logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/02 - 15:45
  • 1087
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
ویژه نوروز 1401؛

یازدهمین شماره پادکست «جلوه‌های ایران» در یونان منتشر شد

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان همزمان با آغاز سال جدید، یازدهمین شماره از پادکست «جلوه‌های ایران» (ایرانکست) را منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در شماره جدید پادکست «جلوه‌های ایران» (ایرانکست) ضمن بیان مناسبت عید نوروز برای مخاطبان یونانی، سنت و آیین‌های نوروزی از جمله چهارشنبه سوری، مراسم قاشق زنی، سفره هفت سین، دید و بازدید، روز طبیعت و ... اشاره شده است.

در بخشی دیگر، مصاحبه یکی از ایرانیان نسل سومی مقیم یونان در خصوص آداب و رسوم این عید باستانی و خاطرات ایشان از ایام عید در ایران آمده است و در ادامه به رسم پادکست‌های جلوه‌های ایران یکی از داستان‌های آموزنده ایرانی از اثر ارزشمند کلیله و دمنه با نام حکایت دو کبوتر به زبان یونانی خوانده شد.

همچنین، پخش موسیقی سنتی نوروزی در خلال این رویداد شنیداری بر جذابیت این برنامه افزوده است.

خانم مارینا کاندرودی، گوینده پادکست در ابتدای این شماره با اشاره به عید باستانی نوروز و آغاز فصل بهار گفت: این شماره از پادکست به صورت ویژه به سال نوی ایرانی که با نام نوروز شناخته می‌شود، اختصاص یافته است. در اکثر کشورهای دنیا مردم اول ژانویه را به عنوان سال نو جشن می‌گیرند، اما در ایران و به عبارتی بهتر در حوزه تمدنی ایران زمین، سال نو با اعتدال بهاری و آغاز فصل بهار شروع می‌شود. نوروز فقط در ایران جشن گرفته نمی‌شود بلکه در تمامی کشورهایی مانند تاجیکستان، افغانستان، آذربایجان و دیگر کشورهایی که تحت تاثیر فرهنگ ایرانی بوده‌اند، رواج دارد.

وی می‌افزاید: ایرانیان باستان زنده شدن طبیعت را به عنوان اولین روز سال انتخاب کردند و چقدر زیباست که مردم با زنده شدن طبیعت و شکوفایی درختان، سال را نو می‌کنند. این جشن از دوران هخامنشیان و شاید هم قبل تر و به عبارتی بیش از 3000 سال است که در فلات ایران جشن گرفته می‌شود.

خانم مارینا به بیان سنت‌های نوروزی پرداخت و در باره سفره هفت سین گفت: نمادهای سفره هفت سین هر کدام ریشه در گذشته و تاریخ ایرانیان دارند. هر یک از سین‌هایی که هر سال روی سفره هفت سین می‌چینند، داستانی طولانی از تاریخ را به دوش می‌کشند و دانستن فلسفه سفره هفت سین و نمادهای نهفته در آن می‌تواند برای خیلی از ما جذاب باشد. رسم است که برای تزیین سفره هفت سین، ایرانی‌ها، ۷ سمبل که هر کدام با حرف سین شروع می¬شود را بر روی یک سفره می‌چینند. سیر، سرکه، سماق، سنجد، سمنو، سیب و سبزه این هفت سمبل را تشکیل می‌دهند. اما سکه، آینه، قرآن، شمع، سنبل و ماهی قرمز هم به این موارد اضافه شده‌اند و اجزای فرعی سفره هفت سین به شمار می‌روند. از نظر ایرانیان سیر نماد سلامتی است. سیب نماد بارداری و زایش، سمنو نماد خیر و برکت، سنجد نماد دلدادگی و سنجیده عمل کردن، سبزه نماد سرزندگی و زایش دوباره، سرکه نماد دعوت به صبر و رضا و سماق نماد صبر و صبوری است. ایرانیان سفره هفت سین را معمولا در روز عید می‌چینند و در ساعت تحویل سال همه دور سفره جمع شده و برای پربرکت بودن سال جدید دعا می‌کنند و پس از اعلام ورود سال جدید بزرگترها به بچه‌ها عیدی و شیرینی هدیه می دهند و رسم است که در این روز سبزی پلو و ماهی می‌خورند.

وی دیگر سنت‌های نوروزی از جمله چهارشنبه سوری، دید و بازدید، قاشق زنی و سیزده بدر را برای شنوندگان توضیح می‌دهد.

در ادامه این برنامه شنیداری، خانم کاندرودی مصاحبه‌ای با خانم آریانا درویش تبار از ایرانیان مقیم نسل سومی داشت. وی در سخنانی، گفت: درست که من در اینجا به دنیا آمده ام و پدرم ایرانی و مادرم یونانی است ولی عید نوروز را هرسال در خانه مان جشن می‌گیریم. سفره هفت سین را آماده می‌کنیم و با دوستان ایرانیمان در این روز جمع می شویم و غذای ایرانی می‌خوریم. ما در خانه مان هر سال سفره هفت سین را می‌چینیم، من و دیگر اعضای خانواده مان همیشه به رسوم ایرانی پایبندیم زیرا ضمن جذاب بودن، فلسفه‌ای هم دارد که به نظر من این فلسفه پرمعنا و زیباست. خانم درویش تبار همچنین خاطراتی از سفرش به ایران در ایام نوروز را بیان کرد.

در ادامه به رسم پادکست جلوه‌های ایران، داستانی آموزنده از کتاب ارزشمند کلیله و دمنه با نام «دو کبوتر» برای شنوندگان خوانده شد. این داستان با توجه به فضای روایت آن که در فصل بهار اتفاق افتاده است با موضوع این شماره از پادکست همخوانی داشت.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved