سمینار "زندگی در غزه تحت اشغال " در صربستان
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان سمینار "زندگی در غزه تحت اشغال " عصر یکشنبه 19 نوامبر برابر 28 آبان از سوی حزب رادیکال چپ صربستان و فعالان هوادار فلسطین در مرکز فرهنگی ماگاسین بلگراد با حضور قابل توجه حامیان فلسطین، بویژه دانشجویان و استادان دانشگاه و فعالان اجتماعی برگزار شد. در این گردهمایی امیرپورپزشک رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت.
این حضور بدنبال دیدار روز جمعه 17 نوامبر برابر 26آبان 1402رایزن فرهنگی با خانم میلنا رپائیچ رئیس حزب رادیکال های چپ صربستان و از سازمان دهندگان تظاهرات حمایت از فلسطین و دعوت ایشان از رایزن فرهنگی صورت گرفت.
سخنرانان این سمینار خانم رپائیچ رئیس حزب رادیکال چپ صربستان و حسن النجار پزشک فلسطینی مقیم بلگراد بودند. آنان تاکید کردند این جنگ اسرائیل با حماس نیست بلکه تجاوز اسرائیل به غزه وفلسطینی هاست آنها کمپ های مهاجران، مدارس، بیمارستان ها، مساجد، مکان های تاریخی و کلیساها را بمباران می کند. اسرائیل از هولوکاست استفاده می کند اما تمام رفتارهای یک رژیم آپارتاید را انجام می دهد.
خانم رپائیچ رئیس حزب رادیکال چپ صربستان با اشاره به تاریخچه استعمار اروپا گفت: تا قبل از قرارداد 1917 بریتانیا معروف به اعلامیه بالفور مسلمانان، یهودیان و مسیحیان درفلسطین زندگی می کردند.اما قدرت های اروپایی تصمیم گرفتند که یهودیان را در آنجا مستقر کنند تا بتوانند کنترل بیشتری بر آنها و منطقه داشته باشند آنها بعد از جنگ جهانی دوم و هولوکاست تصمیم گرفتند یهودیان کشوری برای خود داشته باشند اما نه در اروپا بلکه در فلسطین. از اینرو زمینه تاسیس رژیم اسرائیل را در سال 1948 فراهم کردند و 80 هزار فلسطینی را در 14 ماه می آن سال مجبور به مهاجرت از وطن خود به اردن، غزه و کرانه باختری کردند که روز نکبت نامیده می شود.و از آن زمان هیچگاه اشغال فلسطین متوقف نشد. کسانی که مقاومت کردند به آنها عنوان تروریست دادند. بیمارستان ها و مدرسه ها را به بهانه پنهان شدن حماس بمباران می کنند. آیا کارمندان سازمان ملل حماس بودند؟ از نظر غرب نلسون ماندلا که در مقابل آپارتاید مبارزه می کرد نیز تروریست بود.
حسن النجار پزشک فلسطینی نیز گفت: یک ماه است جنگ در غزه ادامه دارد و مردم اروپا دقیقا از آنچه بر مردم غزه می گذرد خبر ندارند. غزه با داشتن تراکم جمعیتی بسیار بالا به ویرانه ای تبدیل شده است. بیش از 82 درصد مردم در فقر مطلق بسر می برند، 95درصد بدون آب و 65 درصد بدون غذا هستند. پدرومادر و خواهرم در غزه هستند و سه برادر وخواهر دیگرم بیرون از غزه حدود بسر می برند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اسرائیل دولت را در غزه به فلسطینی ها داد ولی از هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده کرد.در سال 2006 انتخابات برگزار شد و مردم به حماس رای دادند اما اسرائیل غزه را از دریا وخشکی بست و دیوار کشید از آن زمان تا به حال چند جنگ اتفاق افتاده است. این جنگ اسرائیل با حماس نیست بلکه تجاوز اسرائیل به غزه است. در سال 2014 آتش بس امضاء شد اما اسرائیل بارها آن را نقض کرد از جمله در سال 2018
از تفاهنامه زمان یاسرعرفات که 17 درصد برای فلسطین بود به 6 درصد رسید. سفر فقط از طریق مرز مصر میسر است .اسرائیل یک رژیم آپارتاید است اما کشورهای اروپا و ایالات متحده اجازه نمی دهند اسرائیل رژیمی نژادپرست معرفی شود. وقتی اجازه رفت و آمد داده نمی شود و مردم را تقسیم می کنند و غزه را مانند زندان در محاصره دارند آیا این آپارتاید نیست؟
در این سمینار تاکید شد از طریق چنین برنامه ها و گردهمایی ها و تظاهرات اعتراضی می توان مردم را آگاه کرد تا به آمریکا و متحدانش فشار بیاورند. زیرا اسرائیل حتی به سازمان های بین المللی توجه ندارد. اسرائیل بصورت عمدی شهروندان غیرنظامی را هدف قرار می دهد.
همچنین گفته شد بین یهودیان و صهیونیست ها باید فرق گذاشت چنانچه در ایالات متحده یهودیان بسیاری ضد اسرائیل و اقدامات صهیونیست ها تظاهرات می کنند.
نظر خود را بنویسید.