-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/09 - 14:08
  • 400
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

درخشش فرهنگ و هنر ایران‌زمین در روسیه

شهروندان روسی و دوستداران فرهنگ و هنر ایران‌زمین از آثار هنری سرگئی فئوفانوف، هنرمند روسیه با الهام از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی به وجد آمدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، نمایشگاهی به مناسبت بزرگداشت شاعر پرآوازه ایران زمین؛ فردوسی و با الهام از اثر بی‌بدیل او شاهنامه، روز دوشنبه 7 خردادماه گشایش یافت.

در این نمایشگاه، آثار سرگئی فئوفانوف با عنوان «نسیم شرقی» شامل 30 تابلوی نقاشی و 40 مجسمه‌ این هنرمند به مدت یک ماه در معرض دید بازدیدکنندگان علاقه‌مند به فرهنگ و تمدن ایران قرار می‌گیرد.

در آیین افتتاحیه نمایشگاه «نسیم شرقی» که در محل مدرسه هنرهای دراماتیک تئاتر مسکو برگزار شد، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از هنرمند روس سرگئی فئوفانوف که آثارش را وقف فرهنگ ایرانی کرده است، عنوان کرد: جناب فئوفانوف سال‌ها است که در عرصه شناساندن فرهنگ کهن ایران به مخاطبان روس فعال است.

وی افزود: ایشان پیش‌تر نیز نمایشگاهی از آثار خود را در مشهد نیز برگزار کرده و در آنجا به واسطه خدماتش در جهت آشنایی مردم روسیه با شاعر گرانمایه ایرانی، نشان فردوسی را از آن خود کرده است.

احمدوند ادامه داد: این استاد گرامی از چهره‌های شناخته شده برای علاقه‌مندان به فردوسی ا‌ست و امروز اینجا هستیم تا آثار چشم‌نواز او را از نزدیک نظارگر باشیم.

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه، گفت: آنچه در آثار این هنرمند توجه همگان را به خود جلب می‌کند آن است که مفاهیم والای شاهنامه فردوسی با تخیل امروزی در هم آمیخته و خلق شده‌اند.

وی اظهار داشت: شاهنامه فردوسی اثر بزرگ این اسطوره سرای ایرانی مانند بسیاری از افسانه‌ها و اسطوره‌های بزرگ دنیا، ترسیم‌کننده دو جهان نیکی و بدی، ظلمت و نور است. قهرمانان این اثر پهلوانانی مانند رستم هستند که در فرهنگ ایرانی نام آنها جاودانه باقی‌ست.

احمدوند بیان کرد: این پهلوانان تنها با پشتوانه قدرت جسمی به جنگ زشتی‌ها و تاریکی‌ها نمی‌روند بلکه با اتکا به اندوخته‌های مبتنی بر دانش و خرد به نبرد با بدی‌ها می‌پردازند.

وی در ادامه سخنانش، گفت: فردوسی از همان مصرع آغازین داستان حماسی خود شاهنامه، بر عقل و خرد تأکید دارد و این تأکید در همه بخش‌های اثرش نمایان است.

همچنین، چند تن از هنرمندان پیشکسوت از جمله باریس مسرر، عضو آکادمی هنر روسیه، الکسی پتروف، معاون رئیس اتحادیه هنرمندان مسکو و ویکتور آرخیپوف، رئیس بخش تئاتر و سینمای اتحادیه هنرمندان، پیرامون ارزش مواریث فرهنگی ایران، گستره تمدنی ایرانی و تأثیرات آن بر سایر فرهنگ‌ها و هنر فئوفانوف و بکارگیری روش‌های جدید و ابزارهای نو، در وصف آثار این هنرمند روس صحبت کردند.

سرگئی فئوفانوف نیز ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی ایران به سبب حمایت از برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: همواره دوستانم من را هنرمندی برای ایران می‌دانند؛ چراکه شیفته فرهنگ ایران، شاعران فوق‌العاده این سرزمین و شاهنامه اثر فردوسی هستم و سالیان بسیاری است که در این فضا قرار دارم.

وی اضافه کرد: من هرگز نمی‌توانم از فرهنگ ایرانی و شاهنامه که چکیده آن است جدا شوم؛ چراکه همیشه مرا به خود جذب می‌کند و از آن است که برای خلق آثار خود ایده و الهام می‌گیرم.

پایان بخش مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، قرائت داستان زال از شاهنامه‌ به فارسی و روسی بود.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved