-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/21 - 08:07
  • 115
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

فرصت‌های تحصیلی و جاذبه‌های علمی ایران برای پاکستانی‌ها تشریح شد

خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور میزبان همایشی با محوریت معرفی فرصت‌های تحصیلی و جاذبه‌های علمی ایران بود.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این برنامه که با حضور اساتید، دانشجویان و فعالان فرهنگی برگزار شد، به بررسی امکانات و پیشرفت‌های علمی در ایران و فرصت‌های ویژه تحصیلی برای دانشجویان پاکستانی اختصاص داشت.

در حاشیه همایش نیز، نمایشگاهی از صنایع دستی و هنرهای سنتی ایرانی برپا شد و اصغر مسعودی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، با اشاره به اهمیت علم و دانش در اسلام به ظرفیت‌های علمی ایران اشاره کرد و افزود: مراکز تولید علم در ایران به تاریخ کهن این سرزمین باز می‌‌شود.

وی یادآور شد: فرهنگستان‌های نصیبین و جندی شاپور، که حدود ۱۷۰۰ سال پیش تأسیس شدند، از نخستین مراکز علمی در جهان به شمار می‌روند.

مسعودی با اشاره به توسعه وزارت علوم ایران از ۲۰۰ سال گذشته، به پیشرفت‌های علمی و آموزشی امروز ایران پرداخت و اعلام کرد که ۲۱۸۳ دانشگاه دولتی و غیردولتی در ایران با ۳۰۰۰ رشته تحصیلی در دسترس دانشجویان قرار دارد که بالغ بر ۳ میلیون دانشجوی ایرانی و ۹۰ هزار دانشجوی بین‌المللی را در خود جای داده است.

وی به پیشرفت‌های پزشکی ایران اشاره کرد و گفت: ایران در حوزه پزشکی به مقام نخست تولید دارو و واکسن در غرب آسیا دست یافته و در آسیا نیز رتبه چهارم تولید داروهای نو ترکیب را به خود اختصاص داده است و در زمینه پیوند اعضا از مراکز موفق جهان محسوب می‌شود.

مسعودی افزود: ایران، بر اساس رتبه‌بندی‌های جهانی در سال ۲۰۲۳، جایگاه سی‌ام برترین دانشگاه‌های جهان را دارد و همچنین در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست از نظر تعداد دانشگاه‌ها را در رتبه‌بندی شانگهای کسب کرده است.

مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در توضیح مزایای تحصیل در ایران به چندین عامل مهم اشاره کرد که می‌تواند ایران را به عنوان مقصدی ایده‌آل برای دانشجویان پاکستانی و بین‌المللی معرفی کند.

مسعودی تمدن چند هزار ساله ایران را به عنوان عاملی فرهنگی معرفی کرد که همواره برای دانشجویان و محققان الهام‌بخش بوده است. وجود آثار تاریخی، معماری‌های زیبا، و میراث فرهنگی غنی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان، شیراز و تهران، دانشجویان را با دنیای وسیعی از تاریخ و فرهنگ مواجه می‌سازد که می‌تواند تجربه تحصیل را با آشنایی با هنر، ادبیات و تاریخ ایران تکمیل کند.

وی از تنوع اقلیمی و غذایی ایران نیز به عنوان مزیتی مهم نام برد که آن را از بسیاری کشورها متمایز می‌کند. ایران از نظر اقلیمی به گونه‌ای است که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، انواع مختلف آب و هوا و طبیعت را شامل می‌شود؛ از کوهستان‌های برفی و دشت‌های وسیع گرفته تا سواحل و جنگل‌های گرمسیری. این تنوع باعث شده که غذاهای مختلفی در مناطق مختلف کشور طبخ شود و دانشجویان فرصت داشته باشند تا با ذائقه‌های مختلف و فرهنگ‌های متنوع مناطق گوناگون ایران آشنا شوند.

نزدیکی فرهنگی و زبان فارسی، نیز از نکات بارزی بود که مسعودی بر آن تأکید کرد. ایران و پاکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی، نزدیکی‌های بسیاری دارند و همین امر باعث می‌شود که دانشجویان پاکستانی در ایران احساس راحتی و تعلق بیشتری داشته باشند. همچنین زبان فارسی، به عنوان زبان علم و عرفان، یکی از جنبه‌های جذاب زندگی تحصیلی در ایران است. دانشجویان پاکستانی می‌توانند با آموختن این زبان علاوه بر بهره‌مندی از منابع غنی فارسی، با میراث فرهنگی و ادبی ایران آشنا شوند.

در ادامه، خانم سیده روزی رضوی، ستون‌نویس و کارشناس آموزش، با اشاره به مشکلات دانشجویان در دانشگاه‌های خارجی، گفت: بسیاری از دانشجویانی که برای تحصیل به کشورهای غیر اسلامی می‌روند، با چالش‌هایی مانند اختلافات فرهنگی و عدم همخوانی در ارزش‌های مذهبی مواجه می‌شوند.

وی پیشنهاد کرد که ایران، به دلیل اشتراکات مذهبی و فرهنگی، گزینه‌ای مناسب برای دانشجویان پاکستانی به شمار می‌رود و آنها در این کشور با فضای امن و آشناتری روبه‌رو خواهند شد.

سید محسن رضا بخاری روان‌شناس، درباره چالش‌های انتخاب شغل پس از فارغ‌التحصیلی سخن گفت و اهمیت برنامه‌ریزی درست برای آینده شغلی را مورد تاکید قرار داد. وی بیان کرد که دانشجویان باید در طول دوران تحصیل به مهارت‌های کاربردی و مشاوره شغلی توجه ویژه داشته باشند تا پس از پایان تحصیلات، به راحتی بتوانند وارد بازار کار شوند و با موفقیت شغل مناسبی را انتخاب کنند.

خانم روبا همایون، رئیس بنیاد دروازه آگاهی، و خانم فرحانه فصاحت، رئیس مدارس شریکت الحسین، نیز به نقش تحصیلات در ساخت آینده دانشجویان و جامعه پرداختند.

در حاشیه این همایش، نمایشگاه صنایع دستی و هنری ایران نیز برگزار شد که توانست توجه بازدیدکنندگان را جلب کند. در این نمایشگاه، آثار هنری متنوعی از جمله فرش‌بافی، سفالگری، و کارهای دستی به نمایش گذاشته شد که نمایی از هنر و فرهنگ ایرانی را به حاضران ارائه کرد و با استقبال بی‌نظیر شرکت‌کنندگان روبه‌رو شد.

این همایش با هدف معرفی ایران به عنوان یک مقصد تحصیلی و فرهنگی در بین دانشجویان و علاقه‌مندان پاکستانی و با تلاش خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد تا زمینه‌های گسترش همکاری‌های علمی و فرهنگی بین دو کشور را تقویت کند.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved