اکثریت مردم ، همگی در سیره ی زندگی آن مرد والا تبلور می نمود.

علیخانی در ادامه پیام خود افزود: رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران یکی از شخصیت های مهم جهان در عرصه مبارزه با ظلم، بی عدالتی و استکبار جهانی و مدافع سرسخت مستضعفان در ایران و خارج از ایران بودند و همواره حامی ملت های مستضعف و در معرض ظلم و ناعدالتی بوده اند و شاید این ویژگی برای مردم هند که رهبران و شخصیت های مشابهی مانند گاندی، نهرو و چاندرا را داشتند، نسبتاً ملموس تر است.  به نظر اینجانب مهمترین عاملی که موجب پایداری انقلاب اسلامی ایران و تحقق آرمان های آن بزرگمرد شد، ایمان و اطمینان کامل آن حضرت به مدد پنهانی و حتمی بالاترین قدرت یعنی قدرت الهی در پیروزی مظلومین و مستضعفان بر ظلم استبداد و تمسک ایشان به منجی عالم بشریت حضرت بقیت اله الاعظم (عج) بوده است و با گذشت 5 دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، قدرت و پایداری آن بیش از پیش شده و تحت رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای تا حصول پیروزی به راه خویش ادامه خواهد داد.

سلیم خان، یکی از اعضای حزب جماعت اسلامی هند و چهره سرشناس اصحاب رسانه ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام راحل (ره) به تشریح دیدگاه خود درباره شخصیت امام راحل پرداخت.

وی گفت: رهبر کبیر انقلاب اسلامی شخصیتی بزرگ بودند و آن را می تواند در شعارهایشان که در مورد اتحاد میان مسلمانان است، دریافت. تفکرات و اندیشه های امام خمینی (ره) تنها محدود به زمان و یا کشوری خاص نبود بلکه متعلق به همه انسانهای آزادی خواه بود.

سلیم خان افزود: من این انقلاب اسلامی را از نزدیک دیدم و رهبر کبیر آن نه تنها ایران، بلکه جهان را متحول کرد و پیام راستین خداوند سبحان را به همه بشریت ارائه دادند و ما اندیشه های و تفکرات امام راحل (ره) را قبول داریم و از آن پیروی می کنیم.

 در ادامه برنامه، «نیتیش کاتاریا» گفت: من و همه افرادی که درباره شخصیت ایشان مطالعات و پژوهش های بسیاری را مطالعه کرده ایم و باعث افتخار برای همه ماست که امروز گرد هم جمع شده ایم و در مورد شخصیت والای ایشان صحبت کنیم.

پدر استفان راوی کومار، فعال اجتماعی در سخنانی، گفت: از صمیم قلب ادای احترام به امام خمینی (ره) می کنیم چرا که ایشان با فداکاری انقلاب و نهضتی بزرگ برای ایجاد جمهوری و احترام به همه انسان ها را رهبری کردند که تا به امروز شاهد موفقیت های آن هستیم.

در ادامه برنامه، از کتاب زندگی به سبک روح الله رونمایی شد. در این همایش مولف کتاب زندگی به سبک روح الله حجت السلام سبزیان به صورت برخط از ایران با استفاده از فضای مجازی زوم در این مراسم شرکت کرد.

وی مطرح کرد: انسان های بزرگ در طول تاریخ دو دسته هستند، دسته اول انسان های که تاثیر گذاریشان تنها به زمان خاص است و پس از آن زمان به دست فراموشی سپرده می شود. دسته دوم انسان های هستند که تاثیر گذاری آنها محدود به زمان خاص نمی شود و در همه زمان می توان به آنها رجوع کرد. حضرت امام خمینی (ره) جزء دسته دوم بودند، قدرت تاثیرگذاری ایشان از زمان حیاتشان نیز فراتر رفته است و هر چه از ده سال اززمان حیاتشان در دهه اول انقلاب می گذرد ، ابعاد شخصیتی ایشان بیش از پیش آشکار می شود. بهترین شناخت شخصیتی ایشان را می توان در بیانات ارزشمند رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) فهمید، امروز نیز ایشان در سالگرد رحلت در حرم مطهردرباره رهبر کبیر انقلاب با استفاده از بهترین واژگان ایشان را معرفی کردند.

پس از  آن، مرچنت از دیگر سخنرانان این مراسم گفت: با توجه به افکار و اندیشه های حضرت امام خمینی(ره) می توان به راحتی به این نتیجه رسید که ایشان فردی بود که متعلق به دوره و زمان خاص بلکه وجود ایشان برای راهنمایی بشریت بود.

محمد وجیه الدین، روزنامه نگار ارشد تایمز آف ایندیا هند اظهار داشت: من سفری به ایران داشتم و در آن سفر از خانه بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران نیز بازدید کردم، خانه امام راحل آنقدر ساده و بدون تجمل گرایی بود که در نگاه اول هر فردی را متعجب می کند.

سرفراز آرزو، سردبیر روزنامه هندوستان دیلی مطرح کرد: امام خمینی (ره) تاثیر عمیقی را در من گذاشتند. امروز ایران اسلامی را در بسیاری از زمینه ها بسیار قوی تر از هر زمان است و نود درصد مردم ایران با سواد هستند و روند پیشرفت ایران چشمگیر است. انقلاب اسلامی روند فکری همگان را تغیر داد و نشان داد که حکومت ها می توانند بر پایه دین و ایمان شکل گیرد. وی نشان داد که چگونه می توان از حکومتی بر پایه اسلام را پایه گذاری کرد.

شهزاده مصطفی سیدنا از رهبر مذهبی جوانان جامعه بوهرا علوی گجرات خطرنشان کرد: جامعه بوهرا علوی کوچک اما متحد است. ما نیز از امام خمینی (ره) بسیار آموختیم و راه او را دنبال می کنیم. اندیشه های امام راحل (ره) در زندگی ما را راهنمایی کرد که چگونه زندگی بهتری با دین  داشته باشیم.

مولانا اختر عباس جان، عضو جامعه علمای شیعه از شهر لکهنو مرکز ایالت اوتارا پرداش به عنوان آخرین سخنران تأکید کرد: امام خمینی(ره) شخصیتی بودند که نه تنها بر ایران بلکه بر تمام جهان تأثیر گذاشتند. ایشان با اندیشه های نوین که بر پایه دستورات دین مبین اسلام بود را به مردم دنیا ارائه دادند و توانستند جوانان بسیاری در کل دنیا را به خود جذب کنند و باعث حرکت های آزادی خواه دیگر کشورهای دربند استعمار شوند.

وی افزود: امروز در کل جهان یاد امام راحل (ره) را گرامی می دارند و از او به نیکی یاد می کنند.

لازم به ذکر است که در ادامه این مراسم، اقلام فرهنگی و کتاب‌های چاپخانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مورد زندگی حضرت امام(ره) بود به حاضرین اهدا شد که مورد استقبال همه علاقمندان قرار گرفت.

همچنین، به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران مراسم بزرگداشتی با حضور طلاب و دانش آموزان دختر در محفل صانی زهرا(س) با عنوان «یاد امام راحل» با هدف شناخت ابعاد شخصیتی امام راحل نسبت به نسل دختران جوان مسلمان در امامباره زیب پالس در منطقه اندهری بمبئی هندوستان  برگزار شد.

تلاوت قرآن و اجرای سرودی با عنوان «خمینی بت شکن» توسط گروهی از دانش آموزان مدرسه دینی بنت الهدی از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

خانم کنیز مهدی کاظمی از شهر لکهنو از ایالت اوتارپرادش در مورد سبک زندگی اسلامی و همچنین ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) و نحوه زندگی ایشان سخنرانی کرد که بسیار مورد استقبال دختران و مدعوین جلسه قرار گرفت.

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت بیانگذار انقلاب اسلامی ایران، امان اله صیادی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با حضور در اماباره سید وادا در شهر کوچک جنر ( Sayyed Wada Junnar) در مراسم سی چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) شرکت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید نیاز حیدر حسین گفت: سخن و یاد بنیانگذار انقلاب اسلامی کاری بس مشکل و دشوار است. امام خمینی(ره) شخصیتی عظیم و بزرگ بود که توانستند اسلام ناب محمدی (ص) در قرن بیستم که همگان تنها دو قدرت شرقی و غربی را می شناختند، بیان کنند و طرحی نو و ابتکارانه را راه اندازی کنند که باعث خشم استکبار و استبداد جهانی شد.

وی با اشاره به شخصیت امام راحل (ره) افزود: امام راحل(ره) حامی مظلومان بود و از مردم مظلوم فلسطین حمایت گسترده کرد و رژیم اشغالگر قدس را غده سرطانی و آخرین جمعه ماه مبارک رضان که جمعه الوداع می نامند را یوم القدس نامیدند و از همه امت اسلام خواستند که با راهپیمایی و اعتراض اقدامات این رژیم اشغاگر را محکوم کنند.

در ادامه مراسم، یکی از شعرای آن منطقه در مدح امام راحل شعری را خواندند که مورد استقبال بسیاری از علاقه‌مندان در مراسم قرار گرفت.

صیادی، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در بمبئی بیان کرد: در سی و چهارمین سالگرد رحلت بزرگ مردی قرار داریم که بی شک یکی از تاثیر گذارترین شخصیت های سیاسی و مذهبی در تاریخ معاصر ایران و دنیا بوده و هستند.

وی افزود: نقش بزرگ ایشان در هدایت و رهبری نهضت انقلابی مردم ایران و تشکیل حکومت اسلامی را نمی‌توان نادیده گرفت. در بررسی و شناخت و معرفی شخصیت های برجسته و تاثیر گذار در تاریخ تحولات اجتماعی معمولاً به سه موضوع توجه می‌شود که آنها عبارت از ویژگی های شخصیتی و صفات فردی ، دوم اصول و مبانی فکری و سوم مکتب ، راه و خط مشی ترسیم شده توسط گفتار و عمل و شخصیت است.

صیادی ابراز کرد: شخصیت والای امام خمینی (ره) دارای ویژگی هایی همچون انس با قرآن کریم، اعلم بودن نسبت به فقها و علمای زمان و جامعیت در فقاهت ، فلسفه، عرفان، اصول و آگاهی های سیاسی و اجتماعی و مظهر نوآوری علمی در فقه و اصول و فلسه و اخلاق بودند. افزون بر آن، ایشان توجه ای خاص به اهمیت اخلاق و تهذیب نفس داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین فیاض باقر، رئیس مجتمع و علما و خطبای شهر بمبئی گفت: امام  خمینی (ره) حرکتی عظیم را در سطح جهان آغاز کردند که امروزه همگان اثرات آن را می توانند در حرکت های انقلابی مردم کشورهای دیگر همچون یمن، نیجریه و ... مشاهده کرد.

وی ادامه داد: امروز دنیا می داند که ایران اسلامی با تمام قدرت خود از مردم مظلوم فلسطین دفاع می کند و رژیم اشغالگر قدس و حامیان استکباری آن از این کشور بزرگ می ترسند. دستاوردهای ایران اسلامی در عرصه مختلف دشمن را وحشت زده کرده است و هر روز شاهد دستاوردی جدید از این نظام اسلامی هستیم.

همزمان با سی و چهارمین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مراسم‌های مختلفی با حضور ایرانیان مقیم در انجمن ایرانیان شهرهای بمبئی و پونا برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری از همکاران خانه فرهنگ کشورمان ضمن عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت فرا رسیدن سی و چهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) با اشاره به ساده زیستی ایشان گفت: اگر تاریخ را مورد کنکاش قرار دهید به خوبی می‌فهمید که رهبران موفق جوامع مختلف رهبرانی ساده زیست بودند که بطن مردم صدای عدالت خود را بلند کردند. حضرت امام خمینی(ره) یکی از رهبرانی بودند که راه عدالت و آزادی در قالب نهضتی فرا گیر از مردم شروع کردند و توانستند انقلابی عظیم را در قرن بیستم به پیروزی برسانند.

محمدی به نمایندگی از سرکنسول جمهوری اسلامی ایران پیام ایشان را قرائت کرد. در این پیام به زندگی پر ارزش بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران اشاره شده بود و آورده شده بود: امام خمینی (ره) تمام خصوصیات یک رهبر کامل، تاثیر گذار را داشتند و این حقیقتی است که مخالفان نیز بدان اذعان دارند . عالمی فقیه، عارف، با شجاعت،  اخلاق حسنه و خاشعانه اما در عین حال شدیداً پایبند  به حفظ حقوق مستضعفان و مهم تر از همه توانایی ارتباط داشتن با آحاد مردم و محبوبیت آن مرد بزرگ در میان اکثریت مردم، همگی در سیره ی زندگی آن مرد والا تبلور می‌کرد.

در ادامه این پیام، تأکید شد: امام خمینی (ره) یکی از شخصیت های مهم جهان در عرصه مبارزه با ظلم، بی عدالتی و استکبار جهانی و مدافع سرسخت مستضعفان در ایران و خارج از ایران بودند و همواره حامی ملت های مستضعف و در معرض ظلم و ناعدالتی بوده اند و شاید این ویژگی برای مردم هند که رهبران و شخصیت‌های مشابهی مانند گاندی، نهرو و چاندرا را داشتند،  نسبتاً ملموس تر است.

شایان ذکر است، خبر این مراسم در روزنامه اردو تایمز به زبان اردو انتشار یافت.

همچنین، مراسم بزرگداشت ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در انجمن همیت ایرانیان شهر پونا با حضور ایرانیان مقیم، شیعیان و علاقمندان به انقلاب اسلامی پس از نماز مغربین و با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کمیل با اشاره به مبارزات رهبران جامعه علیه استبداد و طاغوت در مورد زندگی مبارزاتی امام(ره) از ابتدا تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن سخنرانی کرد.

لبنان

سفارت جمهوری اسلامی ایران با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در لبنان، سی و چهارمین سالگرد ارتحال پیشوای مستضعفان جهان، پیشگام وحدت اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایران، حضرت امام خمینی(ره) را گرامی داشتند.

این مراسم ۱۵ خردادماه با حضور خلیل حمدان از اعضای ریاست جنبش امل به نمایندگی نبیه بری رئیس مجلس؛ محمد رعد و  حسین حاج حسن نمایندگان مجلس، پدر عبدو ابوکسم مدیر مرکز رسانه‌های کاتولیک به نمایندگی بشاره بوتروس الراعی؛ شیخ بلال الملا به نمایندگی شیخ عبداللطیف دریان مفتی اعظم جمهوری، ابراهیم امین السید رئیس شورای سیاسی در حزب الله، آیت الله احمد حسینی خراسانی، عضو شورای نگهبان و نماینده مجلس خبرگان رهبری، سید کمیل باقرزاده، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، احسان عطایا، نماینده جنبش جهاد اسلامی در لبنان، نمایندگان نیروهای ملی و اسلامی و جناح‌های فلسطینی و شخصیت‌های اجتماعی و فرهنگی در محل جدید سفارت در بیروت برگزار شد.

حسن خلیلی، معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در سخنانی، گفت: امام خمینی(ره) نهضت مبارکی را رهبری کردند که ارزش‌های انقلابی و مترقی بسیاری را در خود داشت. مهمترین آنها تلاش برای ساختن جامعه ای است که از عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال برخوردار باشد، ایشان همچنین استعمار و وابستگی به خارج از کشور را رد کرده، خواستار رهایی از سلطه خارجی، احیای حاکمیت ملی و اتحاد و همبستگی میان مردم منطقه شد.

وی افزود: امام راحل تاکید بر اهمیت آزادی فلسطین از اشغال "اسرائیل" و حمایت از مردم فلسطین در مبارزه برای حقوق مشروع خود در سرزمین و مقدسات فلسطین داشت.

خلیل حمدان، نماینده رئیس مجلس لبنان اظهار داشت: امام عزیز از دنیا رفت و همچنان با بینش نافذ خود حضور دارد تا اینکه نقطه عطفی در زمان شد. کافی است دوست و دشمن و محقق و پیرو اعتراف کنند که دنیای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یک چیز است و بعد از پیروزی آن چیز دیگری، چه در سطح آرمان فلسطین و درگیری با دشمن صهیونیستی باشد و چه بیداری مظلومان در کل جهان.

پدر ابوکسم سخنران بعدی این مراسم بود که ابراز داشت: امیدوارم سالگردی که امسال گرامی می داریم، به فال نیک برای جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران و راهی برای فرهنگ سازی صلح و همگرایی بین مردم منطقه و جهان و دور از هر نوع جنگ باشد.

خانم امل طنانه، شاعر توانمند و ارزشمند لبنانی به قرائت چند بیت شعر در مدح امام خمینی(ره) و راه ایشان پرداخت.

روسیه

با مشارکت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه در ایام سی و چهارمین سالگرد ارتحال رهبر فقید انقلاب اسلامی، وبینار «آشنایی با مکتب امام خمینی (ره)» با حضور تنی چند از صاحب‌نظران و علاقمندان به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در این نشست حسین ملکی معاون سفیر، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین بخت‌آور رییس مرکز اسلامی مسکو، حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی رییس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه، مفتی نفیع الله عشیروف رییس اداره دینی بخش آسیایی مسلمانان روسیه، سرگی بابورین رییس حزب اتحاد مردم و معاون سابق دومای روسیه، توفیق ابراهیم رییس انجمن اسلام‌شناسان روسیه و نور کارابایف عضو پیوسته آکادمی علوم اجتماعی روسیه حضور داشتند.

در ابتدای این نشست مسعود احمدوند با اشاره به فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای درباره مکتب امام خمینی (ره) تاکید کرد در نگاه رهبر معظم انقلاب «امام یک فقیه بزرگ بود؛ هم یک فقیه برجسته و بزرگ ، هم فیلسوف، هم صاحب‌نظر در عرفان نظری، در این مسائل یک سرآمد به‌حساب می‌آمد لکن شخصیّت برجسته‌ امام به هیچ‌کدام از اینها وابسته نیست؛ بلکه شخصیّت اصلی امام در تحقّق مضمون آیه‌ «و جهدوا فی اللّه حقّ جهاده» بود؛ امام بزرگوار با داشتن آن زمینه‌های برجسته‌ علمی، وارد میدان مجاهدت فی‌سبیل‌اللّه شد و این مجاهدت را تا آخر عمر خود ادامه داد و حرکت عظیمی را به‌وجود آورد؛ نه فقط در کشور خود بلکه در همه‌ منطقه‌ ما و در همه دنیای اسلام و به یک اعتبار در همه‌ جهان. محصول این حرکت، یک محصول بی‌نظیر بود.»

حسین ملکی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، ضمن بررسی نقش امام در ایجاد روحیه خودباوری و عزتمندی مردم ایران گفت؛ انسان نیازمند الگو و اسوه است تا به پیروی از او به بهترین انتخاب برسد. الگو اگر در مرتبه بالا باشد انسان را به تعالی می‌رساند و چنانچه شیطانی باشد انسان را به ورطه سقوط می‌کشاند و الگوقراردادن امام، مردم ایران را در مسیر خداگونه قرار داد. یکی از ارزش‌های دین ما عمل به واجبات است و نه در ظاهر گفتن آن و به عنوان یکی از ویژگی‌های امام خمینی، ایشان نمونه بارز تطابق گفتار و عمل بود. وی افزود از ویژگی‌های اجتماعی شخصیت ایشان می‌توان به بنیان نهادن انقلابی اشاره کرد که برای تمامی مردم جهان عاملی بیدارکننده و انگیزه‌بخش بود برای آنکه در مقابل ظلم بایستند. امام به دنیا نشان داد که با پشتوانه مردمی می‌توان به دنبال دستیابی به عدالت بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و آن را با خودباوری‌ که امام به مردم ایران نشان داد مرتبط دانست. وی اظهار داشت؛ این خودباروی توانست مردم ایران را قدرتمند سازد تا بتوانند در طول سال‌های پس از انقلاب به بسیاری پیشرفت‌ها دست پیدا کنند.

در بخش دوم این وبینار، سرگی بابورین، رئیس حزب اتحاد مردم روسیه و معاون سابق دومای دولتی این کشور سخنرانی کرده و گفت؛ من در زمان دانشجویی بر ساختار حکومتی امام خمینی به عنوان موضوع پایان نامه متمرکز بودم و اکنون پس از چهل سال که از آن زمان می‌گذرد، می‌بینم توجه به اندیشه‌های سیاسی امام خمینی و تلفیق سیاست با دین در دیدگاه ایشان اهمیتی روزافزون یافته است. بابورین در ادامه به احیای ارزش‌های معنوی توسط امام خمینی اشاره کرده و گفت برای ما در روسیه امروز بسیار مهم است که بتوانیم از این الگو بهره ببریم.

سخنران بعدی این مراسم نفیع الله عشیروف، با اشاره به کمرنگ شدن نقش و جایگاه دین در زمان کمونیسم گفت؛ امام خمینی با رهبری انقلاب جان تازه ای به مسلمین داد و ما در این سوی جهان اعتماد به نفسی دوباره پیدا کردیم.‌ رئیس اداره دینی مسلمانان بخش آسیایی روسیه همچنین افزود که در دوران انقلاب اسلامی، دو جبهه غرب و شرق تنها قدر‌ت‌های موجود در جهان بودند اما امام خمینی این موازنه را بر هم زده و شعار نه شرقی نه غربی را به عنوان مسیری جدید نشان داد.

حجه الاسلام و المسلمین بخت‌آور رئیس مرکز اسلامی مسکو نیز در سخنان خود با بررسی ریشه‌های نظریه ولایت فقیه در ادله عقلی و نقلی گفت؛ امام اندیشه‌های سیاسی خود که مبتنی بر دانش علمای پیشین اسلام و مبانی قرآنی است در آثار مکتوب خود درج کرده و اندیشه‌های خود در زمینه حکومت اسلامی و ولایت فقیه را سال‌ها پیش از وقوع انقلاب، تئوریزه کرده بودند.

حجه الاسلام والمسلمین عبداللهی، رییس نمایندگی دانشگاه المصطفی در مسکو به عنوان سخنرانی بعدی این وبینار، به سه بعد اصول مکتب و خط‌مشی، آرمان و اهداف امام و شخصیت ایشان به عنوان سه سر فصل اصلی برای شناخت امام خمینی اشاره کرده و گفت آنچه امام را به این جایگاه رساند درک درست ایشان از دین، فقه، فلسفه و عرفان بود. عبداللهی در ادامه با بر شمردن ویژگی‌های شخصیتی امام از جمله اخلاص، توجه و اعتماد به مردم، مهربانی با مردم، صراحت لهجه در بیان مواضع، ظلم ستیزی و قاطعیت و اقتدار افزود، امام در زمینه عرفان نیز مشی منحصر به فردی داشته و بر خلاف عرفان‌های مردم گریز و مسئولیت گریز، عارفی متعهد به جامعه بود.

در ادامه پرفسور توفیق ابراهیم با عنوان کردن کمال انسانی به عنوان آرمان دین اسلام گفت، امام خمینی مصداق این کمال بود. ایشان نمونه فردی است که بر اساس اسفار اربعه ملاصدرا پس از سفر به سوی خداوند و فنا فی الله شدن، به سمت مردم بازگشته و اکنون فنا فی الخلق شده است. رئیس انجمن اسلام شناسان روسیه افزود امام خمینی در زمانی به فلسفه پرداخت که این علم جایگاهی در کشور ایران نداشت و اکنون فلسفه در ایران جایگاه خود را مدیون امام خمینی است.

پرفسور کارابایف، عضو پیوسته آکادمی علوم اجتماعی روسیه به عنوان سخنران آخر این وبینار به ویژگی پیروی از سنت و توالی آن در اندیشه‌های امام اشاره کرد و گفت که ایده تلفیق حکومت با مذهب ریشه در اندیشه‌های ایرانی و اسلامی دارد. وی گفت امام در اندیشه خود با شناختی که از فقه، فلسفه و کلام داشت از نفاط مثبت این سه استفاده کرده و اندیشه خود را تئوریزه کرد؛ به همین علت این پیروی از سنت، ارتجاع نیست بلکه در واقع ساخت آینده در گرو درک درست سنت‌هاست.

تانزانیا

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا به مناسبت 34 مین سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره)، اقدام به برگزاری وبینار «امام خمینی (ره) و احیای ارزش‌های اسلامی (تأثیر در آفریقا)» بر روی پلتفرم گوگل میت و به صورت زنده در کانال یوتیوب رایزنی فرهنگی کرد.

این وبینار با حضور پروفسور ایجینالد میهانجو، رئیس دپارتمان تاریخ دانشگاه سنت آگوستین تانزانیا، بلال ماتولا، مرتضوی، شیخ مولبا صالح، قاسم حسن و خانم خدیجه کایاندا برگزار شد.

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا، مراسم گرامیداشت سالروز رحلت امام خمینی(ره) در مسجد الغدیر با حضور رهبران مذاهب و ادیان مختلف از جمله شیخ حمیس ناسورو، رئیس انجمن امامان شازلیه - کشیش کیامه معاون انجمن کلیساها و با حضور بیش از 500 نفر در شهر دارالسلام برگزار شد.

با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در تانزانیا، سمینار سهم امام خمینی(ره) در مبارزه برای آزادی و احقاق حقوق مستضعفان در ساختمان حیدری توسط مؤسسه اسلامی فلاح با حضور جمع زیادی از جوانان برگزار شد.

در این مراسم، موهازو، استاد دانشگاه دارالسلام، مصطفی امینی از اساتید حوزه و دانشگاه، شیخ مولبا صالح و شیخ باکاری ماتنگا حضور داشتند. پس از اتمام سخنرانی‌ها، جلسه پرسش و پاسخ نیز انجام شد.

به مناسبت سی و چهارمین سال رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) دو برنامه در شهر کیگوما برگزار شد؛ برنامه نخست در یکی از سالن‌های اجتماعات فرمانداری کیگوما باحضور مسلمانان مذاهب مختلف و مشایخ بزرگ اهل سنت و شیعه تشکیل شد و در این مراسم سخنرانی های متعددی توسط شیوخ اهل سنت و شیعه درباره شخصیت ممتاز و کم نظیر امام خمینی (ره) صورت گرفت.

برنامه دوم روز 15 خرداد در مسجد امام صادق(ع) در منطقه ماندیگا در حومه شهر کیگوما برگزار و سخنرانان این مراسم، شیخ عبدالواحد عبیات در خصوص واقعه 15خرداد و شخصیت معنوی و سیاسی امام خمینی(ره) نکاتی بیان کردند.

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مراسم بزرگداشت سالروز رحلت حضرت امام خمینی(ره) با حضور اساتید و جوانان برگزار شد.

برگزاری 28 دوره جشنواره قرآن و حدیث جامعه المصطفی و برپایی مراسم یادبود حضرت امام خمینی (ره)، اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث در تانزانیا و انتشار محتوا در فضای مجازی از دیگر اقدامات این نمایندگی فرهنگی در ایام رحلت امام (ره) بود.

بمبئی

برگزاری مراسم ارتحال امام در امامباره زیب پالس در منطقه اندهری با حضور مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی در بمبئی

همزمان با سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) ، مراسمی در روز سوم ژوئن (13 خرداد ماه) در امامباره زیب پالس در منطقه اندهری با حضور جناب آقای صیادی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی ، حجت الاسلام و المسلمین فیاض باقر امام جمعه زیب پالس و رئیس مجتمع علما و خطبا و جمعی از اندیشمندان و شیعیان آن منطقه برگزار گردید.

مراسم پس از اقامه نماز مغربین و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردید. در ادامه یکی از علمای حاضر در سخنرانی کوتاهی ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی به جناب آقای صیادی مسئول خانه فرهنگ ج.ا. ایران در بمبئی و همچنین عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت فرا رسیدن سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیان گذار انقلاب اسلامی درباره زندگی حضرت امام خمینی (ره) به ویژه ساده زیستی ایشان سخنرانی کردند.

در ادامه جناب آقای صیادی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی بیان داشتند: در سی و چهارمین سالگرد رحلت بزرگمردی قرار داریم که بی شک یکی از تاثیرگذارترین شخصیت های سیاسی و مذهبی در تاریخ معاصر کشور ایران و چه بسا سراسر دنیا بوده و هستند. نقش بزرگ ایشان در هدایت و رهبری نهضت انقلابی مردم ایران و تشکیل حکومت اسلامی را هرگز نمی توان نادیده گرفت. امام خمینی (ره) ویژگی های شخصیتی منحصر به فردی برخوردار بودند که ایشان را تبدیل به مصداق بارز فرمایش امام صادق (ع) کرده بود که فرمودند: «مردم را با اعمالتان دعوت کنید نه تنها با زبانتان» و حضرت امام راحل با ویژگیهای بارزی همچون ساده زیستی ، در عین آراستگی ، اخلاق نیکو ، تکامل  و رشد مسمر ، برنامه ریزی و نظم در امورد روزمره الگوی مناسبی برای همه بودند شجاعت و آرامش خاطر ، روحیه امیدوار و خستگی ناپذیری، تقید به انجام ورزش روزانه ، تقید به نماز اول وقت، انس با قرآن و مداومت بر خواندن ادعیه زبانزد بودند.

ایشان به نقل از رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) افزودند: از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) امام راحل هم عاقل بود و هم دور اندیش ، هم محتاط بود هم دشمن شناس ، هم به دوست اعتماد  می کرد و هم ضربه ای که به دشمن وارد می کرد. قاطع و استوار بود، هم صفات و خصوصیاتی که برای یک انسان لازم است تا بتوانید در چنین جایگاه حساس و خطیری انجام وظیفه کند و خدا و وجدان خود را راضی می نماید در این مرد جمع بود. قدرت تصمیم گیری بالا در اداره کشور و در دوران مقدس همچینین فرد معتقد و با اراده در زندگی خصوصی خود انسانی زاهد ، عارف، فقیه، فیلسوف و عارفی و منقطع از دنیاست. او معلم اخلاق ، ادیب و شاعر بود ، امام معتقد بود دنیا ی بدآن چیزی است که در درون انسان است و ظواهر طبیعت و درخت و اختراعات و مانند آنها دنیای بد نیست بلکه نعمت های خداست که باید آباد شود امام دنیای بد را خود خواهی ، افزون طلبی و احساس تعلق درون انسانها می دانست.

مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود آوردند: امام خمینی یکی از موفق ترین منادیان وحدت بود و داشتن وحدت و ایمان را رمز موفقیت مسلمانان می دانست و با تفرقه مخالف بود و با تاکید بر ایمان به خداوند و اسلام که کاملترین دین جهان است توانست تاثیری شگرفت بر جهان و مردم آن بگذارد و با حمایت همه جانیه از مستضعفین تمام مردم جهان شیفته و پیرو او شدند. بسیاری از صاحب نظران بر این عقیده و باور هستند که حضرت امام خمینی یکی از اشخاص مهم و موثر در معادلات بین المللی و منطقه ای بوده و نقش بسیار مهم در شکل گیری نهضت های اسلامی و آزادی خواه جهان داشته است و در ابتدای روی کار آمدن ایشان بسیاری از صاحب نظران پیش بینی کرده بودند که او شخصی تاثیر گذار در جهان خواهد بود و به رهبری بزرگ بدل خواهد گشت. حضرت امام خمینی به عنوان فقیهی ژرف نگر و حکیمی خرد مند و سیاست مداری دور اندیش و عارفی الهی توانسته بود در پرتو مناجات های شبانه و توکل و معرفت و اخلاص به منبع نورانیت الهی و اقیانسی بیکران عرفان و معنویت متصل گردد به همین دلیل دستیابی به افق اندیشه های این شخصیت عظیم برای اندیشمندان اگر غیر ممکن نباشد آسان نخواهد بود روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

ژاپن 

در این مراسم حدود 100 نفر از دوستداران امام از جمله دانشجویان، اساتید ایرانشناس، محققین و نویسندگان و آشنایان با اندیشه امام خمینی (ره) حضور  داشتند که با پخش سرود ملی ایران و کلیپ هایی از انقلاب اسلامی که توسط اداره کل محترم فضای مجازی در اختیار و به صورت زیر نویس درآمده بود شروع شد. 

سخنرانی اول

 حجت الاسلام ساوادا در خصوص مراسم با شکوه امام و تصاویر حضور ملیونی به زبان ژاپنی صحبت کردند. ایشان همچنین در خصوص تشییع پیکر امام و اداب آن صحبت کرد.  

سخنرانی دوم به زبان فارسی آقای مهندس اسماعیلی از دوستداران امام خمینی (ره) خاطراتی از روزهای خوب حضور امام مطالبی گفتند. بعد از مراسم کلیه حاضرین در مهمانی ناهار حاضر شدند. 

همانطور که گفته شد کلیه حاضرین به ویژه ژاپنی های علاقمند از بخش های مختلف همکار با رایزنی به ویژه انجمن دوستی ایران- ژاپن و انجمن هنرمندان ایران ژاپن و مجموعه هنری استقلال دعوت شده بودند. 

اساتید علاقمند به ایران از دانشگاه های استان های همجوار شهر توکیو، استان چیبا، استان کاناگاوا، استان سایتاما، دانشگاه شهر توچیگی و سایر شهرها که فاصله نزدیکی با توکیو داشتند به این مراسم امده بودند.

از شخصیت های فرهنگی ژاپن حضور مقامات ارشد معابد جینجوهونجا معاون بین الملل این نهاد آقای شینساکو میتسویی در مراسم بودند.  از دیگر افراد مهم ، سرکار خانم هیده‌کو موراتا، نقاش عضو انجمن هنرزیبای استقلال.سرکار خانم چوشین هاشیموتو، خوشنویس معروف زبان ژاپنی.جناب آقای دکتر نائوفومی آبه، دانشیار دانشگاه زنان اوچانومیزو (دولتی) در توکیو بودند. 

در خصوص ایرانیان مقیم نیز بسیاری از خانواده های علاقمند به حضور در مراسم اعلام آمادگی کرده بودند اما به دلیل محدودیت های موجود فقط میزبان 50 نفر از آنها بودیم.

 

  1. برگزاری نمایشگاه عکس رحلت امام 

در این نمایشگاه 20 عکس منتخب از آثار ارسالی اداره کل فضای مجازی به صورت پوستر در معرض دید دوستداران قرار گرفت.

علاقمندان  ژاپنی در این مراسم از عکسها و تصاویر عکس یادگاری گرفتند.

کراچی

به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی، همایش با شکوهی در سی و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی امام راحل عظیم الشأن در محل کتابخانه خانه فرهنگ کراچی برگزار شد.

در ابتدای این همایش، محمدسعد از قاریان ممتاز اهل سنت پاکستان به تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت و سرود ملی ایران و پاکستان پخش شد.

در ادامه، اویس ربانی مجری معروف شبکه های تلویزیونی پاکستانی به ارائه مطالبی در تمجید از امام خمینی پرداخت و سپس از مهمانان ایرانی برنامه حجت الاسلام مهدوی مهر، دبیر هیات امنای جامعةالمصطفی(ص) العالمیه و حجت الاسلام عبادی، معاون پژوهش جامعةالمصطفی(ص) العالمیه و نیز زبیراحمد شیخ، رییس دانشگاه محمدعلی جناح، نسیم حیدر رییس دانشگاه المصطفی در کراچی، شمس حامد رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه اقرأ، عزیر محمود الازهری رییس شاخه جامعه الازهر مصر در کراچی و سعید طالبی نیا ، مسئول خانه فرهنگ ایران در کراچی دعوت کرد تا در جایگاه قرار گیرند.

طالبی نیا، وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی در سخنانی، امام خمینی(ره) را مظهر توحید یاد کرد و تقوا، زهد و شجاعت ایشان را از عوامل مهم موفقیت ایشان در راه اندازی نهضت بزرگ اسلامی و همراه کردن توده های مردم و نخبگان و نیز تأثیرگذاری جهانی انقلاب اسلامی دانست.

پروفسور زبیر احمد شیخ رئیس دانشگاه محمد علی جناح درباره "حفظ فرهنگ و اینترنت" سخنرانی کرد.

حجت الاسلام حسن مهدوی مهر دبیر هیات امنای جامعةالمصطفی(ص) العالمیه اظهار داشت: بزرگی هر انسانی به بزرگی اندیشه او است. امام خمینی(ره) به عنوان موسس انقلاب اسلامی و کسی که نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را در هم پیچید، شناخته می‌شود.

وی افزود: امام خمینی(ره) به عنوان یک شخصیت تاثیرگذار در میان مسلمانان و به عنوان یک دانشمند در رشته های مختلف علوم اسلامی شناخته می شود. او به جهان بشریت و مستضعفان جهان می‌اندیشید.

شمس حامد رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه اقرأ تأکید کرد: امام خمینی(ره) عالم و فقیه و عارف است. او یک تحول بزرگ در یک کشور بوجود آورد. امام راحل تلاش کرد پیغام توحید که به عنوان خرد جاویدان تعبیر می شود را در قالب اصلاح به اجرا درآورد و میراث ایشان همچنان ادامه دارد.

حجت الاسلام مجید عبادی معاون پژوهش جامعةالمصطفی(ص) العالمیه تأکید کرد: اولین شعاری که در انقلاب زده شد، استقلال بود. این شعار به نوعی دیگری هم بیان شد یعنی "ما می توانیم". ولی به این نکته توجه داشته باشیم که آنچه دشمن تصویرسازی می کند و آنچه در ایران روی می دهد، متفاوت است.

وی به ارائه آماری در خصوص پیشرفت‌های علمی و صنعتی بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و آن را مدیون رهبری امامین انقلاب اسلامی دانست.

حجت الاسلام نسیم زیدی مدیر جامعةالمصطفی(ص) العالمیه کراچی افزود: امام خمینی(ره) به ملت ایران و تمام مسلمانان و حتی دیگر انسان‌های این جهان پیام داد که می‌توان با هر قدرت بزرگی مقابله کرد. ایشان این درس را از امام حسین(ع) آموخته بود.

عزیر محمود الازهری رییس شاخه جامعه الازهر مصر در کراچی اذعان کرد: امام خمینی(ره) در مقابل ظلم، ملت‌ها را بیدار کرد و در مقابل خداوند به سجده نشاند؛ یعنی تسلیم فقط در برابر پروردگار.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) این پیام را داد که اگر می خواهید انقلاب بیاورید، باید مقابل ظلم بایستید.

در بخش دیگری از این مراسم با شکوه، سه نفر از مداحان پاکستانی از جمله شاهدعلی مداح معروف پاکستانی به اجرای برنامه‌های خود در وصف امامین انقلاب اسلامی پرداختند.

الجزایر

به مناسبت فرارسیدن سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) مراسم یادبودی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر برگزار و به پیشگاه آن حضرت ادای احترام شد

در این مراسم که خانواده‌های ایرانی مقیم الجزایر حضور داشتند، رایزن فرهنگی و سفیر کشورمان در الجزایر سخنرانی کرده و بر رسالت ایرانیان خارج از کشور در ترویج فرهنگ ایرانی و نوع تعامل آنان با مردم الجزایر پرداختند.

سید جلال میرآقایی، رایزن فرهنگی کشورمان در این خصوص خطاب به خانواده‌ای ایرانی گفت: شخصیت حضرت امام(ره) متعلق به همه ماست، مقام علمی، عبادی و سیاسی آن حضرت و نقشی که در احیای اندیشه اسلامی در عصر حاضر داشته است بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: شخصیت‌های علمی کشور متوقف فیه در گفتگوهای خود به نقش امام خمینی(ره) و جانشین بر حق آن حضرت، امام خامنه‌ای در پیشرفت‌های علمی و صنعتی ایران و درخشش دانشگاه و دانشجویان ایرانی در جهان سخن می‌گویند و همه ما به عنوان سفیران فرهنگی کشورمان در الجزایر در مقابل با مردم این کشور پاسدار و مبلغ این ارزش‌ها بوده، سعی کنیم روابط خود را با مردم الجزایر گسترش دهیم.

میرآقایی در این زمینه گفت: در راستای دیپلماسی عمومی کشورمان، زنان جایگاه ویژه‌ای دارند و بانوان محترم ایرانی مقیم الجزایر باید با بهره برداری از دیپلماسی بانوان به ایفای نقش بپردازند .

رایزن فرهنگی کشورمان تأکید کرد: با گروهی از زنان فعال فرهنگی و هنری الجزایر هماهنگی‌هایی به عمل آمده تا با مشارکت بانوان ایرانی برنامه‌هایی منظم جهت دیدار دسته جمعی و ارتباط بین آنان و بانوان ایرانی تنظیم شود .

محمد رضا بابایی، سفیر کشورمان نیز با ابراز حمایت از این فعالیت‌ها، نقطه نظرات خود در ارتباط با زنان و جوانان ایرانی در خارج از کشور را بیان و هرگونه فعالین در این راستا را مورد حمایت سفارت اعلام کرد.

در پایان این مراسم جوایزی از سوی رایزنی فرهنگی به برگزیدگان مسابقه فرهنگی هنری ویژه خانواده‌های ایرانی مقیم الجزایر اهدا شد.

همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت سی و چهارمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، رایزنی فرهنگی کشورمان نمایشگاه عکس از زندگی امام راحل از جوانی تا ارتحال برگزار کرد. این نمایشگاه از سوی شرکت کنندگان در مراسم مورد بازدید و استقبال قرار گرفت .

راولپندی

به همت سازمان امامیه پاکستان (شعبه راولپندی) و با مشارکت خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی مراسم سی و چهارمین سالگرد امام خمینی(ره) در محل خانه فرهنگ کشورمان برگزار شد.

فرامرز رحمان‌زاد، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی در سخنانی، گفت: مفتخریم که خداوند متعال به ما این فرصت را داد که در یک هفته دو مراسم به مناسبت سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) برگزار و به ایشان ادای احترام کنیم. این موضوع نشان می دهد که امام راحل در بین اقشار مختلف پاکستان جایگاه ویژه ای دارد.

وی افزود: امام خمینی(ره) یکی از  تأثیرگذارترین شخصیت‌های قرن حاضر بودند و اندیشه ایشان همچنان زنده است و افکار و آثار آن حضرت در سراسر جهان قابل مشاهده است. امام خمینی(ره) به مسلمانان و مستضعفان آموختند که چگونه باید جلوی ظلم ایستادگی و از حقوق خود دفاع کرد.

رحمان‌زاد اظهار داشت: حضرت امام(ره) اعتماد به نفس را در وجود مستضعفان جهان احیا کرد و از این طریق راه مبارزه و مقاومت در برابر قدرت‌های زورگو و ظالمان جهانی را نشان داد.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) موضوع فلسطین را زنده کرد. تحرکات سال‌های گذشته به ویژه تحولاتی که در ماه‌های گذشته در غرب آسیا اتفاق افتاده نتیجه اندیشه و عملکرد امام راحل است.

رحمان‌زاد افزود: اگر به رسانه ها و مطبوعات توجه کنید متوجه می‌شوید که در روزهای اخیر اتفاقات زیادی رخ داده است. احیای روابط ایران با  کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، نگاه به شرق و همگرایی بیشتر با همسایگان از اهم این موارد است. با کمک خداوند متعال و با درایت و دور اندیشی های رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای همه ی دسیسه ها و توطئه های دشمنان ناکام مانده است.

وی گفت: وقتی دشمن در هر جبهه ای شکست خورد، سال گذشته سعی کرد که خانواده و ارزش های خانوادگی را در ایران بی ثبات کند؛ آن موضوع هم در حال رفع شدن است. نکته ای که لازم است به ان توجه شود این است که ما اندیشه های امام راحل را در ابعاد جهانی مورد توجه قرار دهیم.

قیصر عباس از سخنران در این مراسم گفت: امام(ره) چنان خورشیدی است که نمی توان نورش را پشت ابر پنهان کرد. این قرن، قرن امام است. نهضت امام راحل نه تنها برای مسلمانان بلکه برای همه مستضعفین جهان بود. شخصیت امام(ره) جنبه های بسیاری دارد که از جمله ویژگی های مهم آن زندگی شخصی امام است که جوهره های علم و اخلاص، زهد و تقوا، بندگی و عرفان در آن برجسته است. جنبه دوم زندگی امام(ره)، سیره سیاسی امام(ره) که شامل سیاست دینی و خدامحوری، اسلام ناب محمدی، در بین مردم بودن، دشمنی شناسی و اولویت دادن رضایت خداوند بر رضایت مخلوق است.

وی افزود: جنبه سوم زندگی امام(ره)، سیره تعلیمی و تدریسی ایشان است. در زندگی تعلیمی و تدریسی امام راحل یک وجه تعلیم و تدریس برای رضای خداست که بر این نکته نیز تاکید داشتند که علم باید برای تهذیب نفس و پیوند انسان با خالق باشد. وجه چهارم، زندگی خانوادگی امام(ره) است. امام(ره) نسبت به همه امور از جمله تربیت اعضای خانواده و حقوق آنان نگاه ویژه داشت.

مولانا سید امتیاز رضوی، رئیس دانشکده AIIMS در این مراسم گفت: دشمنان اسلام هر جا بین مسلمانان اختلاف ایجاد کردند، موجب درگیری بین آنها شدند تا منابع آنها را تصاحب کنند و کشورهای اسلامی را به وحشت انداختند، تروریسم را بهانه کردند و در بین مسلمانان تروریست ایجاد کردند. در حالی که غرب و آمریکا از این همه تروریسم در امان ماندند. مسلمانان هرگز فکر نکردند که چرا تروریسم، فقر و عقب ماندگی برای ماست، در حالی که کشورهای مسلمان از نظر منابع طبیعی غنی هستند.

وی گفت: امام خمینی (ره) مسلمانان را وادار به ایستادگی ‌کردند، و این نتیجه تدبیر ایشان است که مسلمانان را  هوشیار کردند و امروز کشورهای اسلامی به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند. در واقع این شکست آمریکا و اسرائیل و موفقیت اندیشه و عملکرد امام خمینی(ره) است.

مولانا سید امتیاز رضوی در ادامه با بیان اینکه همه سعی کردند امام خمینی را از سیاست دور کنند و کوشیدند که  ایشان را به این باور برسانند که گذشتگان برای انقلاب مبارزه نکرده اند ادامه داد: امام خمینی (ره) به جای پیروی از این حرف ها  به مأموریت خود ادامه دادند و اکنون الحمدلله ایران هر روز قوی تر می شود و در رقابت با دشمنان ایران به ویژه آمریکا و اسرائیل غاصب در هر میدان پیروز می شود.

وی افزود: امام خمینی (ره) همواره از وحدت سخن می گفت و گام های زیادی در جهت ارتقای وحدت بین مسلمان برداشتن.د از جمله این گام ها احیاء هفته وحدت و روز قدس است که حضرت امام (ره) اعلام کردند و مسلمانان را به برگزاری این ایام توصیه کردند.

مولانا سید امتیاز رضوی گفت: هرجای دنیا که نهضت مستضعفین جریان دارد، منشأ آن انقلاب اسلامی است و هر جا صحبت از انقلاب اسلامی می‌شود، نام امام خمینی(ره) نیز مطرح می‌شود و انقلاب اسلامی بدون نام امام خمینی(ره) کامل نیست.

وی اذعان کرد: جمهوری اسلامی ایران چهره مثبت مسلمانان و اولین کشور اسلامی است که چهره مثبت و زیبای جمهوری اسلامی را به جهانیان ارائه کرد.

مولانا سید امتیاز رضوی ادامه داد: دشمنان ایران در تلاش اند نظام خانواده را مورد هدف قرار دهند که سال گذشته از توان همه دنیا برای آسیب رساندن به انقلاب اسلامی استفاده کردند، اما به واسطه بینش و آینده نگری حضرت آیت الله خامنه ای، آمریکا و همه ی دشمنان شکست خوردند.

سید موسی نقوی نیز طی سخنانی در این مراسم، از دانشجویان خواست تا اندیشه های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی را به نسل جدید برسانند و از توطئه های جهانی علیه اسلام و مسلمین آگاه باشند.

وی افزود: دشمن در حال گمراه کردن نسل جدید است. این وظیفه همه ماست که همه ی طرح های آنها را خنثی کنیم.

لبنان

حجت الاسلام سید کمیل باقرزاده، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ضمن حضور در منطقه اللبوه در بقاع لبنان در نشست فرهنگی که به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) برگزار شده بود، شرکت و برای حاضرین سخنرانی کردند.

آموزشگاه سیده ملیکه که تابع آموزشگاه‌‌های حضرت زهرا(س) در منطقه اللبوه است، نشست فرهنگی  خود را با عنوان «میراث نبوت و احیای امت» در سالگرد رحلت حضرت امام(ره) برگزار کرد.

حجت الاسلام باقرزاده در این نشست، بیان کرد: ما از قدرت اسلام و مردم و قدرت و توانایی قرآن در دستیابی به چیزهای ناممکن و تمدن سازی و برقراری نظم و جامعه و دولت و تمدن غافل بودیم و امام آن کسی است که ما را با همه این امور آشنا کرده است.

وی ادامه داد: امام(ره) کسی است که قرآن را از کتابخانه ها به محیط کار آورده است، پس این حق امام(ره) است که ما هم باید راه ایشان را برای دیگران تبیین کنیم.

حجت الاسلام باقرزاده بر نقش حوزه‌ها در حفظ پیام‌های دین و احساس مسئولیت در قبال ملت و مسائل آن و حرکت در جهت تحقق اهداف اسلام اصیل محمدی(ص) تاکید کرد.

رئیس مؤسسه آموزشگاه‌های فرهنگی حضرت زهرا(س) گفت: زن در اندیشه امام(ره) خلیفه خدا در سرزمین اوست و این یک مقام عالی است.

وی افزود: این سخن از بزرگ‌ترین مرد عصر حاضر است، بنابراین بر ما به عنوان زنان واجب است که در حد خود مسئولیت پذیر باشیم و برای رسیدن به اهداف متعالی در شریعت اسلامی مشتاق باشیم.

حجت الاسلام باقرزاده در پایان خواستار آن شد که هیچ گاه نقش خود را به عنوان زنان در تحقق بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه ما خلیفه خداوند در زمین هستیم، دست کم نگیریم.

در پایان این نشست تصویری از شهیده خانم ام یاسر  همسر شهید سید عباس موسوی به رایزن فرهنگی اعطا و سپس به شاگردان ممتاز جوایزی به رسم یادبود اهدا شد و همچنین برای تمامی خواهران شرکت کننده کتاب هایی از سوی رایزنی فرهنگی هدیه شد.

دوحه

مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر برگزار و با نویسنده کتاب «زندگی به سبک روح الله» ارتباط تصویری برقرار شد.

در این مراسم که با حضور جمعی از جامعه نخبگان ایرانی مقیم قطر و سفیر کشورمان در دوحه برگزار شد، علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در قطر در سخنانی، امام خمینی(ره) را یک چهره برجسته علمی با درایت بالای سیاسی، شجاع و در عین حال مردی عارف و بسیار متواضح و ساده‌زیست معرفی کرد که توانست مسیر تاریخ را با انقلاب اسلامی تغییر دهد.

وی افزود: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) تمامی معادلات جهان را بر هم زد و اوج دوران دنیای دوقطبی شرق و غرب، راه سومی را ایجاد کرد.

بختیاری در ادامه سخنانش، شناخت شخصیت و منش و سیره امام راحل را برای شناخت بیشتر ایشان ضروری دانست.

پس از آن، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی و نویسنده کتاب «زندگی به سبک روح‌الله» در ارتباطی تصویری از مشهد مقدس پس از معرفی این کتاب، به تببین و تشریح برخی موضوعات آن پرداخت.

وی در سخنانش با اشاره به اینکه خود از نسل دوم انقلاب و در زمان رحلت امام راحل نوجوانی 7 ساله بوده، به جنبه‌های از زندگی حضرت امام(ره) با استناد به تاریخ شفاهی و مصاحبه‌ها و گفتگوهای خانواده و شخصیت‌های نزدیک به امام راحل پرداخت که با استقبال حاضران در این مراسم مواجه شد.

حجت الاسلام سبزیان شاخصه اصلی و برجسته سبک زندگی امام خمینی (ره) را خداباوری، خدامحوری و خداترسی معرفی کرد و گفت: من معتقدم اگر بخواهیم موفقیت حضرت امام را بررسی و سنجش کنیم، تقویت بعد توحیدی در وجود حضرت امام مهم‌ترین آن بوده؛ یعنی شخصیت ایشان از دوران نوجوانی تا پایان حیات مبارکشان، توحید در زندگی ایشان موج می‌زند، توحید عملی نه تنها در باور. وی در پایان سخنان خود به سؤالات حاضران پاسخ گفت.

در ادامه، حمیدرضا دهقانی، سفیر کشورمان در قطر در سخنانی به شخصیت معنوی و عرفانی امام خمینی(ره) پرداخت و تاکید کرد: آنچه شخصیت امام راحل را متمایز می‌کرد، خداباوری و ایمان ایشان بود و امام(ره) به حدی از معنویت رسیده بود که در زندگی خود، جز خداوند متعال را در نظر نمی گرفت.

بیان ابیاتی از امام خمینی (ره) به ویژه اشعار ایشان در توصیه به خانم فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیداحمد خمینی نیز بخش دیگری از این مراسم بود که توسط حسینی و خانم یزدان‌پناه به اجرا در آمد.

در حاشیه این مراسم که به طور مستقیم از صفحه اختصاصی اینستاگرام رایزنی فرهنگی برای مخاطبان و علاقه‌‌مندان پخش می‌شد، بخشی از آثار و کتاب‌های حضرت امام (ره)  و نیز آثاری که درباره ایشان نگاشته شده برای حاضران به نمایش گذاشته شد.

پاکستان (کویته)

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، نشست تخصصی باشکوهی با عنوان «تبیین نقش دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره) در خصوص همگرایی جهان اسلام» با حضور شخصیت های علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، ادبی، دانشگاهی در خانه فرهنگ ایران در کویته برگزار شد.

این همایش با حضور پرشور رؤسای احزاب سیاسی و مذهبی، علمای شیعی و اهل تسنن از فرق مختلف، رئیس سابق مجلس ایالتی بلوچستان، نایب رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان، اندیشمندان، شخصیت های ادبی و علمی، اعضای اندیشکده ها، زعمای طوایف، شخصیت های فرهنگی و هنری، رؤسا و اساتید دانشگاه‌ها و کالج ها، متفکرین، تجار، معاون سرکنسول و همکاران سرکنسولگری ج.ا.ایران در کویته و ده ها تن از شخصیت‎‌های دیگر سایر اقشار مختلف جامعه همراه شد.

این برنامه با تلاوت کلام الله مجید توسط قاری محمد جابر سعیدی از دارالقرآن منهاج القرآن کویته آغاز شد و بعد از آن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پخش گردید و مهمانان به احترام آن از جایگاه خویش برخواستند.

سپس مجری و دبیر علمی نشست، حجت الاسلام والمسلمین مقصود علی دومکی، معرفی کوتاهی در باره موضوع این همایش و شخصیت وحدتی امام راحل ارائه کرد.

اولین سخنران همایش، سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته در بیانات خود اظهار داشت: از جمله عالمان بزرگی که نـدای وحدت و بیدارگری مسلمانان جهان را سر داد، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) را می توان نـام بـرد. نقش مصلحانه این شخصیت عظیم آن چنان پررنگ و پراهمیت است که تبیین آن به گونه مستقل و مفصل بسیار بجاست. ایشان همواره در سخنرانی ها، پیام ها، مصاحبه ها و دیدارهای عمومی و خصوصی خـود بـا سـران کشورهای اسلامی، مسألة وحـدت و انسجام مسلمین جهان را، مسأله ای فـرامـوش نشدنی ارزیابی می کردند و مصراً خواهان و پیگیر زمینه سازی برای این امر مهم بودند.

میری افزود: حضرت امام خمینی(ره) معتقد بودند استعمارگران از هر دستاویزی بهره میگیرند تا میان مسلمانان اختلاف انداخته و بتوانند در سایه اختلافات مسلمین، بـه حـیات نامشروع خود ادامه بدهند. در نگاه آسمانی ایشان، اختلاف افکنی به بهانه های گوناگون همچون بهانه اختلافات جغرافیایی، نوع حاکمیت های سیاسی در هر نقطه از جهان اسلام، تنوع زبانی مسلمانان، اختلافهای مرزی و سیاسی که برخی کشورهای مسلمان با یکدیگر دارند، نوع مذهب و نـوع گرایش های فکری و دینی و تاریخی مسلمانان، نژاد و انواع بهانه های دیگر، با بزرگنمایی آنهـا تـوسط استکبار جهانی، صهیونیست و حامیان و عوامل آنها، همواره زمینه ساز تفرقه مسلمانان بوده است. ایشان، اختلافات مسلمانان به بهانه نوع مذهب را یکی از بدترین و مهلک ترین عوامل تفرقه مسلمانان میدانستند؛ به همین دلیل، پیوسته به وحدت شیعه و سنی سفارش می کردند

وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته با تأکید بر اینکه، حضرت امام(ره) شخصیتی نبودند که دیدگاههایشان را در محدوده نظر و سخن زندانی کنند و گام های عملی بـرای وحدت شیعه و سنی جهت مقابله با صهیونیسم و حامیان و عاملان آن برندارند، اظهار داشت: امام راحل از همان سالهای نخست دهه چهل که قیام خود را آغاز نمودند، نه تنها بر همه بهانه هایی که ابزار تفرقه مسلمانان است، مهر باطل زدنـد، بلکه از یاران و پیروان خود خواستند عملاً در راه وحدت شیعه و سنی که مهلک ترین بهانه دشمن برای ایجاد اختلاف است، بکوشند.

میری همچنین ضمن معرفی مجموعه 22 جلدی صحیفه امام خمینی، گفت: در صحیفه 38 جمله از کلام گوهربار ایشان در مجالس و مناسبتهای گوناگون پیرامون اهمیت اتحاد ملت ایران با خود و دیگر مسلمین جهان و همچنین درباره وحدت اسلامی، اتحاد اسلامی، انسجام اسلامی و همگرایی جهان اسلام دیده می شود.

سخنران بعدی خانم وجیهه از طلاب مدرسه علمیه فاطمه زهرا (س) کویته بود که در بیانات خود گفت: «معنای وحدت میان مسلمانان این است که در رابطه به موضوعات و مسائل جهان اسلام در کنار هم بیاستند و به یکدیگر یاری کنند اجازه ندهند که منابع و قدرت آنان علیه یکدیگر استفاده شود. امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی اسلام بزرگترین طلایه دار وحدت اسلامی بود و در دیدگاه ایشان، وحدت اسلامی یک امر امکان پذیر و نیاز زمان است. مسئله فلسطین بارزترین مصداق دیدگاه وحدت آفرین امام راحل بود. مسئله فلسطین مسئله جهان اسلام بود و امام در همان ایام اول انقلاب، این مسئله را جدی گرفت و از همه مسلمانان مطالبه کرد که در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین حمایت کنند و کل دنیا برای آزادی سرزمین فلسطین دست بکار شود.

وی افزود: امام خمینی(ره) فقط در حد فکری و گفتار به ترویج وحدت اسلامی بسنده نکرد بلکه او در میدان عمل نیز حضور داشت و از اندیشمندان کشورهای اسلامی نیز دعوت کرد که عملاً وارد میدان شوند. امروز مسلمانان جهان به اندیشه های امام خمینی(ره) نیاز دارند. آگاهی از اندیشه ها و افکار امام خمینی(ره) برای نسل های آینده مان اجتناب ناپذیر است، زیرا امام بزرگترین منادی وحدت اسلامی در جهان بود و کسی بود که غبار و گرد از روی چهره حقیقی اسلام صاف کرد و چهرة درخشان و پرنور از اسلام در جهان تابید که نه تنها دشمن بلکه چشمان مارهای آستین را نیز خیره کرد.

سخنران بعدی مولانا سید سمیع الله آغا، مدیر مدرسه دارالعلوم ابدالیه نظامیه، عضو کمیته رویت هلال بلوچستان، عضو هیئت علمای متحد و هماهنگی بین ادیان و خطیب مسجد جامع ابدالی بود که بیان کرد: مسئله وحدت و همگرایی جهان اسلامی نه تنها آرمان و هدف امام خمینی (ره) بود بلکه مسئله ی است که خداوند متعال پیامبران را برای آن مبعوث کرد و پایه رسالت همه پیامبران بر همین عقیده استوار بود. آنان با عقیده وحدانیت خداوندی، مردم را کفر و الحاد پاک کرد. وحدت و همگرایی تنها با شعار سردادن و حرف زدن بوجود نمی آید بلکه با اقدامات عملی می توان به این هدف مقدس دست یافت. چنانچه دولت ها و نظام های گوناگونی در جهان روی کار آمد که ادعای وحدت و همگرایی کردند و شعارهای زیبا و جذاب سر دادند و همایش های ملی و بین المللی درباره وحدت و همگرایی برگزار کردند ولی هیچ اثری از خود بجا نگذاشت. چون همه آنها در حد گفتار محدود شد و عملاً کاری صورت نگرفت، امّا امام خمینی (ره) با عمل به این آرمان طلایه دار همگرایی در جهان اسلام شد.

در این بخش از برنامه گروه همخوانی و سرود دارالقرآن حیدری هزاره تاون شهر کویته سرود زیبایی را به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (رضوان الله) اجرا کردند.

سخنران بعدی، اسحاق بلوچ، نائب رئیس مرکزی حزب نشنئال پارتی و عضو اندیشکده بین المللی بلوچستان بود که اظهار داشت: ایران و پاکستان در پیوند عمیق تاریخی، مذهبی و فرهنگی باهم گره خورده اند و درباره وحدت اسلامی هر دو کشور تلاش های فراوانی انجام داده اند. در این تردید نیست که جهان اسلام به خاطر این وحدتی که امروز در آن وجود دارد، خود را مدیون زحمات امام خمینی (ره) می داند.

خانم راحیله حمید درانی، رئیس سابق مجلس ایالتی بلوچستان و عضو فعال مسلم لیگ (نواز) گفت: امام خمینی(ره) یکی از بزرگترین رهبران قرن بیست و یکم است و انقلاب اسلامی را که ایشان آورد، در قرن بیست و یکم بی نظیر بود. امام خمینی (ره) مسیر روشن را به ملت ایران نشان داد و آفرین بر ملت ایران که این مسیر را درپیش گرفت و قدر آن دانست و امروز بعنوان یکی از بزرگترین ملت های جهان روی پای خود ایستاد.

سخنران بعدی، حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی، امام جمعه شیعیان شهر کویته بود که بیان کرد: امام خمینی(ره) هم شاگرد قرآن است و از قران درس گرفته و از مکتب قرآن و اهل بیت به بالاترین جایگاه رسید. انقلاب اسلامی در واقع زمینه ساز انقلاب مهدی موعود است.

مولانا حامد سعیدی، رئیس مدارس علوم دینی تحریک منهاج القرآن پاکستان در کویته و از شاگردان خاص علامه دکتر طاهرالقادری(از علمای سرشناس پاکستان) افزود: امام خمینی(ره) ملت اسلامی را با همان پیامی که حضرت هارون (ع) برای راهنمایی امتش از آن استفاده کرد، به مسیر درست هدایت کرد.

وی اذعان کرد: تا قیام قیامت هر جایی که حرف از انقلاب بلند شود، امکان ندارد که نام امام خمینی (ره) در آن ذکر نشود. کلمه انقلاب از مسیر امام (ره) رد می شود و جلو می‌رود.

سخنران بعدی خانم سیده مسعوده شاه، پژوهشگر و اندیشمند اسلامی در شهر کویته گفت: کلمه انقلاب را قبلاً بارها شنیده بودیم مانند انقلاب فرانسه و انقلاب روسیه. ولی انقلاب اسلامی ایران که در همسایگی مان رخ داد و چهار دهه بیش، از آن نگذشته است، چنان تحول شگرفی به زمان و جغرافیای اطراف خود ایجاد کرد که نمی توان بیان کرد.

وی تأکید کرد: انقلاب فکری را که امام خمینی (ره) به وجود آورد، یکی از بزرگترین معجزه های صده آخر بود و امروز سیاست های گوناگون مانند فشار حد اکثری، تحریم ها و منزوی کردن برای شکست دادن این انقلاب اتخاذ می شود ولی اخلاص و پیامی که در این انقلاب نهاده شده است، چنان مستحکم و قوی است که نه تنها ایران امروز روی پای خود ایستاده بلکه دامنة این انقلاب را گسترده تر کرده است.

سخنران بعدی این همایش شکیل احمد روشن، رئیس دانشگاه اسلامی الحمد (کویته و اسلام آباد) و رهبر حزب مسلم لیگ در ایالت بلوچستان بود که به ویژگی‌های شاخص امام(ره) اشاره کرد.

در ادامه، هادی طاهری، از همکاران سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کویته گفت: انقلاب اسلامی ادبیات جهان اسلام را به هندسه قدرت جهانی آورد. جهان اسلام جهت صیانت از هویت خویش چاره ی جز اتحاد و همگرایی و روی آوردن به اصول و آیین جهان شمول اسلام بر مبنای اتحاد امت اسلامی ندارد لذا اگر وحدت جهان اسلامی به درستی مدیریت و سازماندهی شود، می تواند به احیای عظمت و شکوه گذشته تمدن اسلامی در هندسه قدرت جهانی منجر شود.

نورالله وطن دوست، ئائب رئیس حزب «جمهوری وطن پارتی» بلوچستان به اهداف انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران سه درس را به ما یاد می دهد. اولاً مسلمانان باید اتحاد شان را حفظ کنند. ثانیاً مسلمانان با زور قلم و علم می توانند دشمنان خود را شکست بدهند و سوم اینکه مسلمانان غیر از خداوند، تسلیم کسی نشوند.

آخرین سخنران این همایش سید حسن نصرالله اخلاقی، یکی از نوجوانان منطقه هزاره تاون کویته بود که با ارائه مقاله و خطابه حماسی و پرشور خود حاضرین مجلس را به وجد آورد.

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره)، نمایشگاه عکس «عروج امام» به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته و با همکاری اداره کل فرهنگی حکومت بلوچستان به مدت سه روز 16 تا 18 خرداد در Art Gallery (گالری هنر) شهر کویته برگزار شد.

در مراسم افتتاح نمایشگاه عکس «عروج امام»، منظور حسین دبیرکل فرهنگی حکومت بلوچستان، سید ابوالحسن میری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته، فریدون پیرلورن معاون سرکنسول و همکاران سرکنسولگری ایران در کویته، داود ترین مدیر فرهنگ و رئیس مجتمع فرهنگی میر نصیرخان نوری حکومت بلوچستان، هاشم کهیتران مدیرکل گردشگری حکومت بلوچستان، کامل بلوچ مدیرکل امور باستانی و آثار تاریخی حکومت بلوچستان، مولانا انوارالحق حقانی خطیب مرکزی ایالت بلوچستان، مولانا دکتر عطاء الرحمان رئیس جمعیت اتحاد العلماء بلوچستان و نائب امیر جماعت اسلامی ایالت بلوچستان حضور داشتند.

مولانا انوارالحق حقانی خطیب مرکزی ایالت بلوچستان در سخنانی کوتاه، گفت: امام خمینی (ره) با توسل و تمسک به خداوند متعال، حکومت شاهنشاهی را از سرزمین اسلامی ایران کنار زد و نظام را مطابق با آموزه های اسلامی به امت سپرد.

وی افزود: هر وقت علماء امور و رهبری کشور را به عهده بگیرد، کشور به سوی رشد و توسعه پیشرفت می کند و امروز اگر جمهوری اسلامی روی پای خود ایستاده است و دیگر وابسته به کشورهای بیگانه نیست، از برکت رهبری عالمان دین است.

سخنران بعدی، منظور حسین دبیرکل فرهنگی حکومت بلوچستان بود که اظهار داشت: امروز یک روز بزرگ و به یاد ماندنی است و این نمایشگاه به یاد آن بزرگمرد تاریخ اسلام دائر شده است که با تمام وجود در مقابل قلدران و مستکبران جهان ایستاد. امام خمینی (ره) یک شخصیت "تحول ساز"  در تاریخ بود. او به ظاهر اگر یک مرد مسن و پیر بود ولی اراده و مقاومت اش، استوار از صخره ها و بلندتر از کوه ها بود. او یک دیوار آهنین در مقابل قدرت های طاغوتی بود.

وی افزود: پایه ی وحدت و همگرایی را که امام خمینی(ره) برای ملت اسلامی بنیان نهاد و اگر مردم پاکستان بر روی اندیشه های وحدت گرایی امام خمینی اجماع کنند، باور کنید که پاکستان نه تنها پیشرفت خواهد کرد بلکه دست قدرت های استکباری و استعماری که همه مان میدانیم علیه مردم پاکستان در حال توطئه هستند، از سرزمین مان قطع خواهد شد. اگر مسیر امام خمینی (ره) را دنبال کنیم، پاکستان نیز مانند ایران که علیرغم همه تحریم ها روی پای خود ایستاده است، به یک کشور مستقل تبدیل خواهد شد.

دبیرکل فرهنگی حکومت بلوچستان تأکید کرد: ما می خواهیم مناسبات گسترده با کشور دوست و همسایه مان ایران در عرصه های فرهنگی و گردشگری داشته باشیم و ما در این زمینه با مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در حال برنامه ریزی هستیم. ما رویدادهای فرهنگی خود را در زاهدان برگزار خواهیم کرد.

وی از هیئت های فرهنگی و هنری ایران رسماً دعوت کرد که سفری به بلوچستان داشته باشند و برنامه های مشترک فرهنگی به طور گسترده اهتمام کنند.

مولانا عطاء الرحمان، رئیس جمعیت اتحاد العلماء بلوچستان و نائب امیر جماعت اسلامی بلوچستان اظهار داشت: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) شبیه همان نظام بود که پیامبر مکرم اسلام (ص) در مدینه تشکیل داده بود.

سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته ضمن تشکر و قدردانی از حضور همه مهمانان به این مراسم، از دبیرکل فرهنگی و مدیر فرهنگی حکومت بلوچستان به خاطر همکاری در برگزاری این نمایشگاه قدردانی کرد.

وی گفت: امام خمینی (ره) فقط مختص به ایران نیست و تنها رهبر انقلاب ایران نیست بلکه ایشان متعلق به جهان اسلام و فراتر از آن رهبر همه ملت های آزاده و مستضعف جهان است که با انقلاب اسلامی یک تحول عظیمی در دنیا بوجود آورد.

میری افزود: امام خمینی(ره) بر قلب های مردم حکومت می کرد و انقلاب اسلامی و ایران بدون نام امام خمینی(ره) در هیچ جای دنیا شناخته شده نیست.

لاهور

به مناسبت سی چهارمین سالروز ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره)، مراسم بزرگداشتی با سخنرانی مهران موحدفر، سرکنسول و جعفر روناس، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور و علامه سید جواد حسین نقوی، رئیس جامعه عروه الوثقی برگزار شد.

در این مراسم که در محل جامعه عروه الوثقی برگزار شد، دیپلمات های ایرانی، علمای شهیر مثل علامه مشتاق حسین جعفری، علامه توقیر عباس و مدرسین طلبه جامعه عروه الوثقی حضور داشتند.

این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و مهران موحدفر؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور، صحیفه امام خمینی(ره) بنیانگذار معظم جمهوری اسلامی ایران را منشور انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: اگر بخواهند امام خمینی (ره) و راز عظمت و شکوه شخصیت این رهبر و نظر ایشان در مسائل سیاسی را بشناسید و قدرت این امام(ره) را در مقابله با امپریالیسم بدانید و برای آگاهی از مبارزه با نظام اراده و برتری و دفاع از حقوق مظلوم فلسطین و رژیم صهیونیستی و رژیم اشغالگر قدس، خواندن آیات امام بر همه ما واجب است.

وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) نسبت به گذشته و تاریخ سیاسی و اجتماعی معاصر و اوضاع و احوال اسلام و جهان بصیرت و آگاهی عمیقی داشت.

موحدفر گفت:‌ امروز سی و چهار سال از آن روز تلخ می گذرد، اما انقلاب اسلامی و نام و راه حضرت امام خمینی(ره) به عنوان میراث گرانبهای ایشان، به رهبری فرزند و جانشین عادلش در همان راهی که ایشان پیمودند. فعال تر و زنده تر از قبل است.

جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران سالروز ارتحال ملکوتی بنیانگذار معظم انقلاب اسلامی ایران را به تمامی مسلمانان جهان به ویژه حضار گرامی تسلیت گفت و اظهار داشت: به اعتقاد رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره) سه تحول بزرگ و تاریخی به وجود آورد، تحول در سطح ملی و کشور، تحول در سطح امّت اسلامی و تحول در سطح جهان. تحول در سطح کشور به سرانجام رساندن انقلاب اسلامی بود که این انقلاب، یک ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردم سالاری را جایگزین آن کرد. امام(ره) با رهبری خود، یک نظام دست نشانده و ذلیل در مقابل قدرت ها را از میدان خارج کرد و یک نظام مستقل و متکی به عزت ملی را جایگزین آن کرد. وی افزود: تحولی که در سطح امت اسلامی روی داد این بود که امام به دوره‌ی رخوت و بی‌تحرکی دنیای اسلام پایان داد.

وی ادامه داد: امروز امت اسلامی نسبت به دوران قبل از امام، پرتحرک تر، فعال‌تر و آماده‌تر است. مسئله‌ی فلسطین پس از آنکه به خیال صهیونیست ها و پشتیبانانشان یک مسئله‌ی تمام شده به حساب می‌آمد، با حرکت امام و تحوّل امام در سطح امت اسلامی، به مسئله‌ی اول جهان اسلام تبدیل شد.

وابسته فرهنگی کشورمان تحول در سطح جهانی را اساسی ترین تحول امام خمینی (ره) خواند و گفت: امام فضای معنویت و توجه معنوی را در دنیا زنده کرد، معنویت به دلیل سیاست های مادی‌گری و ضد معنوی از بین رفته بود. حرکت امام بزرگوار، رنگ معنوی را در دنیا دوباره زنده کرد.

سید جواد نقوی؛ رئیس جامعه عروه الوثقی سالروز ارتحال امام خمینی (ره) را فرصتی مناسب برای برقراری ارتباط با انقلاب اسلامی و اخذ راهنمایی از امام راحل عنوان کرد و گفت: افکار و اندیشه های امام برای ملت های آزادیخواه که به دنبال نجات از نکبت و ذلت بردگی هستند، بسیار ارزشمند است.

جواد نقوی با اشاره به اشعار علامه اقبال لاهوری گفت: این شاعر ملی و مفکر عظیم پیش بینی کرده بود، میرسد مردی که زنجیر غلامان بشکند و ملّت فارس را از لحاظ ذهنی آماده کرده بود. در نتیجه ملّت فارس فقیه اعظم امام خمینی (ره) را شناخت و به پیروی از اندیشه های ایشان به حکومت استبدادی «نه» گفت.

وی افزود: در عصر حاضر کشور پاکستان نیز برای حل مشکلات و رشد و توسعه همچون ایران نیاز مبرم به امام خمینی (ره) دارد. زیرا امام خمینی نماد نجات از ذلت و خواری و غلامی و هدایت به سمت آزادی و روشنگری است.

جواد نقوی گفت: امام خمینی (ره) امروز در میان ما موجود نیست ولی افکار ایشان به صورت مفصل و کامل وجود دارد و با استفاده از آن می توان راه حل برطرف ساختن مشکلات کشور و ملت را پیدا کرد.

غنا

مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در غنا در شهر آکرا برگزار شد.

یک مستند ویدیویی از شبکه پرس تی‌وی ایران توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در غنا تهیه و در اختیار شبکه پان آفریکن قرار گرفت و در این تلویزیون در ساعات پربیننده پخش شد.

همچنین، یک فایل صوتی درباره زندگی و دستاوردهای امام خمینی(ره) در برنامه رادیو باوکو پخش شد، در حالی که نسخه مستند ویدیویی آن در فیسبوک به صورت زنده بر روی صفحه رادیو پخش شده بود.

پس از اجرای برنامه در باوکو، برنامه‌های رادیویی دیگری نیز به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) در شهر بولگاتانگا، مرکز منطقه شمال شرقی اجرا شد.

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آنتن رادیویی را برای یکی از مبلغین مسلمانان در نظر گرفت تا به مناسبت رحلت امام (ره) در شهر سخنرانی کند .

یک مقاله توسط مؤسسه منابع و تحقیقات المصطفی برای صلح و امنیت بین ادیان نوشته شد و در 3 روزنامه آنلاین در غنا و یک اپلیکشن معروف منتشر شد.

بمبئی

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) وبیناری از سوی کانال تلویزیونی اس ان ان در فضای مجازی زوم با شرکت اندیشمندان و علمای دینی از مناطق مختلف هند و جهان همچون حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید محمد ابراهیم امام جمعه شهر بنگور مرکز ایالت کارناتاکا هند، حجت الاسلام و ال  مسلمین جناب آقای محمد اسلم رضوی رئیس هیات امنای علمای شیعه ایالت ماهاراشترا ، حجت الاسلام و المسلمین سید نفیس حیدر نقوی از ایالات متحده آمریکا برگزار گردید.

وبینار با توضیحاتی از سوی جناب آقای علی عباس وفا به عنوان مجری برنامه آغاز گردید. در ادامه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید محمد ابراهیم امام جمعه شهر بنگور مرکز ایالت کارناتاکا هند ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام راحل (ره) گفتند: ویژگی های شخصیتی امام بر هیچ کس پوشیده نیست اما کارنامه مهم ایشان احیای دین اسلام در قرن بیستم بود که این مهم با پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحقق یافت. پیروزی انقلاب خط بطلانی بر روی سلسله دو هزار پانصد ساله شاهنشاهی در ایران بود. تا قبل از آن تمامی قدرت های دنیا از حکومت ستم شاهی دفاع می کردند اما نیروی ایمان و بیداری مردم و هدایت رهبری آگاه و با بصیرت توانست حرکتی عظیم را به ارمغان آورد و هر روز شاهد دستاوردهای بیشمار آن در صحنه های مختلف هستیم.

در ادامه برنامه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محمد اسلم رضوی رئیس هیات امنای علمای شیعه ایالت ماهاراشترا ضمن عرض تسلیت به مناست چهل سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) بیان داشتند: اگر به تاریخ اسلام مراجعه کنیم می توانیم به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) می رسیم که آن چنین است که پیامبراکرم (ص) به هنگام تلاوت قرآن به این آیه رسیدند که خداوند می‌فرماید: و اگر روی  برگردانید (خداوند) جای شما را به مردمی غیر از شما خواهد داد که مانند شما نخواهند بود و از آن حضرت پرسیدند: کسانی که اگر ما روی برگردانیم خداوند آن‌ها را به جای ما قرار می‌دهد چه کسانی هستند؟ رسول خدا در حالی که بردوش سلمان فارسی می‌زد فرمود: «این مرد و قوم او هستند.»به درستی که ایران اسلامی ، توانسته اسلام ناب محمدی (ص) را در ارکان حکومت خود اعمال کند و امروزه شاهد عظمت انقلاب در همه زمینه ها هستیم.

وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران افزودند: قبل از پیروزی نهضت مردمی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بسیاری از جوامع درباره تشیع اصلاً چیزی نمی دانستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم جهان متوجه عظمت اسلام و تشیع در جهان شدند و گفتاری نو و مدرن در پیش همگان ارائه گردید. امام راحل (ره) تنها یک رهبر قوم و یا ملتی نبودند بلکه رهبر جهان اسلام و همچنین رهبر مستضعفان جهان بودند و با نام گذاری روز جهانی قدس بدون ترس و واهمه نشان دادند که باید از مظلومان دربرابر ظالمان دفاع کرد.

وبینار با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید حسین موسوی از کانادا ادامه یافت. ایشان ضمن عرض تسلیت به مناست سالگرد رحلت امام راحل (ره) گفتند: شخصیت های بزرگ تاریخ همواره کارنامه  ها و اعمال درخشانی از خود به یادگار می گذارند. حضرت امام خمینی (ره) یکی از آن شخصیت های بودند که تنها به دروان خاص متعلق نداشته و ندارند. هر روز بیش از پیش به ابعاد شخصیتی و کارنامه ایشان  پرداخته می شود که برای شیعیان و مستضعفان جهان مایه افتخار و مباهات است. انقلاب اسلامی راه را برای انقلاب امام عصر (عج) فراهم کرد و توانستند به همگان ایده ای جدید و نوین را ارائه دهد. امروزه انقلاب اسلامی باعث شده است که بسیاری از شیعیان که تا قدیم راه تقیه را در پیش گرفت بودند به راحتی دین و نظر خود را ارائه دهند و ما در آمریکای شمالی شاهد افزایش جوانان دیندار که پایند به دین هستند، می باشیم که این خود یکی از ثمرات انقلاب اسلامی محسوب می شود.

حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای شوکت حسین از آمریکا دیگر سخنران این وبینار بودند . ایشان در ابتدای سخنرانی خود ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) گفتند: ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) آنقدر زیاد است که نمی تواند در وقت محدود بیان کرد اما برای من چند شخصیت امام بیش از همه مهم است که آنها عبارت اند از اهمیت امام راحل (ره) به وقت و زمان، من خود از بسیاری از اساتید خود شنیده ام که هیچ زمان امام دیر نمی کرد و ما هرگز منظر وی برای  رسیدن به کلاس نبودیم بلکه ایشان حتی زودتر از زمان در کلاس درس حاظر بود و او منتظر ما بود. در تبعید هنگامی که در تبعید بودند راس ساعت 9 به حرم امیر المومنین حضرت علی (ع) برای زیارت مشرف می شودند و همگان ساعت خود از آمدن ایشان تنظیم می کردند. دیگر از ابعاد شخصیتی ایشان خواند نماز اول وقت بود. ایشان پیش از اذان در مسجد بود و نماز اول وقت را مهمتر از همه مهم می دانستند. دیگر از ابعاد شخصیتی ایشان تبحر علمی ایشان در تدریس دروس بود و در اصول و فقه به معنای کلمه ماهر بودند و اعتقاد داشتند روحانیون بایستی در علم و آگاهی متبحر و استاد باشند تا بتوانند پاسخگوی سوالات نسل جوان در زمینه شرعی باشند. ایشان همچنین بسیار رئوف و مهربان بودند و به همه خانواده و حتی خدمتکاران کمک و یاری می کردند.

در ادامه یکی از شاعران به نامه میرزا حسن در مدح امام خمینی (ره) اشعاری را خواندند. پس از ایشان حجت الاسلام و المسلمین سید نفیس حیدر نقوی از ایالات متحده آمریکا ضمن عرض خرسندی از حضور در این وبینار و همچنین عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیان گذار  انقلاب اسلامی بیان داشتند: شناخت شخصیت امام راحل (ره) بسیار مهم می باشد و برای این مهم باید به مراجع و کتب معتبر رجوع کرد. شناخت ابعاد شخصیتی ایشان به همگان کمک می کند تا بیشتر و بهتر درباره انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن آشنا شد. من خود در مراسم تشیع جنازه امام راحل (ره) شرکت کردم و به چشم دیدم که سیل جمعیت سوگوار چگونه امام خود را بدرقه کردند که شاید تاریخ تا کنون اینگونه تشیع جنازه را به خود ندیده است. این عشق و محبت مردم به اماشان نتیجه عمل عالی و نیکوی ایشان بود. باید گفت که امام خمینی (ره) تنها متعلق به ایران نبود بلکه رهبر همه مسلمانان و مستضعفان جهان نیز بود و به همین خاطر آزادگان و آزادی خواهان جهان از ایشان تا به امروز به نیکی یاد می کنند.

در ادامه وبینار جناب حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای میرزا عسکری حسین از کشور کویت و همچنین میرزا علی اکبر از شهر چیتور از ایالت راجستان هند در باره شخصیت حضرت امام خمینی (ره) سخنرانی کردند.

علاقمندان می توانند برای استفاده و بهره برداری از سخنرانی کامل اندیشمندان اسلامی به آدرس https://www.youtube.com/watch?v=IX1U3HnLOU4&t=749s مراجعه کنند.    

  سنگال

 در تاریخ 17 خرداد ماه 1402 مراسمی به  مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در محل سفارت کشورمان با مشارکت سفارت و دانشگاه المصطفی و رایزنی فرهنگی و حضور اساتید دانشگاه المصطفی برگزار گردید.

در ابتدا استاد «حمید جلّو» آیاتی از قرآن کریم را قرائت نمود. سپس حجت الاسلام و المسلمین آقای اسدی رئیس دانشگاه المصطفی ضمن خوشامدگویی به اساتید و میهمانان، مناسبت این نشست را تجدید میثاق با امام راحل(ره) و یادآوری ایام سالگرد رحلت ملکوتی ابرمرد تاریخی جهان اسلام برشمرد و افزود، امام (ره) راه روشن استقلال را به ما آموخت و توصیه نمود، چنانچه مومن باشید و ایمان راسخ داشته باشید، می توانید در قله جهان قرار بگیرید و همیشه ذکر و یاد ایشان برای ما الهام بخش و روحیه بخش در مسیر خدمت به اسلام است. حضرت امام خمینی(ره)، قرآن را در عصر حاضر و مکتب اهل البیت(ع) را به عنوان فرهنگ انسان ساز احیا نمودند. وی در ادامه افزود، رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت ا.. خامنه ای (مد ظله العالی) به مناسبت ایام سالگرد ارتحال امام(ره) در بیانات خویش به جامعیت شخصیت امام خمینی(ره) اشاره کردند و ابعاد شخصیّت امام بزرگوار را از ابن‌سینا و شیخ طوسی وسیعتر اعلام داشتند که در تمامی دانش های دینی، فقه، فلسفه، عرفان .. سرآمد تمامی شخصیت های برجسته تاریخی است و این موضوع باید دستمایه تحقیقات و افراد محقق و پژوهشگر قرار گیرد.

سپس استاد «شیخ خلیل الرحمان سی» با اشاره به معنویت و اخلاق در کلام و سخنان امام خمینی(ره) که نشانه عدم توجه به مادیات و زندگی دنیوی بود و همین امر نیز موجب وحشت نظام های غربی از ظهور انقلاب اسلامی گردید و عدم مادی گرایی و معنویت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، نقطه قدرت و قوت آن بود. مسیر امام در روند تاریخی خویش در عرصه بین المللی، مقابله با استکبار و جهان غرب بود و این تفکر و اندیشه پس از پیروزی انقلاب نیز توسط امام تداوم داشت و مردم ایران نیز این موضوع را دنبال کردند و به خود ترس راه ندادند. روح و اخلاق انسانی امام خمینی(ره) الگوی مردم ایران بوده و هست و از آن تبعیت می کنند. ان شاالله این امر ادامه خواهد داشت و با ظهور امام زمان(عج) به کمال خواهد رسید. وظیفه ما به عنوان اساتید دانشگاه المصطفی، آموزش امور دینی و شناساندن راه و روش امام خمینی(ره) و درس آزادگی در بین فراگیران و دانشجویان است تا در آینده جامعه معنوی و دینی فرهیخته بوجود آید.

 

سپس جناب آقای دکتر دهشیری ضمن تشکر از حضور اساتید، اشاره کرد که برگزاری این نشست به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) است، شخصیتی که همه ما مدیون حرکت و قیام وی هستیم. مهمترین توصیه ایشان تبعیت از راه و مسیر پیامبران است. دیدگاه های حضرت امام (ره)در عرصه داخلی بحث پیوند دیانت و سیاست است که در قالب نظام ج.ا.ایران تبلور پیدا کرد که جمهوریت به عنوان شکل و اسلام به عنوان اساس و بنیان ارزشی انقلاب اسلامی بود. بر پایه این پیوند، آنچه در انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت عبارت از آزادی، عدالت و اخلاق و معنویت است. در اسلام برخلاف سایر ایدئولوژی ها باید آزادی توأم با مسئولیت پذیری باشد. در اندیشه امام، ایده ی اخلاق و معنویت می تواند این دو مقوله آزادی و عدالت را به هم پیوند دهد.  با نظامی که توسط ایشان بنیان نهاده شد، توانست دو مقوله فرد و اجتماع را با اخلاق و معنویت در سامان اجتماعی و فردی وارد نماید و پیوند را بوجود آورد. در عرصه بین المللی امام(ره) همواره بر وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشتند و وحدت را بنیان مقاومت می دانستند و معتقد بودند در صورتی که مسلمان با یکدیگر وحدت و انسجام داشته باشند، می توانند در مقابل صهیونیست و دشمن مقاومت نمایند.در عرصه بین المللی نیز نفی نظام سلطه از ایده های امام(ره) بود که در آن زمان امپریالیسم غربی و سوسیال امپریالیسم شرقی بود که در چارچوب سیاست نه شرقی و نه غربی قرار گرفت. هم اکنون نیز ما همان نفی سلطه و استقلال طلبی را دنبال می کنیم. بنابراین حضرت امام خمینی(ره) اندیشه ای را بنیان گذاردند که تنها مربوط به داخل نمی شد، بلکه منطقه ای و بین المللی را در بر می گرفت. در واقع اندیشه امام خمینی(ره) فرامکانی و فرازمانی است و نسل حاضر و آینده می توانند از آن بهره ببرند. وی در خاتمه ابراز امیدواری نمود که همگان به راه و اندیشه امام(ره) تأسی کنند و ادامه دهنده تفکر و اندیشه ایشان در همه اعمال و رفتار خویش باشند.

سپس حضار با ذکر صلوات به استقبال سخنران بعدی، «شیخ موسی» رفتند که وی مطرح نمود اندیشه امام خمینی(ره) در مسیر اهل البیت(ع) است و حضور ایشان در ایران موجب احیا و استقرار اسلام و آموزه های آن در بین مردم گردید. اکنون تمام جهان، کشور ایران را به عنوان الگوی اسلامی می شناسند و از موضع گیری آن در مقابل هجمه دشمنان اسلام و مسلمانان آگاه هستند.

پس از وی،«شیخ یوسف» مطالب خود را چنین مطرح نمود که امام خمینی(ره) با استفاده از آیات قرآن، روایات و احادیث لغات جدیدی را وارد واژگان و کلام رهبران و خطبای دینی نمود، مثل مستضعفین، مستکبرین و شیطان اکبر و .. که مورد توجه مسلمانان در جهان قرار گرفت و در عرصه بین المللی ظهور و بروز یافت. شعارهای خاص توسط ایشان مانند استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی که در ایران مطرح شد، به زودی در بین مردم جهان با توجه به آزادی خواهی و استقلال طلبی مورد توجه قرار گرفت. برکات و نتایج اقدامات و اندیشه های امام خمینی(ره) در حال حاضر در بین همگان جاری است و حضرت آیت ا.. خامنه ای نیز در این مسیر، برای هدایت مردم جهان اسلام، ارائه رهنمود می نماید. از درگاه خداوند برای سلامتی ایشان دعا می کنیم.

الجزایر

به مناسبت فرارسیدن سی و چاهرمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) مراسم با شکوهی از سوی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در محل سفارت برگزار شد .

در این مراسم، جمعی از اندیشمندان و شخصیت‌های فرهنگی-علمی-سیاسی و انقلابی از اقشار مختلف شرکت کرده و به مقام والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کردند .

برنامه‌های اجرا شده در این مراسم به شرح زیر انجام پذیرفت :

  1. -    اجرای سرود ملی دو کشور
  2. -    تلاوت آیاتی از کلام الله مجید
  3. -    پخش کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری پیرامون شخصیت حضرت امام خمینی (ره) و حالات آن حضرت در آخرین روز عمر شریف خود .
  4. -    سخنرانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران .
  5. -    سخنرانی اندیشمند بزرگ الجزایری دکتر عمار طالبی نایب رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر .
  6. -    پخش کلیپی از آخرین روز حیات حضرت امام خمینی (ره) ..
  7. -    سخنرانی استاد پرفسور جمال تراکه .
  8. -    سخنرانی استاد دکتر موسی عبد اللاوی معاون جمعیت علمای مسلمان الجزایر  .
  9. -   سخنرانی آقای دکتر یوسف حوری استاد حقوق بین الملل دانشگاه‌های الجزایر و مشاور وزیر آموزش عالی و پژوهش علمی .
  10. -   پخش کلیپی پیرامون امام خمینی و آزادی قدس شریف .
  11. سخنان آقای پرفسور عمار طالبی نایب رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر :

سوریه    

علماء، اندیشمندان، سیاستمداران، کارشناسان و مقامات سوری، اندیشه‌های حضرت امام خمینی (ره) را در سی و چهارمین سالروز ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران تشریح و شخصیت ایشان را به عنوان امام(ره) و بانی وحدت میان مسلمانان گرامی داشتند.

مراسم بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران با حضور جمع کثیری از علمای مذهبی اندیشمندان مقامات نظامی سیاستمداران، کارشناسان اجتماعی و اصحاب رسانه سوریه به همراه معاون وزیر دفاع سوریه، حسین اکبری، سفیر کشورمان، حجت‌الاسلام و المسلمین صفار هرندی، نماینده دفتر ولی فقیه در سوریه و ایرانیان مقیم به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در سالن همایش­های بین­المللی مکتب اسد در دمشق برگزار شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری در سخنرانی خود که به زبان عربی بیان شد به مفهوم سیاست خارجی از دیدگاه امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: اصول این سیاست مبنی بر ایجاد روابط مستحکم بین کشورهای اسلامی و اجتناب از تفرقه بین مسلمانان است .

وی افزود: ایجاد یک اتحاد بین کشورهای مسلمان به منظور مبارزه با دشمنان اسلام به­خصوص در راس استکبار جهانی یعنی آمریکا است که امام آن را شیطان اکبر نامیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید صفار هرندی، نماینده ولی فقیه در سوریه با تشریح بیانات حضرت امام خمینی(ره) در زمان حج و تاکیدات ایشان بر مقابله با استکبار و بتهای زمان گفت: امام خمینی(ره) تمام مسلمانان را برای متحد شدن و مقابله با دشمنان و اینکه مسلمانان آزاد باشند و از کرامت وناموس خود دفاع کنند دعوت کرد.

وی در سخنرانی خود که به زبان عربی بود بر ادامه راه جهاد که حضرت امام خمینی(ره) فاتح آن بود تاکید کرد و افزود: این راه شریف و مهم باید ادامه پیدا کند تا تمام آرمان­های اسلام و اهداف مردم مستضعف عملی شود.

ژنرال بازنشسته ارتش سوریه با اشاره به سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: انقلاب اسلامی جریان دارد و همچنین ادامه پیدا می­کند.

در ادامه این همایش ابو حامد از فلسطین و چندین کارشناس سیاسی سخنان خود را درباره امام خمینی(ره) و آزادی فلسطین مطرح کردند.

در حاشیه این مراسم، ضمن پخش فیلم درباره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همراهی مردم کشورمان با ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی، رونمایی از دو کتاب؛ یکی دوران زندگانی حضرت امام خمینی(ره) از ابتدا تا روز ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ و تشییع پیکر مطهر ایشان در بهشت زهرا (س) و دیگری هم کتاب اقدامات شهید سلیمانی در محور مقاومت با عنوان شهیدالقدس و اجرای گروه سرود مقاومت مردمی برگزار شد.

دهلی نو

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال جانسوز امام خمینی(ره)، همایشی با عنوان «بررسی اندیشه‌های سیاسی و عرفانی امام خمینی(ره)» به همت رایزنی فرهنگی و با مشارکت سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو برگزار شد.

ایرج الهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ ممتاز علی، امام جمعه امامیه هال دهلی، پروفسور اختر الواسع، رئیس بنیاد خسرو دهلوی، مهندس محمد سلیم، نایب امیر جماعت اسلامی هند، پروفسور اخلاق آهن، رئیس گروه مطالعات فارسی و خاورمیانه دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی نو و حدود 370 نفر از علاقه‌مندان امام راحل حضور داشتند.

ایرج الهی با اشاره به ورود دنیا به یک نظام جدید جهانی، گفت: رهبر معظم انقلاب از این مرحله به عنوان«پیچ تاریخی» یاد کرده‌اند و ویژگی‌ها و شرایط دنیا دچار تغییر و تحول شده‌ و با گذشته متفاوت شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند در ادامه، به ویژگی‌های دنیای جدید از جمله انتقال قدرت از غرب به شرق، احیای معنویت، شجاعت و قوی شدن ملت‌های مستضعف و پایان نظام تک‌قطبی در جهان پرداخت و توضیحاتی در خصوص آن ارایه کرد.

وی به نقش امام خمینی(ره) در معماری نظام کنونی جهان پرداخت و تاکید کرد: اولین جنبه حرکت امام خمینی(ره)، «شکستن ابهت ابرقدرت‌های جهان» است. ایشان در زمانی که شوروی و آمریکا سرنوشت تمام جهان را در دست داشتند، با طرح تعبیر«نه شرقی نه غربی» ثابت کرد که ملت‌ها بدون وابستگی به بلوک شرق و غرب نیز می‌توانند پیشرفت کنند. زمانی که امام فرمود: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌‌تواند بکند»، ابهت آمریکا شکسته‌شد و البته بعدها جهانیان نیز متوجه شدند که این حرف امام بی‌معنا نبوده است.

ایرج الهی در ادامه سخنان خود، «توجه به معنویت و دین» را دومین ویژگی امام خمینی(ره) برشمرد و افزود: مبنای حرکت امام نفاذ قوانین اسلامی است و بعد از توجه ایشان به معنویت در نقاط دیگر جهان نیز توجه به معنویت و ادبیات الهی بخش گسترش پیدا کرد و  روحیه مبارزه با مستکبران در جهان مستحکم ترشود.

وی سومین ویژگی حضرت امام خمینی(ره) را «تقویت اعتماد به نفس در ملت ایران و دیگر ملت‌ها» دانست و تاکید کرد: ایشان از یک سو به ملت ایران اعتماد کرد و از سوی دیگر اعتماد به نفس ملت ایران را احیا کرد و ملت‌های جهان وقتی دیدند که مردم ایران با دست خالی در مقابل ارتش ایران مقاومت کرده‌اند، متوجه شدند که با دست خالی نیز می‌توان با دشمنان جنگید.

ایرج الهی «چالش آفرینی برای  آمریکا» را چهارمین ویژگی امام خمینی(ره)  خواند و تاکید کرد : حضرت امام با قوت در برابر زیاده‌خواهی دشمنان ایستادگی و جنگ هشت ساله عراق علیه ایران را مدیریت و تحریم اقتصادی آمریکا را به خوبی اداره کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند «توجه به مسئله فلسطین» را پنجمین ویژگی حضرت امام خمینی(ره) بیان کرد و گفت: غربی‌ها تلاش می‌کردند مسئله فلسطین را تمام شده قلمداد کنند. اما، امام با درایت خود این مسئله را تبدیل به مسئله روزجهان کرد و آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز قدس و روز همبستگی با فلسطینیان اعلام کرد تا  هر سال مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان حمایت و همبستگی خود را با مردم مظلوم فلسطین ابراز کنند.

وی به  اهمیت راهپیمایی‌های اربعین پرداخت و با تاکید بر اینکه امروزه جهان بدون راهپیمایی اربعین به صورت یک ماهیت توخالی جلوه می‌کند، گفت: اگر تلاش‌های امام خمینی(ره) نبود، اربعین به این صورت برگزار نمی‌شود. امیدواریم این راهپیمایی اربعین به ظهور امام زمان(عج) و حرکت در تحت لوای آن حضرت (عج)  منتهی  شود.

فریدعصر گفت: نهضت جهانی امام خمینی(ره) محدود به جغرافیای ایران و صرفا به جهت کسب قدرت سیاسی در جامعه ایران نبوده است، بلکه برخاسته از عمیق‌ترین و ریشه‌دارترین آموزه‌های عرفانی و اخلاقی بود.

رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو افزود: برای نسل‌های جدید بعد عرفانی حضرت امام(ره) چندان شناخته شده نیست، باوجودی که نخستین تالیفات ایشان و دشوارترین آنها مربوط به عرفان است.

فریدعصر در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: می‌توان گفت امام خمینی(ره) تلاش کرد که سلوک عرفانی و اخلاقی را در سطح جامعه متجلی کند و مراحل سلوکی معروف به اسفار اربعه را که عبارت است از سیر من الخلق الی الحق،سیر بالحق فی الحق، سیر من الحق الی الخلق بالحق ، در مرحله چهارم به سمت مردم رجوع کرد و سعی داشت در سیر الی الحق مع الخلق بالحق با مردم به سمت حضرت حق حرکت کند. این است که در این مسیر مقدس جان‌های بسیاری از گوشه گوشه جهان بالفطه با حرکت امام(ره) همراه شد.

رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو تاکید کرد که امام خمینی(ره) قرائت گوشه‌گیری و انزوا از عرفان را کنار زد و در قامت یک پیشوای واصل مردم را  به سمت خدا حرکت و مسیر سعادت را به آنها نشان داد.

وی افزود: امروزه بعد از گذشت 34 سال از ارتحال حضرت امام، شاهد آثار نورانی ایشان در اقصی نقاط جهان هستیم و مراسمی که به این مناسب در شهرهای مختلف جهان برگزار می‌شود، شاهدی بر این مدعاست.

اختر الواسع گفت:امام خمینی(ره) در اقوال، افعال و آثار خود زنده‌ و اندیشه سیاسی امام بر اساس اطاعت الهی استوار است و نظامی که ایشان در ایران به وجود آورد، بر پایه ارزش‌های اخلاقی و اسلامی است.

وی افزود: در ایران مرد و زن از حقوق برابر برخوردار هستند. چرا که در ایران حکومتی اسلامی برقرار است و اسلام علمبردار حقوق زن در جهان است و کشورهای غربی که داعیه حقوق زن را دارند، باید ایران را الگوی خود قرار دهند.

اختر الواسع در ادامه به پیشرفت‌های زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف زندگی پرداخت و گفت: زنان ایرانی با پایبندی به حجاب و ارزش‌های اسلامی، روز به روز به سمت افق‌های نوین پیشرفت در حال حرکت هستند.

وی مطرح کرد: یکی از شاهکارهای امام  خمینی(ره) این بود که ایشان نظریه ولایت فقیه را به عنوان یک نظام حکومتی به جهانیان عرضه کرد. امروزه می بینیم که حکومت ولایت فقیه یکی از روش‌های موفق کشورداری است.

اختر الواسع با اشاره به شخصیت عرفانی امام خمینی(ره) به جنبه‌های مختلف زندگی ایشان پرداخت و گفت: ایشان با سادگی و انکساری تمام زندگی بسر کرد و جانشین ایشان،حضرت آیت الله سید علی خامنه‌ای نیز به عنوان شاگرد حقیقی ایشان پایبند به همین روش زندگی است.

در بخش دیگر برنامه، محمد سلیم، نایب امیر جماعت اسلامی هند در سخنان خود گفت: شخصیت حضرت امام خمینی(ره) نه فقط برای مردم ایران، بلکه تمامی مردم جهان دارای برجستگی است.

وی افزود: در قرن بیستم، چند شخصیت دینی بپا خاستند و خدمات مهمی برای جهان اسلام انجام داده‌اند مانند ابوالاعلی مودودی و سید قطب و نام امام خمینی(ره)  در این میان، بسیار درخشان است که همیشه تاکید داشت که اسلام یک نظام سیاسی است که قابلیت تشکیل یک حکومت را دارد.

محمد سلیم گفت: نهضت امام خمینی(ره) به ظاهر باعث تغییر سیاسی در محدوده جغرافیایی ایران شد، اما اثرات آن امروزه نیز در جهان قابل مشاهده‌است.

 نایب امیر جماعت اسلامی هند تاکید کرد : انقلاب ایران، یک انقلاب سیاسی نبود، بلکه یک انقلاب اخلاقی بر اساس تقوی، توکل به خدا و  اعتماد به مردم بود و بعدها دشمنان برای از بین بردن آن توطئه‌های بسیاری کردند.

وی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران، باعث تقویت اتحاد اسلامی شد و به دنبال آن، تعصبات فرقه‌ای کنار زده ‌شد و مسلمانان به سوی  تشکیل خیر امت حرکت کردند.

نایب امیر جماعت اسلامی هند در ادامه به پیشرفت‌های ایران بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و اسلام را باعث و بانی آن خواند و افزود: امام خمینی(ره) به مسئله فلسطین به عنوان یکی از مسایل مهم جهان اسلام می‌نگریست و همیشه بر شعار نه شرقی و نه غربی پافشاری می‌کرد که بیانگر اعتقاد راسخ ایشان به بالادستی نظریات اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ ممتاز علی در سخنان خود با تاکید بر این نکته که برای فهم و درک انقلاب اسلامی ایران ما باید انقلاب عاشورا را درک کنیم، گفت: سیاست اسلامی بر پایه عرفان استوار است و با سیاست‌ دنیوی فرق دارد و اسلام بهترین نمونه سیاست را به جهانیان عرضه کرد.

وی به پیشرفت‌های ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: آوازه امام خمینی(ره)  و شخصیت ایشان در سراسر جهان پیچیده و آثار انقلاب اسلامی امروزه در اقصی نقاط جهان دیده می‌شود.

شیخ ممتاز علی به زندگی ساده و بی آلایش امام خمینی(ره) پرداخت و گفت: من شرف ملاقات با ایشان را پیدا نکردم اما با نایب بر حق ایشان آیت الله سید علی خامنه‌ای در طی سفر ایشان به هند در دوران ریاست جمهوری ملاقات کرده‌ام و زندگی ایشان نمونه زندگی امام خمینی(ره)  است.

اخلاق احمد آهن در سخنان خود با اشاره به اشعار عرفانی امام خمینی(ره) به شخصیت ادبی ایشان پرداخت و با شرح برخی از اشعار ایشان آنها را بیشتر پیرو سبک عراقی قلمداد کرد و در ادامه اشعاری از سروده‌های خود درباره امام خمینی(ره)  را قرائت کرد.

لازم به ذکر است که در میان برنامه چند کلیپ از زندگی حضرت امام خمینی(ره)  و یک کلیپ از انتشارات رایزنی درباره امام خمینی(ره)  به زبان اردو پخش شد و گروهی از بچه‌ها سرود سلام فرمانده را به خوبی اجرا کردند .

در پایان، از کتاب ترجمه اردوی کتاب «زندگی به سبک روح الله» اثر علی اکبر سبزیان و ترجمه مولانا سید عقیل حیدر زیدی رونمایی به عمل آمد.

همچنین، نشست خبری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو با روزنامه نگاران هندی در محل خانه فرهنگ کشورمان برگزار شد. در این نشست خبری، نمایندگان روزنامه‌های صحافت، انقلاب، میرا وطن، قومی بهارت، ویرات (هندی) و سائبان حضور داشتند.

فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو معرفی میراث مشترک ایران و هند را یکی از اولویت‌های رایزنی فرهنگی ایران خواند و افزود: ما با همکاری روزنامه‌نگاران هندی می‌توانیم بستر مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های میراث مشترک دو کشور ایران و هند فراهم کنیم.

وی خطاب به روزنامه‌نگاران هندی، آگاهی بخشی به مردم را یکی از رسالت‌های مهم رسانه خواند و افزود: امیدواریم با کمک روزنامه‌نگاران ایرانی و هندی یک تصویر روشن از زندگی شرقی در دو کشور ایران و هند را برای مردم دو کشور ترسیم نماییم.

فریدعصر اظهار امیدواری کرد که بتوان زمینه سفر روزنامه‌نگاران هندی به ایران و روزنامه‌نگاران ایرانی به هند را فراهم کرد تا مردم ایران و هند از وضعیت دو کشور تصویر واضحی به دست آورند.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به برگزاری مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره) که هر سال در ایران و هند برگزار می‌شود، گفت: امام خمینی(ره) صرفا متعلق به ایران نیست بلکه یک شخصیت جهانی است، مانند دیگر شخصیت‌های جهانی که محدود به یک جغرافیا نیستند همانند مهاتما گاندی که ایرانیان وی را به خوبی می‌شناسند.

وی با تاکید بر علاقه مردم هند به امام خمینی(ره) به دلایل این علاقه‌مندی پرداخت و گفت: دلیل این امر بسیار روشن است و آن آرمان‌های مشترک امام خمینی و مردم هند مانند آزادی خواهی، ظلم ستیزی، دشمنی با استعمار و مانند آن است.

فریدعصر در ادامه با اشاره به نظریه حضرت امام(ره) مبنی بر تکلیف انسان کامل به همراهی خلق برای حرکت به سوی تعالی، گفت: ابتکار امام(ره) این بود که این نظریه را در جامعه با همراهی مرجعیت و مردم پیاده کرد.

وی افزود: نامه حضرت امام خمینی(ره) به گورباچف مبنی بر آشنایی با اندیشه‌های عرفانی ابن عربی، مظهر اندیشه‌های عرفانی حضرت امام است و هنوز هم تشنه تفسیر است. جامعه هندی هم یک جامعه عرفانی است و طرح ابعاد عرفانی امام خمینی(ره) در این کنفرانس سازگار با طرز فکر مردم هند است و می‌تواند در تببین هرچه بیشتر اندیشه‌ها و نظریه‌های امام خمینی(ره) مفید واقع شود.

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو هیأتی از علاقه مندان حضرت امام خمینی(ره) از هند برای شرکت در مراسم ارتحال عازم ایران شدند.

در مراسمی که برای بدرقه این هیأت توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو برگزار شد فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در دهلی نو در سخنان خودش با اشاره به تاریخ مشترک ایران و هند خاطرنشان کرد: هر دو کشور خاطراتی از حضور استعمار بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم در کشورشان دارند.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو گفت: انقلاب اسلامی به رهبری بی نظیر بنیانگذار جمهوری اسلامی و با شعار استقلال و آزادی و نه شرقی ، نه غربی به پیروزی رسید.

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) برپایه آموزه های اسلام ناب محمدی (ص) نهضت تاریخی خود را با پشتوانه مردمی آغاز کرد.

در ادامه مدعوین شرکت کننده هم سخنانی را در این جلسه ارائه دادند و از شوق و علاقه خود به ایران و انقلاب و امام(ره) سخن گفتند.

بمبئی

به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) مراسمی به همت مؤسسات و سازمان مردن‌نهاد و با همکاری سازمان جوانان شیعه اثنی عشری شهر بمبئی در سالن اجتماعات مجتمع قیصر باغ شهر بمبئی برگزار شد.

این مراسم با تلاوتی چند از آیات کلام الله مجید آغاز شد و در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی حسینی گفت: سی و چهار سال از رحلت آن بزرگ مرد تاریخ می‌گذرد، اما هر سال به اندیشه‌ها و خصوصیات ایشان در محافل و مجالس از زوایای مختلف پرداخته می‌شود. امام خمینی(ره) دارای شخصیتی بی نظیر بودند از جمله آنها به نترس بودن در برابر دشمنان می‌توان اشاره کرد.

وی افزود: از زمان آغاز شکل گیری نهضت انقلاب تا پیروزی شکوهمند و از زمان پیروزی تا به امروز دشمنان انقلاب با استفاده از دسیسه‌های مختلف خواستار از بین بردن انقلاب اسلامی ایران هستند ولی تمامی تلاش‌های آنها با تدبیر ولایت فقیه نابود شده است و این نشانه ای از راه درست انقلاب اسلامی است.

در ادامه برنامه حجت الاسلام والمسلمین سید ضیغم رضوی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحان بنیان گذار انقلاب اسلامی گفت: در این وقت محدود نمی‌توان به ابعاد شخصیتی امام راحل(ره) پرداخت و حتی نمی‌شود به زندگی سیاسی ایشان پرداخت اما بهترین شناخت از امام راحل (ره) را می توان در بیانات و منویات رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی فهمید.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب امام خامنه‌ای (مدظله العالی) در بیاناتشان اظهار داشتند که امام فردی عاقل و دور اندیش بودند، به خوبی دشمن را می شناختند و محتاط بودند ، قاطع و استوار رهبری نهضت عظیم قرن را دست داشتند و قاطع و استوار تواستند این نهضت را به پیروزی برسانند و به همه لحاظ همه صفات و خصوصیات یک انسان کامل در ایشان جمع شده بود و توانسته بودند، پرودگار و وجدان خود را راضی کنند.  

در ادامه این برنامه، سرود سلام فرمانده توسط کودکان و نوجوانان دختر و پسر اجرا شد.

بنگلادش

احمد رضا فاروکی و مولانا ابوحنیف مدوپوری دو میهمان اعزامی از بنگلادش برای شرکت در مراسم 34 مین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) که با معرفی و هماهنگی رایزنی فرهنگی عازم این سفر معنوی و تاثیر گذار شده بودند، پس از بازگشت به کشور خود با حضور در محل رایزنی فرهنگی با سیدرضا میرمحمدی دیدار و گفت‌وگو کردند.

این دو فعال فرهنگی ، رسانه ای و دینی بنگلادشی ضمن تشکر از مساعدت و اقدام رایزنی فرهنگی برای معرفی و اعزام خود، از میزبانی عالی جمهوری اسلامی ایران ، تاثیرات این سفر معنوی و آشنایی بیشتر خود با شخصیت و جایگاه بی بدیل حضرت امام راحل و جمهوری اسلامی ایران در میان ملت های دنیا صحبت کرده و از این سفر به عنوان تجربه ای گرانبها و ارزشمند که هیچ وقت فراموش نخواهند کرد، یاد کردند.

شیخ احمد فاروکی چهره و فعال رسانه ای در این دیدار عنوان کرد که دهها پست از این سفر (در باره امام راحل و جمهوری اسلامی ایران) در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده و ابوحنیف مدوپور هم اشاره کرد که در مدارس تحت مدیریت و مسئولیت خود از دریافت ها و تاثیرات مثبت این سفر، شخصیت بزرگ و بی نظیر امام راحل و پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران، صحبت و سخنرانی خواهد کرد.

سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی ایران هم در این دیدار ضمن تشکر از فاروکی و مدوپوری بخاطر حضور در رایزنی فرهنگی، در خواست کرد دریافت ها و بر داشت های خود از این سفر را هر چه بیشتر در بین مخاطبان و علاقه‌مندان بنگلادشی منعکس و منتشر کنند.

 

 

ادامه دارد

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved