• 1401/02/25 - 16:56
  • 663
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به مناسبت سالروز بزرگداشت فردوسی

استادان زبان فارسی پاکستان خواهان احیاء زبان فارسی در این کشور شدند

در سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، هم اندیشی استادان زبان و ادبیات فارسی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر حماسه سرای ایرانی، هم اندیشی استادان زبان و ادبیات فارسی با موضوع "زبان فارسی، فرصت ها و چالش ها" با حضور اساتید زبان و ادبیات فارسی دو شهر اسلام آباد و راولپندی و پژوهش گران و همچنین علاقه مندان به فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برگزار شد.

 

این اجلاس که از سوی خانه فرهنگ ایران در راولپندی و با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نومل برگزار شد سخنرانان با تجلیل از حکیم فردوسی به تبیین نقش محوری وی در احیاء زبان و ادبیات فارسی پرداختند.

 

اساتید زبان فارسی همچنین بر توجه جدی بر تقویت زبان فارسی در پاکستان تاکید کرده احیاء زبان فارسی در این کشور را زمینه ساز آشنایی نسل جوان با تمدن باشکوه گذشته خود عنوان کردند و در ادامه بر احیاء زبان فارسی در این کشور تاکید کردند.  

 

فرامرز رحمان زاد؛ مسئول خانه فرهنگ و وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر راولپندی با بیان جایگاه بزرگ حکیم ابوالقاسم فردوسی در تاریخ ادبیات ایران و جهان گفت: وی زمانی شاهنامه را خلق کرد که جامعه در یک خفقان عمومی دست و پنجه نرم می کرد و زبان فارسی نیز زبان رسمی و دیوانی نبود و ایشان با درایت خود توانست زبان فارسی را دوباره زنده کند.

 

وی افزود: زبان فارسی علاوه بر ایران در برخی کشورهای همسایه نیز زبان رسمی است و در پاکستان و شبه قاره هند نیز قبلا به مدت تقریبا هشتصد سال زبان دیوانی بوده است.

رحمان زاد با بیان آثار فارسی علامه اقبال لاهوری به عنوان پدر معنوی پاکستان گفت: ریشه و اصل زبان اردو از فارسی گرفته شده است و این نشان می دهد که زبان فارسی همچنان در پاکستان یک زبان زنده است.

 

مسئول خانه فرهنگ کشورمان خاطرنشان کرد: زبان فارسی تنها زبان ایران و برخی از کشورهای همسایه نیست بلکه میراث مشترک زبانی و فرهنگی کشورهای منطقه و اسلامی نیز هست.

 

رحمان زاد با اشاره به رسالت اصلی خانه های فرهنگ ایران در پاکستان و دیگر کشورهای جهان برای ترویج زبان فارسی گفت: زبان فارسی مقوم و تقویت کننده زبان اردو است و نمیتوانیم آن را زبان بیگانه به حساب آوریم زیرا که زبان بیگانه خطر تسلط و استیلای فرهنگی و زبانی کشور خارجی را در پی دارد اما برعکس فارسی باعث تقویت زبان اردو می شود. 

 

وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی در پایان گفت : امیدوارم با توجه مسئولین پاکستانی شاهد احیاء مجدد زبان فارسی در این کشور مسلمان، همسایه و برادر باشیم.

امبر یاسمین؛ رئیس گروه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نومل اسلام آباد به وضیعت زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های پاکستان پرداخت و گفت: زبان فارسی در حال حاضر با مشکلات جدی روبروست که برای حل آن باید به دنبال راهکارهایی باشیم.

وی انتخاب زبان فارسی به عنوان زبان شعر از سوی علامه اقبال، شاعر ملی پاکستان را مهم خواند و گفت: نفوذ زبان انگلیسی در شبه قاره خسارت های جبران ناپذیری به زبان فارسی در این منطقه پهناور وارد کرد.

 

عبدالباسط مجاهد استاد زبان تاریخ دانشگاه آزاد علامه اقبال در اسلام آباد به تاثیر عمیق زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی در شبه قاره پرداخت و خواهان امضاء تفاهم نامه بین دانشگاه های دولتی و خصوصی پاکستان با دانشگاه ها و مراکز عالی ایران برای ترویج زبان فارسی در این کشور شد. 

 

سرفراز از چهره های شناخته شدن در حوزه ترویج زبان فارسی نیز به تلاش جهادگرانه استادان زبان فارسی در پاکستان برای زنده نگاه داشتن این زبان در این کشور اشاره کرد و گفت: به گفته یکی از مشاهیر ادبی پاکستان خدماتی که مردم مسلمان شبه قاره به زبان فارسی کردند شاید خود ایرانی ها هم چنین خدمتی نکرده اند به نحوی که امروز در مراکز علمی ادبی و کتاب خانه های پاکستان ذخائر عظیمی از نسخه خطی به زبان فارسی وجود دارد که نشانه بارز آن کتابخانه مرکز تحقیقات ایران و پاکستان می باشد. وی خاطرنشان کرد: زبان فارسی زبان نیاکان پاکستان و هند است و باید از این زبان حفاظت کنیم .

 

در این نشست تخصصی شگفته عباسی استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نومل اسلام آباد با موضوع سخنرانی فردوسی  طوسی: احیاء کنندۀ زبان پارسی، خدیجه اقبال مربی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه  دولتی اصغر مال راولپندی با موضوع سخنرانی وضیعت زبان و ادبیات فارسی در دانشکده های راولپندی و رابعه کیانی مربی زبان و ادبیات فارسی دانشکدۀ دولتی دختران ایف 7/2 اسلام آباد نیز با موضوع سخنرانی وضعیت زبان و ادبیات فارسی در دانشکده های اسلام آباد نقطه نظرات خود را بیان کردند.

 

انتهای پیام/

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.