-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/19 - 12:27
  • 87
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

صد و بیست و سومین محفل مثنوی‌خوانی در اسلام آباد برگزار شد

صد و بیست و سومین محفل مثنوی‌خوانی به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد و انجمن فارغ ‌التحصیلان زبان فارسی «افتخار» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در راستایی تبیین اندیشه‌ها و آموزه‌های عرفانی مولانا جلال الدین رومی، صد و بیست و سومین محفل مثنوی‌خوانی با حضور مظفر علی کشمیری، مثنوی‌خوان و استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی اسلام آباد، خانم معصومه بتول، رئیس انجمن افتخار، خانم رابعه کیانی، استاد زبان و ادبیات فارسی و جمعی از اعضای انجمن فارغ‌‌التحصیلان زبان فارسی دانشگاه‌‌های پاکستان، تنویر حیدر، شاعر اردو و فارسی‌زبان و فارسی‌آموزان در محل سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی ایران در اسلام آباد برگزار شد.

در این مراسم، آموزه‌‌های مولانا در مجلد فاخر مثنوی معنوی به زبانی گویا و ساده توسط مظفر علی کشمیری، استاد زبان فارسی و مثنوی شناس پاکستانی برای حضار تبیین شد و با قرائت گزیده‌ای از اشعار مولانا به تفسیر ابیات آن پرداخت.

ابیات مثنوی معنوی مولانا روم را مظفر علی کشمیری قرائت کرد و در تفسیر این ابیات، قصه حضرت موسی علیه السلام و حضرت خضر علیه السلام را بیان داشت و پندهای سازنده مولانا روم را برای حضار عنوان کرد.

مظفر علی کشمیری همچنین، واژه "حلق" را که در این ابیات برای معانی متفاوت بکار برده شده است و واژه بلی که در قرآن کریم نیز آمده است، تفسیر کرد.

استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی اسلام آباد افزود: یکی از ویژگی‌های شاعر این است که در کلام خود واژگانی را بکار می‌برد که دارای معانی متفاوتی باشند.

در پایان، شرکت کنندگان برداشت خود از اشعار مولانا را اعلام داشتند و سوالاتی را در این خصوص مطرح کردند که توسط استاد کشمیری پاسخ داده شد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved