رئیس مؤسسه علوم اجتماعی صربستان:
خواهان تعامل با اندیشمندان ایرانی هستیم
گوران باشیچ در دیدار رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان گفت: یکی از آرزوهای ما، تعامل و برقراری ارتباط با اندیشمندان ایرانی و آگاهی از دیدگاههای آنان است و آمادگی برگزاری نشستهای مشترک علمی را داریم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور بررسی زمینههای ارتباط و تعامل میان اندیشکدهها، مؤسسات مطالعاتی و اندیشمندان دو کشور ایران و صربستان، امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان با گوران باشیچ، رئیس مؤسسه علوم اجتماعی صربستان The Institute of Social Sciences دیدار و گفتوگو کرد.
پورپزشک در سخنانی، با اشاره به شرایط پیچیده جهان و بحرانهای بزرگی که بشریت با آن مواجه است، گفت: دو کشور دارای مسائل و موضوعات مشترکی هستند و میتوانند نگرشها و مطالعات علمی و پژوهشی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. موضوعاتی چون هویت ملی، تهاجم فرهنگی، مهاجرت، آینده جهان و تمدنهای نوظهور.
رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان افزود: گسترش روابط علمی و تقویت همکاری میان مؤسسات پژوهشی و مطالعاتی و تبادل نظر میان اندیشمندان دو کشور از مهمترین موضوعات مورد توجه رایزنی فرهنگی است.
وی در عین حال، به معرفی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی به عنوان دو نمونه از مؤسسات فعال در حوزه علوم اجتماعی پرداخت.
انتشار آثار نخبگان ایرانی در نشریه انگلیسی زبان مؤسسه مطالعات اجتماعی صربستان
گوران باشیچ، رئیس موسسه مطالعات اجتماعی صربستان نیز با ابراز خرسندی از برقراری چنین ارتباطی، گفت: مؤسسه مطالعات اجتماعی یک نهاد ملی مطالعاتی است که با 32 عضو هیات علمی و 64 کارشناس در شش حوزه جمعیتشناسی، علوم سیاسی و افکار عمومی، اقتصادی، حقوقی، جامعهشناسی و انسانشناسی و فلسفه به پژوهش میپردازد.
وی اظهار داشت: ما وارد فرآیند تحول سازمانی و ساختاری برای تبدیل به یک مؤسسه منطقهای و بینالمللی شدهایم که با حمایت بانک جهانی صورت میگیرد.
رئیس مؤسسه مطالعات اجتماعی صربستان بیان کرد: مؤسسه مطالعات اجتماعی از ایجاد روابط در زمینههای علمی و مطالعاتی با توجه به مسائل مشترک، استقبال میکند و مواردی که از سوی شما به صورت دقیق و مشخص مطرح شد، حائز اهمیت هستند.
وی در ادامه سخنانش، افزود: یکی از آرزوهای ما، تعامل و برقراری ارتباط با اندیشمندان ایرانی و آگاهی از دیدگاههای آنان است و آمادگی برگزاری نشستهای مشترک علمی را داریم.
گوران باشیچ با اشاره به برگزاری کنفرانسهای گفتوگوی ادیان از سوی مؤسسه مطالعات اجتماعی صربستان گفت: تاکنون 11 دوره کنفرانس در این زمینه برگزار شده و در آوریل یا سپتامبر سال آینده دور بعدی این کنفرانس دینی برگزار میشود که مایل به شرکت اندیشمندان ایرانی هستیم.
رئیس مؤسسه مطالعات اجتماعی صربستان به انتشار نشریه انگلیسی زبان با عنوان DIFFERENT FORMS OF RELIGIOSITY AND THE MODERN WORLD اشاره کرد و افزود: در این نشریه مقالاتی در زمینههای دینی و فرهنگی درج میشود که علاقهمندیم از آثار نخبگان ایرانی برای چاپ در این نشریه استفاده کنیم.
فراهم شدن زمینه ارتباط و همکاری با یکی از مراکز مطالعاتی مهم صربستان و معرفی این مؤسسه به مراکز داخلی، آشنایی رئیس مؤسسه مطالعات علوم اجتماعی با مراکز مطالعاتی ایران، فراهم کردن مقدمات برگزاری همایش منطقهای «روایت اندیشمندان صرب و بالکان از آینده جهان و تمدنهای نوظهور» و توسعه همکاریهای فرهنگی و دینی بین دو کشور نیز از موارد مطروحه در این دیدار بود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.