-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/06/07 - 15:04
  • 455
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مطرح شد؛

رایزنان فرهنگی اعضای پژوهشی کتابخانه ملی می‌شوند

در نشستی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، رایزنان به عنوان سفیران فرهنگی با نقش آفرینی در حوزه تعاملات بین‌المللی در زمینه کتاب و اسناد با سایر کشورها، اعضای پژوهشی کتابخانه ملی ایران شناخته شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنان فرهنگی آماده اعزام به خارج از کشور، صبح امروز (۷ شهریورماه) در قالب هیأتی چند نفره ضمن بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با علیرضا مختارپور قهرودی، رئیس این سازمان دیدار کردند.

مختارپور قهرودی به همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با سازمان‌های فرهنگی و کتابخانه‌های ملی کشورهای مختلف در قالب انعقاد تفاهم‌نامه اشاره کرد و افزود: امروز شاهد رشد و توسعه روابط فرهنگی بین ایران و کشورهای مختلف هستیم که در این میان، رایزنان به عنوان سفیران فرهنگی ما در اقصی نقاط جهان نقش بسیار مهمی در تعاملات فرهنگی و شکل‌گیری ارتباطات خارجی مؤثر بر عهده دارند.

وی از ارسال و هدیه کتاب‌ به زبان فارسی برای استفاده پژوهشگران و دانشجویان خارجی رشته زبان فارسی کشورهای مختلف خبر داد و گفت: ما آماده هر گونه همکاری مشترک با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی کشورمان هستیم و از تمام ظرفیت‌های خود در زمینه‌های مورد همکاری استفاده خواهیم کرد. امیدواریم رایزنان فرهنگی در شرف اعزام با حضور خود در کشور هدف، دوران شکوهمندی برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی فرهنگی رقم بزنند.

سعیده باقری‌فرد، رئیس اداره آموزش و بهسازی نیروی انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنان خود، با اشاره به برگزاری دوره تابستانه آشنایی با سازمان‌ها و مراکز پژوهشی و علمی ایران ویژه رایزنان در شرف اعزام به خارج از کشور، پیشنهاد داد که به عرضه کتاب در عرصه بین‌الملل بنابر ذائقه مخاطب خارجی توجه شود و کتاب‌ها دسته‌بندی شوند تا دانشجویان خارجی رشته زبان فارسی از منابع مطالعاتی ما بهره کافی داشته باشند.

برگزاری نشست مجازی با حضور رایزنان فرهنگی ایران به مناسبت هفته کتاب

محمدهادی ناصری، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در این نشست، به تشریح فعالیت‌های این مرکز در حوزه بین‌الملل پرداخت و گفت: رایزنان فرهنگی ایران می‌توانند در پیدا کردن نکته‌ها و نقطه‌هایی که در نگاه دو کشور حائز اهمیت است به ما کمک بسیاری کنند تا در مناسبات مختلف و موضوعاتی که پیش می‌آید در همکاری مشترکی برای تبادل اسناد و نمایشگاه‌های کتاب، ارتباط برقرار کنیم.

وی از برگزاری نشست مجازی با حضور رایزنان فرهنگی ایران به مناسبت هفته کتاب خبر داد و گفت: در نظر داریم دستاوردهایی که در حوزه فرهنگی ایران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی در اختیار داریم را در این نشست مرور کنیم و به نوعی، راه‌های تعامل بیشتر با کشورهای هدف بررسی شود. بنابر تأکید ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و در راستای توسعه همکاری‌های فی مابین، رایزنان فرهنگی ایران اعضای پژوهشی این سازمان شناخته می‌شوند و کارت عضویت خواهند داشت.

در ادامه، خانم عصمت مومنی، معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سخنان خود، ابراز کرد: نگاه کتابخانه ملی براساس اهداف مندرج در قانون اساسنامه این سازمان، مبتنی بر گردآوری منابع اسلام شناسی و ایرانشناسی، فعالیت‌های بین‌المللی و انتشار آثار رهبران جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور است. این سه هدف موجود به طور قطع یقین از طریق رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور به عنوان بازوی اصلی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محقق خواهد شد.

خانم فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان، آمادگی کتابخانه ملی ایران را برای برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های نسخه پژوهی، صنعت پژوهی و ساماندهی منابع دیجیتال را اعلام کرد و گفت: از آنجایی که منابع نفیس کشورها قابلیت جا به جایی ندارند، ما علاقه‌مندیم نسخه دیجیتال آن منابع را در قالب نمایشگاه به سایر کشورها معرفی کنیم.

پس از آن، برخی رایزنان در شرف اعزام به کشورهای آلمان، اسلام‌آباد، راولپندی، پیشاور و لاهور پاکستان، نخجوان و تانزانیا شامل حجت‌الاسلام مهدی رجایی نیا و حجت‌الاسلام مجید مشکی، مهدی طاهری، حسین چاقمی، اصغر مسعودی، کامران پزشکی و ناصر معارفی نقطه نظرات خود را پیرامون توسعه همکاری‌های مشترک در زمینه مرمت و حفاظت نسخ خطی، تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی اسناد موجود در کشورهای فوق، برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه مرمت و نسخه شناسی، قرارگیری کلیپی از دستاوردهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اختیار رایزنان در شرف اعزام جهت انتشار در شبکه‌های اجتماعی، تهیه تیزرهای کوتاه از نحوه مرمت آثار نفیس مکتوب در ایران مطرح کردند.

بازدید از بخش‌های مختلف این سازمان از جمله تالار مطالعات زنان (پروین اعتصامی)، کتبیه خلیج فارس، مجموعه کتاب‌های ایران‌شناسی و اسلام شناسی به زبان‌های مختلف جهان، تالار مطالعه تخصصی شامل قرآن نفیس یزدجردی ، تالار ملل، تالار خوارزمی کتاب‌های خطی و نادر، تالار نشریات و مخزن این  تالار پایان بخش این برنامه بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved