-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/06/21 - 11:59
  • 196
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دیپلماسی فرهنگی ابزاری کارآمد در کاهش منازعات جهانی است

یکی از راهکارهای مهم در برقراری صلح پایدار جهانی، شکل‌گیری تعاملات بین‌المللی به کمک گفت‌وگوی میان ادیان است؛ این موضوع را رئیس اداره گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، زهرا رشیدبیگی با تاکید بر اینکه دست‌یابی به دیپلماسی دینی از مسیر این گفت‌وگوها حاصل می‌شود، افزود: دیپلماسی دینی ابزاری موثر برای تعامل بین‌المللی و دستیابی به صلح و امنیت جهانی است، شناختی که از این طریق به دست می‌آید به هم‌زیستی میان ادیان مختلف کمک می‌کند.

این متولی فرهنگی درباره تغییرات بزرگی که در جامعه ایران، در تعامل بیشتر ادیان با یکدیگر طی شده است گفت: طی دهه‌های اخیر، هم اشتیاق به تعامل میان پیروان و رهبران ادیان در کشورمان افزایش یافته و هم آگاهی درباره ضرورت شکل‌گیری و استمرار این ارتباطات بیشتر شده است. رهبران دینی حالا با اشتیاقی بیش از آنچه در گذشته شاهد بودیم در نشست‌ها و گفت‌وگوها شرکت می‌کنند.

او با بیان اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقشی محوری در نظم‌دهی به تعاملات دینی دارد، افزود: این سازمان به عنوان قرارگاهی برای تسهیل‌گری در گفت‌وگو با دیگر جوامع دینی جهان فعالیت می‌کند. رشد علاقه‌مندی به این تعاملات تا جایی پیش رفته است که گاهی قادر به برآورده ساختن تمامی توقعات نمی‌شویم.

رشیدبیگی درباره کارکرد گفت‌وگوی ادیان در کاهش تعصبات و افراطی‌گری‌ها گفت: شناخت دیگر ادیان و تعامل با پیروان آنها نه تنها به حذف ترس‌ها و بدبینی‌ها کمک می‌کند، بلکه پیروان ادیان مختلف را به هم نزدیک‌تر می‌سازد. این ارتباطات جهانی، در نهایت به شکل‌گیری آرامش جهانی و تقویت گفت‌وگوهای میان فرهنگی منجر می‌شود.

رئیس اداره گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بیان کرد: در شرایط فعلی جهان، گفت‌وگوی ادیان نه تنها یک هدف، بلکه یک ابزار ضروری برای دست‌یابی به انواع دیپلماسی محسوب می‌شود. به کمک این گفت‌وگوها مرزهای جغرافیایی و سیاسی را کنار زده و قادر به تمرکز بر اشتراکات معنوی و دینی‌مان خواهیم بود.

او با اشاره به تجربه تاریخی ایران در زمینه هم‌زیستی دینی گفت: کشور ما از دیرباز به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان و قومیت‌های مختلف مشهور است، این تجربه و سنت فرهنگی می‌تواند الگویی برای دیگر کشورها باشد.

نقش سینمای دینی و میراث فرهنگی مشترک در گسترش توریسم دینی 

رشیدبیگی بر اهمیت تربیت گفت‌وگوگران دینی نیز تأکید کرد و افزود: با وجود اقدامات مثبتی که تا به امروز در زمینه برقراری تعامل میان ادیان انجام شده است اما همچنان با فقدانی مهم روبرو هستیم. برای آن که این هدف بین‌المللی را با قدرت بیشتری دنبال کنیم ضروری است که در دانشگاه‌ها رشته مستقلی برای گفت‌وگوی ادیان دایر شود.

او با تاکید بر اثرگذاری قالب‌های مختلف هنری در پیشبرد دیپلماسی دینی گفت: سینمای دینی و میراث فرهنگی مشترک می‌توانند نقش موثری در تقویت این روابط و حتی گسترش توریسم دینی ایفا کنند. بی‌اغراق در جهان پرتنش امروز، دیپلماسی دینی را می‌توان ابزاری موثر در ایجاد تعاملات صلح‌آمیز و کاهش منازعات دانست.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved