-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/04/10 - 12:10
  • 239
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

" مکان های ثبت شده جهانی کشور نیجریه در یونیسکو "

در حال حاضر 11مکان از کشور نیجریه در فهرست یونسکو ثبت جهانی شده است

   به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجید کامرانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه در یاداشتی با عنوان (" مکان های ثبت شده جهانی کشور نیجریه در یونیسکو ") اینگونه آورده است:

  نیجریه در 14 نوامبر1960اندکی پس از استقلال این کشور ، به عضویت یونسکو درآمد و بلافاصله پس از آن ، کمیسیون ملی این کشور را تاسیس کرد و عملا به عنوان پنجاه و هشتمین کشور عضو یونسکو مشغول به فعالیت در این عرصه کرد . در ادامه این تلاش ها ، دفتر منطقه ای چندبخشی یونسکو برای منطقه غرب آفریقا، در  سپتامبر 2013 توسط مدیرکل یونسکو، خانم ایرینا بوکووا، در جریان سفرش به نیجریه به طور رسمی در این کشور افتتاح شد تا نیجریه به عنوان مرکز و نماینده کشور های غرب آفریقا این سازمان را نمایندگی کند . در حال حاضر 11مکان از کشور نیجریه در فهرست یونسکو ثبت جهانی شده است که در زیر بطور خلاصه به آن اشاره می شود:

 بیشه مقدس اوسون- اوسوگبو: در حدود سال 1370 پس از میلاد،اولوتیمهین بنیانگذار سرزمین اوشوگبو، اوبا گبادولو لارویه در جنگل مقدس اوسون ساکن شد تا حکومت پادشاهی خود را تأسیس و اعلام کند. این مکان تاریخی و مذهبی هر ساله شاهد برگزاری جشنواره Osun-Oshogbo می شود که در حال حاضر به بزرگترین مکان جاذبه گردشگری جهان ، تبدیل شده است . بیشه اوسون-اوسوگبو یکی از آخرین جنگل‌های مقدس است که معمولاً قبل از شهرنشینی گسترده ، حاشیه‌ اکثر شهرهای یوروباها را احاطه کرده بود.

  سوکور: چشم انداز فرهنگی سوکور یک سکونتگاه باستانی با تاریخ ثبت شده فناوری ذوب آهن و تجارت پررونق در آن مشهور است.این مکان در سال 1999 توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به دلیل موقعیت مکانی و طرح های معماری ترسناک، زمین های پلکانی و روستای ساخته شده از سنگ به عنوان میراث جهانی ثبت شد. این مکان بر روی تپه ای بالای روستای سوکور در ایالت آداماوا نیجریه واقع شده و با کشورکامرون هم مرز است.

 

 

 اوکه ایدانره : سایت Oke Idanre در ایالت اوندو، یک مکان توریستی فوق العاده است و جاده دسترسی اصلی آن از 670 پله با نرده در دو طرف و پنج نقطه استراحت در بین آن تشکیل شده است. شهر ایدانره معمولاً در طول جشنواره های ایجان و اوروسون پر از بازدیدکننده می شود. از زمان های بسیار قدیم، این سایت مرکز فعالیت های گردشگری بوده و گردشگران مختلفی را به خود جذب کرده است. این مکان معروف به مخزن گیاهان دارویی است که برای تهیه معجون مورد نظر گیاه پزشکان، مناسب است. این سایت همچنین دارای پتانسیل های زیادی برای تحقیقات باستان شناسی، زمین شناسی و تاریخ طبیعی نیجریه محسوب می شود.

 غار اوگ بیونیکه:  غار Ogbunike توسط شکارچی به نام Ukwa در طول سفرهای شکار خود در قرن چهاردهم کشف شد. او از خانواده Umudioka ایالت Anambra است. این غار در دره‌ای با جنگل‌های بارانی استوایی در پشت تپه‌های اوگبا واقع شده است که کالج سنت مونیکا، اوگبونیکه، روی آن قرار دارد. غار Ogbunike که در منطقه دولتی محلی Oyi در ایالت آنامبرا قرار دارد . آب از بالای محفظه باز که گفته می شود قدرت شفابخشی دارد به رودخانه نکیسا می ریزد. 

 دیوار شهر کانو : دیوار شهر کانو، 14 کیلومتر طول دارد که از سال 1095 تا 1134 ساخته شده و در اواسط قرن چهاردهم تکمیل شده است. دلیل ساختن دیوار حفاظت از روستاییان در برابر مهاجمان بوده است.کمیسیون ملی موزه‌ها و بناهای تاریخی (NCMM) دیوار شهر کانو را به‌عنوان یک بنای تاریخی ملی در یونسکو ثبت کرده است .

 اوبان تپه : اوبان هیلز که در ایالت کراس ریور واقع شده است ، بومیان آن را اگوی اوبان می نامند. مالکیت و مدیریت آن توسط دولت ایالتی کراس ریور انجام می پذیرد. تپه‌های اوبان مساحتی حدود 3000 کیلومتر بر مربع در کنار پارک ملی کوروپ در جمهوری کامرون ادامه یافته است . این زیستگاه طبیعی محل زندگی 350 گونه پرنده ثبت شده از جمله طوطی است. این یکی از تنها دو مکان در نیجریه است که گاو نر سبز خاویر در آن دیده شده است. همچنین، انواع پستانداران زیادی در جنگل اوبان زندگی می‌کنند، مانند فیل‌های جنگلی، میمون‌های قرمز کلمبوس و اسکلترز گنون که فقط در نیجریه یافت می‌شود.

 غار و آبشارهای اوگبا اوکوو : غار Ogba Ukwu و آبشارهای Owerre-Ezukala که چهار کیلومتر با شهر فاصله دارد و از طریق جاده ای پرپیچ و خم و سنگی به این مکان دسترسی وجود دارد . از دور چیز زیادی از جاده پوشیده از سنگ دیده نمی شود. عبادت کنندگان سنتی، غار و آبشارهای Ogba Ukwu را به عنوان جای خدای خود می دانند . مجموعه غار، از جمله آبشار، از طریق دروازه در یک راهرو بتنی با 9 پله شیب دار به اتاقی وصل می شود که قصر یا غار شیر نامیده می شود. بومیان بر این باورند که این قصری است که خدای خالق (چوکو) در آن زندگی می‌کند و به درخواست‌ها رسیدگی می‌کند. به همین دلیل، جشنواره هایی در آخرین شنبه های ماه می برای جشن گرفتن در این مکان برگزار می شود.

 آبشار ارین ایجشا: آبشار ارین ایجشا در منطقه دولتی محلی اوریاد در ایالت اوسون در میان تپه‌های مرتفع، پوشش گیاهی جنگل‌های بارانی و کوه قرار دارد. آکینلا، دختر اودودووا، آن را در حدود 1140 پس از میلاد به عنوان مخلوق اسرارآمیز اولودوماره کشف کرد. آبشار ارین ایجشا سالانه پذیرای بازدید کنندگان زیادی است. این آبشار در طول جشنواره محبوب Osun-Osogbo شاهد تعداد بالایی از بازدیدکنندگان است. آبشار اولومیرین دارای هفت لایه سنگ است که آب به آرامی روی صخره‌ها می‌لغزد و با نیروی زیادی به پائین فرو می ریزد.

 چشمه گرم ایکوگوسی: این آبشار در منطقه دولتی محلی اکیتی غرب ایالت اکیتی واقع شده است، این آبشار دارای اتاقک های جداگانه برای آب گرم و سرد است که سپس به یک استخر می پیوندد و هر کدام دمای خود را حفظ می کنند. چشمه گرم در دره از تپه های اطراف با پوشش گیاهی از جنگل های بسیار انبوه است. یک درخت و یک نخل از یک سرچشمه در محل تلاقی چشمه های گرم و سرد روییده اند

 

استراحتگاه کوهستانی اوبودو: استراحتگاه کوهستانی اوبودو، که قبلاً به عنوان مزرعه گاو اوبودو شناخته می شد. استراحتگاه در فلات اوبودو نزدیک به مرز کامرون در بخش شمال شرقی رودخانه کراس قرار دارد. تقریباً 110 کیلومتری شرق اوگوجا و 65 کیلومتری شهر اوبودو در منطقه دولت محلی اوبانلیکو است. آقای مک‌کاهی، یک اسکاتلندی که برای اولین بار در سال 1949 این رشته کوه‌ها را کاوش کرد و به مدت یک ماه در قله کوه Oshie Ridge در کوه‌های Sankwala اردو زد . او با آقای هیو جونز و دکتر کرافیلد در سال 1951 بازگشت تا مزرعه گاو اوبودو را توسعه دهد. استفاده از تله‌کابین به این سو و آن سو به بازدیدکنندگان امکان می‌دهد ضمن دور زدن جاده بسیار پرپیچ‌وخم به سمت بالا، منظره‌ای زیبا داشته باشند.

 

 صخره اولومو : صخره اولومو یک مکان باستانی از سنگ‌های گرانیتی است که در آبئوکوتا، ایالت اوگون واقع شده است. این صخره، یادگاری از مذهب سنتی مردم اگبا است. آنها معتقدند که همیشه از آنها محافظت می کند، به ویژه در طول جنگ های بین نژادی که مردم به غارها پناه می بردند. قله این صخره 137 متر بالاتر از سطح دریا با غارهای طبیعی است که طول برخی از آنها به 20 فوت و عرض 25 فوت می رسد. صخره Olumo یکی از جاذبه های گردشگری مورد علاقه در ایالت Ogun است.

 

روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی در جهان بهانه ای شد تا در این نوشته به دیدگاههای غالب در خصوص موضوع اسلامی هراسی در کشور نیجریه بپردازیم . آقای الحاجی لیادی تلا ، رئیس شورای حکومتی ایالت اوسون و همچنین رئیس کالج فدرال آموزشی ایوو ، پانزدهم مارس را فرصتی مناسب برای پرداختن به دلائل و ریشه های این معضل جهانی می داند و از آن  استقبال می کند . ایشان معتقد است اسلام هراسی در نیجریه از سال 1986 در نیجریه آغاز شده است و فرقه پنتیکاستی (pentecostal sect) آمریکایی آنرا وارد نیجریه کرده است. فعالیت این فرقه در اروپا بیشتر در فرانسه، آلمان، هلند بوده است و موفقیت چندان خوبی در جنوب اروپا نداشته است .

مطالعه در تاریخ نشان می دهد که جنگ قدرت در اروپا عمدتا با موضوع نژادی اتفاق افتاده است.حاکمیت امپراتوری روم به تنهایی بر کل اروپای غربی از یک سو و حاکمیت امپراتوری یونان، مغول ها دراروپای شرقی و بخشی از اروپای غربی و همچنین حضور ترک های عثمانی و ترک های سلجوقی در منطقه اندلس، که اکنون اسپانیا نامیده می شود، برای بیش از 400 سال ، این منطقه را به مقر امپراتوری مورها یعنی مسلمان تبدیل کرده است . همین امر باعث شد تا برخورد واقعی بین تمدن ها در این منطقه از جهان ، عینیت بیشتری به خود بگیرد.

در نیجریه، اسلام هراسی از زمان های بسیار قدیم وجود داشته است ، ولی در سال 2022 به اوج خود رسید و در جریان انتخابات عمومی ریاست جمهوری در سال 2023 که به تازگی به پایان رسیده است، به سطحی باورنکردنی رسید. تعدادی از روحانیون مسیحی نیجریه ، همه نیروهای خود را برای تبلیغ علیه پیروزی یک نامزد مسلمان ریاست جمهوری ، بسیج کردند و جماعت خود را تحریک کردند که تا حق شان  را از مسلمانان پس بگیرند. اسلام قرن هاست در نیجریه وجود داشته است ولی مسیحیت در دوران استعماری غرب بر این منطقه،  به این کشور آمده است . اسلام از قرن چهاردهم در نیجریه، به ویژه در لاگوس و بخش‌های غربی این کشور وجود داشته است. بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که جهاد عثمان دان فودیو در سال 1804 ، اسلام را به نیجریه آورده است و متاسفانه آنرا نیز مدام در مدارس خود تکرار می کنند. اولین مسجد در ایوو در ایالت اسون در سال 1482 ساخته شده است . بسیاری از مردم از جمله پادشاهان ایوو با خوشحالی اسلام را پذیرفتند . به همین دلیل است که مردم،  شهر ایوو را شهر الفاس یعنی شهر علمای اسلام می نامند. امروز اسلام هراسی یک مفهوم بسیار عمیق و چند وجهی است و مولفه های قدرت از آن به عنوان عامل سرکوب برعلیه مسلمانان استفاده می کنند.

آقای الحاجی لیادی تلا استاد علوم اسلامی دانشگاه ایووی نیجریه معتقد است زمان پایان یافتن اسلام هراسی در نیجریه و جهان  فرا رسیده است و آمریکا را به عنوان بنیان گذار اسلام هراسی در نیجریه و جهان معرفی می کند و می گوید امریکا کارهای خود را در سطح جهان صرفا برای تحقق اهداف سیاسی خود انجام می دهد و با موضوع دموکراسی بدنبال ترویج حکومت های الیگارشی در کشورهای عربی ومسلمان است . مراکش قوی ترین متحد ایالات متحده در شمال آفریقا و سایر کشور های آفریقایی (به جز آفریقای جنوبی) ، کشور مصر و عربستان سعودی ، همه از متحدان قوی آمریکا در منطقه و جهان هستند و این درحالی است که به نوعی حکومت های الیگارشی در این کشور ها حاکم است، اما آمریکا به دلیل هم راستای منافع خود با این کشورها ،هیچگونه مشکلی با این کشورها ندارد ، ولی از سوی دیگر با دقیقا با همین بهانه ، شدیدا بدنبال مبارزه و سرکوب کشور های الیگارشی دیگر در جهان است . کشور های افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، سومالی را ویران می کند و سعی در نابودی سودان را دارد. هر جا اسلام شکوفا شود، آمریکا به آنجا می رود تا آنها را نابود کند. ادعاهایی مبنی بر اینکه آمریکا رهبر دموکراسی در جهان است، دروغی بیش نیست. آمریکا حامی شماره یک اسلام هراسی در جهان است.

اروپا در حال حاضر با بحران تامین نیاز های خود در خانه روبرو است و محصولات چینی همه فروشگاه های این کشور ها را پر کرده است . اروپا و غرب برای برون رفت از این چالش ها ، در حال ورود به آفریقا هستند و موج جدیدی از امپریالیسم را درحال راه اندازی هستند، درک این موضوع و مقاومت در مقابل  این موج ، بسیار مهم است . آنها از گروه ها و فعالان حقوق بشر حمایت می کنند تا کشور های منطقه را بی ثبات کنند. اروپایی ها که یک زمانی مسیحیت را به نیجریه و دیگر کشورهای آفریقایی صادر کرده اند، درحال حاضر آن را رها کرده اند و این نیجریه است که اکنون مسیحیت را به اروپا صادر می کنند.

 زندگی مسالمت آمیز مسیحیان و مسلمانان در این اقلیم همانند واکسنی خواهد بود که ویروس اسلام هراسی در این کشور را برای همیشه ناکارمد خواهد کرد.

 

 

تیرماه - 1402

منابع :

 

  1. https://nigeria-del-unesco.org/three-day-visit-of-the-director-general-of-unesco-ms-irina-bokova-to-nigeria-2/
  2. https://blog.vectatravels.com/unesco-world-heritage-sites-nigeria/
  3. https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_Heritage_Site

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved