بزرگداشت حافظ شیرازی در دمشق
همایش بزرگداشت حافظ شیرازی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه، همایش بزرگداشت حافظ شیرازی با حضور حمیدرضا عصمتی، رایزن فرهنگی ایران، محمد هادی کاوه، وابسته فرهنگی و خانم زینب ملکی، معاون مدرسه ایرانیان مقیم دمشق و از استادان آموزش زبان و ادبیات فارسی، خانم فرشته محمدزاده و خانم سکینه نویدی اساتید اعزامی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و چند تن از اساتید زبان فارسی و ادبیات دانشگاه دمشق در محل سالن اجتماعات امام خمینی(ره) رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.
عصمتی به معرفی ویژگیهای منحصر به فرد شاعر برجسته و غزلسرای کشورمان پرداخت و گفت: حافظ در حال حاضر نماد فرهنگی ایران به شمار میرود و فرزند نیکوی ایران و معروف به شاعر غزلیات و لسانالغیب، ترجمان اسرار یا محرم اسرار و عاشقی است. این شاعر عرفانی که ایرانیان قدیم، او را یکی از اولیای صالحین خدا میدانستند، که توانسته غزل، عرفان و قرآن کریم را همزمان با یکدیگر بیامیزد.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: قصائد و غزلیات او بیشتر به مناجات شبیه است به حدی که ایرانیها تا به امروز نیز به دیوان همراه با شرح و توضیح او تفأل میزنند.
وی مطرح کرد: حافظ ثروتی ادبی از خود بر جای گذاشت که ادبیات فارسی و عرب و نیز ادبیات جهان را غنی ساخت. دیوان او به منزله حافظه نوشتاری و چکیده اندیشه و فرهنگ ماست و آینه ذهن ما و وجدان ما به شمار می رود.
خانم محمدزاده گفت: حافظ و اشعارش در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد و آوازه شعر حافظ در زمان زندگی وی، به سرزمینهای دیگری چون شبه قاره هند رسید و شاعران آن سرزمینها کوشیدند تا ویژگیهای شعر حافظ را به کار ببرند و همانند ایشان مضمونهای عاشقانه و عارفانه را به یگدیگر پیوند بزنند و از صنایع ادبی بهروش حافظ بهره گیرند.
وی سپس به جایگاه مهم دیوان حافظ نزد ایرانیان اشاره داشت و گفت: تقریباً در تمام خانههای ایرانیان، دیوان حافظ یافت میشود که نشان از ارتباط عمیق مردم ایران با این شاعری است که با هویت تاریخی، فرهنگی و دینی ایران آمیخته شده است.
خانم سکینه نویدی، ضمن تأکید بر اینکه حافظ یکی از درخشانترین ستارگان فرهنگ و ادب ایرانی است و شعر او نه تنها از مرزهای ایران، بلکه از مرزهای کل خاورمیانه فراتر رفته است و اشعار او حتی به زبانهای مختلف از جمله انگلیسی و آلمانی و ... نیز ترجمه شده است.
در این نشست چند تن از دانشجویان به زبان فارسی سئوالاتی را مطرح و برخی نیز اشعار حافظ را قرائت کردند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.