در مراسم رونمایی کتاب مطرح شد
زبان هویت یک ملت است
ما ظرفیتهای بالایی در کشورهای مختلف برای معرفی تمدن هنر و معارف خودمان در جهان داریم که متاسفانه از این ظرفیتها استفاده نمی شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعد از ظهر امروز بیست و پنجم اردیبهشت ماه در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مراسم رونمایی از کتاب بزرگان ادبیات فارسی در جهان عرب خامه یار رایزن سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان گفت: نسخه های خطی به زبان فارسی در خارج از کشور از گنجینه های ما محسوب می شود .
امروزه در شرایطی که با آن روبرو هستیم به خاطر هوادارانی که کشور ما دارد زبان فارسی به عنوان زبان انقلاب اسلامی مطرح است.
وی بیان داشت ،ما ظرفیتهای بالایی در کشورهای مختلف برای معرفی تمدن هنر و معارف خودمان در جهان داریم که متاسفانه از این ظرفیتها استفاده نمی شود.
وی مطرح کرد، ما ۳۴۰ کرسی دارای رشته زبان فارسی در ۶۲ کشور جهان داریم و همچنین در محدوده جغرافیایی جهان سیصد استاد زبان و ادبیات فارسی به این امر اشتغال دارند.
وی در ادامه گفت در حال حاضر زبان و ادبیات فارسی به عنوان یک رشته مستقل و یا زبان دوم اختیار در این دانشگاه ها فعال است، ما در مصر چهار هزار دانشجوی زبان فارسی در آمریکا ۲۰۰۰ دانشجوی زبان فارسی و در ترکیه ۱۸۰۰ در پاکستان ۱۸ هزار و در لبنان ۵۰۰۰ زبان آموز فارسی داریم.اما از این ظرفیتها استفاده نمی کنیم.
خامه یار مطرح کرد ترجمه بین ما و جهان عرب در حال حاضر به شدت در رکود است، تحولات فکری و اندیشه در منطقه وجود دارد اما ارتباط و تعاملی از نظر ترجمه بین ما و جهان عرب نیست.
رایزن اسبق جمهوری اسلامی ایران در کویت در پایان پیشنهاد داد، در مورد آموزش زبان فارسی نباید فقط به بخش دولتی تکیه کرده و بخش خصوصی نیز باید به میدان بیاید.
همچنین ایشان افزایش دوره های هم افزایی زبان فارسی را بسیار مهم دانست و گفت بسیاری از اساتید فارسی غیر ایرانی هستند و ضروری است که در کرسی های زبان فارسی از اساتید زبان فارسی ایرانی نیز استفاده شود.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد مانند این کتاب در سایر حوزهها نیز از جمله شبه قاره کار شود.
اسدی موحد مدیرعامل موسسه فرهنگی بین المللی انتشاراتی الهدی در این نشست گفت:خلاء این کتاب در جامعه فرهنگی ما حس میشد و گام اول در این راستا می باشد کتاب ایران شناسان ایتالیا نیز از دیگر کتابهایی است که ایشان در همین راستا انجام داده اند.
وی بیان داشت ،زبان هویت یک ملت است و هر چه زبان تقویت شود هویت نیز تقویت می شود مخصوصا اینکه زبان ما دارای یک درونمایه دینی و معرفتی است.
زهرا عامری نویسنده کتاب در این نشست گفت علت تالیف کتاب وجود خلائی بود که من به عنوان کارشناس احساس میکردم .اولویت من در این کتاب کسانی بود که در جهان عرب پرکارتر و مشهور تر بودند.
وی ادامه داد من در کنار معرفی بزرگان عربی به دنبال نقد آنها نیز در این کتاب بوده ام.
وی اظهار داشت ما در شبهقاره مجموعه های فعالیتهای زیادی را در زبان فارسی شاهد هستیم که فوق العاده است وی همچنین مطرح کرد ،این کتاب به ارتباط بزرگان ادبی نیز پرداخته است زیرا که این بزرگان از طریق کتابها و مجلاتی که منتشر میشد با یکدیگر مرتبط بوده است.
وی در پایان گفت این کتاب گامی بود تمام آثار یکدیگر را بشناسیم و از طریق شناخت افراد بزرگ ادبی به شناخت بهتر از یکدیگر برسیم.
نظر خود را بنویسید.