-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/07 - 12:34
  • 140
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تصویب قوانین جدید برای تحقق دیپلماسی فرهنگی ضروری است

مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور مجلس با اشاره به نقشی که مجلس شورای اسلامی قادر است در تقویت دیپلماسی فرهنگی ایفا کند گفت: تصویب قوانین جدید می‌تواند زمینه لازم برای تحقق دیپلماسی فرهنگی را فراهم آورد؛ این ضرورت در همکاری دولت با مجلس محقق شده و به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز قدرت اجرایی می‌بخشد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن صفرخانی عنوان کرد: دیپلماسی فرهنگی باید به عنوان یک موضوع کلیدی در کانون توجه دولت و سیاستگذاران در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد. دراین بین مجلس می‌تواند نقش مهمی در تصویب قوانین برای بهبود هماهنگی‌های بین‌نهادی و فراهم‌سازی بسترهای لازم برای دیپلماسی فرهنگی ایفا کند.

او در تشریح نقش و کارکرد مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی، به اهمیت مطرح‌سازی این مفهوم در سپهر سیاسی و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: دیپلماسی فرهنگی، علی‌رغم اهمیت جهانی‌اش، در عرصه داخلی هنوز جایگاه مناسبی ندارد. قدرت‌های بزرگ با تکیه بر دیپلماسی فرهنگی به معرفی کشور و حفظ منافع خود می‌پردازند، در حالی که در ایران این حوزه به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است.

صفرخانی با اشاره به وجود برخی خلاءهای قانونی در دستگاه دیپلماسی فرهنگی، تاکید دارد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه مرکزی فعالیت‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی تعریف شده‌است. او از عدم توجه کافی به این موضوع در قوانین و مقررات کشور انتقاد کرده و افزود: مجلس می‌تواند با تصویب قوانین مربوطه، هماهنگی و هم‌افزایی بیشتری در رابطه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با دیگر نهادها و سازمان‌های فعال در زمینه اقدامات فرهنگی خارجی ایجاد کند.

ضرورت تدوین قانون جامع دیپلماسی فرهنگی

او ادامه داد: در قانونی که ضروری است، مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصویب کند، باید نقش سازمان‌های مختلف در فعالیت‌های فرهنگی خارج از کشور و الزام آنها به هماهنگی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مشخص شود.

در خصوص گروه‌های دوستی و پارلمانی، صفرخانی نقش مهم آنها را در ارتقای دیپلماسی فرهنگی یادآور شده و گفت: این گروه‌ها در تعامل و هماهنگی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌توانند به تحقق اهداف دیپلماسی فرهنگی در گستره‌ای بین‌المللی کمک کنند.تصویب قوانین جدید باید متناسب با نقش و جایگاه قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران باشد. این قوانین می‌توانند به شناسایی ظرفیت‌های کشور در زمینه دیپلماسی فرهنگی کمک کنند و هماهنگی بین نهادهای متولی را افزایش دهند.

صفرخانی با اشاره به جنگ روایت‌ها علیه کشورمان و تلاشی که برخی رسانه‌های غربی برای خدشه‌دار کردن تصویر بین‌المللی ایران انجام می‌دهند گفت: برای مواجهه اصولی با این اقدامات، نباید از اهمیت هماهنگی داخلی برای ارائه روایت‌های درست و مستند از کشور غفلت کرد. در این زمینه نیازمند تولید محتواهای متناسب با تکنولوژی‌های ارتباطی امروز هستیم تا قادر به ارائه تصویر واقعی و همچنین هم‌افزایی بیشتری بشویم.

مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی نه تنها برای معرفی صحیح ایران به جهان، بلکه برای پیشبرد سایر اهداف دیپلماتیک کشور نقش مهمی ایفا می‌کند. از همین رو از مجلس شورای اسلامی درخواست تصویب قوانین متناسب و زیرساخت‌های لازم برای توسعه این دیپلماسی را دارم.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved