محورهای همکاریهای علمی بین ایران و قزاقستان بررسی شد
رایزن فرهنگی کشورمان و رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بینالمللی آستانه دیدار و محورهای مهمی در حوزه فعالیتهای مشترک علمی و دانشگاهی را بررسی کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه قزاقستان و آیگریم ایبرایوا، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بینالمللی آستانه دیدار کردند.
در این دیدار، محورهای گفتوگوی مهمی در حوزه فعالیتهای مشترک علمی و دانشگاهی میان رایزنی فرهنگی کشورمان و دانشگاه بینالملل آستانه بحث شد.
طالبیمتین ضمن خیرمقدم به خانم آیگریم ایبرایوا و اظهار خرسندی از این دیدار، موارد متعددی را جهت آغاز همکاریها با این دانشگاه مطرح کرد.
از جمله این موارد آموزش زبان فارسی و ایرانشناسی در دانشگاه، بازگشایی اتاق ایران، راهاندازی گروه زبان فارسی، برقراری پیوند میان این دانشگاه با دانشگاههای ایران جهت برگزاری نشستها و کنفرانسهای علمی مشترک و امکان برگزاری فعالیتهای فرهنگی شامل برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای فرهنگی ـ هنری در دانشگاه بود.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی که اشتیاق زایدالوصفی نسبت به زبان فارسی و ایران نشان داشت، با اظهار خرسندی از این ملاقات، از پیشنهادات مطرحشده توسط رایزن فرهنگی استقبال کرد.
وی با در نظر گرفتن علاقهمندی دانشجویان و احساس نیاز به دانستن زبان فارسی، اولین گام در پیشبرد اهداف همکاریهای دوجانبه را آموزش زبان فارسی در دانشگاه دانست.
اولویت بعدی رئیس دانشکده علوم اجتماعی در راستای ایجاد شناخت هر چه بیشتر دانشجویان قزاق از ایران و بالعکس، فراهم کردن شرایط اعزام و تبادل دانشجو میان این دانشگاه و دانشگاههای مطرح ایران بود. او در همین رابطه امکان اعطای دیپلم مشترک به دانشجویان دو کشور، فراهم کردن شرایط استفاده از استادان راهنمای ایرانی به طور مشترک در کنار استاد راهنمای قزاق برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پایاننامه یا رساله مرتبط با ایران دارند و همچنین امکان انتشار مقالات دانشجویی دانشجویان ایرانی در سه مجله بینالمللی این دانشگاه به صورت رایگان را پیشنهاد کرد.
در خصوص بازگشایی گوشه ایران در دانشگاه، او نظر مساعد دانشگاه را اعلام کرده و آن را به عنوان گام مهم بعدی در راستای معرفی ایران و زبان فارسی به جامعه دانشگاهی قزاقستان و گسترش آن مطرح کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در آستانه قزاقستان بار دیگر به اشتراکات واژگانی میان زبان فارسی و قزاقی اشاره داشت و آن را دلیل محکمی برای ترغیب دانشجویان به آموختن این زبان که پیوند میان آنها و هویت تاریخیشان است، دانست.
در پایان این نشست، مقرر شد تا به منظور پیگیری و سرعت بخشیدن به امور ملاقات دیگری با رئیس دانشگاه صورت گیرد و تفاهم نامه همکاری مبتنی بر محورهای مورد علاقه دوطرف به امضا برسد.
انتهای پیام/