logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/12 - 14:39
  • 248
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سفیر هیأت علمی ـ دانشگاهی هرات به مشهد مقدس

با همکاری مشترک بخش بین‌الملل آستان قدس رضوی و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، هیأت علمی ـ دانشگاهی هرات ضمن دیدار با مجموعه قرآنی آستان قدس رضوی، بازدیدی از مجموعه‌های تاریخی، فرهنگی و بخش‌های مختلف حرم مطهر رضوی به عمل آورد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از آنجا که اعضای این هیأت علمی ـ دانشگاهی استان هرات دارای صفحات مجازی در شبکه‌های اجتماعی هستند، با اشتراک گذاشتن تصاویر و ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی و مجازی، بالطبع ترغیب و تشویق دنبال کنندگان و عموم  مخاطبان و مردم هرات را نسبت به سفر به ایران و بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی زیارتی را به دنبال خواهد داشت.

این هیأت همراه صالحی از همکاران مجموعه بین‌الملل آستان قدس رضوی، خالق نیا، نماینده فرهنگی ایران در هرات و کارشناسان موزه قرآن آستان قدس رضوی از موزه قرآن بازدید کردند.

در این بازدید جامی و خانم حبیبی از کارشناسان موزه قرآن آستان قدس رضوی به توضیحاتی در این حوزه پرداختند.

خانم حبیبی، کارشناس موزه ضمن توضیح کامل موزه قرآن،  کاملترین قرآن جهان که به عنوان کهن ترین قرآن کامل که منتسب به حضرت علی(ع) بود و در موزه قرآن آستان قدس رضوی نگهداری می‌شد به مهمانان نشان داده شد.

هیأت علمی ـ دانشگاهی استان هرات پس از زیارت حرم مطهر رضوی از موزه قرآن و نفایس  و موزه، هدایای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بازدید به عمل آوردند.

همچنین، بازدید از صحن کوثر، بازدید از مسجد گوهرشاد، مدرسه دودرب، مدرسه تاریخی پریزاد، تنعم از غذای مهمانسرای حضرتی، بازدید از صحن‌های قدیمی آزادی و انقلاب که با قدیمی ترین بخش‌های حرم مطهر و معماری آن آشنا شدند.

شایان ذکر است، طی جلسه با مسئولان اداره قرآن آستان قدس رضوی، ضمن تبیین و تشریح فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی از مجموعه‌های هنرهای قرآنی آستان قدس رضوی بازدید بعمل آمد.

همچنین، سلسله دیدارها و ملاقات‌های دو جانبه به منظور ارتقاء مناسبات علمی و دانشگاهی با مراکز علمی دانشگاهی استان خراسان رضوی انجام شد.

دیدار و گفت‌وگوهایی با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، معاونین ایشان و مسئولین بخش‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای دانشکده الهیات در محل سالن جلسات دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت.

در این جلسه، علاوه بر هیأت 7 نفره از استان هرات، حجت‌الاسلام باقری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، مجید خالق نیا، نماینده فرهنگی ایران در هرات، جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات، سلطانی، جواهری، اسماعیل زاده، معاون پژوهشی دانشکده، عابدی، معاونت آموزشی دانشکده الهیات فردوسی مشهد حضور داشتند.

حجت‌الاسلام باقری با توجه به اشتراکات تاریخی،فرهنگی و زبانی با ذکر مصادیقی از بسترهای موجود و ظرفیت‌های خوب در خصوص همکاری‌های علمی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان سخن گفت.

وی مطالبی را در خصوص ارتقاء اساتید دانشگاه های حوزه غرب افغانستان، گسترش مناسبات در حوزه نشر و مجلات علمی به صورت مشترک و سفر هیأتی از دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد به استان هرات بیان کرد.

عباس جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات به معرفی و بیان ظرفیت‌های علمی دانشکده الهیات پرداخت.

مولوی عبدالرحمان عزیزی (از اساتید هیأت مدعو) گفت: متأسفانه ملت افغانستان با وجود هویت و قرابت فرهنگی مشترک در قلمرو خراسان بزرگ با ملت ایران، از این مجاورت بهره کمی برده و این موضوع توجه بیشتر مراکز علمی به ویژه علوم الهیاتی ایران را به علاقه‌مندان و طلاب افغانستانی ایجاب می‌کند.

بصیر احمد نادی، استاد دانشگاه و مدیر گروه دانشگاه الهیات جامی، به نیاز و تمایل جامعه علمی افغانستان به فعالیت علمی مشترک با مراکز علمی ایران به ویژه در حوزه علوم الهیات اشاره کرد.

عبدالناصر امینی، رئیس بخش بین‌الملل دانشگاه غالب نیز با اشاره به هویت خراسان بزرگ، گفت خراسان بزرگ دین خود را به جهان اسلام ادا کرده و امروزه اندیشمندان این خطه تحت تأثیر مرزبندی‌های جغرافیایی از یکدیگر محروم شده‌اند که با رفع این نقص، دو ملت می‌توانند در احیای مجدد گفتمان فرهنگی و علمی خراسان بزرگ گام بردارند.

عباسعلی سلطانی، عضو گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی ضمن ارائه توضیحاتی از همایش بین‌المللی امام محمد غزالی، از اندیشمندان کشور افغانستان جهت مشارکت در این همایش دعوت کرد.

علیرضا عابدی، معاون آموزشی دانشکده الهیات نیز ضمن اعلام آمادگی دانشکده در برگزاری کارگاه‌های علمی برای دانشجویان افغانستانی، از راه‌اندازی رشته «فقه مقارن» خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تأسیس این رشته در دانشکده الهیات علاقه مندان کشور افغانستان که مخاطبان اصلی تحصیل در این رشته هستند؛ از این فرصت استفاده کنند.

در پایان این نشست، محمدرضا جواهری، عضو گروه معارف اسلامی با اشاره به مشکل اصلی جهان اسلام، ورود فعال‌تر و جدی‌تر مراکز علمی و حوزوی افغانستان در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی را خواستار شد.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved