رسولی در مراسم تجلیل از فارسیآموزان دختر در ترکمنستان:
دختران با سختکوشی و تحصیل نقش غیرقابل انکاری را در جامعه ایفا میکنند
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشقآباد گفت: دختران با سختکوشی و تحصیل در رشتههای مختلف، نقش غیرقابل انکاری را در جامعه ایفا میکنند و این مهم در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با حضور دختران در عرصههای علمی، دانشگاهی بوضوح مشاهده میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز «دختر» که با حضور جمعی از دختران ترکمنستان و ایرانیان مقیم و کارکنان نهادهای ایرانی مستقر در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی در عشق آباد برگزار گردید از فارسی آموزان دختر تجلیل شد.
در این مراسم که با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد، غلامعباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر و قدردانی از رایزن فرهنگی به اهمیت جایگاه دختر در سوره کوثر اشاره کرد و گفت: زمانی که حضرت خدیجه(س) همسر گرامی پیامبر اسلام(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) را به دنیا آوردند این سوره در شأن حضرت فاطمه(س) نازل شد و در آن زمان جایگاه دختر در میان اعراب جاهلی تغییر کرد. چرا که پیش از اسلام یکی از سنتهای جاهلی در شبه جزیره عربستان، زنده به گور کردن دخترها بود.
وی افزود: در زمان ظهور دین مبین اسلام در عربستان یکی از موضوعاتی که در جهت تعالی انسان به آن تأکید شد مبارزه با ارزشهای غیراخلاقی یعنی همان زنده به گور کردن دخترها بود که بر جامعه آن زمان حاکم بود.
ارباب خالص با اشاره به حضرت معصومه(س) به عنوان خواهر امام رضا(ع) که هر سال در مرو سالروز ولادت آن امام همام جشن گرفته میشود، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران از زمان ولادت حضرت معصومه(س) تا ولادت امام رضا(ع) که ۱۰ روز میباشد به عنوان دهه کرامت شناخته شده که در ایران جشن گرفته میشود.
سفیر کشورمان با اشاره به دخترها که منشأ خیر و برکت در بین خانوادهها هستند و بشریت هر چه دارد از دامان مادران و خانمها است و دختران امروز، مادران فردا میباشند سخنان خود را به پایان رساند.
نوید رسولی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشقآباد نیز با اشاره به روز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر و تبریک این روز به همه دختران ایران و ترکمنستان و اینکه دختر رحمت است و کلید باز شدن درهای بهشت و پیامبر (ص) فرمودهاند دختر ریحانه است، گفت: در سال ۱۳۸۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا به پیشنهاد فرهنگسرای دختران، روز تولد حضرت فاطمه معصومه (س) را به عنوان «روز ملی دختر» تصویب و اعلام کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به دختران به عنوان یک سرمایه انسانی اشاره کرد و گفت: دختران نقش بسیار مهمی را در خانواده و جامعه ایفا میکنند زیرا آنها در آینده عهده دار اداره کانون خانواده که مهمترین عنصر جامعه است، هستند.
وی افزود: همچنین؛ دختران با سختکوشی و تحصیل در رشتههای مختلف، نقش غیرقابل انکاری را در جامعه ایفا میکنند و این مهم در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با حضور دختران در عرصههای مختلف علمی، دانشگاهی، فرهنگی و ورزشی بوضوح مشاهده میشود.
رسولی سخنان خود را با نزول سوره کوثر و بیان جایگاه بلند مرتبه دختران از سوی خداوند در آن سوره، به پایان رساند.
مراسم با اجرای سرود توسط گروه سرود رایزنی فرهنگی، خواندن مقاله و اشعاری در مدح دختران و نیز اهدای جوایز و پذیرایی به پایان رسید.
گفتنی است؛ پیشتر رایزنی فرهنگی مسابقهای را با عنوان معرفی تواناییهای فارسیآموزان دختر در عرصههای هنری و فرهنگی اعلام کرده بود که به افراد برگزیده جوایزی اهدا شد.
انتهای پیام/