-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/06 - 19:47
  • 969
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سفیر کشورمان در عراق:

فارسی زبان عرفان، عشق و دوستی است

آل صادق اظهار داشت: فارسی زبان عرفان، عشق و دوستی است و در این میان قطعا حکیم نظامی جایگاه کم نظیری دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آستانه فرارسیدن سال جدید و عید نوروز از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، مراسم گرامیداشت جهانی حکیم نظامی شاعر بزرگ ایرانی با حضور گسترده فارسی دوستان عراقی در محل دانشگاه بغداد برگزار شد.

در این مراسم، کاظم آل صادق، سفیر و حمزه نجاتی آرانی، وابسته فرهنگی و محمد جواد نجفی، مسئول بخش علمی و دانشگاهی رایزنی فرهنگی ایران در عراق، علی عدنان مشوش الکعبی، رئیس دانشکده زبان‌های زنده دانشگاه بغداد و اساتید و دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه حضور داشتند.

این مراسم شامل برنامه‌های متنوع علمی، ادبی و فرهنگی و اهدای جوایز بود.

علی عدنان مشوش الکعبی در سخنانی، گزارشی از وضعیت گروه‌های آموزشی دانشکده زبان‌های بغداد و جایگاه گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه ارائه کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر به غیر از زبان فارسی تعداد 10 گروه آموزشی زبان و ادبیات از زبان‌های مختلف دنیا از جمله انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، ترکی، اسپانولی، سریانی و ... در حال فعالیت و پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی بغداد است و در این میان استقبال از زبان فارسی نیز به دلیل مؤلفه‌ها و اشتراکات زیاد بین دو کشور همواره از جایگاه خوبی برخوردار خواهد بود.

خانم نهله داود سلمان، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت این گروه پرداخت.

در ادامه، آل صادق، سفیر کشورمان ضمن قرائتی اشعاری از حکیم نظامی گفت: حکیم نظامی از هویت و فرهنگ ایرانی گفت و پنج‌گنج ماندگار را برای اهل اندیشه و فرهنگ به یادگار گذاشته است.

وی افزود: فارسی زبان عرفان، عشق و دوستی است و در این میان قطعا حکیم نظامی جایگاه کم نظیری دارد و کمتر شاعر بزرگی را می‌توان با وی قیاس کرد.

سفیر کشورمان اظهار داشت: در کارنامه‌ی هزارساله‌ی زبان فارسی، این زبان از سمرقند تا بغداد و از قسطنطنیه تا شبه قاره و چین و از جنوب خلیج فارس تا آن سوی آمودریا و از این سوی تا شبه جزیره‌ی بالکان نفوذ کرده و توانسته ده‌ها و صدها شاعر، نویسنده، مورخ، جغرافیدان، عارف، پزشک، فیلسوف، ریاضی‌دان، مهندس و دانشمندانی پرشمار از تمامی علوم دیگر را در دامان خود پرورش بدهد.

وی در پایان از اقدامات صورت گرفته در آموزش و پاسداشت زبان فارسی در عراق توسط گروه‌های علمی دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه بغداد تشکر کرد و نشان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد و کتاب‌های تألیف شده اساتید این گروه توسط ریاست گروه به ایشان تقدیم شد.

سپس جلسه وارد محور علمی و ادبی و بحث های تخصصی در خصوص گرامیداشت حکیم نظامی شد و مقالات 4 تن از اساتید هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه در این خصوص توسط انور عباس، ناهی عبد ابراهیم و جاسم ردام ادامه یافت.

همچنین، در فاصله ارائه هر استاد از دانشجویان برتر رشته زبان فارسی دانشگاه بغداد، به صورت دکلمه خوانی به نظامی خوانی پرداختند که مورد استقبال جمع حاضر قرار گرفت.

در این مراسم برنامه‌های متنوع دیگری نظیر اجرای سرود به زبان فارسی توسط دانشجویان، پخش کلیپ های متنوع فرهنگی و ادبی از ایران و زبان فارسی، نمایشگاه معرفی جاذبه های فرهنگی، توریستی و علمی ایران و... انجام گرفت.

در پایان مراسم از ده تن از اساتید گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد که ضمن نگاشتن تألیفات و پژوهش‌های جدید در حوزه زبان و ادبیات فارسی در برنامه علمی و ادبی شنبه‌های شعر و ادب فارسی در عراق حضور فعال و ارائه های علمی و ادبی داشتند و ده نفر از دانشجویان برتر فارغ التحصیل در دوره های مختلف زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد نیز با اهدای جوایز ارزنده ای از سوی رایزنی فرهنگی ایران در عراق و اهدای لوح تقدیر و اعطای بورسیه تحصیلی توسط سفیر کشورمان در بغداد مورد تقدیر و تشویق قرار گرفتند.

در پایان، دانشجویان برتر ترم آخر دوره کارشناسی، مدارک تحصیلی خود را دریافت کردند و اساتید و فارغ‌التحصیلان جدید نیز همراه سفیر ایران و هیأت اعزامی عکس یادگاری گرفتند.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved