فعالان مذهبی افرادی مؤثر در تقویت دیپلماسی فرهنگی هستند
مسئول امور مذهبی شورای خلیفهگری ارامنه تهران بر ضرورت بهرهمندی از همراهی فعالان دینی و مذهبی ادیان مختلف تأکید کرد و آن را راهکاری اثرگذار برای گسترش صلح و دوستی میان ملتها خواند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کشیش گریگوریس نرسسیانس درباره نقش فعالان دینی و مذهبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی گفت: از همراهی روحانیون ادیان مختلف در کشورها میتوان برای رشد و توسعه صلح بهره گرفت. برای این منظور میتوان در رایزنیهای فرهنگی ایران در کشورهای دوست، عدهای را با عنوان معاونان یا سفیران صلح به کار گرفت تا از این طریق گزارشهای واقعی از ارتباطات ادیان در کشورمان منعکس شود.
او با اشاره به برخی کاستیها در استفاده حداکثری از ظرفیتهای دیپلماسی مذهبی افزود: فقدان بازدیدهای گروهی دانشجویان و جوانان دیگر کشورها ا ایران و عدم آشنایی برخی از اساتید و معلمان کشورهای همسایه با آنچه در کشورمان، به ویژه از نظر روابط میان ادیان میگذرد سبب انتقال اطلاعات غیرواقعی به جوامع در حال رشد این کشورها میشود.
دین یکی از مهمترین عوامل فرهنگساز در ملتهاست
نرسسیانس درباره تأثیر ارتباطات دینی و مذهبی بر دیگر عرصهها از جمله اقتصاد نیز گفت: در کنار فراهم کردن امکاناتی برای راهاندازی بازیدهای گروهی دینی، فرهنگی و آموزشی میتوان به تهسیلگری برای برپایی گردشگری صنعتی، پزشکی، فرهنگی و پژوهشی نیزپرداخت. از این طریق نه تنها شرایطی برای آشنایی با وضعیت ادیان در ایران مهیا میشود، بلکه همگان درباره دیگر قابلیتها و موفقیتهای کشورمان نیز باخبر میشوند.
عضو شورای روحانیون ارامنه تهران درباره این که فعالان حوزه دیپلماسی فرهنگی و دینی از چه طریق قادرند به یکدیگر یاری برسانند افزود: دین یکی از مهمترین عوامل فرهنگساز در ملتهاست، بی شک رونق هریک از دو نوع دیپلماسی فرهنگی و دینی، سبب رونق دیگری خواهد شد.
کشیش نرسسیانس ادامه داد: با برگزاری همایشهای مختلف پیرامون پدیدههای فرهنگی و نقاط مشترک بین ادیان می توان زمینههای تاثیرپذیری این دو عامل انسانساز از یکدیگر و امکانی برای کمک به رشد و توسعه دیپلماسی دینی و فرهنگی را فراهم کرد.