• 1401/06/01 - 08:37
  • 1858
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس دانشگاه بانوان فاطمه جناح راولپندی:

دانشجویان پاکستانی تحصیل در ایران را بر غرب ترجیح می‌دهند

خانم صائمه حمید در دیدار مسئول خانه فرهنگ ایران در راولپندی با بیان اینکه دانشگاه‌های ایران از ظرفیت و جایگاه ویژه‌ علمی برخوردار هستند، گفت: بسیاری از دانشجویان پاکستانی تحصیل در مراکز آموزش عالی ایران را بر غرب ترجیح می‌دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرامرز رحمان‌زاد، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی ضمن بازدید از دانشگاه بانوان فاطمه جناح با خانم صائمه حمید، رئیس این دانشگاه دیدار و پیرامون راهکارهای گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی بین دو کشور، گفت‌وگو کرد.

طرفین در این دیدار، درباره تفاهم نامه مشترک بین فاطمه جناح با یکی از دانشگاه‌های ایران به ویژه دانشگاه الزهرا(س)، افتتاح اتاق ایران شناسی یا گوشه یکی از مشاهیر ادبی ایران در دانشگاه فاطمه جناح، برگزاری جشنواره فیلم کوتاه و برپایی برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله عید نوروز با هدف آشنایی دانشجویان پاکستانی با فرهنگ و سنت‌های مشترک دو کشور و همچنین، برگزاری کلاس زبان فارسی به توافق رسیدند.

رحمان‌زاد در سخنانی، با اشاره به  رشد رتبه‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران گفت: دانشگاه الزهرا(س) تهران ویژه بانوان است و همانند دانشگاه فاطمه جناح با دارا بودن ویژگی‌های منحصر به فرد به محلی برای رشد استعدادهای بانوان تبدیل شده است.

وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی افزود: به دلیل مشابهت‌ها بین دو دانشگاه، خانه فرهنگ ایران در راولپندی آماده است تا مسیر را برای امضاء تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه الزهرا(س) و فاطمه جناح فراهم کند.

وی تقویت ارتباطات مردمی بین دو کشور را زمینه ساز تحولات توسعه روابط در همه حوزه‌ها دانست و افزود: تأسیس اتاق ایران شناسی یا گوشه یکی از مشاهیر ادبی ایران در دانشگاه فاطمه جناح می‌تواند راه را برای آشنایی بیشتر دانشجویان با فرهنگ، تاریخ و تمدن مشترک دو کشور هموار سازد. 

رحمان‌زاد با توضیح مختصری از فعالیت‌های خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی اظهار داشت:‌ رسالت اصلی مراکز فرهنگی ایران در پاکستان از جمله در شهر راولپندی، ترویج زبان فارسی به عنوان پایه زبان اردو در پاکستان و همچنین، تقویت میراث مشترک فرهنگی دو کشور است.

وی آمادگی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی را برای ایجاد ارتباط علمی و تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاه فاطمه جناح با دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه الزهرا(س) در تهران اعلام کرد.

وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی به موضوع گردشگری پرداخت و گفت: برنامه‌های متنوعی از جمله مسابقات ایران شناسی، برگزاری نشست‌ها و سمینارها در خصوص آشنایی با فرهنگ و تمدن ایرانی و برپایی نمایشگاه‌های هنری می‌تواند زمینه لازم را برای رشد گردشگری متقابل فراهم سازد.

برگزاری جشنواره فیلم کوتاه مشترک

خانم صائمه حمید، رئیس دانشگاه بانوان فاطمه جناح در ابتدا با استقبال از پیشنهادهای مسئول فرهنگی کشورمان در تأسیس اتاق ایران شناسی یا دایر شدن گوشه شاعران ایرانی در این دانشگاه گفت: دانشگاه فاطمه جناح آماده امضاء تفاهم نامه همکاری با دانشگاه الزهرا(س) و دیگر دانشگاه‌های ایران برای تبادلات علمی و تحقیقاتی است.  

وی با بیان اشتراکات فرهنگی، تمدنی و زبانی بین دو کشور همسایه و مسلمان و تاثیر آن بر تقویت تبادلات دانشجو و ارتباطات مردمی تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران از ظرفیت و جایگاه ویژه‌ علمی برخوردار هستند به همین دلیل بسیاری از دانشجویان پاکستانی تحصیل در مراکز آموزش عالی ایران را بر غرب ترجیح می‌دهند.

رئیس دانشگاه بانوان فاطمه جناح با بیان اینکه دانشگاه فاطمه جناح هر سال با همکاری مشترک کمیسیون آموزش عالی پاکستان (HEC) و بخش‌های خصوصی، جشنواره فیلم و مستند کوتاه برای حفظ و احیاء ارزش‌های بومی، فرهنگی و دینی برگزار می‌کند، گفت: جوانان علاقه‌مند به ویژه دانشجویان در پاکستان می‌توانند فیلم‌های کوتاه چند دقیقه‌ای با محتوای مختلف مرتبط با واقعیت‌های جامعه امروزی را تهیه و به این جشنواره ارسال کنند.

وی خواهان مشارکت علاقه‌مندان به ویژه دانشجویان در ایران در این جشنواره شد و گفت: از شرکت فیلم سازان، هنرمندان و مسئولان صنعت فیلم ایران و اساتید هنر برای شرکت در این جشنواره استقبال می‌کنیم.

خانم صائمه حمید با بیان اینکه در سال آینده دانشگاه 25 امین سال تأسیس خود را جشن می‌گیرد، خاطرنشان کرد: به همین مناسبت نمایشگاه سالانه دانشجویان کارآفرین سراسر پاکستان در محل دانشگاه فاطمه جناح برگزار می‌شود که در آن دانشجویان نخبه و کارآفرین به صورت فردی یا گروهی، اختراعات و دستاوردهای علمی و اقتصادی خود را در غرفه‌های جداگانه به نمایش عموم می‌گذارند و از حضور و مشارکت خانه فرهنگ در این نمایشگاه استقبال می‌کنیم.

آموزش زبان فارسی در دانشگاه فاطمه جناح

رئیس دانشگاه بانوان فاطمه جناح با بیان علاقه‌مندی خود و تعداد قابل توجهی از دانشجویان به زبان و ادبیات فارسی، اظهار داشت: اردو زاییده زبان فارسی است و با توجه به اینکه بسیاری از شاعران و مشاهیر ادبی، سیاسی و اجتماعی پاکستان و شبه قاره هند به زبان فارسی تسلط داشتند و آثار آن‌ها نیز به این زبان است، راه اندازی کلاس‌های آموزش زبان فارسی در این دانشگاه با کمک خانه فرهنگ می‌تواند باعث آشنایی بیشتر دانشجویان با میراث مشترک دو کشور شود.

وی بیان کرد: آماده هستیم تا برنامه‌های مشترکی را به صورت سمینار، مسابقه و نشست در دانشگاه با همکاری خانه فرهنگ ایران در خصوص موضوعات مختلف از جمله موسیقی، برنامه‌های فرهنگی، مسابقات ایران شناسی، آموزشی ، علمی و تحقیقاتی اجرا کنیم.

شایان ذکر است، هماهنگی برای شرکت هنرمندان ایرانی از جمله نقاشان، خوشنویسان، تذهیب کاران و قاریان قرآن در برنامه‌های مختلف در دانشگاه فاطمه جناح، راه اندازی برنامه‌های مشترک وبیناری با موضوعات مختلف بین خانه فرهنگ و دانشگاه فاطمه جناح از جمله دیگر مباحثی بود که از سوی طرفین مورد تبادل قرار گرفت.

دو طرف برای برگزاری مسابقات ایران شناسی در چارچوب برنامه‌های فرهنگی و هنری دانشگاه فاطمه جناح، برپایی کارگاه‌های هنر تذهیب، خطاطی و زبان فارسی برای دانشجویان و برگزاری مشترک جشن نوروز به عنوان جشن ملی دو کشور توافق کردند.

شرکت استادان و دانشجویان فاطمه جناح در برنامه‌های فرهنگی و آموزشی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی از جمله دیگر توافقات مسئولین دو مرکز در این نشست بود.

همچنین، کمیته‌ای پنج نفره به منظور پیگیری و اجرای توافقات صورت گرفته تشکیل شد.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.