معرفی فرهنگ و تمدن ایران در رادیو ملی بلغارستان
مسعود احمدی، رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان در برنامه شبانگاهی «افق شب» رادیو ملی بلغارستان، فرهنگ و تمدن ایران زمین را معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنا به دعوت رادیو ملی بلغارستان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه شبانگاهی «افق شب» این رادیو به صورت زنده به معرفی فرهنگ و تمدن ایران پرداخت.
برنامه افق شب رادیو بلغارستان که از برنامههای پرمخاطب شبانه این شبکه در سراسر بلغارستان محسوب میشود همچون برنامه «ره شب» رادیو ایران از برنامههای پرسابقه و قدیمی است که شنوندگان بسیاری را با خود همراه کرده است.
مسعود احمدی، رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان در ابتدای این برنامه با اشاره به سالروز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، از او به عنوان بزرگترین شاعر داستان سرای ایرانی یاد کرد و افزود: نظامی به زیبایی هرچه تمامتر داستان خسرو و شیرین و داستان لیلی و مجنون به عنوان عاشقانههای پاک ادبیات ایرانی را به شعر درآورده است و خمسه ی نظامی نماد تمام یک روایت اصیل عرفانی از شیرین تا اسکندر است.
وی حکیم نظامی را نماد ایران فرهنگی دانست و از عرفای ایران به عنوان مظهر برادری و عشق میان ملتها یاد کرد.
معرفی نسخههای خطی فارسی در کتابخانه ملی بلغارستان
احمدی با بیان ریشه تاریخی نوروز به عنوان سنت چهار هزار ساله ایرانی در آستانه بهار طبیعت گفت: امسال و به مناسبت نوروز و با همکاری کتابخانه ملی بلغارستان «سفره هفت سین نوروزی» همراه با افتتاح نمایشگاه معرفی نسخههای خطی فارسی در کتابخانه ملی بلغارستان خواهد بود. این نمایشگاه به مدت 10 روز و از ابتدای فروردین تا دهم این ماه برای بازدید عموم علاقهمندان دایر خواهد بود.
مهمان این برنامه با اشاره به تاریخ و فرهنگ غنی ایران اسلامی، به معرفی عرفای بزرگ جهان اسلام از ایران پرداخت و اظهار داشت: مولانا جلال الدین محمد بلخی از خراسان بزرگ و در آستانه هجوم مغول به ایران مهاجرت میکند و با مهاجرت خود از شرق به غرب، فرهنگ عرفان ایرانی ـ اسلامی را به مغرب معرفی میکند.
رایزن فرهنگی کشورمان با معرفی اجمالی عرفای بزرگ ایران همچون حافظ، سعدی ، خیام، عطار و فلاسفه مشهور دیگر چون ابن سینا و خوارزمی ایران را مهد تفکر و عرفان شرق دانست.
احمدی تأکید کرد: زبان عرفان زبان فطرت و همه انبیا است. پیامبران نه فقط برای ترویج ظاهر دین بلکه در اصل برای تبیین باطن دین که همان معرفت است، آمدهاند.
وجود بیش از هزار واژه فارسی در زبان بلغاری
وی ابراز کرد: وجود بیش از هزار واژه فارسی در زبان بلغاری با پیشینه بیشتر از 1200 سال نشان دهنده هویت مشترک تاریخی میان دو ملت است. اینکه امروزه باستان شناسان به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری از اقوام بلغار در حدود 1500 سال قبل از منطقه شمال شرقی ایران احتمالا به نواحی بلغارستان مهاجرت کردهاند و نیز خراسانی بودن مولانا نشان دهنده همریشهگی و یک هویتی بودن ایرانیان و بلغاریان و منجمله مولانای ایرانی است.
بخش پایانی این برنامه به پرسش و پاسخ شنوندگان و رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان اختصاص یافت.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.