حضور رئیس تلویزیون ملی گینه بیسائو در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ ایمانیپور: «ایران با تروریسم رسانهای مواجه است»
محمد آمودو رئیس رادیو و تلویزیون گینه بیسائو با حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، ایمانیپور با اشاره به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی امور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، نگاه ویژهای به قاره آفریقا و فرهنگ آن دارد، ابراز کرد: این سفر، فرصت خوبی برای آشنایی مسوولان گینه بیسائو با ایران است و امیدواریم با اطلاعات خوبی که در این باره به دست میآورید به رئیس جمهوری و سایر مقامات کشورتان منتقل کنید.
وی با تأکید بر اهمیت دیجیتال شدن تلویزیون ملی گینه بیسائو، ابراز کرد: با این حال، آن چیزی که تلویزیونها و رسانهها را تهدید میکند، محتوای برنامههای آنها است. عموم فیلمهایی که ساخته میشود حتی در کشورهای اسلامی، حاوی مطالب سازندهای نیست. غالب فیلمها سبک زندگی اسلامی را تهدید میکند. اکثر فیلمها معنویت و اخلاق را هدف قرار میدهند. چیزی که در ایران باید جستوجو کنید فیلمهای معناگرا و فیلمهایی است که به ترویج سبک زندگی فطری، اخلاقی و اسلامی کمک کند.
ایمانیپور با بیان اینکه نهادهای رسانهای ایران آمادگی دارند که تجربیات خود را به گینه بیسائو منتقل کنند، گفت: موضوع دیگری که در این روزها از رسانههای مستقل انتظار میرود، مساله اخبار است. متاسفانه به دلیل اینکه اخبار معمولا از طریق رسانههای غربی و آمریکایی تولید میشود، سانسور نانوشتهای در اخبار وجود دارد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به مواجهه گردشگران خارجی با واقعیتهای حاضر جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: یکی از نکتههایی که گردشگران خارجی پس از سفر به کشورمان، در رسانهها مینویسند این است که اذعان میکنند ایران، آن چیزی نیست که در رسانههای غربی تبلیغ میشود. در واقع کشور ما با تروریسم رسانهای مواجه است. این نوع از تروریسم اگر سخت تر و آسیب زنندهتر از تروریسم جنگی نباشد، کمتر از آن نیست.
وی افزود: به هر حال ما مایل هستیم تصویر واقعی ایران به مردم و مسوولان گینه بیسائو به نمایش گذاشته شود. البته به دنبال پروپاگاندا و بزرگ نمایی ویژگیها و خوبیهای کشورمان نیستیم بلکه معرفی واقعیت کشور ما، کفایت میکند. برای این منظور، لازم است که ارتباط دستگاههای مرتبط گینه بیسائو با نهادهای مرتبط در ایران پیوسته باشد.
ایمانیپور با تاکید بر اینکه از دیدار برادران مسلمان در کشورهای آفریقایی همواره خوشنود میشویم، ادامه داد: شاید دلیل اصلی اش این است که فطرتهای مسلمانان آفریقا، پاک است و هنوز آلوده تبلیغات و هجمههای غربی نشده است.
وی همچنین، گفت: به هر حال کشور گینه بیسائو هم مورد هجمههای فرهنگی غربی قرار گرفته است. با مقاومت در مقابل این هجوم، باید از کشورتان مراقبت کنید. استعمار نو، استعمار سرزمینی نیست، بلکه استعمار ذهنها و قلبها است. در چنین شرایطی، ملتها تصور میکنند که استقلال دارند و آزادند اما روح شان توسط استعمارگران تسخیر شده است. بنابراین لازم است که در مقابله با این تهدید، مراقبتهای لازم صورت گیرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به فیلمهای تولید شده در ایران که به با استقبال در کشورهای مختلف مواجه شده است، ابراز کرد: ما صرفا بر جنبههای اسلامی آثار فرهنگی و هنری خود، تاکید نداریم، بلکه جنبههای اخلاقی برای ما مطرح است. به عنوان مثال، سریال حضرت یوسف اثری مربوط به جهان اسلام نیست بلکه درباره پیامبری است که از قوم یهود، اما همین سریال ایرانی، مورد توجه مردم مسلمان و غیرمسلمان در جهان روبرو شده است.
ایمانیپور خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم که آثار تصویری فاخر را در اختیار تلویزیون گینه بیسائو قرار دهیم. ضمن آنکه در عرصههای دیگر حکمرانی و فرهنگی نیز، میتوانیم تجربیات خود را عرضه کنیم.
بهره مندی از تولیدات رسانهای ایران در گینه بیسائو
محمد آمودو رئیس رادیو و تلویزیون گینه بیسائو نیز در این دیدار، گفت: گینه بیسائو 53 سال پیش استقلال خود را به دست آورده است اما طی این سالها، با مشکلات سیاسی مواجه بود که خوشبختانه در چند سال گذشته با روی کار آمدن رییس جمهوری جدید، اغلب آن مشکلات رفع شده است و اکنون حرکت رو به جلو را آغاز کردهایم.
وی ادامه داد: رئیس جمهوری ما، در عرصه دیپلماسی، نگاهی باز دارد و اولویت دولت او، ایجاد تغییر در مواجهه با جهان است. جمهوری اسلامی ایران یکی از اهداف گینه بیسائو در گسترش ارتباطات است.
آمودو با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، اهمیت فرهنگ و ارتباطات را به درستی میداند و در این زمینه، صاحب تجربیات گرانقدری است، ادامه داد: از این رو، ما امیدوار هستیم که این تجربیات به ویژه در بخش رسانه، با گینه بیسائو به اشتراک گذاشته شود و حمایتهای لازم را انجام دهد.
وی افزود: یکی از اهداف اصلی سفر به ایران، جلب حمایت و کمک، برای دیجیتال کردن تلویزیون ملی گینه بیسائو از وضعیت آنالوگ آن است. البته درخواست داریم که در بخشهای دیگر همچون فناوری، دانشگاهی و محتوای رسانهای نیز، به ما کمک شود.
رئیس رادیو و تلویزیون ملی گینه بیسائو با اشاره رونق گرفتن مناسک اسلامی در این کشور، ابراز کرد: امروز نماز جمعه در گینه بیسائو اقامه میشود و در راس کشور، مسلمانان حضور دارند. بنابراین امروز محتواهای اسلامی برای کشور ما بسیار مفید خواهد بود. از جمله سریالها و فیلمهایی که در ایران تولید میشود، برای مردم ما بسیار جالب توجه خواهد بود. در نتیجه ضروری است که این آثار در تلویزیون ملی گینه بیسائو نمایش داده شود.
آمودو ادامه داد: در بسیاری از کشورهای مسلمان، آگاهی نسبت به تاریخ اسلام و واقعیت آن اندک است. بنابراین تلاش میکنیم دینمان را بیشتر بشناسانیم و در این راستا، از محتواهای غنی و پرشماری که در ایران تولید میشود میتوانیم در رسانههای گینه بیسائو بهره مند شویم. در این زمینه، امیدوار هستیم بتواینم روزی یک شبکه اسلامی راه اندازی کنیم.
وی همچنین، با اشاره به شیوه حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: شیوه کار رهبری شما، قابل توجه است و میتواند نمونهای برای حکمرانی در کشورهای دیگر باشد. برای ما نیز، فرصت مغتنمی است تا از این استراتژی رهبری بیاموزیم و در پیشبرد امور کشورمان استفاده کنیم.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی