-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/08 - 12:42
  • 196
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

خواندن مثنوی مولانا به زبان فارسی آرزوی دیرینه مردم مالزی است

رایزن فرهنگی کشورمان در جمع فرهیختگان کشور مالزی بیان کرد: مولانا خود را فرزند قرآن و کلامش را گفتار قرآن می‌دانست و ما امروز در جای جای مثنوی به وفور، زیبایی بهره گیری از آیات و روایات را می‌بینیم و این تنها ظاهر آیات نیست بلکه در متن و مفهوم اشعار رنگ قرآنی مثنوی پیداست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با سالروز بزرگداشت مولانا و با هدف بررسی اندیشه‌های صلح‌جویانه مولانا در مثنوی، نشست علمی «مولانا؛ صلح درون و بیرون» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و با همکاری گالری هنر شهر کوالالامپور برگزار شد.

ارزانی، رایزن فرهنگی کشورمان در مالزی با اشاره به اینکه حضرت مولانا یکی از افتخارات و سرمایه‌های ایران محسوب می‌شود، گفت: در جنوب شرق آسیا این عارف و شاعر بزرگ را با نام «رومی» می‌شناسند.

وی با بیان اینکه مردم مالزی با نام و اندیشه مولانا آشنا هستند، مطرح کرد: مثنوی مولانا در شش جلد توسط «اجمل» به زبان مالایی ترجمه شده اما یکی از آرزوهای دیرینه مردم مالزی، خواندن این کتاب ارزشمند به زبان فارسی است.

رایزن فرهنگی کشورمان به بررسی صلح درون و بیرون از نگاه مولانا پرداخت و افزود: موضوع صلح و آرامش یکی از ضروریات دنیای امروز است که در اشعار و افکار مولانا به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به حملات گسترده اسرائیل به فلسطین و غزه، گفت: دنیای امروز نیازمند یک اتحاد برای مقابله با ظلم است برای اینکه بتوانیم در منطقه صلح و آرامش را برپا کنیم.

ارزانی، به دیدگاه مولانا در خصوص صلح پرداخت و گفت: در اندیشه مولانا برای ایجاد صلح بیرون باید ابتدا به صلح درون رسید در واقع اگر کسی در دورن خود آرامش داشته باشد می تواند در مناسبات اجتماعی هم به تعامل و صلح دست پیدا کند.

وی مقدمه صلح درونی را از نگاه مولانا زیست صادقانه دانست و گفت: زیست صادقانه یعنی انسان بتواند بین باورها، اعتقادات، خواسته‌ها، آرمان‌ها و بینش خود یک انطباق ایجاد کند و به مسئله یکپارچی وجود برسد.

جهان صلح در اندیشه مولانا عالم الهی است

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: انطباق بین رفتار، گفتار و کردار؛ صلح درونی را به ارمغان می آورد لذا فردی که در دورن به صلح رسیده باشد می تواند صلح را نیز در جامعه برقرار کند.

وی با اشاره اینکه باید از رهنمودهای مولانا برای رسیدن صلح بهره ببریم، اضافه کرد: اگر مردمی و یا گروهی در دنیا تنها به فکر قدرت و منافع شخصی خویش باشند برون دادش جنگ است من امیدوارم به زودی در جهان شاهد صلح و آرامش پایدار باشیم.

ارزانی با عنوان اینکه در اندیشه مولانا عالم الهی، جهان صلح است و ما باید به عالمی ورای این عالم پر تزاحم برویم، افزود: وقتی به صلح درون رسیدیم با جهان حقیقی یکی می‌شویم و در آن عالم بی رنگی و وحدانیت با خداوند ملاقات می‌کنیم.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به اینکه اشعار، اندیشه و باورهای عرفانی مولانا نشأت گرفته از قرآن است، بیان کرد: مولانا خود را فرزند قرآن و کلامش را گفتار قرآن می‌دانست و ما امروز در جای جای مثنوی به وفور، زیبایی بهره گیری از آیات و روایات را می‌بینیم و این تنها ظاهر آیات نیست بلکه در متن و مفهوم اشعار رنگ قرآنی مثنوی پیداست.

ارزانی، با بیان اینکه مولانا زمانی که مهار نفس خود را به دست آورد، وارسته شد و سالک طریق پروردگار شد. گفت: البته شاعران فارسی زبان همواره در سایه شریعت اسلام به فضای ادب و فرهنگ روی آورده اند و در بسیاری از نقاط دنیا شناخته شده‌اند.

پایه و بنیان علوم اجتماعی در افکار مولانا آشکار است

در ادامه، احمد مراد مریکن از اساتید حوزه ادبیات مالزی، با اشاره به اینکه مولانا در ردیف افلاطون و ارسطو شناخته می‌شود، گفت: مولانا منبع و مولد برخی از علوم پایه است.

وی با بیان اینکه پایه و بنیان علوم اجتماعی در افکار مولانا آشکار است، افزود: نگاه عالمانه ارتباط روح با اجتماع و زیستن در جهان در کتب مولانا به چشم میخورد.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش، افزود: مولانا را غالبا با عشق و عرفان می‌شناسند ولی من معتقدم که باید در زمینه‌های علمی نیز از این اندیشمند بزرگ جهان بهره جست.

همچنین، خانم میزون عمر و محمدرضا بک صحرایی درباره عظمت مولانا سخن گفتند و ابراز امیدواری  کردند که مراسم‌هایی از این دست، به صورت مستمر برگزار شود.

این مراسم با حضور سفرای برخی از کشورهای مسلمان، مانند سفیر تاجیکستان و سفیر افغانستان، محمدرضا بک صحرایی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، خانم مایزون عمر، رئیس گالری هنری Kl city، احمد مراد مریکن، ایرانیان مقیم مالزی و جامعه فرهیخته کشور مالزی همراه بود.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved