logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/01 - 09:32
  • 191
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ایران و سوریه تاثیر به‌سزایی بر فرهنگ و تمدن جهانی خواهند داشت

رایزن فرهنگی کشورمان در دمشق، همکاری مشترک دو کشور ایران و سوریه در حوزه تاریخ و میراث فرهنگی جهت اعتلای هر چه بیشتر جایگاه و نقش آنان در فرآیند جهانی شدن تمدن نوین بر اساس ارزش‌ها و معیارهای ثابت را امری ضروری دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی تمدن جهانی اسلام تحت عنوان «نقش ایران و سوریه در بنای تمدن جهانی جدید» با حضور علماء، فرهیختگان، اندیشمندان، کارشناسان، روشنفکران و متخصصان امور باستانی و جمعی از شخصیت‌های اجتماعی، علمی و فرهنگی در سالن اجتماعات امام خمینی(ره) رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه برگزار شد.

در این نشست، حمیدرضا مختص آبادی، رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه به بررسی و مطالعه نقش ایران و سوریه در بنای تمدن نوین جهانی و جایگاه فرهنگی ایران پرداخت و برگزاری چنین نشست‌هایی را دریچه‌ نوینی برای زنده شدن چهره غنی فرهنگی ایران و سوریه دانست و گفت: سوریه و ایران از کشورهای دارای میراث باستانی و تاریخ غنی، مهد تمدن‌های باستانی به شمار می‌روند و بالطبع، تأثیر بسزایی بر فرهنگ و تمدن جهانی داشته اند و خواهند داشت.

وی به نیاز تمدن‌ها به فرهنگ مشترک قوی، اقتدار سیاسی و پهنه جغرافیایی وسیع اشاره کرد و افزود: خوشبختانه ایران و سوریه از کشورهای کهنسال با وسعت، کمیت، کیفیت و غنای تمدن و میراث فرهنگی در اشکال گوناگون هستند که این امر علی رغم اینکه نقش مهمی در شکل‌گیری و باروری میراث داشته‌، عمدتا باعث استحکام هرچه بیشتر روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و علمی آنان با ملل مختلف جهان شده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در دمشق، همکاری مشترک دو کشور ایران و سوریه در حوزه تاریخ و میراث فرهنگی جهت اعتلای هر چه بیشتر جایگاه و نقش آنان در فرآیند جهانی شدن تمدن نوین بر اساس ارزش‌ها و معیارهای ثابت را امری ضروری دانست و به بررسی چالش‌ها و آسیب‌های موجود در این حوزه پرداخت.

محمود السید، استاد، مورخ و پژوهشگر باستان‌شناس و زبانشناس سوریه نیز گزارشی از میراث تاریخی و تمدن عمیق و متنوع سوریه و نقش فعال آن در بازسازی تمدن و تحکیم و تقویت روابط با ملت‌های دوست و همسایه و نیز آثار مختلف سوریه که در فهرست میراث جهانی ثبت شده‌اند، ارائه داد.

وی با تبین سهم سوریه از میزان آثار ثبت شده در فهرست جهانی، به فهرست میراث فرهنگی و تاریخی این کشور اعم از بافت شهرها، بناهای یادمانی، ارزش‌های تاریخی و فرهنگی و ... اشاره و با ارائه مستندات و تصاویر مختلفی از کتیبه‌ها در مناطق مختلف سوریه، به دسته‌بندی آرا و نظرات باستان‌شناسان در چند صد سال گذشته پرداخت و ابعاد تازه‌ای از حضور و تأثیرگذاری فرهنگی تمدن سوریه در دوره‌های مختلف تاریخی را بیان کرد.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved