رونمایی از فهرست نسخ خطی فارسی، عربی، ترکی و بوسنیایی در بوسنی و هرزگوین
جلد سوم کتاب (کاتالوگ) «فهرست نسخ خطی عربی، ترکی، فارسی و بوسنیایی» منتشر شده توسط آرشیو تاریخی سارایوو در محل انستیتو بوشنیاک سارایوو رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این مراسم، محمد حسین انصاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین، حمزه لاویچ، نویسنده کاتالوگ و آرشیودار کتابخانه غازی خسروبگ، عصمت برکوواتس، مدیر آرشیو تاریخی سارایوو، احمد زلجیچ، رئیس دپارتمان شرق شناسی دانشگاه سارایوو و منتقد و عثمان لاویچ، مدیر کتابخانه غازی خسروبگ حضور داشتند.
حمزه لاویچ گفت: این مجموعه نسخ خطی بسیار ارزشمند و قابل توجهی است که در مجموع از 169 کد نسخه خطی منحصر به فرد شامل 276 اثر با ساختارهای مختلف زبانی و موضوعی تشکیل شده است.
نویسنده کاتالوگ اظهار داشت: این کاتالوگ در مورد مجموعهای خطی است که متعلق به خانواده علمای اوکیچ، حافظ محمد توفیک اوکیچ و یکی از مشهورترین روشنفکران بوسنیایی قرن بیستم است، به ویژه وقتی صحبت از علوم اسلامی به میان میآید.
وی خاطرنشان کرد: قدیمی ترین نسخه خطی ارائه شده در این فهرست مربوط به قرن پانزدهم میلادی و اثری از حوزه تصوف است.
عصمت برکوواتس، مدیر آرشیو تاریخی سارایوو در سخنرانی خود، گفت: این مؤسسه بیش از 1000 نسخه خطی به زبانهای عربی، ترکی، فارسی و بوسنیایی را نگهداری میکند. بدین ترتیب، ما از اسنادی که در مجموعه آرشیو تاریخی سارایوو وجود دارد، محافظت فیزیکی کردیم و با دیجیتالی کردن از آنها محافظت میکنیم.
فهرست نسخ خطی فارسی، عربی، ترکی و بوسنیایی توسط حمزه لاویچ تهیه و ویرایش شده و مجموعهای از دستنوشتههای محمد توفیک اوکیچ، یکی از تحصیلکرده ترین دانشمندان اسلامی در بوسنی و هرزگوین در دوران حکومت اتریش ـ مجارستان است.
بنابر اعلام این خبر، جلد اول فهرست (کاتالوگ) از این مجموعه توسط مصطفی جاهیچ تهیه و در سال 2010 منتشر شد و شامل 301 نسخه خطی است. جلد دوم فهرست توسط هاسو پوپارا پردازش شد و در سال 2011 با 486 نسخه خطی منتشر شد.
انتشار چهارمین و آخرین جلد از مجموعه کاتالوگ برای سال آینده و همزمان با هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس آرشیو سارایوو پیش بینی شده است. احمد زلجیچ مؤلف چهارمین جلد از این کاتالوگ خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.