-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/21 - 04:39
  • 688
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
با همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی صورت گرفت؛

برگزاری مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در مسجد ایرانیان

به مناسبت سالگرد عروج ملکوتی روح بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی ایران مراسمی به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مسجد ایرانیان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سی و سومین سالگرد عروج ملکوتی روح بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره)، مراسمی به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران با حضور جناب ابوالفضل محمدعلیخانی سرکنسول ایران در بمبئی، کامران نژاد لطفی سرپرست موقت خانه فرهنگ ایران در بمبئی، نمایندگان ارگان ها و نهادهای وابسته به ایران و تعداد کثیرثی از علما و اقشار مختلف مردم در مسجد ایرانیان در فضای معنوی خاصی  برگزار شد.

مراسم پس از اقامه نماز با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردید. در ابتدا علیخانی سرکنسول ایران در بمبئی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در ابتدا از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و همچنین هیئت امنای مسجد ایران به خاطر برگزاری مجلس یاد بود امام و در آن فضای معنوی، قدردانی کرد و با یادآوری حماسه شهدای 15 خرداد که شروع حرکت مردم از آن حادثه شکل گرفت به مقایسه جایگاه و تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلاب های جهان مانند انقلاب فرانسه، شوروی و دیگر کشورها پرداخت و ویژگی های خاص انقلاب اسلامی را برشمرد.

وی با نامطلوب خواندن وضعیت ایران قبل از انقلاب به عنوان یک کشور مسلمان؛ بدترین عاملی وابستگی ایران به دول غربی به ویژه آمریکا را روی کار آمدن این حکومت های پادشاهی با کودتا و حمایت از سوی این دولت های اسکتباری دانست که بنابراین بر اساس رای مردم نبودند. این وابستگی اثرات زیادی در زندگی اجتماعی، دینی و دیگر زمینه ها داشت. مسائل اجتماعی و اخلاقی و مشکلاتی که متوجه مردم ایران بود و امتیازاتی که رژیم پهلوی به آمریکا می داد باعث ناخرسندی همه گروه ها شده بود. این رژیم تنها کشوری بود که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت می شناخت. چهل هزار مستشار آمریکایی در ایران بودند و دیگر مقامات که وابسته به استکبار جهانی بودند باعث گردید که حضرت امام خمینی (ره) و دیگر مراجع و اندیشمندان والا مقام که سالها تحت شکنجه و ستم بودند، نهضتی را پایه گذاری کردند که شروع آن از 15 خرداد 1342 بود.

وی در ادامه سخنان افزودند: این انقلاب با حمایت کامل مردم و با مقابله آنها در برابر رژیم ستم شاهی و با شهادت بسیاری از مردم ایران به پیروزی رسید. دوم خرداد نقطه عطف این نهضت بود که البته به تبعید امام خمینی (ره) نیز منجر شد. اما پس از پانزده سال این نهضت با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به نتیجه رسید. در طول این چهل و سه سال که از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد، دستاوردهای بسیاری حاصل شده است که در سطح بین الملل نمود عینی آن به مراتب بیشتر می باشد. مهمترین آن استقلال است که یکی از کشورهای مستقل جهان محسوب می گردد. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، کودتاهای نافرجام و تحریم های اقتصادی و اخیراً هم حملات به دانشمندان و فرماندهان ایران و محور مقاومت ما در عراق و دیگر مکان ها همگی نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی است.  ترور مسئولین ما همگی نشان دهنده آنست که راه ما درست و حقانیت با ما است و دشمن دچار استیصال شده است و لذا دست به جنایت می زند.

در ادامه مولانا ظهیر عباس رضوی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سی و سومین سالگرد عروج ملکوتی بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران در بمبئی اظهار داشتند: انقلاب اسلامی ایران بی شک پدیده ای نوظهور در قرن حاضر می باشد. انقلاب به معنی تغییر و تحول عظیم در یک کشور است اما انقلاب ایران نهضتی بر پایه اسلام بود که نه تنها خواستار تحول در ارکان جامعه بلکه بالاتر را دنبال می کند. ارزش های اسلامی شالوده اصلی قانون اساسی ایران و نقشه ی راه جامع برای آینده می باشد و شامل حال همه آزادی خواهان می باشد. اهداف انقلاب اسلامی ایران بر پایه سیره نبوی و ائمه معصومین پایه نهاده شده است و به همین خاطر این انقلاب قرآنی انقلاب می باشد.

کامران نژاد لطفی نیز ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و سومین سالگرد رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و اظهار تشکر از حضور علما، اندیشمندان و اقشار مردم و دیگر سخنرانان، بیان داشتند: امروزه همه ما پس از سی و دو سال از آن حادثه ناگوار در این فضای معنوی گرد هم آمدیم تا با زنده نگه داشتن یاد و خاطره امام (ره) به اندازه هرچند کم، بتوانیم دین خود را به عنوان یک مسلمان نسبت به ایشان ادا کنیم. از طرفی در بسیاری آیات و روایات اسلامی هم به ارج نهادن و در نظر گرفتن منزلت والای علما و اندیشمندان بسیار سفارش شده است، به ویژه شخصیت هایی که وجودشان را با عشق ؛ وقف بشریت کرده و عمل به علم را سرلوحه کار خود قرار دادند.

وی در ادامه با اشاره به آیه نهم سوره زمر و احادیثی از قول نبی اکرم (ص) افزودند: ارج نهادن به بزرگان از سوی ما در واقع نوعی شکرگذاری از درگاه احدیت برای وجود چنین موهبت هایی در جامعه است و باعث خشنودی پروردگار و ادامه راه ایشان از طریق شخصیت های حاضر دیگر می شود که هم اکنون رهبری جامعه اسلامی را بر عهده دارند. راجع به وجود شخصیتی امام مطالب زیادی گفته شده است. صفات عالیه ای مثل؛ پرهزگاری ـ اهل معنویات و حالات عرفانی، صداقت، شجاعت، مبارز بودن، وقت شناسی و از همه مهم تر ساده زیستی را می توان اشاره کرد. همچنین با توجه به بیانات و آثار نفیس به جا مانده از امام مثل کتاب «حکومت اسلامی» و اثر «سر الصلاة» می توان به بینش و گستردگی شخصیت ایشان هم از بعد سیاسی و هم عرفانی و الهی پی برد. میان شخصیت و شیوه رهبری امام خمینی (ره) با کرامات انسانی و رعایت آن، مطابقت و تعامل کامل وجود داشته و امام خمینی (ره) به عنوان مصداق انسان کامل، نه رهبر کاریزماتیک، به منتهای حد، حافظ این کرامت ها بوده اند و به همین دلیل رهبری ایشان واجد بیشترین تاثیر عمومی گشته است.

سرپرست موقت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در ادامه ضمن بیان تعابیر شهید مطهری از امام خمینی ( قهرمان قهرمانان، روح ملت و تجسم ایده های عالی جامعه ) محتوای سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری امام خامنه ای (مدظله العالی) به مناسبت سی و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) را قرائت نمودند: [ امام خمینی همان روح جمهوری اسلامی ایران است و شناساندن امام به نسل جوان پر اهمیت می باشد، چون به آنها برای ادامه بهینه آینده کشور کمک می کند. امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز و فردا هم هست. نسل جوان و هوشمند ما که قرار است مسئولیت ملی و انقلابی گام دوم این انقلاب را بر عهده بگیرد و آینده کشور را اداره کند، احتیاج به یک نرم افراز واقعی دارد تا راه انقلاب را به درستی طی کند، این نرم افراز که می تواند شتاب دهنده و تحول آفرین باشد، عبارت است از درس هایی که در گفتار و رفتار امام می توان یافت]

سرپرست نمایندگی فرهنگی ضمن اشاره مختصر به دیدگاه امام خمینی (ره) در باب اهمیت فرهنگ، از دغدغه مندان و علاقمندان به مکتب امام و علمای جوامع اسلامی خواست تا با بررسی بیشتر تفکرات ایشان، به صورت عملی در زمینه تربیت و آموزش سرمایه های انسانی خود تلاش نمایند، تا انشاالله با کمک حق تعالی بهترین نتیجه حاصل شود. ایشان در پایان سخنرانی بار دیگر تسلیت مجدد خود را به حاضرین اعلام نمود و همچنین از هیات امنای مسجد برای همکاری با خانه فرهنگ قدردانی کرد.   

 سپس برای اولین بار در کلانشهر بمبئی گروه طلاب مدرسه علمیه امام صادق (ع) منطقه ناوی مومبای واشی، سرود سلام فرمانده را به زبان فارسی خواندند که مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت.

 آخرین سخنران حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حسنی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بیان کرد: با گذشت سی و سه سال از عروج ملکوتی امام خمینی (ره) با برگزاری این مراسم ها احساس می شود ایشان در میان همه ما است. اندیشه های والای ایشان در زمینه های مختلف که بر پایه اسلام ناب محمدی (ص) است تا به امروز مورد گفتمان های مختلف قرار می گیرد. خداوند بزرگ مرتبه دارای دو صفت می باشند که یکی صفت فعل و دیگری دارای صفت ذات است. صفات خداوند سبحان در زمان مشخص خود مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان مثال هنگامی که موجودی متولد می شود، آن وقت اعلام می دارند که خداوند خالق می باشد. انسان های وارسته نیز همیشه در تلاش هستند که ارزش های اخلاقی را در خود پرورش دهند و رضای خداوند را مورد توجه قرار می دهند. امام خمینی (ره) رهبری مدبر با ارزش های اخلاقی والا بودند که تمامی قدرت های استکباری خواهان نابودی ایشان بودند اما ایشان با توکل به خدواند متعال راه خود را پیمودند و ما امروزه شاهد انقلابی با صلابت و با اقتدار در جهان هستیم.   

انتهای پیام/

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved