ناگفتههایی از زندگی شهید رحیمی؛ «اهمیت زیادی برای مسائل بینالمللی جهان اسلام قائل بود»
همسر شهید رحیمی از شهدای اقتدار فرهنگی گفت: شهید سیدمحمدعلی رحیمی از همان ابتدای جوانی، اهمیت بسیاری برای مسائل بینالمللی جهان اسلام قائل بود؛ آنچنان که بنای زندگیاش را بر همین اصل استوار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهید سیدمحمدعلی رحیمی در ۱۹ تیر ۱۳۳۶ در اهواز به دنیا آمد و در ۲ اسفند ۱۳۷۵ در پاکستان؛ در حالی که مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران واقع در دهلی نو (به مدت هفت سال) و رایزن فرهنگی ایران در پاکستان بود؛ توسط گروهک وهابی جنگهوی به شهادت رسید.
مریم قاسمیزهد؛ همسر شهید درباره وی گفت: از همان ابتدای جوانی، اهمیت بسیاری برای مسائل بین المللی جهان اسلام قائل بود؛ آنچنان که بنای زندگیاش را بر همین اصل استوار کرد. از جمله مواردی که بر انجام آنها تاکید داشت میتوان به ضرورت صدور انقلاب اسلامی به دیگر کشورها و از سویی برقراری هرچه بیشتر وحدت میان مسلمانان جهان اشاره کرد؛ البته این دغدغه را شهید رحیمی از توجه به فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) داشت و دنبال میکرد.
وی ادامه داد: با چنین نگاهی، در سالهای ابتدای فعالیتهای خود، چندین سفر به کشورهای هند، پاکستان و .... رفت و با هزینه شخصی خود، تحقیقات بسیاری انجام داد. او این جغرافیا را به دلیل تعداد قابل توجه جمعیت مسلمانان در شبه قاره انتخاب کرد. شهید رحیمی بعد از آن که فهمید از کانال فعالیتهای دولتی چندان موفق به پیشبرد اهداف خود نمیشود، به بهانه تحصیل و با مرخصی بدون حقوق راهی مهاجرت به هند شد. در نهایت نیز با پیگیری و نشان دادن تواناییهای خود مشغول به فعالیت در خانه فرهنگ دهلی، به عنوان کارمند محلی شد؛ البته تحصیل را هم رها نکرد و آن را ادامه داد.
همسر شهید بیان کرد: شهید رحیمی، بعد از سالها کار صادقانه در هند، نه تنها توانایی خود را نشان داد بلکه جایگاه کاریاش را نیز تثبیت کرد، او با سفرهایی که برای بررسی وضعیت مدارس دینی و شرایط مسلمانان به کشورهای مختلف، به خصوص کشورهای آفریقایی انجام داد، خطر گروههای تکفیری را گوشزد کرد. او طبق مدارک و اسنادی که موجود است تاکید کرد که کشورهای استعمارگر با اقداماتی از جمله احداث مدارس و مراکز بهداشتی در صدد تربیت فرزندان مسلمانان برای فعالیت در گروههای افراطی و تکفیری هستند؛ خطر بزرگی که برای مقابله با آنها دست به ارائه راهکارهایی با کمترین هزینه ممکن زد.
قاسمیزهد تاکید کرد: در نهایت قرار شد که ایشان عهدهدار مسئولیت خانه فرهنگ ایران در مولتان پاکستان شده و هر آنچه که طی سالها تلاش و فعالیت تحقیقی، آموخته و تجربه کرده بودند را آنجا اجرایی کنند. تلاش شهید رحیمی در مولتان به ثمر نشست، مسئلهای که مصادیق مختلفی از آن را میتوان در گفتههای ساکنان مولتان یافت؛ آنچنان که به اذعان اهالی این شهر پاکستان، شهید رحیمی آن انقلابی مثال زدنی به پا کرد. همین امر نگرانی آنهایی که دشمن شکل گیری وحدت میان مسلمانان هستند را به دنبال داشت؛ در نتیجه تصمیم به حذف فیزیکی مردی گرفتند که سالها زندگی شخصی و کاریاش را صرف ایران و مسلمانان کرده بود.
وی تشریح کرد: او در زمان حضورش در مولتان، هر ساله روز قدس را به شکل ویژه و به عنوان عاملی وحدت بخش میان مسلمانان برگزار میکرد. شهید رحیمی بزرگان اهل سنت و شیعیان پاکستان را ترغیب کرد که خارج از خانه فرهنگ دست به برپایی این مراسم زده و از او نیز به عنوان مهمان دعوت کنند. اگر با فضای فکری و سیاسی غالب بر پاکستان آشنا باشید از اهمیت کاری که با پیشنهاد وهمفکری وی برای برپایی سالانه مراسم روز قدس، آن هم با حضور اهل تسنن و شیعه انجام شده میدانید؛ اقدامی که بازتاب زیادی نیز در رسانههای آن زمان داشت.
قاسمیزهد در پایان گفت: برای پاسداشت فعالیتها و اقدامات شهدای اقتدار فرهنگی افرادی همچون سید محمدعلی رحیمی که جان خود را برای این آب و خاک گذاشتند، ضروری است که برای حفظ وحدت میان مسلمان بکوشیم. تلاش برای برقراری و حفظ وحدت میان مسلمانان جهان امری ضروری برای همه دورانها است، هرچند که این مسئله امروز، بیش از هر زمانه دیگری احساس میشود؛ از این طریق زحمات شهدا به ثمر مینشیند و راهشان ادامه خواهد یافت.