logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/14 - 08:16
  • 507
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه دولتی مسکو:

مایلیم از تجربیات غنی ایران در زمینه علمی ـ دانشگاهی بهره‌مند شویم

الکساندر لیوشین گفت: دانشکده مدیریت دانشگاه دولتی مسکو مدیران دولتی آینده روسیه را تربیت می‌کند و مایل هستیم از تجربیات غنی ایران بهره‌مند شویم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی برخط با عنوان «نقش سازمان همکاری شانگهای در دنیای مدرن؛ دیدگاه ایران و روسیه» میان پژوهشگران جوان دو کشور توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه و با همکاری اداره‌کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه‌ دولتی مسکو و دانشگاه امام صادق(ع)  برگزار شد.

در این نشست که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های دولتی مسکو و امام صادق (ع) حضور داشتند، ظرفیت‌ها، چالش‌ها و جنبه‌های مختلف همکاری‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

کارشناس نمایندگی فرهنگی کشورمان در مسکو ضمن ابراز خرسندی از فرصت دست‌داده جهت گفت‌وگوی نزدیک جوانان پژوهشگر ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد با توجه به ارتقاء سطح روابط دو کشور در همه زمینه‌ها، ارتباطات گسترده‌ای نیز میان جوانان به عنوان کسانی که مدیران نسل آینده خواهند بود، در تبادل نظر و اشتراک تجربیات و دانش به وجود بیاید.

الکساندر لیوشین؛ معاون رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه دولتی مسکو، برگزاری این جلسه را برای انتقال تجارب در حوزه همکاری‌های کشورهای عضو شانگهای میان اساتید و دانشجویان ایران و روسیه مفید ارزیابی کرد.

وی اظهار داشت: دانشکده مدیریت دانشگاه دولتی مسکو امروز 30 ساله شد و برگزاری اولین وبینار بین جوانان ما و جوانان ایرانی یک نوع زینت‌بخش این جشن خواهد بود.

لیوشین افزود: این دانشکده، مدیران دولتی آینده روسیه را تربیت می‌کند و مایل هستیم از تجربیات غنی ایران به عنوان کشوری که سال‌های طولانی تحت تحریم غرب بوده در جهان چندقطبی که به تازگی وارد آن شده‌ایم، استفاده کنیم.

روابط ایران و روسیه دوستانه و رو به گسترش است

در ادامه این نشست، الکساندر نائوموف؛ رئیس مرکز قدرت نرم و انقلاب‌های رنگی این دانشکده نیز ضمن ابراز تمایل به برقراری ارتباطات بیشتر با دانشگاه‌ها و مراکز علمی فرهنگی ایران، گفت: امیدوار هستیم با توجه به روابط رو به گسترش ایران و روسیه که خود دارای تمدن و فرهنگ غنی هستند بتوانیم در آینده پرچم‌دار تعاملات فرهنگی بین کشورهای حوزه شرق باشیم.

سیدمجتبی امامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امام صادق(ع) نیز ضمن ارائه توضیحاتی درباره ساختار دانشگاه، دانشکده‌ها و رشته‌ها و سایر فعالیت‌های آن، ابراز امیدواری کرد ادامه برگزاری این سلسله جلسات جهت گفت‌وگوی رودرروی جوانان دانشگاهی دو کشور، زمینه‌ساز ارتباطات گسترده‌تر دانشگاه‌های ایران و روسیه شود و جهت میزبانی هیاتی از اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی مسکو و دانشکده مدیریت این دانشگاه، اعلام آمادگی کرد.

اولین سخنران این نشست برخط، محمدحسین پوراقبالی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) بود که ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در تعاملات اقتصادی و فرهنگی با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای را برشمرد و چگونگی فرصت‌سازی ایران در شرایط تحریم، ویژگی‌های استراتژیک و سهم فرهنگ در فعالیت‌های سازمان همکاری‌های شانگهای را برای حضار شرح داد.

سخنران بعدی این نشست، دیمیتری ایوانوویچ کوزوف؛ دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی مسکو پیرامون فعالیت‌های فرهنگی فدراسیون رروسیه به سازمان همکاری شانگهای، معرفی انجمن‌های فرهنگی و گفتگوی فرهنگی روسیه با این سازمان مطالبی را عنوان کرد.

وی تعاملات فرهنگی را نوعی سازوکار اجتماعی برای تسریع روند اتحاد مردمان کشورهای عضو معرفی کرد و در خصوص تجارب فدراسیون روسیه در تعریف برنامه‌های مشترک با سازمان شانگهای گفت: می‌توان برای برگزاری مجمع بین‌المللی آلتای در ارتباط با میراث تاریخی و فرهنگی خود با کشورهای عضو این سازمان فعالیت‌هایی را تعریف کرد که به حفظ زبان آلتایی، تاریخ و ریشه‌های این قومیت کمک می‌کند.

تأسیس دانشگاه کشورهای عضو شانگهای

این پژوهشگر جوان به سخنان رییس جمهور روسیه درباره ضرورت تأسیس دانشگاه کشورهای عضو شانگهای اشاره کرد و به اهمیت ایران که به صورت فعال با اتحادیه‌های هنری روسیه در راستای معرفی سیمای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف موسیقی، سینمایی، برگزاری هفته‌های فرهنگی و تبادل هیات‌های رسمی اشاره داشت و آن را نشان از گسترش همکاری‌های دو کشور مهم سازمان همکاری شانگهای توصیف کرد.

وی افزود: توسعه این روابط نشان می‌دهد باید پل فرهنگی احترام به ارزش‌ها و فهم یکدیگر بین ایران و روسیه ساخت یک جهان با درک مشترک را بنیان نهاد، ریشه‌های خود را صیانت کرد و در مقابله با ایده جهان تک قطبی و یکسان‌سازی فرهنگ‌ها ایستاد.

سیدفواد علوی، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان سومین سخنران این نشست، اظهار داشت: برای همکاری با سازمان شانگهای چالش‌هایی بر سر راه ایران وجود دارد که می‌بایست در مورد آنها روشنگری شود. در این خصوص و برای رفع موانع باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد و گسترش تعاملات، افزایش سطح گفتگوها میان اقشار مختلف جامعه علمی، فرهنگی و دانشگاهی دو کشور می‌تواند به تسریع روند اطمینان‌سازی و ارتباط بیشتر مردمان دو کشور صاحب تمدن و غرهنگ غنی کمک کند.

زائر محمدویچ عمروف، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی مسکو به جنبه‌های اکولوژیکی همکاری در سازمان شانگهای پرداخت. وی با اشاره به این مطلب که وضعیت محیط زیست در کشورهای عضو سازمان شانگهای مطلوب نیست، تاریخچه این موضوع  را بیان کرد که در سال 2001 در اعلامیه سازمان اسمی از محیط زیست برده نشد و در سال بعد تنها به کلمه طبیعت اکتفا شده بود.

این پژوهشگر جوان نموداری را از امتیازدهی به کشورهای عضو شانگهای به حضار نشان داد که در آن قزاقستان تنها با کسب 40 امتیاز توانسته بود از دیگر کشورها وضعیت بهتری داشته باشد.

وی ابراز کرد: خوشبختانه در سال 2024 که ریاست دوره‌ای در اختیار قزاقستان خواهد بود، قرار است سال «محیط زیست» نامگذاری شود و 20 برنامه برای جبران‌سازی و بهبود وضعیت اکولوژیکی این کشورها اجرا گردد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved