• 1403/09/05 - 16:27
  • 194
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دیدار سفیر چین در ایران با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ ایمانی‌پور: آمادگی داریم دو مرکز مستقل فرهنگی در ایران و چین تأسیس شود

زونگ پی وو سفیر جمهوری خلق چین در ایران با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار کرد.

ایمانی‌پور در این دیدار با بیان اینکه خوشبختانه روابط دوجانبه ایران و چین قدمت زیادی دارد و اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ بین دو کشور صورت گرفته است، گفت: زمانی می گفتند دیپلماسی فرهنگی در خدمت دیپلماسی سیاسی و از ابزارهای آن است اما امروز می گویند دیپلماسی فرهنگی قوام‌بخش و پایدارساز دیپلماسی سیاسی است. 

وی با اشاره به وجود جریان‌های ایران هراسانه و چین هراسانه در سطح منطقه بیان کرد: دلیل این دشمنی، آن است که ما نظم موجود جهان را به چالش کشیده‌ایم و غرب این موضوع را برنمی تابد. 

رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور همچنین ابراز کرد: دو کشور ایران و چین به دلیل شناخت نسبی از تمدن کهن یکدیگر می توانند یک تصویر بهتر تمدنی و مبتنی بر مسائل روز از یکدیگر داشته باشند.

ایمانی‌پور ادامه داد: برای اینکه ما دانش مردم را به روز کنیم باید فعالیت های فرهنگی مشترک را بیش از پیش داشته باشیم و یکی از این راه‌ها ایجاد مراکز مستقل فرهنگی در دو کشور است. 

وی با اشاره به وجود محدودیت‌هایی در رفت وآمدهای عموم جامعه در سفارتخانه‌ها گفت: در این شرایط، مراکز فرهنگی به راحتی می‌توانند مورد مراجعه و بهره‌برداری مردم قرار گیرند. 

ایمانی‌پور افزود: ما آمادگی کامل را داریم که این دو مرکز مستقل فرهنگی در ایران و چین تأسیس شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی با اشاره به نقش زبان به عنوان پل ارتباطی بین فرهنگ‌ها ابراز کرد: در این چند ساله آموزش زبان در دو کشور رونق مناسبی داشته است اما باید تلاش کنیم این روند آموزشی گسترش پیدا کند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به برنامه جامع بیست و پنج ساله ایران و چین بیان کرد: در این برنامه پیش بینی هایی برای روابط فرهنگی از جمله زبان نیز شده است.

ایمانی‌پور بر لزوم حضور چین در رویدادهای فرهنگی ایران تاکید کرد و گفت: اگر به دنبال آینده درخشان در روابط فرهنگی دو کشور هستیم باید شتاب بیشتری به توسعه این روابط بدهیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اشاره حضور گردشگران چینی به ایران ابراز کرد: ما از آمد و شد گردشگران چینی استقبال می کنیم و برای افزایش این امر، لازم است که ما تبلیغ بیشتری در کشور چین از گردشگری در ایران داشته باشیم. 

وی همچنین درباره همکاری‌های علمی دانشگاهی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های موجود که در آن همکاری می‌کنیم همکاری‌های علمی دانشگاهی از جمله اعطای بورسیه و تبادل استاد و دانشجو است که این موضوع نیز نیازمند گسترش بیشتر خواهد بود.

ایمانی‌پور در ادامه بیان کرد: ما با ترکیه توافق کرده‌ایم سال ۲۰۲۵ را سال فرهنگی ایران و ترکیه قرار دهیم و سال ۲۰۲۶ می‌تواند برای سال فرهنگی ایران و چین، زمان مناسبی باشد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور زیر نظر این سازمان است، اظهار کرد: ما به یک کمیته مستقل در روابط فرهنگی ایران و چین احتیاج داریم و وزیر وقت فرهنگی چین در سال 2012 نیز این موضوع را پذیرفته بود. 

وی ادامه داد: در کمیسیون‌های اقتصادی و سیاسی، فرهنگ در حاشیه قرار می‌گیرد و در واقع مظلوم واقع می‌شود.

ایمانی‌پور در پایان سخنانش، ابراز کرد: ما عمیقاً اعتقاد داریم که فرهنگ و تمدن آینده، در شرق طلوع خواهد کرد و در  این تمدن که تمدنی غیرغربی خواهد بود نقش چین برجسته خواهد شد.

تبادلات فرهنگی نقش مهمی در تبادلات راهبردی دو کشور دارد

در این دیدار، سفیر چین در ایران نیز گفت: برگزاری هفته فرهنگی چین و مسابقات نقاشی نوجوانان در ایران مورد حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده است که ما بدین وسیله از شما تشکر می کنیم.

 زونگ پی وو با اشاره به برگزاری نمایشگاه شکوه ایران باستان در کشور چین که با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شده است، بیان کرد: تبادلات فرهنگی نقش مهمی در تبادلات راهبردی دو کشور را دارد و همکاری های خوبی در کشور را ما شاهد بوده‌ایم.

سفیر چین در ایران همچنین ابراز کرد: ما در زمینه گردشگری و حضور گردشگران چینی در ایران، برنامه های خوبی را در دست طرح ریزی داریم. 

وی درباره دیدار رییس جمهوری خلق چین و رییس جمهوری اسلامی ایران در نشست اخیر بریکس، اظهار کرد: من در این چند ماه که در ایران حضور دارم احساس کرده ام همکاری های ایران و چین وسیع است بنابراین، باید برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور زمینه محکمی را فراهم کنیم. 

زونگ پی وو در ادامه بیان کرد: تبادلات تمدنی بسیار مهم است و در موضوع ابتکاری با عنوان تمدن جهانی که مطرح شده است نیز تبادلات فرهنگی باعث تحکیم روابط کشورها می‌شود و چین و ایران به عنوان کشورهای دارای تمدن در این زمینه باید نقش بیشتری را ایفا کنند. 

وی درباره تأسیس مراکز مستقل فرهنگی بین دو کشور ابراز کرد: چین برای تاسیس مراکز فرهنگی اهمیت بسیاری قائل است و ما امیدواریم به زودی درباره تأسیس نهادهای فرهنگی به توافق برسیم. 

سفیر چین در ایران ابراز کرد: تأسیس مراکز فرهنگی و آموزش زبان در بلند مدت می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط فرهنگی دو کشور ایفا کند و در حال حاضر در ۱۰ دانشگاه چینی، زبان فارسی تدریس می‌شود و نزدیک به ۱۴۰۰ دانشجوی چینی در کشور ایران درس می‌خوانند. 

وی افزود: سفارت چین در ایران تمایل دارد تا با نهادهای مربوطه برای تقویت زبان چینی همکاری کند. 

زونگ پی وو همچنین درباره حضور کشور چین در رویدادهای فرهنگی ایران گفت: ما آمادگی داریم تا در رویدادهای فرهنگی بین المللی شما حضور داشته باشیم ‌.

زونگ پیوو همچنین پیشنهاد داد یک رویداد جامع فرهنگی برای سال ۲۰۲۶ بین دو کشور برنامه ریزی شود و ابراز کرد: ما نه تنها باید به تبلیغات فرهنگ سنتی دو کشور توجه کنیم بلکه باید به تبلیغات و فعالیت‌های فرهنگی در زمین کودک و نوجوانان نیز اهمیت بدهیم و در اشکال مختلف فعالیت داشته باشیم.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.