برگزاری ویبنار «سید جمال الدین اسد آبادی و دکترین وحدت گرایانه و اصلاحی او» در الجزایر
ویبنار «سید جمال الدین اسد آبادی و دکترین وحدت گرایانه و اصلاحی او» با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ویبنار «سید جمال الدین اسد آبادی و دکترین وحدت گرایانه و اصلاحی او» با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، دانشگاه امام صادق(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در فضای مجازی برگزار شد .
در این ویبنار موسی عبد اللاوی و نورالدین ابولحیه، دو تن از اندیشمندان الجزایری و جبار شجاعی از دانشگاه امام صادق(ع) به ایراد سخنرانی پرداختند و به پرسشهای اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) پاسخ گفتند .
موسی عبد اللاوی، استاد دانشگاه و نایب رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر در سخنان خویش پیرامون شخصیت سید جمال الدین اسد آبادی و ایدههای اصلاح گرایانه او گفت :سید جمال الدین از شخصیتهای اثر گذار و مهمی بود که اندیشههایش در صحنه فکری دنیای اسلام و نیز اروپا بازتاب فراوان یافته و نخبگان جوامع را تحت تأثیر خود قرار داد.
وی ادامه داد: او در اندیشه و فکر، شخصیتی نوآور و در خطابه بسیار زبردست بود و به مجرد ورود به هر کشوری درخشش بسیار پیدا میکرد و از سوی نخبگان جوامع و حتی مردم عادی مورد استقبال قرار میگرفت.
این استاد دانشگاه افزود: سید جمال در مقالات متعددی که در روزنامه عروه الوثقی انتشار میداد مردم را به آزادی فکر و اندیشه، دوری از خرافات و مقابله با استبداد و استعمار دعوت میکرد. اندیشمندان بزرگ معاصر از جمله حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از سید جمال الدین تمجید و تکریم کردهاند.
وی مطرح کرد: سید جمال در کشورهای اسلامی ایران، افغانستان، هند، عثمانی، مصر و اروپا در حرکت و رفت و آمد بود و مردم را به بیداری، مبارزه برای رهایی از استبداد و استعمار، دوری از خرافات و اتحاد و همبستگی اسلامی دعوت میکرد .
نورالدین ابولحیه، استاد دانشگاه باتنه و مفسر بزرگ قرآن کریم در سخنان خود، گفت :علمای دین به طور سنتی در جوامع مختلف به پژوهش در فقه، اصول، تفسیر قرآن و حدیث و اموری از این قبیل پرداخته و به هدایت معنوی جامعه میپردازند ولی سید جمال الدین اسد آبادی الگوی جدیدی از عالم اسلامی ارائه کرده و با درک مشکلات جوامع اسلامی، شناخت جوامع غربی و تلقی روشن از اسلام و قرآن، خارج از شیوههای سنتی حرکت کرده و با سفر به کشورهای مختلف اسلامی و اروپایی دکترین جدیدی برای احیای امت، بیداری مسلمانان و نجات آنها از قید استبداد و استعمار ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: سید جمال از چارچوب ملیت و مذهب خود را رها کرده، اسلامی و جهانی فکر میکرد از این روی تا آخر عمر ملیت و مذهب خود را پنهان نگه داشت به گونهای که همه امت اسلامی، شیعه و سنی، افغانی و ایرانی و ترک و عربی او را از خود بدانند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.